Naši potkaní mazlíci :-)

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2011 15:58
lukema

XXX.XXX.84.222

Potkanáři, pozor :-)
Určitě máte doma nějaké pěkné fotky svých "krysiček", tak se podělte :-)

16.3.2011 16:00
lukema

XXX.XXX.84.222

Tak já třeba začnu :-))

Pusinka na výletě (celým jménem Krysa Pusinka of Zverimex :-) )
-> více fotek zde http://www.kralici.cz/potkani/alba.asp?vrbryb

16.4.2011 10:06
joli

XXX.XXX.184.83

Jeden z mých potkyšů - Piškot :)

21.10.2011 10:40
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

Náš Samuel, bohužel už nežije, byl vykastrovaný a nejlepší potkánek, jakého jsem kdy měla....

22.10.2011 08:14
utahraptor

XXX.XXX.80.130

mariafuscicova napsal(a):
Náš Samuel, bohužel už nežije, byl vykastrovaný a nejlepší potkánek, jakého jsem kdy měla....

Chudák tlustá, ty špeky jsou vidět až sem.

22.10.2011 09:15
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

utahraptor napsal(a):

Proč chudák? tlustej nebyl, vážil optimálních 500g. V této pozici by vypadal tlustě každej potkan.

22.10.2011 11:05
utahraptor

XXX.XXX.80.130

Ale ty boky takhle široké nebývají. A ono těch 500 g dost záleží taky na velikosti těla.

25.10.2011 18:57
lukema

XXX.XXX.84.222

Ááá, utahraptorka si musela zase rýpnout :-) :-))

21.11.2011 22:38
milošditrich

XXX.XXX.182.49

lukema napsal(a):
Potkanáři, pozor :-)
Určitě máte doma nějaké pěkné fotky svých "krysiček", tak se podělte :-)

Kevin divoky potkan mazlik a poloochočenej na 30% a jeho potomstvo ma kamoš a ja mám ted 2 generaci divokych potkanů ty jsou 50% poloochočeny

21.11.2011 22:42
milošditrich

XXX.XXX.182.49

500g je akorat ja měl 800 g samici a samec 650 g

28.12.2011 17:05
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

Naši 4 měsíční kluci.... Miš (a) Maš

28.12.2011 21:00
milošditrich

XXX.XXX.253.126

Naši 4 měsíční kluci.... Miš (a) Maš

ty jsou pěkny :-)

28.12.2011 21:41
mariafuscicova

XXX.XXX.152.100

milošditrich napsal(a):
ty jsou pěkny :-)

jsem ráda, že se líbí...

13.1.2012 15:06
milošditrich

XXX.XXX.33.199

jsem ráda, že se líbí...

všechny potkanci jsou pěkny :-):-) moc a ja mam ted 2 rok divoky potkany a rex potkany a divoky potkany ( Aguty) s Gen Rex

13.1.2012 20:04
davidka

XXX.XXX.235.194

milošditrich napsal(a):
všechny potkanci jsou pěkny :-):-) moc a ja mam ted 2 rok divoky potkany a rex potkany a divoky potkany ( Aguty) s Gen Rex

Co myslíš tím Gen Rex? Ty máš recesivní rexíky? To se snad u nás vůbec nevyskytuje, to máš raritu. Všechny co jsem viděla byli dominantní.

13.1.2012 20:08
milošditrich

XXX.XXX.33.199

davidka napsal(a):
Co myslíš tím Gen Rex? Ty máš recesivní rexíky? To se snad u nás vůbec nevyskytuje, to máš raritu. Všechny co jsem viděla byli dominantní.

nevim jestli jsem to napsal spravně otec 100% Rex bežova barva + samice standard s Genem Rex a samice divoka F1 a a mám Samce standard s gen Rex cheb a sokolov

13.1.2012 20:11
milošditrich

XXX.XXX.33.199

davidka napsal(a):

tu pani z chebu jsem nepochopil ale vim že Rex a rex nemam spolů pařit skoušela rex + rex a rodili se je se špatnou srsti

13.1.2012 20:47
davidka

XXX.XXX.235.194

milošditrich napsal(a):
tu pani z chebu jsem nepochopil ale vim že Rex a rex nemam spolů pařit skoušela rex + rex a rodili se je se špatnou srsti

Aha, takže nemáš recesivního rexe, ale klasického dominantního, jen nevíš absolutně nic o genetice :-)) .
Kdybys o tom něco věděl, tak by ti bylo jasný, že rex na rex dá doublerex a zvířata budeš mít "vypelichaná".

Nemáš žádná zvířata s "rex genem", máš prostě jen rexe a standardy.

13.1.2012 21:02
milošditrich

XXX.XXX.33.199

davidka napsal(a):
Aha, takže nemáš recesivního rexe, ale klasického dominantního, jen nevíš absolutně nic o genetice :-)) .
Kdybys o tom něco věděl, tak by ti bylo jasný, že rex na rex dá doublerex a zvířata budeš mít "vypelichaná".

smajlík tak aspon vim co mám a děkuju za poučeni :-)):-) to jsem chtěl mit puvodně siamsky ale nema tu kresbu co se libi mě

13.1.2012 21:04
milošditrich

XXX.XXX.33.199

davidka napsal(a):

proto rex nepařim s rexem ale s ostatnima a na chov použiju pouze bežovou a aguty baqrvu a ostatni barvy davam pryčsmajlík

13.1.2012 21:16
milošditrich

XXX.XXX.33.199

davidka napsal(a):

po Agutim samci a genovy samici standard mám 5 mladat 1 rex a 2 bežovy standard a 2 jina barva rex a bežovy necham a 2 pryč na 1 vrch jsem spokojený

13.1.2012 22:46
davidka

XXX.XXX.235.194

Sice nechápu, co je to "genová samice"...
Ale ono by neškodilo si přečíst aspoň základní genetiku potkaních barev a typu srstí. Líp by se ti chovalo a nemusel bys dělat pokus-omyl.
Navíc bys nemusel dělat selekci barev inbreedingem, protože béžová zvířata normálně koupíš, nemusíš si je složitě "vyrábět",
a ještě přes aguti samce, když béžová je non-aguti barva.

13.1.2012 22:59
milošditrich

XXX.XXX.33.199

davidka napsal(a):
Sice nechápu, co je to "genová samice"...
Ale ono by neškodilo si přečíst aspoň základní genetiku potkaních barev a typu srstí. Líp by se ti chovalo a nemusel bys dělat pokus-omyl.
Navíc bys nemusel dělat selekci barev inbreedingem, protože béžová zvířata normálně koupíš, nemusíš si je složitě "vyrábět",
a ještě přes aguti samce, když béžová je non-aguti barva.

Genova samice je 30% že se narodi čisty Rex 20% aguty 10% bežova 40% jina barva standard i rex aspon co mi vysvětlovala když jsem ji ukazal můj par a tak mi pujčila jeji par a bežovou barvu bych chtěl ziskat z vlastniho odchovu vím že to nebude hned jako čista aguty ty se mi rodi ve světlý barvě a ja bych chtěl i tmavy jako ma jana ona mi pomaha a na jaře kupuju 3 klece velky abych rozdělil na pohlavi a duchodkyně dal zvlašt ktery budou mit posledni mladata 3 vrch na jaře ve 2 a půl letech

14.1.2012 08:16
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
Genova samice je 30% že se narodi čisty Rex 20% aguty 10% bežova 40% jina barva standard i rex aspon co mi vysvětlovala když jsem ji ukazal můj par a tak mi pujčila jeji par a bežovou barvu bych chtěl ziskat z vlastniho odchovu vím že to nebude hned jako čista aguty ty se mi rodi ve světlý barvě a ja bych chtěl i tmavy jako ma jana ona mi pomaha a na jaře kupuju 3 klece velky abych rozdělil na pohlavi a duchodkyně dal zvlašt ktery budou mit posledni mladata 3 vrch na jaře ve 2 a půl letech

Co to meleš? To ti to někdo vysvětlil takhle blbě nebo jsi to jen nepochopil nebo to neumíš vysvětlit sám???

Co kdybys začal tímhle? http://potkanci.cz/genetika/
Nebo si projdi aspoň toto: http://utahraptor.webnode.cz/news/prednaska-o-genetice/

Jinak mít na samicích vrh ve 2,5 letech se nedělá, aspoň ne v rozumných chovech.

14.1.2012 10:43
davidka

XXX.XXX.235.194

milošditrich napsal(a):

Jak píše utahraptor, meleš blbosti.
Aguti se ti rodí proto, že kreješ blbě :-)).
Žádnou genovou samici rex nemáš, to už jsem ti psala!! Rexové se ti rodí proto, že jsi nakryl samcem s rex srstí. To můžeš s ním nakrýt jakoukoli "hladkou" samici a narodí se ti rexíci.
Z kterého prstu sis vycucal ty procenta? smajlík . Jestli ti to takhle řekla ta tvoje poradkyně, tak o tom neví o moc víc jak ty.
Jestli budeš získávat béžáky pomocí tvých pár zvířat, tak ti za chvíli vyzdechají, je blbost si tímto způsobem získávat barvu, která je běžně "na trhu".

14.1.2012 14:43
milošditrich

XXX.XXX.239.30

utahraptor napsal(a):
Co to meleš? To ti to někdo vysvětlil takhle blbě nebo jsi to jen nepochopil nebo to neumíš vysvětlit sám???

Co kdybys začal tímhle? http://potkanci.cz/genetika/
Nebo si projdi aspoň toto: http://utahraptor.webnode.cz/news/prednaska-o-genetice/

Jinak mít na samicích vrh ve 2,5 letech se nedělá, aspoň ne v rozumných chovech.

:-)) Ahoj melu co mi řekla ta pani z chebu :-) rex je čistej a samice standard ale po ni se rodi standard i rex a to děla potkany 45 let a taky připoušti v e 2a půl letech a duležity jsou pauzy mezi připouštěnim a mě samice vrhaji 5 až 8 mladat co mi vyhovuje a 1 samici nepřipouštim porodila mi v 2 vrhu 13 mladat co je moc tolik mladat neudam tak ji použivam jako chuvu a 2 samice mam pro holata a ty rodi 3 do roka naštěstí rodi po 6 mladatech nikdy ne vic smajlík

14.1.2012 15:04
milošditrich

XXX.XXX.239.30

davidka napsal(a):
Žádnou genovou samici rex nemáš, to už jsem ti psala!! Rexové se ti rodí proto, že jsi nakryl samcem s rex srstí. To můžeš s ním nakrýt jakoukoli "hladkou" samici a narodí se ti rexíci.
Z kterého prstu sis vycucal ty procenta? smajlík . Jestli ti to takhle řekla ta tvoje poradkyně, tak o tom neví o moc víc jak ty.
Jestli budeš získávat béžáky pomocí tvých pár zvířat, tak ti za chvíli vyzdechají, je blbost si tímto způsobem získávat barvu, která je běžně "na trhu".

nevyzdechaji proto bežovou samici ted nekryju je přiliš mlada 4 měsice i když ted je v řiji zasadně kryju pouze u 4 řije to je 6 až 8 měsíc ted kryju laboratorni zverimexcovi albiny a bílý s bežovym pruhem a kapuciny

14.1.2012 15:05
milošditrich

XXX.XXX.239.30

davidka napsal(a):

nevyzdechaji proto bežovou samici ted nekryju je přiliš mlada 4 měsice i když ted je v řiji zasadně kryju pouze u 4 řije to je 6 až 8 měsíc ted kryju laboratorni zverimexcovi albiny a bílý s bežovym pruhem a kapuciny smajlík

14.1.2012 15:23
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
:-)) Ahoj melu co mi řekla ta pani z chebu :-) rex je čistej a samice standard ale po ni se rodi standard i rex a to děla potkany 45 let a taky připoušti v e 2a půl letech a duležity jsou pauzy mezi připouštěnim a mě samice vrhaji 5 až 8 mladat co mi vyhovuje a 1 samici nepřipouštim porodila mi v 2 vrhu 13 mladat co je moc tolik mladat neudam tak ji použivam jako chuvu a 2 samice mam pro holata a ty rodi 3 do roka naštěstí rodi po 6 mladatech nikdy ne vic smajlík

Jistěže se po rexovi a samici standard narodí rex i standard, ale ne proto, že by samice standard byla genová pro rex, ale z toho prostého důvodu, že rex se dědí dominantně, takže stačí, aby jeden z rodičů byl rex, aby se ti narodili rexové a standardi.

A co se týče těch počtu mláďat:- 12 - 14 je průměrný počet mláďat v potkaních vrzích, to, že ti opakovaně samice rodí takhle málo mláďat může být proto, že se o svá zvířata staráš špatně, nemají dostatek stravy nebo mají nesprávnou stravu. Taky se může stát, že ti nedostatečně vyživená samice některé mláďata sežere ještě než si všimneš, že nějaká porodila. Dalším důvodem jsou nevhodné podmínky držení, nemoci v chovu a taky se to stává právě u příbuzensky křížených potkanů a starých samic.

Buď jak buď, není to nic, čím by se měl jeden vytahovat.

14.1.2012 17:23
milošditrich

XXX.XXX.239.30

utahraptor napsal(a):
Jistěže se po rexovi a samici standard narodí rex i standard, ale ne proto, že by samice standard byla genová pro rex, ale z toho prostého důvodu, že rex se dědí dominantně, takže stačí, aby jeden z rodičů byl rex, aby se ti narodili rexové a standardi.

A co se týče těch počtu mláďat:- 12 - 14 je průměrný počet mláďat v potkaních vrzích, to, že ti opakovaně samice rodí takhle málo mláďat může být proto, že se o svá zvířata staráš špatně, nemají dostatek stravy nebo mají nesprávnou stravu. Taky se může stát, že ti nedostatečně vyživená samice některé mláďata sežere ještě než si všimneš, že nějaká porodila. Dalším důvodem jsou nevhodné podmínky držení, nemoci v chovu a taky se to stává právě u příbuzensky křížených potkanů a starých samic.

Buď jak buď, není to nic, čím by se měl jeden vytahovat.

mě pravě vadi že ta samice rodi hodně mladat proto jsem ji vyřadil z chovu kdyby rodila min jde dal do chovu a na chov nechal ty co rodi min smajlík mě by stačilo kdyby rodili do 10 mladat vic ne a nemoc nemam přibuzensky jsem připouštěl jen 1 generaci a sehnal jsem si 3 samce nepřibuzny doma mám 5 samcu novych a 1:2 zakladatelu chovů samice na jaře naposled připustim a pak ne oni mi davaji Aguty barvu co chci zachovat v chovu a pokusit zachovat na Rexech šanci prej mam od toho samce Romea jsou ze strany samce 4 generace Aguty 2 generace Bežovych a ze strany samice je to obraceně byli použity v chovu husky kapucin a jiny barvy a dal nevím to mi ještě napiše co měla v chovu

14.1.2012 17:51
davidka

XXX.XXX.235.194

milošditrich napsal(a):
nevyzdechaji proto bežovou samici ted nekryju je přiliš mlada 4 měsice i když ted je v řiji zasadně kryju pouze u 4 řije to je 6 až 8 měsíc ted kryju laboratorni zverimexcovi albiny a bílý s bežovym pruhem a kapuciny smajlík

Fakt si o tom něco přečti, když chceš chovat. To co píšeš jsou neskutečný bláboly.
Jak může být 4. říje v 6-8 měsících, když má potkanka říji každých cca 5 dnů?smajlík
A vyřazovat z chovu zdravý zvířata, co mají hodně mladých a nahrazovat je evidentně špatnýma, co mají mládat málo, to je fakt chytrý, to by jeden nevymyslel.
Ani si nechci představovat, v jakých podmínkách zvířata chováš smajlík .

