Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
15.7.2011 16:07
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

prosim zde davejte informace a zkusenosti o chovu myší

mě více umírají než se množí na léto je mám ve stodole a na zahrati jim davam psi chlupy podělte se prosim o sve rady a pomozte zacinajioccim chovatelum napr teplota krmivo ATD. DEKUJI JMENEM CHOVATELU ZA PRISPEVKY A RADY .:-)

17.7.2011 20:44
zetorka

XXX.XXX.67.130

no zaprvé já měla myš bodlinatou a nevim jestli je to stejné na chov ale doufám že trochu jo.nevim jestli je dobré je mít je venku a dostačující krmení které by mělo stačit je krmivo pro hlodavce Apetit já ho dávám křečkům ikrálíkovi a morčeti a moc jim chutná.

18.7.2011 08:44
davidka

XXX.XXX.213.188

Dost záleží na kmenu myší. Měli jsme myšky, co se množily špatně, přestože byly správného věku a měly správné podmínky. Pak jsme koupily jiné a ty měly mladé pravidelně, pěkně početné vrhy, takže si tento rod držíme.
Chováme je v bednách, v zimě neklesá teplota pod 10 °C (na zateplení dostávají seno a jsou na velké vrstvě hoblin, kam se mohou zahrabat. Množí se celý rok. Základní krmení jsou granule speciálně pro myšky, k tomu od jara do podzimu tráva, vojtěška atd. a v zimě zelenina (jablka, mrkev). Jo a ještě jim dáváme tvrdé pečivo nebo se přihodí hrst psích granulí.

18.7.2011 16:54
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

dobry den ja mam problem s tim ze asi maji rymu nebo co da se to prirovnat k tomu ze chrochtaji a to uz se vubec potom nemnozi letos jsem mel mlade mysi asi 3 krat ze trech kleci a bud sezerou mlade nebo prezije jen jedno a samicky !vykastruji sve samecky takze je skrmime a nahradime ale to se deje porad tak nevim prosim poradte s tim. smajlík

19.7.2011 20:19
davidka

XXX.XXX.234.50

Může to být bakteriálního nebo virového původu, pak je těžké se toho zbavit. Zkrmte je všechny, pak vše důkladně vydezinfikujte a kupte si myšky zdravé.
Pozor ale na čistotu, někdy mohou mít respirační problémy jen ze čpavku, když málo čistíte.
A v bedně nemějte velké skupiny, na T4 stačí 4-5 samic + 1 samec.

14.8.2011 21:00
krokodyl2

XXX.XXX.70.250

A čím může být to že samice ukoušou samcum pohlavní orgán?????????????????? vykastruji ho.

21.9.2011 12:07
jura532

XXX.XXX.106.216

Dobrý den.Může to chování u myší dělat i nízká teplota.Stávalo se nám to při teplotě nižší jak 15 st.a špatným větráním.Ideální teplota 15 až 20 st.V bedně T3 1samec+5samiček,granule pro labolatorní myši a stále čerstvá voda v napaječce a mělo by být vše v pořádku.Jirka

10.10.2011 17:10
mosa

XXX.XXX.233.103

Potřebovala bych poradit. Mám bílé myšky jenže už pár měsíců se drbou za ušima až do krve. A někdy si i okoušou uši. Nevíte co by jim mohlo pomoci?? Když jsou takhle nemocné moc mi nerodí. Díksmajlík

10.10.2011 22:54
utahraptor

XXX.XXX.80.130

mosa napsal(a):
Potřebovala bych poradit. Mám bílé myšky jenže už pár měsíců se drbou za ušima až do krve. A někdy si i okoušou uši. Nevíte co by jim mohlo pomoci?? Když jsou takhle nemocné moc mi nerodí. Díksmajlík

No asi nejvíc by jim pomohl veterinář a přeléčit je na parazity, ale jak tak koukám na váš přístup tak zkrmit, vydesinfikovat ubikace a koupit nové chovné kusy.

digdas

13.2.2017 10:35
digdas

XXX.XXX.134.82

Dobrý den, můžu mít myšky v 5 stupních? Děkuji

14.2.2017 05:23
PetaaS

XXX.XXX.76.17

Já myšky mám...mám 4 holky a 1 kluka...když je teplota venku víc než 18°C tak je přestěhuju z baráku do kůlny a tam žijí celé léto polovinu jara a polovinu podzimu...krmím normální směsí pro hlodavce a občas salát, mrkev, jablko, brambora (vař.), piškot, rozinky a tvrdý chleba...podestýlka hobliny a místo psích chlupů používám nastříhané noviny...aby nezlenivěli je třeba mít kolotoč, houpačku a další takový "serepetičky"...Tak takhle nějak se o ně starám a loni v létě (i když byli venku) porodily a odvodily všechny samice dohromady 32 mladých (15 holek,17 kluků)...přeju hodně úspěchů a chovu zdar...

Přidejte reakci

Přidat smajlík