Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.12.2012 18:27
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Ahoj všem,plánuji vrh potkanů a chci si nechat pouze 3-4 potkany.Ale potřebovala bych vědět jestli máte někdo zájem už předem o nějakého potkánka.Ptám se ještě předtím,než proběhne krytí, abych měla pro všechny potkánky domov.Takže pokud máte někdo zájem bydlím v libereckém kraji v České Lípě.Pro potkánka si můžete i k nám dojet.Potkani by měli být až někdy za 3-4 měsíce kvůli tomu,že si nejdříve musím ochočit mého potkaního kluka a kněmu dokoupím samičku kterou taky musím ochočit.Mám starou potkanici ale ta už nemůže mít děti.Když tak předem děkuji za ohlasy a potkánky dám jen do dobrých rukou.smajlík

30.12.2012 18:50
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Jéé ještě jsem zapomněla dodat budou to bezsrstí potkánci fuzzy.A asi je budu prodávat za 10-15kč protože jsou bezsrstí a v obchodě celkem drahý a těžce se shání.To že jsou bezsrstí nemění nic na jejich povaze.Jsou stejní jako normal potkani.smajlík

30.12.2012 20:39
utahraptor

XXX.XXX.80.130

Proč??? smajlík

Ono je potkanů asi málo. A ještě fuzz varietu, která je náročnější na odchov. Víš vůbec něco o dědičnosti této variety? O problémech s ní spojených? Víš vůbec něco o chovu zvířat kromě toho, že máš mít samce a samici?

31.12.2012 10:49
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Taky můžu říct proč třeba další kočky,že jich není málo v útulcích a tak a stejně si lidi pořizujou mladý.Chovám potkany Už 4 roky a s odchovem mládat mám zkušenosti takže jak můžeš něco takového říct když mě ani neznáš.A fuzzy potkanů je málo a když má člověk rád potkany,proč si je nepořídit?Jsem velká chovatelka zvířat už od 9ti let a určitě něco o zvířatech vím.Někteří lidi si radši vezmou potkánka od chovatele než ze zverimexu.A pokud nemáš zájem o potkana tak sem nepiš nikdo na tebe není zvědavej.Já se neptám po tvojí radě...smajlík

31.12.2012 12:43
utahraptor

XXX.XXX.80.130

pista.a.spol napsal(a):
Taky můžu říct proč třeba další kočky,že jich není málo v útulcích a tak a stejně si lidi pořizujou mladý.Chovám potkany Už 4 roky a s odchovem mládat mám zkušenosti takže jak můžeš něco takového říct když mě ani neznáš.A fuzzy potkanů je málo a když má člověk rád potkany,proč si je nepořídit?Jsem velká chovatelka zvířat už od 9ti let a určitě něco o zvířatech vím.Někteří lidi si radši vezmou potkánka od chovatele než ze zverimexu.A pokud nemáš zájem o potkana tak sem nepiš nikdo na tebe není zvědavej.Já se neptám po tvojí radě...smajlík

Klidně říkej, proč další kočky, taky to lidem opakuju pořád dokola, že pokud člověk nedělá skutečnou chovatelskou práci (což není jen množení zvířat), tak se nemají do odchovu pouštět. S odchovem mláďat máš zkušenosti? Možná u křečků, ale potkani se jako křečci chovat nedají. Viděla jsem tvoje stránky a o tvých znalostech potkanů svědčí poměrně jasně.

Jinak ta varieta se v ČR ani v jiných státech nenazývá fuzzy, ale jen fuzz a fuzz samice v průměru odchovají jen 2/3 vrhu, a to dokonce i v chovatelských stanicích, kde mají veškerou myslitelnou péči. A zas tak vzácní nejsou, chovatelské stanice je odchovávají pravidelně, a i ve zverimexech jich najdeš víc, než je třeba.

A ano, vidím, že se neptáš na rady... bohužel. Podle tvého profilu je ti 14, podle toho, jak píšeš, by to tak nějak sedělo. Fakt nevím, proč když se dětem pod 15 let nesmí prodávat živá zvířata, proč by je měla množit.

31.12.2012 12:44
utahraptor

XXX.XXX.80.130

utahraptor napsal(a):
Klidně říkej, proč další kočky, taky to lidem opakuju pořád dokola, že pokud člověk nedělá skutečnou chovatelskou práci (což není jen množení zvířat), tak se nemají do odchovu pouštět. S odchovem mláďat máš zkušenosti? Možná u křečků, ale potkani se jako křečci chovat nedají. Viděla jsem tvoje stránky a o tvých znalostech potkanů svědčí poměrně jasně.

Jinak ta varieta se v ČR ani v jiných státech nenazývá fuzzy, ale jen fuzz a fuzz samice v průměru odchovají jen 2/3 vrhu, a to dokonce i v chovatelských stanicích, kde mají veškerou myslitelnou péči. A zas tak vzácní nejsou, chovatelské stanice je odchovávají pravidelně, a i ve zverimexech jich najdeš víc, než je třeba.

A ano, vidím, že se neptáš na rady... bohužel. Podle tvého profilu je ti 14, podle toho, jak píšeš, by to tak nějak sedělo. Fakt nevím, proč když se dětem pod 15 let nesmí prodávat živá zvířata, proč by je měla množit.

Tak pardon, je tam patnáct, nebo že by sis to fofrem změnila?

31.12.2012 12:49
utahraptor

XXX.XXX.80.130

utahraptor napsal(a):
Tak pardon, je tam patnáct, nebo že by sis to fofrem změnila?

Jo aha, honem změnit věk a smazat odkaz na stránky, aby ti nedejbože nemohl někdo poradit :) Ach jo...

31.12.2012 22:49
davidka

XXX.XXX.107.205

A jak víš, že se ti narodí fuzz? Tví potkani jsou ze zverimexu, takže asi nevíš, co mají v genech.
Nebo chceš pářit dva fuzz?! Víš, že se to nedělá? Že vždy aspoň jeden rodič (lépe samice) by měl být osrstěný?
Raději si to rozmysli, fakt není o potkany z anonymních chovů moc velký zájem, i mnohé chovky mají problém mláďata dobře udat. Co budeš dělat s těmi, co neprodáš? Hodíš je sežrat hadům?

1.1.2013 20:07
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Helet to že nemám žádný info o potkanech na webu neznamená že o nich nic nevím víš ta moje stránka byla původně jen o křečcích ale rozhodla jsem se že začnu dělat i potkany jako že vlastní stránku,protože jsem měla stránku o potkanech společně s jednou holkou a tetka jsem chtěla mít sama a nevím proč říkáš že mám zkušenost jen s odchovem křečků!!já nikdy křečky nemnožila a ani nehodlám tak nechápu proč to říkáš a potkany jsem už množila 2krát a hodně lidí prodává svoje zvířata i když jim není 15 a navíc psala jsem, že je asi budu prodávat..podle rodičů jestli by za ně chtěli peníze jinak já bych je klidně dala zadara.A to klidně můžu říct proč další děti u lidí copak není lidí dost!!právě že je a akorát ubývá zvířat a níčí se příroda a já tvoje rady nepotřebuju tak nechápu proč to sem píšeš stejně mě to nezajímá...a přesně jak jsem říkala na jedné diskuzi,tady se člověk bojí na něco zeptat protože ho za to hned všichni seřvou.A je to moje rozhodnutí to množení,zakázaný to není nebo snad jo?tak mě laskavě nech jo.

1.1.2013 20:14
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

No a co že jsem si smazala stránky máš s tím nějakej problém?to je snad moje věc a ten věk jsem měla předtím blbě a jestli mi nevěříš ukážu ti pas a ještě pro tvoje info jsem se narodila 12.3.1997 takže mi ještě jakoby 15 není .A navíc já si můžu na svém profilu měnic cpo chci. A Vím že se mají množit s jedním osrstěním vím to od jednoho chovatele od kterého mám fuzziho a říkal že určitě aspon jeden potkánek by měl být fuzz.Nechápu jak můžete něco říkat když to nevíte.A stránky jsem si smazala abys mi tam nelezla a nebo někdo jinej když se chce pouze pomstit a vyhledat o mě info.....Víš co smažu tuhle diskuzy stejně je to na nic a vidím že jsem píšou jen ti co o potkany nestojí a jenom prudí.Doufám že ste spokojení a určitě vím že řeknete že anosmajlík

1.1.2013 20:17
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

a hadům byxch nikdy žádné zvíře nedala!!Jak tohle můžeš vůbec řícz když mě neznáš!!Já ani nejím králičím maso protože děda vždy králiky zabijí.Natož abych dala sežrat nebohé zvíře!!Samozdřejmě že bych si je nechala máme docel dost klecí po morčatech

1.1.2013 20:35
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Nebo víte co? Nechci se hádat a nechci aby mě tu akorát všichni nenáviděli.Zapomeňte na to žádní potkani radči je množit nebudu když nemám zkušenost s fuzz i když jednou to musí být poprvé.No neřešte prostě to neplatí aby náhodou někdo neříkal,že akorát jen bezhlavě množím.....

KarolínaH

2.1.2013 10:27
KarolínaH

XXX.XXX.239.8

Ty bys neměla množit ani samu sebe podle toho co tady píšeš. Neznáš genetiku a chceš jen množit pro nic za nic? Myslíš, že ti rozumný člověk koupí potkana za 15kč ? To si raději koupím potkana za 300kč od chovatele který tomu rozumí a miminka má vymazlené a zdravé. Normální člověk by si totiž nepřitáhnul domů potkana o kterém není ani jisté jestli je zdravý. Jestli chceš rozmnožovat, kup si knihy o genetice, a začni tlačit do hlavy to co je potřebné k tomu aby se ti narodili zdraví potkani s dobrýma genama ve výbavě. smajlík

2.1.2013 10:41
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Já mám potkana od chovatele a o genetice něco vím takže si tohle nejdříve vše přečti a pak piš jo a říkala jsem že je ASI budu prodávat.MNožím potkany už potřetí a navíc jsem psala že když máte keci tak že se vás tu ptát nebudu jestli chcete potkana protože na to množení prdím.A já jsem chovatel potkanů už 5 let takže nevím proč říkáš že by sis ho radši koupila od chovatele když ani nevíš že já chovatel jsem.Navíc znám jednoho moc dobrého chovatele se kterým se vždy radím a pomáhá mi občas s potkanama a to on mi říkal vše o genetice....Takže laskavě nesudte lidi podle jednoho článkusmajlík.A už sem nepište ta diskuze neplatí

2.1.2013 10:47
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Ještě bych chtěla říct že je od vás docela hnusné že jedna holka se tu ptala na rozmnožování že chce rozmnožovat a jí jste neříkaly nic že proč množí a tak i když to nikdy nemnožila což je jisté když to tam píše a na mě máte furt keci že chci množit i když jsem množila..Fakt nechápu v čem je problém co vám na mě vadí a když už budu množit tak jen chlupáče protože s těma mám zkušenosti tak nemějte obavy jen sem se ptala..

KarolínaH

2.1.2013 10:49
KarolínaH

XXX.XXX.239.8

Jsi zaregistrovaná aby jsi mohla mít CHS? Pokud ano, v pořádku. Jsi určitě víc chytřejší než všechny chovatelky, viď.Fuzz potkanů je málo, chovek jako jsi ty taky a ty jsi ta nejiteligentější osoba vesmíru. smajlík

KarolínaH

2.1.2013 10:52
KarolínaH

XXX.XXX.239.8

Vysvětli mi proč a z jakýho důvodu chceš rozmnožovat když chovek je plno a potkanů ještě víc? Jestli chceš mít mladé zajdi si do zverimexu a vem si odtama mimina. Výjde ti to nastejno sakra!

2.1.2013 11:49
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Hele u nás jsou jen 4 zverimexy a tyto potkany mají jen v 1 a to jednou za pár měsíců takže ne všude je to jeko ve velkých městech....

2.1.2013 12:15
karolínah

XXX.XXX.239.8

Já bydlím v Opavě, taky poměrně malé město, a žádné fuzz jsem tu nikdy neviděla. A víš proč? Protože lidi tady si raději koupí z chs než od pochybné množitelky za 15kč ;)

2.1.2013 15:41
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Nojo mysli si co chceš ale nesuď mě když mě neznáš.A jestli sis nevšimla psala jsem že mladé mít nebudu.Že to ruším tak nevím proč to sem stále píšeš.Debata je ukončena.

3.1.2013 09:44
davidka

XXX.XXX.213.188

To tvoje vztekání jen ukazuje na tvou nezkušenost a ne moc velkou inteligenci.
Takto se opravdový chovatel opravdu neprojevuje. Ty chovatel nejsi a ani dlouho nebudeš. Chovatel není ten, co prskne samici k samci a narodí se mladý. Ale asi je to marný ti to tady vysvětlovat. Zkus se nad tím zamyslet tak za 5 let, snad to pak pochopíš lépe.

3.1.2013 17:26
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Já jen tak samici k samci neprsknu.A nevztekám se tak nevím co ti je.A to jak píšu ještě nevypovídá o tom ,jaký jsem chovatel.To je prostě blbost.Už moje rodiče chovaly potkany a já taky už 3 roky takže zkušenosti mám.A diskuzi ukončuji když už neplatí to co jsem psala

4.1.2013 12:11
karolínah

XXX.XXX.239.8

Nevím, jestli se teď ty děcka tak hrozně nudí že chtějí rozmnožovat zvířata a ani tomu nerozumí. Nepochopím to nikdy v životě. Mě je 16 a zařídím si zábavu jinak než abych si vzala svoje potkany co mám a začla na nich dělat pokusy a rozmnožovat je. Jestli se chceš kochat pohledem na miminka tak si zajdi do zverimexu a nebo ještě líp, zapni si komp a dívej se na fotky. Neuškodíš tím těm nebohým zvířatům. smajlík

4.1.2013 21:32
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Rozmnožování není škodění.Je to uplně stejné jako u lidí.A nechci to udělat z nudy.Ale z nadšení pro potkany.Ale když mě nechápeš nevadí.Je to tvůj názor já jenom nechci ,abyste si o mě myslely že je týrám nebo něco takového.A už vůbec ne ,že to dělám jen tak z nudy.Rozmnožování je přirozené a kdyby se nerozmnožovaly,asi by vyhynuli.Možná řeknete že je to blbost ale kdyby ve zverimexech je měli odděleně(holky a kluky) tak by se nemohly rozmnožit vůbec.Jenom chci tím říct že když je množí někdo doma že to není tak hrozné,jak ve zverimexech.Tam klidně mají děti příbuzní a to je pak problém v genetice a nedopadá to zrovna 2krát dobře.Opravdu se nechci hádat.Já vás přece ničím neurážím.Proč musíte vy mě?Jinak potkany rozmnožovat nebudu když vám to tak vadí.Můžete být v klidu

4.1.2013 23:21
utahraptor

XXX.XXX.80.130

pista.a.spol napsal(a):
Rozmnožování není škodění.Je to uplně stejné jako u lidí.A nechci to udělat z nudy.Ale z nadšení pro potkany.Ale když mě nechápeš nevadí.Je to tvůj názor já jenom nechci ,abyste si o mě myslely že je týrám nebo něco takového.A už vůbec ne ,že to dělám jen tak z nudy.Rozmnožování je přirozené a kdyby se nerozmnožovaly,asi by vyhynuli.Možná řeknete že je to blbost ale kdyby ve zverimexech je měli odděleně(holky a kluky) tak by se nemohly rozmnožit vůbec.Jenom chci tím říct že když je množí někdo doma že to není tak hrozné,jak ve zverimexech.Tam klidně mají děti příbuzní a to je pak problém v genetice a nedopadá to zrovna 2krát dobře.Opravdu se nechci hádat.Já vás přece ničím neurážím.Proč musíte vy mě?Jinak potkany rozmnožovat nebudu když vám to tak vadí.Můžete být v klidu

No když to chceš srovnávat s lidmi, tak kdyby se v některých oblastech lidi nemnožili tolik, tak tam nemusí mít takovou nouzi o jídlo. A ani u zvířat se nerozmnoží všichni jedinci, to bychom se v některých zvířatech úplně topili.
Kdyby šlo o množení nosorožců, kterých je málo, tak by to bylo záslužné, jistě, ale množení zvířat, kterých je i tak dost, to je zbytečné.

5.1.2013 12:24
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Ano já vím ,ale těžko budu množit nosorožce.Prostě jsem chtěla vědět,jak u těchto potkanů probíhá porod.Chci být veterinářka,Zatím jsem v 9té třídě ale představu už mám.Mám ráda zvířata a nikdy bych neudělal nic,co by jim mohlo ublížit.Vím že hodně lidí potkany množí a taky se tady na to ptají.Tak jen nechápu,proč já nemůžu.Ale jak chcete, máte sice pravdu,ale některé lidi to docela zajímá ten život potkanů.A pro mě jsou teda více zajímavější potka ni,než třeba psi.Ale každý má svůj názor.Potkany teda budu množit,až budu dospělá.Ne že jich budu mít 20 ale stačí třeba 5.Nechci je množit bezhlavě, jenom chci zkoumat jejich život.

5.1.2013 12:51
davidka

XXX.XXX.107.205

pista.a.spol napsal(a):
Ano já vím ,ale těžko budu množit nosorožce.Prostě jsem chtěla vědět,jak u těchto potkanů probíhá porod.Chci být veterinářka,Zatím jsem v 9té třídě ale představu už mám.Mám ráda zvířata a nikdy bych neudělal nic,co by jim mohlo ublížit.Vím že hodně lidí potkany množí a taky se tady na to ptají.Tak jen nechápu,proč já nemůžu.Ale jak chcete, máte sice pravdu,ale některé lidi to docela zajímá ten život potkanů.A pro mě jsou teda více zajímavější potka ni,než třeba psi.Ale každý má svůj názor.Potkany teda budu množit,až budu dospělá.Ne že jich budu mít 20 ale stačí třeba 5.Nechci je množit bezhlavě, jenom chci zkoumat jejich život.

On je problém už v tom, že nemáš ucelené názory na chov, nemáš znalosti a navíc hrozně kecáš.
Teď chceš vědět, jak u potkanů probíhá porod a před pár dny jsi psala, že s tím už máš zkušenost.
Nejsi schopná si najít ani základy na netu. Jak chceš studovat tak těžkou školu, jakou je veterina? Za 9 let jsi se nenaučila ani základy svého rodného jazyka, neumíš pracovat s počítačem, chceš množit zvíře, o kterém nic nevíš.
Je ale fajn, jesli to myslíš doopravdy, že s krytím počkáš pár let... (proč ti to ale nevěřím?)

5.1.2013 13:25
karolínah

XXX.XXX.239.8

Až budeš mít tu veterinu, nastudované knihy o životě potkanů, genetiku apod., tak až potom ti nebudeme dávat za zlé, že rozmnožuješ. Jsi v devítce, a pochybuju o tom že máš čas studovat potkany. Teď máš na starosti známky, aby ses na tu školu kam chceš dostala. Neříkám, že jsem nejrozumější a nejchytřejší člověk, jsem na učňáku, ale nenapadlo by mě rozmožovat. Ano, líbí se mi miminka, ale proto přece nebudu dělat brajgl.

5.1.2013 13:31
davidka

XXX.XXX.107.205

Teď jsem koukala, že máš fakt oba potkany fuzz. Takže nebetyčná blbost ty dva dát na sebe!
Na KAŽDÉM webu kolem genetiky potkanů máš napsáno, že fuzz x fuzz se nekříží!
Nedala sis ani tu nejmenší práci, si tento základ najít!!!

5.1.2013 14:17
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Helet nejdřívwe pořádně čti a pak kecej já říkala že chci vědět jak probíhá porod u těchto potkanů (jako u těch fuzz o čem jiném se ti asi bavíme?) A já neříkám že jjsem nějakej mistr všeználek ale neco o chovu vím a když se tu zeptala nějaká holka něco o rozmnožování a bylo zdřejmé že o tom nic neví tak jste jí s radostí radily aby je rozmnožovala i když ví prt.Takže si to nejdříve promyslete a pak něco říkejte,a už na vás prdí pište si tu co chcete já odepisovat nebudu potže asi nechápete co znamená ukončená diskuze...Vy musíte mít vždy poslední slovo

5.1.2013 14:25
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Helet a kde si viděla že mám dva? mám pouze jednoho a teprve jsem se chystala koupit druhého.Já měla už jednoho fuzz ale ten už nežije!! mám pouze jednoho!!Já nevěděla že vidíš až kemě domů..

5.1.2013 14:31
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Nedělej si žádné závěry,když o mě nic nevíš.O potkanech vím hodně ale o fuzz jsem na internetu nic nenašla.A pracovat s internetem umím A mám i několik knížek o potkanech.Vím o nich natolik,abych tu mohla co říkat.a já říkala že o fuzz moc nevím ale o normálních potkanech ano takže nechápu proč tu furt meleš kraviny,nic o mě nevíš.A jak jako myslíš to že nemám ani základy o rodném jazyce?někdy se překliknu tak ježiši se z toho svět nezblázní.Jde vidět že asi nemáte nic jiného na práci než jenom buzerovat a rozčilovat lidi,které neznáte a nevíte že to se zvířaty myslí vážně.A internetu ani moc nevěřím.Píšou tam kraviny.Našla jsem tam tolik věcí,které jsou takové blbosti že to by snad nikdo nepochopil.A opravdu jsem o fuzz zkoušela hledat.Nic jsem o rozmnožování nenašla.

5.1.2013 14:34
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

pista.a.spol napsal(a):
Helet a kde si viděla že mám dva? mám pouze jednoho a teprve jsem se chystala koupit druhého.Já měla už jednoho fuzz ale ten už nežije!! mám pouze jednoho!!Já nevěděla že vidíš až kemě domů..

To že jsem si to ještě nezměnila na profilu neznamená,že je to pravda.Vím to ty nemůžeš vědět ale tet to víš.Ten druhý potkan jsem psala že je starej na páření a že se chystám pořídit si jiného.A pro tvoje info,ten potkan umřel při operaci abscesu!!!

5.1.2013 14:37
davidka

XXX.XXX.107.205

Když někdo napíše "mám dva potkany bezsrsté", tak předpokládám, že je má. Navíc jsi za poslední dny přepisovala údaje v profilu, proč bys psala něco, co nemáš? Tedy ty vlastně ani nevíš, kolik je ti let, za poslední týden jsi zestárla o dva roky .
A chtělas odchovávat fuzze, takže asi jsi chtěla fuzz na fuzz, aby se ti narodili.

A laskavě se neobouvej do těch, co tady radí. My ti ze srdce radíme, abys nekryla. Je to náš názor, názor těch zkušených, co už nějaké to desetiletí chovají. Nejsme malé hloupé holčičky, jako ty.
Když už tady píšeš lži, tak si je aspoň pamatuj.

5.1.2013 15:13
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Hele bude mi 15 a a ten potkan mi umřel před dvěma dny!!tak promin že jsem si v zarmutku nestihla změnit profil no !!

5.1.2013 15:31
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

No tak se sám omlouvám.Vím že jste mi jen chtěli poradit.Já jenom prostě jsem nechtěla ,abyste si mysleli že o nich nic nevím.Jinak moc děkuji za rady a opravdu se omlouvám za svoje chování.Prostě prožívám těžké období.Umřelo mi morče na stáří a pak ještě potkan při operaci.je toho na mě prostě moc.Ještě problémy v rodině.Prostě se neovládám a někdy jsem chtěla uhájit svůj názor.Doufám že to aspon trochu chápete a nemáte mi to moc za zlé.

5.1.2013 15:34
karolínah

XXX.XXX.239.8

Ano, tak takhle se přesně chovaj děti co to nemaj v hlavě v pořádku a chtějí ze sebe dělat starší a chytřejší než jsou. Nemám na to tak to ze sebe nedělám, ne? smajlík Je mi tě líto.

5.1.2013 16:25
davidka

XXX.XXX.107.205

Tomu se říká puberta. To tě přejde. Hlavně že si sama uvědomuješ, že něco děláš špatně. A že si necháš poradit, abys svým zvířatům zbytečně neubližovala.
A snaž se už nelhat, ono se to vždy pozná a pak ti nikdo už nebude věřit ani pozdrav.

5.1.2013 19:17
karolínah

XXX.XXX.239.8

Jestli rozmnožovat nebudeš tak ti děkuju za všechny chs a chovatele. Až budeš starší a budeš vědět vše co máš, tak potom si klidně od tebe vezmu mimi za 300,- a ne za 15,-.

5.1.2013 21:02
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Tak vám moc děkuji,Já lhala jen s věkem,ale jinak si na nic nehraju .Bude mi 15 až 13.8. 2013.A věřím že jste měli ve všem pravdu.Jinak si nemyslím že to nemám v hlavě v pořádku,spíše jen zbytečně vyvádím,to víte puberta.Navíc bych se vůbec neměla hádat s těma,co mi chtějí pouze pomoct a navíc jsou starší a vědí toho mnohem víc než já.Děkuji že to chápete.

9.1.2013 11:35
nehezacka

XXX.XXX.216.111

teda,nechtěla jsem do téhle diskuse vůbec vstupovat.ale co ty tady píšeš to rozum nebere.ty jsi jen rozmazlený malý sprateksmajlík,který si myslí že sežral všechnu moudrost světasmajlík.když jsi zjistila,že ostatní mají pravdu,tak to svedeš na pubertu,umrtí morčete a potkana a problémy v rodině.smajlíknavíc občas píšeš jako kluk a pak jako holka.trochu si ujasni co vlastně chceš a kdo vlastně jsi.kdyby to četli rodiče,to by asi bylo tóčo,co?přestaň,tady osočovat lidi,a trochu se nad sebou zamysli.Jo,a TROCHA ÚCTY KE STARŠÍM a SLUŠNOST by ti taky neuškodila.v tvém věku by tě ji měli rodiče už naučit.
Simona

17.1.2013 17:36
eversil

XXX.XXX.99.214

Nikdo ti nemůže zakazovat co můžeš chovat a rozmnožovat a co ne.Dej klidně dva fuzz na sebe aspoň si v praxi ověříš proč se to nemá dělat.

17.1.2013 18:58
davidka

XXX.XXX.107.205

Eversil, to snad nemyslíš vážně. Zrovna toto je už vyzkoušené, snad nemusí dělat zbytečné pokusy každá pipina, co si vzpomene, že bude mít mladé a jak to bude žúžo. Zbytečné týrání zvířat. Toto opravdu žádný rozumný člověk nemůže schvalovat. Navíc zrovna tato slečna opravdu ještě moc rozumu nepobrala, bez dozoru dospělých by neměla chovat vůbec nic.

17.1.2013 19:21
eversil

XXX.XXX.99.214

Absolutně nechápu proč by si to nemohla zkusit.Mě třeba přijde zbytečné rozmnožovat vůbec všechny bezsrstá zvířata.Vždyt jsou geneticky nemocná.

18.1.2013 09:55
davidka

XXX.XXX.213.188

eversil napsal(a):
Absolutně nechápu proč by si to nemohla zkusit.Mě třeba přijde zbytečné rozmnožovat vůbec všechny bezsrstá zvířata.Vždyt jsou geneticky nemocná.

Proč? Protože by tím jen vyprodukovala nemocná zvířata. To není zkouška, to je blbost.
To je jako zkusit strčit ruku do vařící vody. Proč to dělat, když už to někdo udělal předtím a ví se, že se opaříš?
Ano, bezsrstost je genetická mutace, ale zrovna fuzz by neměli být úplně holí.
O tom to chovatelství je, že když se ví, jak na to, tak jsou fuzzi zdraví a žijí stejný život jako chlupáči.

SSiiMMiiKK

18.1.2013 17:56
SSiiMMiiKK

XXX.XXX.72.52

Ahoj slečno,

tak pokud ti mohu oponovat tak bych ti chtěla vysvětlit, že pokud máš potkany koupené ve zverimexu bez PP! ( papíry původu) nebo alespoň VP ( výpis předků) nedoporučovala bych ti v žádním případě je rozmnožovat .. fuzz potkánci jsou sice k mání ... ale pokud budeš rozmnožovat zvířata ze zverimexu o kterých nevíš jejich předchozí genetiku a předky... může se ti stát že zkřížiš například sourozence.. to by pro potkanici znamenalo že by mohla porodit značně nemocná potkáňata například dokonce i zmutovaná bez nožičky atd ... pokud by se ovšem narodili zdravá ... je možnost že se ve starším věku budou podotýkat s veškerýma nemocema. POkud by jsi měla to štěstí a tebe to v tém vrhu nepotkalo a křižili by se dál .. určitě to v jiném vrhu se projeví .. přijde mi škoda dělat množírny ze zvířat o kterých nic nevíme a šíříme dál nemocné zvířata.

25.1.2013 14:47
loluciss

XXX.XXX.141.96

Ahojky, v první řadě Tě chci podpořit: nic si z přehnaně negativních a hloupých poznámek "odborníků" nedělej! Je dobře, že máš ráda zvířata a máš hezkého koníčka, kterému věnuješ svůj časíksmajlík....Každý nějak začínal....co si budeme povídat.....Určitě je vhodné si něco o potkánkách přečíst, ale aby tě někdo prudil, že si máš prostudovat literaturu jako bys hodlala množit přinejmenším pandy červené, co je přece mocsmajlík....Jak už jsem psala v jiné diskuzi, potkan je potkan a ty se množej...no jako potkanismajlík..V současnosti se rozmohlo dělat ze všeho kina a z potkánků skoro ohrožený druh...Sama mám potkany mnoho let..... Pevně věřím, že Tě hloupé negativní komentíky neodradí od Tvé lásky ke zvířatům a tu radost pozorovat odchov mladých si užiješ.....Přeju hodně úspěchů a jen tak na okraj.....ten, kdo přes net napadá člověka, aniž ho zná, si často léčí své komplexysmajlík...Proč jinak napadat druhé, aniž je známe??? Měj se krásně, ahoj

26.1.2013 20:49
davidka

XXX.XXX.107.205

loluciss napsal(a):
Ahojky, v první řadě Tě chci podpořit: nic si z přehnaně negativních a hloupých poznámek "odborníků" nedělej! Je dobře, že máš ráda zvířata a máš hezkého koníčka, kterému věnuješ svůj časíksmajlík....Každý nějak začínal....co si budeme povídat.....Určitě je vhodné si něco o potkánkách přečíst, ale aby tě někdo prudil, že si máš prostudovat literaturu jako bys hodlala množit přinejmenším pandy červené, co je přece mocsmajlík....Jak už jsem psala v jiné diskuzi, potkan je potkan a ty se množej...no jako potkanismajlík..V současnosti se rozmohlo dělat ze všeho kina a z potkánků skoro ohrožený druh...Sama mám potkany mnoho let..... Pevně věřím, že Tě hloupé negativní komentíky neodradí od Tvé lásky ke zvířatům a tu radost pozorovat odchov mladých si užiješ.....Přeju hodně úspěchů a jen tak na okraj.....ten, kdo přes net napadá člověka, aniž ho zná, si často léčí své komplexysmajlík...Proč jinak napadat druhé, aniž je známe??? Měj se krásně, ahoj

Ano, potkani se množej jak potkani, ale to neznamená, že se musí množit všechno, protože nějaká holčička se vzpomene, že by to chtěla zkusit. I když jsou to JEN potkani, pořád jsou to živí tvorové a je zbytečné vyprodukovat nemocná a neživotaschopná zvířata. Prostě i u potkanů existují geny letální, stejně tak jako spojení, která nejsou vhodná z mnoha důvodů. To platí i o spojení fuzz x fuzz.
A jsou mezi námi lidé, kteří proti pokusům na zvířatech brojí. Navíc proti pokusům zbytečným, protože toto už vyzkoušené je a stačí si informace najít a něco si o tom načíst.
Je tak trestuhodné, že chovatelé nabádají děti k zodpovědnosti? Ono opravdu slečně tolik uškodí, když si sedne na hodinku k netu a místo hraní her si najde a pročtě potkaní genetiku?

Opravdu mě vytáčí názory, že jde JEN o potkana, tak co, vždyť se pak mohou mladý vyhodit na ulici, když se vrh neudá nebo se narodí nemocní. No ale hlavně že se slečna pár týdnů pokochá a bude miminka pozorovat, pěkně si to užije.

A že někoho přes net neznáme? Stačí si přečíst ty názory, evidentní lži... je mi celkem jedno, jak se slečna jmenuje a jak vypadá, ale po pár větách si i tak dokážu udělat o jejím IQ obrázek. A bohužel i o vašem. Je mi smutno, že takoví lidé chodí na diskuze, kam by měli zavítat právě milovníci zvířat, ne jejich mučitelé a nebezpeční experimentátoři s životy tvorů, kteří také cítí, vnímají bolest, jen nám to neumí říct, neumí se bránit a to zlé nám vrátit.

27.1.2013 10:46
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

nehezacka napsal(a):
teda,nechtěla jsem do téhle diskuse vůbec vstupovat.ale co ty tady píšeš to rozum nebere.ty jsi jen rozmazlený malý sprateksmajlík,který si myslí že sežral všechnu moudrost světasmajlík.když jsi zjistila,že ostatní mají pravdu,tak to svedeš na pubertu,umrtí morčete a potkana a problémy v rodině.smajlíknavíc občas píšeš jako kluk a pak jako holka.trochu si ujasni co vlastně chceš a kdo vlastně jsi.kdyby to četli rodiče,to by asi bylo tóčo,co?přestaň,tady osočovat lidi,a trochu se nad sebou zamysli.Jo,a TROCHA ÚCTY KE STARŠÍM a SLUŠNOST by ti taky neuškodila.v tvém věku by tě ji měli rodiče už naučit.
Simona

Sice nechápu co tím myslíš jako že chvilku píšu jako kluk a pak jak holka ale já to na nic nesvádím a moje rodiče si to četli protože se mi nelíbilo že neumíte něco vysvětlit normálně.Pokud mi to chcete rozmluvit že s tím máte zkušenosti a tak,tak mi to napište normálně a ne způsobem který každého naštve.A moje rodiče tomu ani nerozumí potkanům a tak je to ani moc nezajímá.A nesuď mě když mě neznáš...To je asi jediný co ti můžu odpovědět na tvůj komentář,nevím co ti mám na to říct.A už mi to prosím nepředhazujte omluvila jsem se a nesvádím to na pubertu vím že si za to můžu sama prostě nejsem nějaká supr abych psala jako dospělá když nejsem a když píšu jako na můj věk tak se vám to nelíbí.Prostě jsem taková že si nejdříve hájím svou pravdu ale když zjistím že máte pravdu tak se prostě omluvím,jsem prostě taková.

27.1.2013 10:53
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

SSiiMMiiKK napsal(a):
Ahoj slečno,

tak pokud ti mohu oponovat tak bych ti chtěla vysvětlit, že pokud máš potkany koupené ve zverimexu bez PP! ( papíry původu) nebo alespoň VP ( výpis předků) nedoporučovala bych ti v žádním případě je rozmnožovat .. fuzz potkánci jsou sice k mání ... ale pokud budeš rozmnožovat zvířata ze zverimexu o kterých nevíš jejich předchozí genetiku a předky... může se ti stát že zkřížiš například sourozence.. to by pro potkanici znamenalo že by mohla porodit značně nemocná potkáňata například dokonce i zmutovaná bez nožičky atd ... pokud by se ovšem narodili zdravá ... je možnost že se ve starším věku budou podotýkat s veškerýma nemocema. POkud by jsi měla to štěstí a tebe to v tém vrhu nepotkalo a křižili by se dál .. určitě to v jiném vrhu se projeví .. přijde mi škoda dělat množírny ze zvířat o kterých nic nevíme a šíříme dál nemocné zvířata.

Děkuji ti za radu ale já množit nechci,když už tak jen normální potkany se kterýma mám zkušenosti.Ze zverimexu už si žádné zvířata brát nechci ,protože mi ve většině případů zemřela na různé nemoci hned po pár týdnech.Už nemám tu sílu vidět jak mi pořád umírají kvůli lidem ze zverimexu kteří tvrdí že je mají od ověřeného chovatele a říkají že není jejich vina že zemřeli.No prostě keci.Radči najdu nějakého pořádného chovatele.Stejně chci potkany s pp abych později s nimi mohla jezdit na výstavy,ale to ještě není jisté.

27.1.2013 11:04
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

davidka napsal(a):
Ano, potkani se množej jak potkani, ale to neznamená, že se musí množit všechno, protože nějaká holčička se vzpomene, že by to chtěla zkusit. I když jsou to JEN potkani, pořád jsou to živí tvorové a je zbytečné vyprodukovat nemocná a neživotaschopná zvířata. Prostě i u potkanů existují geny letální, stejně tak jako spojení, která nejsou vhodná z mnoha důvodů. To platí i o spojení fuzz x fuzz.
A jsou mezi námi lidé, kteří proti pokusům na zvířatech brojí. Navíc proti pokusům zbytečným, protože toto už vyzkoušené je a stačí si informace najít a něco si o tom načíst.
Je tak trestuhodné, že chovatelé nabádají děti k zodpovědnosti? Ono opravdu slečně tolik uškodí, když si sedne na hodinku k netu a místo hraní her si najde a pročtě potkaní genetiku?

Opravdu mě vytáčí názory, že jde JEN o potkana, tak co, vždyť se pak mohou mladý vyhodit na ulici, když se vrh neudá nebo se narodí nemocní. No ale hlavně že se slečna pár týdnů pokochá a bude miminka pozorovat, pěkně si to užije.

A že někoho přes net neznáme? Stačí si přečíst ty názory, evidentní lži... je mi celkem jedno, jak se slečna jmenuje a jak vypadá, ale po pár větách si i tak dokážu udělat o jejím IQ obrázek. A bohužel i o vašem. Je mi smutno, že takoví lidé chodí na diskuze, kam by měli zavítat právě milovníci zvířat, ne jejich mučitelé a nebezpeční experimentátoři s životy tvorů, kteří také cítí, vnímají bolest, jen nám to neumí říct, neumí se bránit a to zlé nám vrátit.

Jen bych chtěla dodat že v žádném případě bych neublížila zvířeti,právě proto jsem se vás na to zeptala a já jen tak nesedím a nehraju hry!právě naopak já se nechci hádat ale tohle mě opravdu uráží když píšeš že si dokážeš o mě udělat obraz jen z vět a lží což vůbec lži nejsou no a pak napíšeš že hraju nějaké pitomé hry..tak to je moc.Na počítači si pouze hledám různé věci a většinu času strávím venku ,hraním se zvířaty,pomáháním u mojí babičky se zahradou a staráním o slepice,králíky...Takže jak můžeš říct že mě znáš jen podle vět?Můžu psát jinak a můžu se chovat jinak.A jen pro tvoje info já se snažila už několikrát hledat něco o fuzz a nic jsem nenašla jen variety potkanů ale nic o genech.A vím že to hned neznamená že je budu bezhlavě křížit to ani náhodou.Tady je diskuze abyste pomohli lidem když se na něco ptají a ne je tu odsuzovat že je chci týrat nebo tak.Já už prostě na diskuze psát nebudu jsou tu pak zbytečné hádky a potřebné věci se dozvíte jen přes ně.

27.1.2013 19:29
davidka

XXX.XXX.107.205

pista.a.spol napsal(a):
Jen bych chtěla dodat že v žádném případě bych neublížila zvířeti,právě proto jsem se vás na to zeptala a já jen tak nesedím a nehraju hry!právě naopak já se nechci hádat ale tohle mě opravdu uráží když píšeš že si dokážeš o mě udělat obraz jen z vět a lží což vůbec lži nejsou no a pak napíšeš že hraju nějaké pitomé hry..tak to je moc.Na počítači si pouze hledám různé věci a většinu času strávím venku ,hraním se zvířaty,pomáháním u mojí babičky se zahradou a staráním o slepice,králíky...Takže jak můžeš říct že mě znáš jen podle vět?Můžu psát jinak a můžu se chovat jinak.A jen pro tvoje info já se snažila už několikrát hledat něco o fuzz a nic jsem nenašla jen variety potkanů ale nic o genech.A vím že to hned neznamená že je budu bezhlavě křížit to ani náhodou.Tady je diskuze abyste pomohli lidem když se na něco ptají a ne je tu odsuzovat že je chci týrat nebo tak.Já už prostě na diskuze psát nebudu jsou tu pak zbytečné hádky a potřebné věci se dozvíte jen přes ně.

Podívej se na věc také z mé strany. Napíšeš tu, že chceš chovat "fuzzy" - tudíš ani nevíš, jak se varieta správně jmenuje. Pak je ti jednou 14, pak zas 15 a nakonec přiznáš, že je ti ještě míň let. Proč? To se stydíš za svůj věk? O tom to není. Jsou i dobré mladé chovatelky.
Pak zas jednou píšeš, že jsi už nějaké vrhy odchovala, potom z tebe vyleze, že neodchovala. Tak jaký obrázek si mám o tobě udělat? Když chceš radu, stačí popsat situaci jaká je a opravdu si nechat od zkušenějších poradit. Jenže když ti tu pár lidí napsalo, že chovat nemáš to, co neznáš, hned jsi se urazila.
Nakonec je ale fajn, že jsi uznala, že to tvoje množení nebyl dobrý nápad. To oceňuji.

To s těmi hrami bylo obrazně. Když máš doma internet, chodíš psát např. sem, tak si snad můžeš i najít kolem potkanů informace. Prostě trochu tomu věnovat času. První moje cesta by byla najít si stránky Svazu chovatelů, existuje přímo Klub morčat a drobných hlodavců, pod ně potkani patří. Je tam i seznam chovatelských stanic. Pokud nemůžeš nějakou informaci najít, je takový problém napsat nějakému chovateli mail a zeptat se? To trvá jen minutku a určitě by tě nikdo neodbyl. A stránky kolem genetiky existují, projdi si weby chovatelských stanic, buď tam mají přímo o genetice napsané nebo odkaz. Např. ChS Bebecha to má popsané jednoduše i pro začátečníka.

Takže se neurážej a spíš se trochu nad sebou zamysli. Tím, že jsi mladá, se snad nemusíš chovat jako hloupá nanynka, co když jí někdo něco nepřistrčí až pod nos, tak je hned nafouklá.
Spíš přiznej svou chybu, tím se nejvíc naučíš.

1.2.2013 09:29
vikyy

XXX.XXX.72.52

pista.a.spol napsal(a):

Holka, jestli ti je čtrnáct, tak je to teda tragédiesmajlík. Doufám, že opět lžeš a je ti maximálně deset

3.2.2013 19:29
pista.a.spol

XXX.XXX.67.111

Hele je mi 14 a jestli chcete tak vám sem dám fotku mého pasu abyste se přesvědčily.Napsala jsem pak že je mi patnáct jen proto,že mi ze nedlouho 15 bude.A neříkala jsem že jsem nic neodchovala,psala jsem že jsem neodchovala fuzz varietu.A to že jsem napsala fuzzy ještě neznamená že nic nevím.Jen se mi to takhle napsané líbí víc no tak mě kvůli tomu zabijte.A neříkejte mi tu že tu jsem nejhorší a že lžu když určitě si taky něco přibarvujete a nikdo vlastně neví kdo říká pravdu a kdo ne protože se vlastně neznáme a nevíme jaká je zkutečnost..říkejte si o mě že se chovám jako na 10 let mě je to jedno jsem dobrá chovatelka a vím to už jen proto,že s potkany mě seznamoval dost dobrý chovatel potkanů,který chová potkany už 40let.Neříkám že tím pádem vím vše,ještě plno věcí ohledně chovu variet a genetice nevím uplně vše,ale aspon se to dozvídám a nejdu do všeho hrrr a ani nedělám žádné pokusy.A jstli si myslíte že mi je 10 jen kvůli tomu že mám ve psaní spoustu chyb tak to je tím že mám malý notebook a sem tam se překliknu když píšu rychle.Ale hlavně nevím pro to tu furt řešíte když se žádné potkany množit nechystám a ani se už na nic neptám a omluvila jsem se..no prostě si chcete rejpnout protiže očividně nemáte co dělat.SI poslužte mě už je to jedno mluvte si tu klidně do prázdna a říkejte jaká jem krá.. a pí.... když je to váš názor a soudíte lidi podle toho jak píšou,tak mi je to už fakt jedno stejně je to marné..Nikdo se tady nevydává za toho,kdo opravdu je.

Uživatel s deaktivovaným účtem

19.2.2013 17:14

cau nevim kdo si ale podle mne ses zakomplexovanej zivotem ztrapenej clovek ze tu urazis nekoho bezduvodne!!

19.2.2013 17:14

cau nevim kdo si ale podle mne ses zakomplexovanej zivotem ztrapenej clovek ze tu urazis nekoho bezduvodne!!

Přidejte reakci

Přidat smajlík