14.1.2012 18:01
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
mě pravě vadi že ta samice rodi hodně mladat proto jsem ji vyřadil z chovu kdyby rodila min jde dal do chovu a na chov nechal ty co rodi min smajlík mě by stačilo kdyby rodili do 10 mladat vic ne a nemoc nemam přibuzensky jsem připouštěl jen 1 generaci a sehnal jsem si 3 samce nepřibuzny doma mám 5 samcu novych a 1:2 zakladatelu chovů samice na jaře naposled připustim a pak ne oni mi davaji Aguty barvu co chci zachovat v chovu a pokusit zachovat na Rexech šanci prej mam od toho samce Romea jsou ze strany samce 4 generace Aguty 2 generace Bežovych a ze strany samice je to obraceně byli použity v chovu husky kapucin a jiny barvy a dal nevím to mi ještě napiše co měla v chovu

Kdyby ses místo nějaké pani z Chebu (která k tomu možná přijde jako slepý k houslím, že se na ni odvoláváš s takovýma koninama) trochu přivzdělal, tak bys věděl co a jak nakrýt, aby ti tam vznikaly potřebné barvy.

Já jsem taky ráda, že ti samice rodí málo mláďat, protože stejně máš nejspíš problémy to udat, když děláš takové koniny.

14.1.2012 18:27
milošditrich

XXX.XXX.239.30

davidka napsal(a):
Fakt si o tom něco přečti, když chceš chovat. To co píšeš jsou neskutečný bláboly.
Jak může být 4. říje v 6-8 měsících, když má potkanka říji každých cca 5 dnů?smajlík
A vyřazovat z chovu zdravý zvířata, co mají hodně mladých a nahrazovat je evidentně špatnýma, co mají mládat málo, to je fakt chytrý, to by jeden nevymyslel.
Ani si nechci představovat, v jakých podmínkách zvířata chováš smajlík .

ja to počitam tak že samice dosáhne do 2 měsicu = (pro mě 1 řije) od 3 do 4 měsíců (2 říje) od 5 do 6 měsíců (3 říje) od 7 do 8 měsíců (4 říje) potkany mám zdravy ted má muj odchov samce ve stary roly a 3 pary v karlovych varech a 1 samec v sokolově potkany udam a samice ktera rodi moc se mi nehodi protože bych 7 neudal 8 mladat od 2 samic udam ale kdyby porodila napřiklad 14 7 udam a 7 mi zustane to bych pak nemohl brat ve zveracich či od lidi dospěly potkany takhle vim kolik si jich mužu vzit a BUD NECHAT NEBO NAJIT LEPŠI DOMOV a ted mam zamluveny 4 samce a o samice neni zajem co sleduju i ve zveracich některych tam jsou 1 samci pryč a samice ne ty zustavaji nevim jak jinych krajich a potravu maji pestrousmajlík

14.1.2012 18:43
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
ja to počitam tak že samice dosáhne do 2 měsicu = (pro mě 1 řije) od 3 do 4 měsíců (2 říje) od 5 do 6 měsíců (3 říje) od 7 do 8 měsíců (4 říje) potkany mám zdravy ted má muj odchov samce ve stary roly a 3 pary v karlovych varech a 1 samec v sokolově potkany udam a samice ktera rodi moc se mi nehodi protože bych 7 neudal 8 mladat od 2 samic udam ale kdyby porodila napřiklad 14 7 udam a 7 mi zustane to bych pak nemohl brat ve zveracich či od lidi dospěly potkany takhle vim kolik si jich mužu vzit a BUD NECHAT NEBO NAJIT LEPŠI DOMOV a ted mam zamluveny 4 samce a o samice neni zajem co sleduju i ve zveracich některych tam jsou 1 samci pryč a samice ne ty zustavaji nevim jak jinych krajich a potravu maji pestrousmajlík

To je úplně šumák, jak to počítáš TY. Samice jsou plodné zhruba od 6. týdnu věku a od té doby mívají říji každé 4 - 5 dnů. takže v těch 6 měsících je to asi tak 30. říje :)

Jediné co teda ti schvaluju je, počkat do toho půl roku a pak teprve samice krýt, dříve je to brzo.

14.1.2012 18:47
milošditrich

XXX.XXX.239.30

utahraptor napsal(a):
Kdyby ses místo nějaké pani z Chebu (která k tomu možná přijde jako slepý k houslím, že se na ni odvoláváš s takovýma koninama) trochu přivzdělal, tak bys věděl co a jak nakrýt, aby ti tam vznikaly potřebné barvy.

Já jsem taky ráda, že ti samice rodí málo mláďat, protože stejně máš nejspíš problémy to udat, když děláš takové koniny.

proto jsem rad že ty 2 rodi min a ty 2 dcery od samice co rodi hodně snad to nezdědili dcery jiny barvy v chovu nechci to bych dal ji a vzal odni je aguty nebo bežovou a řekla mi že bežovych samice se u ni rodi nejmin z 15 mladat prej bude 2 až 5 samic

14.1.2012 18:56
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
proto jsem rad že ty 2 rodi min a ty 2 dcery od samice co rodi hodně snad to nezdědili dcery jiny barvy v chovu nechci to bych dal ji a vzal odni je aguty nebo bežovou a řekla mi že bežovych samice se u ni rodi nejmin z 15 mladat prej bude 2 až 5 samic

Protože asi taky neumí genetiku :D

14.1.2012 19:02
milošditrich

XXX.XXX.239.30

utahraptor napsal(a):
To je úplně šumák, jak to počítáš TY. Samice jsou plodné zhruba od 6. týdnu věku a od té doby mívají říji každé 4 - 5 dnů. takže v těch 6 měsících je to asi tak 30. říje :)

Jediné co teda ti schvaluju je, počkat do toho půl roku a pak teprve samice krýt, dříve je to brzo.

děkuju smajlík ted hodně odbočím ja tady občas hlidam Fuzz potkany přes leto a vím že potřebujou teplo takže do mich podminek nejsou vhodny ale zeptam se je normalni že fuzz jsou 2 linie 1 linie jsou dlouhy a hubeny a strašně utočny a 2 linie jsou menší a tlustější a mazličci tyhle hlidam raději a Daša ma 3 pary a každy par je povahově jinej ma je sparovany Fuzz samci a chlupaty samice a chlupatej samec a fuzz samice tyhle jsou nejklidnějši .

ja mám v pokoji 8 stupnu a fuzz potřebujou 25

14.1.2012 20:25
olieoilova

XXX.XXX.159.230

utahraptor napsal(a):

Trochu necitlivé, nemyslíte? Asi ne...:-(

14.1.2012 20:33
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
děkuju smajlík ted hodně odbočím ja tady občas hlidam Fuzz potkany přes leto a vím že potřebujou teplo takže do mich podminek nejsou vhodny ale zeptam se je normalni že fuzz jsou 2 linie 1 linie jsou dlouhy a hubeny a strašně utočny a 2 linie jsou menší a tlustější a mazličci tyhle hlidam raději a Daša ma 3 pary a každy par je povahově jinej ma je sparovany Fuzz samci a chlupaty samice a chlupatej samec a fuzz samice tyhle jsou nejklidnějši .

ja mám v pokoji 8 stupnu a fuzz potřebujou 25

Co mám zkušenosti s fuzz potkany, tak jsou mazliví a hodní. Slušní chovatelé ty útočné totiž do chovu nepouštějí.

14.1.2012 20:34
utahraptor

XXX.XXX.80.130

olieoilova napsal(a):

Myslíte jako necitlivější, než držet potkana o samotě nebo ho nechat vykastrovat, protože se někomu nelíbí potkaní kulky?

14.1.2012 20:52
davidka

XXX.XXX.235.194

olieoilova napsal(a):

A vy si nemyslíte, že je necitlivé chudáky potkany přežírat? V přírodě by nenašli tolik potravy nebo by aspoň měli více pohybu a nebyli by jak koule. Pak ti chudáčci mají zdravotní problémy.
Já tedy si myslím, že za většinu tlustých zvířat mohou hloupí lidé (i za většinu tlustých dětí). Dospělí lidé už jsou zodpovědní sami za sebe, ať se cpou jak chtějí, ale zvířata jsou nastavena jinak (když je potrava, uděláme si zásoby na dobu, až nebude). Kvůli hlupákům (milujícím zvířátka :-)) ) potkáváme u veterinářů tlustý potkany s nemocným srdcem, problémy s plícemi a ostatními orgány...

A pokud to někomu nedojde normálně a ještě se tlusťochem chlubí na netu, ať se nediví, že do něj někdo necitlivě šťouchne.

14.1.2012 22:07
milošditrich

XXX.XXX.239.30

davidka napsal(a):
A vy si nemyslíte, že je necitlivé chudáky potkany přežírat? V přírodě by nenašli tolik potravy nebo by aspoň měli více pohybu a nebyli by jak koule. Pak ti chudáčci mají zdravotní problémy.
Já tedy si myslím, že za většinu tlustých zvířat mohou hloupí lidé (i za většinu tlustých dětí). Dospělí lidé už jsou zodpovědní sami za sebe, ať se cpou jak chtějí, ale zvířata jsou nastavena jinak (když je potrava, uděláme si zásoby na dobu, až nebude). Kvůli hlupákům (milujícím zvířátka :-)) ) potkáváme u veterinářů tlustý potkany s nemocným srdcem, problémy s plícemi a ostatními orgány...

A pokud to někomu nedojde normálně a ještě se tlusťochem chlubí na netu, ať se nediví, že do něj někdo necitlivě šťouchne.

smajlík Tlusty nemam jsou akorad :-) většinu potravy musí ulovit a hledat a ruzně se na ni dostavat po větvích smajlík či rourach smajlík

14.1.2012 22:11
milošditrich

XXX.XXX.239.30

utahraptor napsal(a):
Co mám zkušenosti s fuzz potkany, tak jsou mazliví a hodní. Slušní chovatelé ty útočné totiž do chovu nepouštějí.

nevím odkud ma ty 2 linie ale ty jsou utočnějši než Divoky potkani co mám 2 generaci:-)

14.1.2012 22:45
utahraptor

XXX.XXX.80.130

milošditrich napsal(a):
nevím odkud ma ty 2 linie ale ty jsou utočnějši než Divoky potkani co mám 2 generaci:-)

No to se asi musíš zeptat jí, ale já teda v domácím chovu ještě vyloženě útočného potkana neviděla :) Jak se ta útočnost vůbec projevuje konkrétně?

15.1.2012 10:21
olieoilova

XXX.XXX.159.230

Je pravda že v této poloze by vypadal každý potkan tlustě...

15.1.2012 10:30
utahraptor

XXX.XXX.80.130

olieoilova napsal(a):
Je pravda že v této poloze by vypadal každý potkan tlustě...

Kdyby tu majitelka toho potkana nepropagovala kastraci potkana z toho důvodu, že pak méně smrdí, tak bych si ho možná ani nevšimla. O tom, že tu říkala, že potkan může být klidně sám, ani nemluvě.

15.1.2012 14:23
milošditrich

XXX.XXX.254.63

utahraptor napsal(a):
No to se asi musíš zeptat jí, ale já teda v domácím chovu ještě vyloženě útočného potkana neviděla :) Jak se ta útočnost vůbec projevuje konkrétně?

Projev : 1 sleduje člověka (Podle mě zvědavost a podle ni tohle je před utokem) pak se postavi a leži na 1 mistě klidně 30 minut ( nevim proč u mě tohle potkani nedělaji a v přirodě ani na zahradě co jsou potkani jsem se stim nesetkal) když se člověk přibliži začne pištět a seka ocasem ( seka ocasem jako chřeštyř podle mě je to nervozitou a když da člověk ruku do klece skače a utoči na ni a na poslednim mistě couvne a kousne

15.1.2012 14:47
davidka

XXX.XXX.235.194

No tak takhle se chová snad každý vystresovaný neochočený potkan zahnaný do kouta. To není kvůli žádné agresivní linii.

