Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2011 18:58
kokina

XXX.XXX.218.243

Ahoj.
Dostala jsem k narozeninám dvě myšky, bez niš´čeho. Prostě jen dvě myšky. Bez varování...:-(smajlíkDala jsem je tedy na noviny do klece, ale ony prolezou. Jsou tedy zatím v kyblíku, zítra jedeme pro box :-) . Dnes mají k jídlu jen chleba, vše se dokoupí.
Ale nevím, jestli je to on a ona nebo ona a ona nebo on a on. Jestli je mám oddělit nebo nechat společně. Porádite?

16.3.2011 20:18
conty

XXX.XXX.224.76

Myslím,že jsou to obě samičky,ale chtělo by to ještě foto od bříška:-)

16.3.2011 20:38
bongani

XXX.XXX.4.69

Ta druhá je samička na 100 %, když se podíváš blíž, uvidíš zřetelně dva cecíky. Ta první vypadá taky na holku, ale tam by to chtělo opravdu fotku bříška. Ale když ji vezmeš a trochu profoukneš srst, tak bys u samičky měla najít taky cecíky.

17.3.2011 08:46
kokina

XXX.XXX.218.243

Tak cecíky tam má, ale e tak výrazné jako ta bílá. A hrozně se u focení vrtí, je to taková neposeda. :) U samečka tedy cecíky nenajdu?

17.3.2011 16:16
bongani

XXX.XXX.4.69

Jestli má cecíky, tak je to samička smajlík Navíc myšky vypadají už větší, takže u samečka bys varlata poznala, hlavně z boku jsou zřetelně vidět.

19.3.2011 18:08
oslik

XXX.XXX.166.61

Nejsem odborník na myšky, dcera si je pořídila a samečka máme kryptorchida:-) Je stejně zbarvený jako ta hnědá myšička. Veterinářka u něj pod kůží opravdu varlátka nahmatala, ale v šourku je rozhodně nemásmajlík

20.3.2011 13:20
lavacca

XXX.XXX.1.3

hezcí dárečci. :)

Ta druhá je určitě holčička, ta první asi taky, ale u té si 100% jistá nejsem. I když sameček by v tomto věku už měl mít viditelná varlátka. smajlík

Pokud je to kluk a holka, budou brzy mimina. Bohužel sameček krom samičky jiné pohlaví nesnese, takže by ho čekala doživotní separace. Pokud jsou to obě holky, není co řešit. :-) Dva kluci se snesou jen v případě, že jsou ze stejného vrhu. Cizí by se pořád prali. smajlík

Já si pořídila na podzim 2 bílé holky a black and tan klučinu. Holky mi ho asi po týdnu zakously. Rasistky jedny.:-( Bohužel pak holkám začalo být špatně a do 2 měsíců umřely taky. smajlík Ta jedna byla od začátku taková menší, ospalejší asi už to měla v sobě.... no, jo ..teď mám pískoušky a jsou ok. Tak snad se už bude dařit. :-)

20.3.2011 13:31
bongani

XXX.XXX.4.69

Jenom poznámka k těm samečkům: dva samečci se budou rvát ať jsou to bráchové nebo ne. To, že z jednoho vrhu se neperou, je nějaká divná pověra, která ovšem není pravda! Zvířata nevnímají příbuzenské vztahy, takže je jim úplně jedno, z jakého vrhu jsou.

20.3.2011 19:43
lukema

XXX.XXX.84.222

Já měla dva bratry u sebe skoro tři roky (po celý jejich život). Byli na sebe hodně vázaní, když jsem jednoho oddělila, druhý ho hledal a po jeho návratu ho hned začal čistit. Ale může to být výjimka, opravdu nevím... Jinak jsem měla vždy 3 samičky (ideální počet - kdyby se s jednou něco stalo, nezůstane žádná sama :-) )

20.3.2011 20:18
lavacca

XXX.XXX.1.3

bongani napsal(a):
Jenom poznámka k těm samečkům: dva samečci se budou rvát ať jsou to bráchové nebo ne. To, že z jednoho vrhu se neperou, je nějaká divná pověra, která ovšem není pravda! Zvířata nevnímají příbuzenské vztahy, takže je jim úplně jedno, z jakého vrhu jsou.

Nevím teda 100% jak u myší, ale u pískomilů i u křečků (vlastně i u morčat) jsem měla bez problémů právě dva bráchy a nikdy mezi sebou žádný problém neřešili. :-)

Přidejte reakci

Přidat smajlík