Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
11.2.2011 12:39
piipa

XXX.XXX.54.234

Půl roku chovám dvě barevné myšky. Teprve nedávno jsem si všimla toho, že jedné z nich zřejmě vypadaly fousky. Prostě je najednou nemá, ale před tím je měla. Netrpí žádnou kožní chorobou, kožíšek má naprosto hladký, krásný a nikde se nedrbe. S tou druhou myškou vycházejí dobře (napadlo mě, že jí je mohla třeba ukousat nebo tak něco, ale nemá tam žádné zbytky těch fousků) a ta má fousky normální. Nechápu to, akvárko jim pravidelně čistím. Nevíte čím by to mohlo být? Zdá se, že jí to nijak nevadí, ale mě by to zajímalo. Děkuji za případné odpovědi.

11.2.2011 18:38
bongani

XXX.XXX.4.69

Jestli ta druhá myška fousky má, bude to s největší pravděpodobností tzv. "barbering", tedy že jí je druhá myš ohlodává. Žádné zbytky fousků tam nebývají, spíš to mívají vykousané skoro až na kůži, takže si po obou stranách čumáčku můžeš všimnout růžových míst, kde prosvítá kůže. Dělat se s tím nic nedá, některé myši to prostě dělají, jediné řešení by bylo oddělit, ale zase tak strašný problém to není, aby kvůli tomu musela bydlet každá sama.

Kroc

10.7.2019 20:50
Kroc

XXX.XXX.234.6

Moje myši si likvidujou fousky a srst na čumáku pravidelně. Když do klece přijde nováček, do pár dní už fousky nemá. Sama nevím, co s tím dělat.

Přidejte reakci

Přidat smajlík