Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.6.2012 17:00
Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den,
chtěla jsem se zeptat, zda někdo nemáte zkušenosti s nemocemi morčat. Mám mladá morčata (od 1 do 2 měs). Celkově jsem jich měla 13. Bohužel jsem začala pozorovat problémy. Morčátka začala chřadnout, byť přijímala potravu, tak poměrně málo, začala být apatická, nijak zvlášť se nepohybovala a jakoby přestávala ovládat zadní nohy. Když je člověk překulil na záda, nebyla to blesková reakce dostat se zpět na nohy ale chvíli jim to trvalo. těmi zadními nožkami chodí, ale trochu s obtížemi. U veterinářky jsem byla. Poprvé, že jsou napadeny všenkami, takže jsme postříkali sprejem a ok, všenky zmizely, ovšem morčátka na tom pořád stejně. Tak jsme dostali injekce s vitamíny a aminokyselinami a pak ještě jeden přípravek ale nevzpomenu si na jméno. Ovšem stav stále beze změny. Dvě mláďata uhynula. Dospělá morčata jsou v pohodě. Změna v krmení žádná nebyla, ted se ještě přidával do vody sulfadimidin proti kokcidioze ale bez valného úspěchu. Chovám morčata poměrně dlouhou dobu a tohle se ještě nestalo. Krmím směsí granulí, pšenice, ječmene, ovsa vše v poměru 1:1, občas ovoce nebo zeleninu, seno. Takto krmím celou dobu co morčata chovám, vždycky odchovy bez problémů a ted tohle. Nezažil jste to někdo? nevíte co to může být?

16.6.2012 23:22
mikka

XXX.XXX.115.177

nedostatek vit. C ... to obilí bych z jídelníčku vyloučila a rozhodně ne občas zeleninu, ale DENNĚ ! Mrkev, jablka,nat, brokolici,okurky,papriku ...

17.6.2012 16:48
esssi

XXX.XXX.50.41

To vypadá na avitaminózu...zjistím čeho a napíšu...btw složení krmiva naprosto nevhodné, prd vitamíny, samá zbytečná energie z obilí...morčata maj mít především seno a zeleninu!!!!!

28.6.2012 10:06
monulka.96

XXX.XXX.68.181

taky bych se přidala k ostatním, ovoce a zelenina by měla být na denním pořádku, ale né taková která by je nadýmala. Mě se takhle chovalo morče s nedostatkem vitamínu C. Po nějaké době přidávání vitamínu do stravy a vody bylo vše ok.

Přidejte reakci

Přidat smajlík