Chci si pořídit potkana

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.5.2013 18:19
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

Dobrý den chtěla bych si pořídit potkana,spíše samičku.Mám menší nízkou klec ale brala bych ho ven na proběhnutí.Mohla bych mu dávat jako podestýlku seno?Chovám křečky a s chovem potkanů nemám zkušenosti takže prosím o rady.Děkuji.

30.5.2013 18:21
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

jo a ještě jsem se chtěla zeptat jestli potkan kouše.

30.5.2013 20:52
peett

XXX.XXX.230.5

Myslím, že seno jako podestýlku klidně může mít ale podle mě jsou lepší hobliny. Jestli kouše? No když se dobře ochočí, tak ne, stejné jak u křečka si myslím smajlík

31.5.2013 13:24
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

děkoji za odpověd budu mu dávat seno,toho máme hodně.

31.5.2013 17:08
peett

XXX.XXX.230.5

Jo, i moje sestřenice jak měla potkany, tak jim dávala seno místo hoblin

1.6.2013 08:47
utahraptor

XXX.XXX.80.130

gepard.alca napsal(a):
Dobrý den chtěla bych si pořídit potkana,spíše samičku.Mám menší nízkou klec ale brala bych ho ven na proběhnutí.Mohla bych mu dávat jako podestýlku seno?Chovám křečky a s chovem potkanů nemám zkušenosti takže prosím o rady.Děkuji.

Pokud ti nevadí, že počůrané seno hnusně smrdí a že z něj často potkani dostanou svrab, klidně jim ho jako podestýlku dávej. Potkana si NIKDY nepořizuj jednoho, vždy minimálně dva, jinak potkan bude trpět. Nikdy mu nevynahradíš společnost vlastního druhu. Samotní potkani se z toho často zcvoknou a pak mohou i kousat. Potkan není křeček, je to inteligentní zvíře.

1.6.2013 09:33
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

to já vím ale na dva nemám místo a budu se mu hodně věnovat

1.6.2013 17:15
peett

XXX.XXX.230.5

Tím chce říct, že křeček je proti potkanovi "blbeček" ? Náhodou jsou taky inteligentní... a znám lidi, kteří mají jednoho potkana a mají ho dobře ochočeného a když se mu opravdu hodně věnujou tak nestrádá, samozdřejmě že nejlepší je si pořídit dva, ale to zas můžou vznikat různé neschody mezi nimy. No nevím, já potkana nikdy neměla.

2.6.2013 01:02
utahraptor

XXX.XXX.80.130

peett napsal(a):
Tím chce říct, že křeček je proti potkanovi "blbeček" ? Náhodou jsou taky inteligentní... a znám lidi, kteří mají jednoho potkana a mají ho dobře ochočeného a když se mu opravdu hodně věnujou tak nestrádá, samozdřejmě že nejlepší je si pořídit dva, ale to zas můžou vznikat různé neschody mezi nimy. No nevím, já potkana nikdy neměla.

Já mám potkany už dobrých šest let a křečky jsme mívali cca čtyři roky, takže si můžu srovnání dovolit. Měli jsme syrské, džungarské i roboráčky a ano, potkan je inteligentnější než křeček, je učenlivější a schopný víc akcí než křečci. A na rozdíl od křečků je to sociální tvor, který je samotný nešťastný. Většina lidí, co měla potkany samotné a pak si jich pořídila víc vám to potvrdí, že ve společnosti vlastního druhu jsou spokojenější. A vůbec, proč o potkanech radíte, když o nich nic nevíte?

2.6.2013 01:11
utahraptor

XXX.XXX.80.130

gepard.alca napsal(a):
to já vím ale na dva nemám místo a budu se mu hodně věnovat

Když nemáš na dva místo, nemáš dost místa ani na jednoho. Věnovat se mu budeš jak? Budeš se s ním tulit v pelíšku, čistit mu srst a povídat si s ním na frekvencích, které lidské ucho neslyší? Hrát si s ním na honičku nebo se s ním pošťuchovat? A kdy na to vezmeš čas, když minimálně 8 hodin spíš a 8 hodin strávíš ve škole nebo práci? Bude chudák zavřený v kleci a smutně čekat až si ho milostivě všimneš. Víš že z toho mají i psychické problémy? Vykusují si srst, z nudy hryžou mříže, začnou kousat do lidí, jsou apatičtí nebo nezdravě fixovaní na člověka. Proč to zvířátko chceš, když je ti jedno, co je pro něj nejlepší?

2.6.2013 13:48
peett

XXX.XXX.230.5

To já vím, že potkan je inteligentnější. Ale já jsem prostě zvyklá na křečky a potkana bych si nekoupila. Radši aby si pořídila jiné zvířátko, které vydrží být nějakou dobu samo, určitě ji nenavádím ale měla jen jednoho. A vím i o potkanech toto mnoho, máme v rodině veterináře a já se o všechno co se týče zvířat dost zajímám. Ale už nebudu pokračovat v téhle diskuzi. Snad to tedy pochopil/a že si ho nemá pořizovat!

2.6.2013 14:41
peett

XXX.XXX.230.5

Jinak když si choval i křečky, tak nemáš náhodou zkušenost s ošetřením křečka? Mám medvědího a má takovou dost velkou ránu na krku prý absces, a já jí neumím chytit za tu kůži na krku baych jí to mazala. Chodily sme s ní na antibiotika ale že už to stačí prý mazat a no já se bojím abych ji nějak neublížila když ji tak chytnu smajlík

2.6.2013 14:42
peett

XXX.XXX.230.5

promiň *A smajlík

2.6.2013 17:45
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

no to nevim taky mám medvědí ale nikdy to neměli

3.6.2013 09:22
utahraptor

XXX.XXX.80.130

peett napsal(a):
Jinak když si choval i křečky, tak nemáš náhodou zkušenost s ošetřením křečka? Mám medvědího a má takovou dost velkou ránu na krku prý absces, a já jí neumím chytit za tu kůži na krku baych jí to mazala. Chodily sme s ní na antibiotika ale že už to stačí prý mazat a no já se bojím abych ji nějak neublížila když ji tak chytnu smajlík

Palcem a ukazováčkem sevřít kožní řasu nad krkem a křečka zvednout, při správném úchopu by měl na chvíli ztuhnout jako přenášené mládě. Chce to trochu cviku. Ale ublížit se tím nedá :)

3.6.2013 15:54
peett

XXX.XXX.230.5

Jo díky, ale stejně ji tak asi nechtnu :/ smajlík ale asi jí to hnije chudákovi, se už asi moc s tím nedá dělat, když to už antibiotikama nechce řešit vet.

inteligentní potkani

5.6.2016 13:08
inteligentní potkani

XXX.XXX.20.44

Ahoj ahá když to tady tak čtu tak mám taky menší otázku vadí když mám 7 potkanů 3 holky 4 kluky zvlášt jako holky v jiné kleci a kluci v jiné...nevadí že jich je tak moc? hrozně my vad když si berou nadvládu a poté jsou dokousaný a od krve co bych s tím mněla dělat? spousta lidí my říka že se do toho nemám montovat
prosím odpověd

5.6.2016 14:24
sheepdog

XXX.XXX.131.110

inteligentní potkani napsal(a):
Ahoj ahá když to tady tak čtu tak mám taky menší otázku vadí když mám 7 potkanů 3 holky 4 kluky zvlášt jako holky v jiné kleci a kluci v jiné...nevadí že jich je tak moc? hrozně my vad když si berou nadvládu a poté jsou dokousaný a od krve co bych s tím mněla dělat? spousta lidí my říka že se do toho nemám montovat
prosím odpověd

A jak mají velké klece? Potkani by měli být chováni ideálně ve skupinkách, ale pokud se rvou do krve, je někde něco špatně..

inteligentní potkani

5.6.2016 18:41
inteligentní potkani

XXX.XXX.65.10

Klece mají veliké jako pro králíky... to by mělo být asi v pohodě nic méně myslim si asi že se perou proto že Monty (otec) má nad vládu je sice největší ale už pomalu stárne a oni jsou takoví mladý tak se do něj pustí no ale když se do něj pustí tak pak se pustí každý sám na sebe no a pak to tedy skončí že 1 má pokousaný záda 2 tamto 3 tamto no a na konec vyhraje zase monty takže asi nic no ale stejně děkuju

5.6.2016 18:45
yl246

XXX.XXX.50.27

Klece mají veliké jako pro králíky... to by mělo být asi v pohodě nic méně myslim si asi že se perou proto že Monty (otec) má nad vládu je sice největší ale už pomalu stárne a oni jsou takoví mladý tak se do něj pustí no ale když se do něj pustí tak pak se pustí každý sám na sebe no a pak to tedy skončí že 1 má pokousaný záda 2 tamto 3 tamto no a na konec vyhraje zase monty takže asi nic no ale stejně děkuju

Doufám, že si děláš legraci.
Když žijí 3 a 4 potkani v klecích na králíky, tak se nedivím, že se ti rvou do krve...
Potkani potřebují klece orientované na výšku... V kleci na králíky se musí cítit hrozně...

6.6.2016 14:56
yl246

XXX.XXX.50.27

peett napsal(a):

Houby medvědí, ten neexistuje. Je to jen tah zverimexu, aby si lidi kupovali normální syráčky.

7.6.2016 14:13
rapotacka11

XXX.XXX.32.4

Mozečku integrovaný,
nahlas se na KVS
pro TÝRÁNÍ ZVÍŘAT z lásky.

https://search.seznam.cz/?q=welfare+zv%C3%AD%C5%99at&oq=welfare+zv%C3%AD%C5%99at&sgId=&thru=&su=&sourceid=szn-HP&sId=oIkwoYjBwtHI21x1yoHX.

kkaammaarráádííí

10.6.2016 21:22
kkaammaarráádííí

XXX.XXX.65.10

Ahoj mohu se zeptat jak dlouho se potkani dožívájí? bojim se že moji 2 potkani brzo umřou je jim teprve rok a pul oboum.

11.6.2016 07:59
yl246

XXX.XXX.50.27

kkaammaarráádííí napsal(a):
Ahoj mohu se zeptat jak dlouho se potkani dožívájí? bojim se že moji 2 potkani brzo umřou je jim teprve rok a pul oboum.

To je docela základní informace, měla bys to vědět!
2-3 roky, velmi výjimečně 4 roky. Světový rekord byl 7 let.

kkaammaarráádííí

21.6.2016 17:28
kkaammaarráádííí

XXX.XXX.65.10

Hmmm mně se potkan dožil ty tři roky no...

Přidejte reakci

Přidat smajlík