15.1.2012 15:25
milošditrich

XXX.XXX.254.63

davidka napsal(a):
No tak takhle se chová snad každý vystresovaný neochočený potkan zahnaný do kouta. To není kvůli žádné agresivní linii.

buch vi jak se k nim chovali byvali majitele prej je 4 a ja ji řekl že si ho pak pujčim na 2 měsíce že mi s nim pomužou moje potkani se kteryma se chova uplně jinak doma je ma 6 měsíců bez uspěchu ja ji řekl že to skusim že jim da 3 šance a když se nezměni necham si je ja a seženu ji za ně 3 pary ale hadum je nenecham dat na to jsou pěkny a ja myslím že se změni jako Artur ten hned kousal a po 6 měsich je opak mazel ale napnutej to časem zmizne

1.2.2012 21:17
bjozef

XXX.XXX.5.51

vím že to sem asi nepatří ale chci se zeptat:nevíte kde se dají sehnat mládata krysy obecné nebo jiné krysy zbarvením do černa.děkuji za odpověd

2.2.2012 08:47
utahraptor

XXX.XXX.80.130

bjozef napsal(a):
vím že to sem asi nepatří ale chci se zeptat:nevíte kde se dají sehnat mládata krysy obecné nebo jiné krysy zbarvením do černa.děkuji za odpověd

Krysa obecná se v zajetí prakticky nechová, je totiž plachá a k člověku nedůvěřivá. A jaké jiné krysy zbarvením do černa vlastně myslíte?

2.2.2012 17:56
bjozef

XXX.XXX.5.51

no ale myslim že třeba nějaké dlouholeté odchovy krysy obecné už asi moc plaché nebudou ne?a jinak myslel jsem to tak jestli mi poradíte nějaké jiné krysy šedé až černé.neodchovává tady někdo krysu malou v šedé nebo černé barvě. děkuji

2.2.2012 17:54
ZamenisS

XXX.XXX.165.239

pokud jde jen o barvu a o to aby se jednalo o kryse podobné zvíře, tak je ideální si pořídit potkana... ;-)

2.2.2012 17:57
bjozef

XXX.XXX.5.51

no a právě že se mi líbí vice krysa než potkan,ale nic proti potkanum taky pěkné

Misicinka

7.2.2012 15:55
Misicinka

XXX.XXX.51.160

Lidičky, pokud máte pěkné fotečky potkana z exteriéru (město, mhd, park, atd...) pošlete je na email ceska.mys@seznam.cz - jedná se o FOTOSOUTĚŽ k výstavě Česká Myš 2012, o vítězné fotografii budou hlasovat návštěvníci výstavy a vítěz bude vyhlášen a odměněn na vyhlašování vítězů výstavy, tj. 21.4.2012 okolo 17hod ve Stanici přírodovědců hl.m. Prahy. Přítomnost u vyhlášení není nutná - cenu lze odeslat dodatečně i poštou:) K fotce uveďte jméno autora, jméno vyfoceného zvířátka
Těšíme se na Vaše soutěžní fotečky!!!

6.3.2012 22:14
joli

XXX.XXX.240.23

Hledala jsem jedno potkaní téma, ale nemůžu na něj narazit. V prosinci 2010 jsem sem dávala fotku svého, tehdy nového, přírůstku. Psala jsem, že je to dumbo rexík ze zverimexu. Kvůli tomu, mě tady nějaká slečna sjela, že podporuji zverimexy, že díky tomu chovatelům zůstávají mláďata a že bude potkan zdegenerovaný, protože se tam množí příbuzné páry mezi sebou a že mi brzy chcípne. Slíbila jsem, že až chcípne, tak to oznámím.. No, Piškotovi je téměř rok a půl, užívá si života a zdraví, je to naše kudrnaté zlatíčko!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík