Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.12.2011 20:58
kikinka22

XXX.XXX.81.177

Mám prosbu. Měla jsem morče klasické,které nebzlo koupeno v krámu, ale narodilo se nám doma. Měla jsem ho tak 3 a půl měsíce a těď mi ze záhadných okolností zemřel. Podle veterináře to bylo něco patrazitálního. Ale nevím kde tomu mohl přijít, u mě mu opravdu nic nechybělo. Chtěla bych vědet kde tomu mohl přijít, jestli to může být i v žrádle. Děkuji

14.12.2011 12:39
zelvickahanka

XXX.XXX.2.153

No nejlepší by bývalo bylo poslat uhynulé morčátko na pitvu a rozbory, ale to už je asi pozdě. Pozoroval/a jste na něm nějaké příznaky (průjem, výtok odněkud, hubnutí..)? Asi nejčastějším smrtelným parazitálním onemocněním morčat je kokcidioza, která se projevuje obvykle průjmem, kteý je nepříjemně cítit, hubnutím, pilovitým vystoupením páteře a podobně. To by celkem mohlo být, zvlášť dostávalo-li morčátko trávu. Popište, co jste na něm pozorovali, třeba se to vyvrbí.

14.12.2011 13:26
kikinka22

XXX.XXX.81.177

Začala jsem to pozorovat v pondělí, že s ním něco v pořádku. V úterý jsem se s ním jela na veterinu a tam mi řekl, že je to jen nějaké nachlazení a tak mu píchnul nějaké antibiotika a vitamíny. Ve středu se to opakovalo a to se mi ještě zeptal jestli tam má hovínka čerstvá a to neměl, tak to mi řekl, že je to nějaké divné. Nic méně jsem měla přijet i ve čtvrtek a to mi řekl, že to s ním vypadá hodně špatně. Byl takový celý naježený hrozně rychle i dýchal a měl trochu průjem no a večer umřel, měl takový celý špinavý ten zadeček. A teď mám strach si koupit novýho aby se to neopakovalo a mám strach ho idát popřípadně toho novýho do té samé klece

14.12.2011 15:06
lavacca

XXX.XXX.1.3

kikinka22 napsal(a):
Začala jsem to pozorovat v pondělí, že s ním něco v pořádku. V úterý jsem se s ním jela na veterinu a tam mi řekl, že je to jen nějaké nachlazení a tak mu píchnul nějaké antibiotika a vitamíny. Ve středu se to opakovalo a to se mi ještě zeptal jestli tam má hovínka čerstvá a to neměl, tak to mi řekl, že je to nějaké divné. Nic méně jsem měla přijet i ve čtvrtek a to mi řekl, že to s ním vypadá hodně špatně. Byl takový celý naježený hrozně rychle i dýchal a měl trochu průjem no a večer umřel, měl takový celý špinavý ten zadeček. A teď mám strach si koupit novýho aby se to neopakovalo a mám strach ho idát popřípadně toho novýho do té samé klece

Klec určitě vezměte savem, to by mělo případnou infekci zničit.

Bohužel pokud neví veterinář, tak asi nic lepšího nevymyslíte. Opravdu by bývala přicházela v úvahu pitva. Jinak je to takové střílení od boku.

A čím jste krmila?

18.4.2014 23:19
mahdalsandal

XXX.XXX.67.168

Dobrý den,
pokud by se jednalo o vnitřní parazity, můžete se kouknout na zkušenost z léčby myšek na:

http://mahdalsandal.webnode.cz/informace/vnitrni-paraziti-jak-na-ne-/

Snad pomůže:)

Přidejte reakci

Přidat smajlík