Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.7.2011 11:19
alexx1

XXX.XXX.203.197

Dobrý den, chtěl bych začít s velkochovem těchto křečků. Poradí mi tady někdo jak nato? Např. zda chovat po párech či ve skupinách ( kolik kusů), čím krmit atd. Předem všem děkuji za rady

30.7.2011 20:57
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobrý den, džungaráci se chovají v párech, pokud jeden uhyne většinou ten co zůstal dalšího nepřijme. Krmí se granulemi pro hlodavce, nebo směsí obilovin a stále mají mít vodu k pití. Teplota nemá klesnout pod 18 stupňů C, jinak zazimují.

31.7.2011 00:05
jessika1

XXX.XXX.226.136

alexx1 napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych začít s velkochovem těchto křečků. Poradí mi tady někdo jak nato? Např. zda chovat po párech či ve skupinách ( kolik kusů), čím krmit atd. Předem všem děkuji za rady

copak jdou na odbyt?u nas tedy ne a to jich mame 20 na prodej

31.7.2011 06:58
m.l.

XXX.XXX.209.24

Dobrý den, teď určitě nejdou, ale na to se nikdo neptal.

31.7.2011 09:19
alexx1

XXX.XXX.203.197

Odběr mám zajištěný

31.7.2011 09:52
alexx1

XXX.XXX.203.197

ale já je nechci prodávat na mazlení. Mám dost kontaktů na výkupáky, kterým už delší dobu dodávám potkany

31.7.2011 13:08
m.l.

XXX.XXX.209.24

Pokud Vám teď odebírají potkany tak to máte dobré.Pak ale nevím proč se ptáte na chov džungarů, podmínky jsou skoro stejné, jen teplota by měla být větší.

31.7.2011 17:29
alexx1

XXX.XXX.203.197

Šlo mi hlavně o to jestli je můžu mít taky ve skupinách. Ale už to mám vyřešené.

20.8.2011 23:52
helas

XXX.XXX.35.226

m.l. napsal(a):
Dobrý den, džungaráci se chovají v párech, pokud jeden uhyne většinou ten co zůstal dalšího nepřijme. Krmí se granulemi pro hlodavce, nebo směsí obilovin a stále mají mít vodu k pití. Teplota nemá klesnout pod 18 stupňů C, jinak zazimují.

Nejsem chovatel - syn před pár lety domů džungary dovlekl, on je chová. Načetli jsme si něco o etologii druhu, tak by mě zajímalo, odkud pochází informace, že tito křečci zimují, a dokonce když klesne teplota pod 18°...?
Ti naši teda ne a ne zimovat, i když je -20°. Bydlí na dvoře v akváriích s krytem z pletiva, pod střechou, samozřejmě. Aktivní jsou vždy po setmění, a to ať je jak chce.
Jen je potřeba dát jim dostatečně velký prostor a dostatek steliva, aby si mohli vybudovat noru. Což děláme jednoduše tak, že jim tam vyklopíme hromadu - oni už si to zorganizují sami. A čistotní jsou... v jednom rohu záchodek, nic jiného často čistit netřeba.
Inu, chápu, že v nějaké pidi přepravce tohle problém být může. Já jen, že když už ty křečíky máme, je určitě zajímavější je chovat takhle, než se s nimi jen dlachnit a pak je všude hledat ;-)I když ti naši umějí oboje, přes zimu je dovnitř nebereme; jsou tlustí a nasrstění tak, že by jim to nemuselo dělat dobře.
Samici jsou určitě tři roky... tu máme nejdéle, ostatní se narodili pak.

21.8.2011 01:04
m.l.

XXX.XXX.209.24

helas napsal(a):
Nejsem chovatel - syn před pár lety domů džungary dovlekl, on je chová. Načetli jsme si něco o etologii druhu, tak by mě zajímalo, odkud pochází informace, že tito křečci zimují, a dokonce když klesne teplota pod 18°...?
Ti naši teda ne a ne zimovat, i když je -20°. Bydlí na dvoře v akváriích s krytem z pletiva, pod střechou, samozřejmě. Aktivní jsou vždy po setmění, a to ať je jak chce.
Jen je potřeba dát jim dostatečně velký prostor a dostatek steliva, aby si mohli vybudovat noru. Což děláme jednoduše tak, že jim tam vyklopíme hromadu - oni už si to zorganizují sami. A čistotní jsou... v jednom rohu záchodek, nic jiného často čistit netřeba.
Inu, chápu, že v nějaké pidi přepravce tohle problém být může. Já jen, že když už ty křečíky máme, je určitě zajímavější je chovat takhle, než se s nimi jen dlachnit a pak je všude hledat ;-)I když ti naši umějí oboje, přes zimu je dovnitř nebereme; jsou tlustí a nasrstění tak, že by jim to nemuselo dělat dobře.

Oni Vám rodí i v zimě?

21.8.2011 01:04
m.l.

XXX.XXX.209.24

helas napsal(a):

Oni Vám rodí i v zimě?

21.8.2011 08:34
conty

XXX.XXX.224.76

m.l. napsal(a):
Oni Vám rodí i v zimě?

A proč by neměli,roděj se po celý rok.:-)

21.8.2011 23:06
helas

XXX.XXX.35.226

m.l. napsal(a):
Oni Vám rodí i v zimě?

Dali si asi tříměsíční pauzu, samozřejmě. Hele, já si legraci nedělám.

22.8.2011 07:36
m.l.

XXX.XXX.209.24

helas napsal(a):
Dali si asi tříměsíční pauzu, samozřejmě. Hele, já si legraci nedělám.

Promiňte, že se to objevilo 3x, nevím proč, ale teď jste si sama odpověděla co je to zazimování. Oni se neukládájí ke spánku, ale zhoustne jim kožíšek, obvykle trochu zbělají a hlavně, co je pro chovatele většího množství nepříjemné, pár měsíců nerodí.

22.8.2011 07:54
utahraptor

XXX.XXX.80.130

Džungarští křečci skutečně nezimují v tom smyslu, že by spali zimním spánkem. Na zimu mění kožíšek místo šedého je bílý s tmavším pruhem, aby byli na sněhu maskovaní. Kdyby spali zimním spánkem někde v noře, tak tohle maskování nepotřebují :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík