Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Bára_Baruš

25.1.2013 19:35
Bára_Baruš

XXX.XXX.218.66

Ahoj smajlík
Začátkem března jedu na hory a přebývat budu v apartmá takže chci vzít s sebou i moji milované morčátko smajlík
Ale potřebovala bych typ webovek s přepravkama smajlík
A jak velká by měla být, nebo co by měla obsahovat smajlík
Díky za rady a případné fotečky smajlík
Bára_Baruš

26.1.2013 13:56
amalkova

XXX.XXX.96.126

Ahojky...No, tak já si myslím, že by bylo nejlepší vzít morčátko i s klecí, případně teráriu v kterém přebývá, ale pokud teda chceš svému miláčkovi opatřit přepravku, myslím, že bute nejlepší nějaký podobný typ tomuto: http://www.montasek.eu/www-montasek-eu/eshop/5-1-Hlodavci/0/5/243-Prepravka-pro-mala-zvirata
Podle mne je důležité, aby morčátko mělo rozhled okolo sebe a proto není typ přepravek s vyplněnými tmavými stěnami příliš vhodný.Na druhou stranu záleží jen na tobě, tvém rozhodnutí.Nejlépe učiníš, pokud dojdeš do nějakého většího specializovaného obchodu s chovatelkými potřebami, tedy nějaký větší, dobře zásobený zverimex.Tam si jistě najdeš nějakou vyhovující přepravku pro tvé morčátko.Jinak na velikosti záleží, jak tam chcete být dlouho, ale nejmenší rozměry by měla mít asi tak cca. 30-40 cm x 20-30 cm.Přepravka by měla obsahovat samozřejmě podestýlku, tedy hobliny.Dále určitě pokud je na něj zvyklý domeček na spaní a na odpočinek.Dále samozžejmě vodu, nejlěpe napáječku a krmení.Taky by nebyla špatná nějaká hračka, zábava pro tvé morčátko.Zkrátka to, na co je zvyklé doma.Ale jak říkám...Přepravku lze taky použít pouze na cestu a v apartmá už použít jeho typické obydlí, tedy klec, či terárium, které má doma.V tomto pípadě do přepravku může mít menší rozměry, asi tak 30 cm x 20 cm.Podestálka je samozžejmě nutností, dále voda, krmení a pokud by to bylo možné, nějaký úkryt, či domeček.Ale pokud by to nešlo není nutností.Hlavně potom nezapomeeň ho přendat v apartmá do klece, v případě, že by jsi ji tam měla...Snad jsem ti trošku pomohla...Držím palce smajlík

26.1.2013 19:20
davidka

XXX.XXX.107.205

amalkova napsal(a):
Ahojky...No, tak já si myslím, že by bylo nejlepší vzít morčátko i s klecí, případně teráriu v kterém přebývá, ale pokud teda chceš svému miláčkovi opatřit přepravku, myslím, že bute nejlepší nějaký podobný typ tomuto: http://www.montasek.eu/www-montasek-eu/eshop/5-1-Hlodavci/0/5/243-Prepravka-pro-mala-zvirata
Podle mne je důležité, aby morčátko mělo rozhled okolo sebe a proto není typ přepravek s vyplněnými tmavými stěnami příliš vhodný.Na druhou stranu záleží jen na tobě, tvém rozhodnutí.Nejlépe učiníš, pokud dojdeš do nějakého většího specializovaného obchodu s chovatelkými potřebami, tedy nějaký větší, dobře zásobený zverimex.Tam si jistě najdeš nějakou vyhovující přepravku pro tvé morčátko.Jinak na velikosti záleží, jak tam chcete být dlouho, ale nejmenší rozměry by měla mít asi tak cca. 30-40 cm x 20-30 cm.Přepravka by měla obsahovat samozřejmě podestýlku, tedy hobliny.Dále určitě pokud je na něj zvyklý domeček na spaní a na odpočinek.Dále samozžejmě vodu, nejlěpe napáječku a krmení.Taky by nebyla špatná nějaká hračka, zábava pro tvé morčátko.Zkrátka to, na co je zvyklé doma.Ale jak říkám...Přepravku lze taky použít pouze na cestu a v apartmá už použít jeho typické obydlí, tedy klec, či terárium, které má doma.V tomto pípadě do přepravku může mít menší rozměry, asi tak 30 cm x 20 cm.Podestálka je samozžejmě nutností, dále voda, krmení a pokud by to bylo možné, nějaký úkryt, či domeček.Ale pokud by to nešlo není nutností.Hlavně potom nezapomeeň ho přendat v apartmá do klece, v případě, že by jsi ji tam měla...Snad jsem ti trošku pomohla...Držím palce smajlík

Vůbec nejlepší by bylo nechat morčátko doma a zajistit, aby ho někdo chodil krmit. Stačilo by jednou za 2-3 dny. Když se mu dá dost žrádla a přidá napáječka, není to problém.
Tahat sebou na dovolenou terárium je blbost, to snad amalková nemyslela vážně smajlík Ale možná by nebylo špatné si pořídit nějaký plastový box (např. z domácích potřeb, z Ikei apod.), pokud budeš chtít cestovat s morčetem častěji.
Přepravka doporučená amalkovou je strašně malá, v ní by se morče ani neotočilo. Navíc je strašně křehká a špatně se s ní manipuluje. A při tak těžkém zvířeti jako je morče bych se bála tutu přepravku vzít za ty originální uši, musela by se dávat ještě do tašky. Vidět ven opravdu nemusí, klidně si pořiď přepravku s neprůhlednými stěnami, ale hlavně aby v ní bylo pro morčátko dost místa. Vybrat si můžeš třeba tady: http://obchod.kralici.cz/k19-prepravky.aspx
Hračky morčata nepotřebují, tedy aspoň jsem za desítky let chovu neviděla, že by si s hračkami nějaké morče hrálo smajlík
Stejně tak bych se kvůli pár dnům netahala s domečkem, vydrží to i bez něj.

26.1.2013 19:25
davidka

XXX.XXX.107.205

amalková: Ty tu ráda radíš kolem zvířat, které vůbec nechováš a nemáš s nimi zkušenosti (potkani, morčata). Někdy je lepší mlčet, než radit špatně.

26.1.2013 21:18
amalkova

XXX.XXX.96.126

davidka napsal(a):
amalková: Ty tu ráda radíš kolem zvířat, které vůbec nechováš a nemáš s nimi zkušenosti (potkani, morčata). Někdy je lepší mlčet, než radit špatně.

Omlouvám se, mrzí mě to, ale četla jsem o tom v odborné literatuře.smajlík

5.2.2013 18:20
bára_baruš

XXX.XXX.218.66

Díky moc smajlík
Bohužel mám terárko, které už bych do kufru nedostala smajlík
Spíš mám strach aby se v té přepravce "nezbláznila"....

18.2.2013 02:29
kackam

XXX.XXX.174.2

Takže, teď mám čerstvou zkušenost... Byla jsem na týden u přítele, doma vyrobenou dřevěnou klec, kterou stěhují 2 chlapi a nevejde se do výtahu bych s sebou těžko autobusem brala, takže jsem to vyřešila tak, že morčoun bydlel týden v kočičí přepravce. Kočičí je myslím dostatečně velká, aby si morčoun pohodlně lehl, napáječka jde připevnit na mřížkovaná dvířka a seno se holt musí dát do rohu, ale to je tak jediné mínus. Myslím, že kdyby se přes přepravku hodila tenčí deka, nebo osuška, posloužila by i pro přeběhnutí do auta/autobusu a zase z něj. Takže by stačilo cestovat jen s tou kočičí smajlík.

My máme konkrétně tuto (kocour v ní byl pouze jednou a chvilku, máme ji doma pouze pro nouzovky při přepravě na veterinu a podobně) http://www.svetchovatelu.cz/prepravka-sirio-i-pro-psy-a-kocky-50x31x34cm-ruzne-barvy.html . Morčoun to snad přežil bez úhony, ale doporučuji vzít nějakou "známou" věc... Třeba dát do klece nějaký hadřík na ležení, nebo pelíšek a ten pak dát i do té přepravky. Myslím, že tahle kočičí přepravka nevyjde o moc dráž, než ta vyloženě pro hlodavce a přitom dokáže plnohodnotně posloužit na pár dní i jako "klec". smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík