budu si pořizovat 2 potkanice ale moc se mi nechce je brát ze zverimexu,protože jsou nemocní,z příbuzenského krytí a mají mnoho dalších problémů.ale nechce se mi kupovat ani v chovné stanici,protože je to drahý.Takže se ptám jestli se někomu nenarodili v okresu Česká Lípa,beru 1 do 50 kč.
gepard.alca
napsal(a):
budu si pořizovat 2 potkanice ale moc se mi nechce je brát ze zverimexu,protože jsou nemocní,z příbuzenského krytí a mají mnoho dalších problémů.ale nechce se mi kupovat ani v chovné stanici,protože je to drahý.Takže se ptám jestli se někomu nenarodili v okresu Česká Lípa,beru 1 do 50 kč.
Takže si je radši koupíš od někoho, kdo je množí na krmení klidně taky příbuzenským krytím a se svrabem, místo, aby sis koupila potkany s veškerou péčí a předvýchovou, abys neměla žádné problémy se začátky? Potkan z CHS stojí kolem 200 Kč, to je maličko ve srovnání s tím, co do něj už investoval chovatel nemluvě o tom, kolik tě budou za celý život stát.
Dobrý den,
měla jsem 2 potkanice. První byla od chovatelky a stála mě cca 150,- Byla už zvyklá na lidi, poměrně čistotnější než ta ze zverimexu. Ta ze zverimexu si nejdřív na lidskou náruč apod..musela zvyknout. Za celou dobu co sme jí měli si ale pořádně na lidi nezvykla, málokdy přiběhla se pomazlit oproti první. Bohužel se u ní pak projevila nějaká nemoc a do půl roku umřela, měla 1.5 roku. První od chovatelky se dožila skoro tří let.
Rozhodnutí nechám na Vás, ale pokud chcete mít zdravého mazlíčka, pak doporučuji koupit od chovatele, vyjde to pouze o cca sto korunu dráž. Ale je mi jasné, že ani chovatelská stanice nemůže zaručit zdravé zvíře, ale je zde větší šance
Měla jsem několik potkanů hlavně ze zverimexů. Moji potkani měli několikrát nádory dokonce i operované ( cena u vet. cca 800 Kč) a poslední potkan, kterého jsem měla,tak měl špatně narostlý chrup,takže to stálo další peníze navíc.Už bych do zvarimexových potkanů nešla. Nejnovější zkušenost je, že mám potkana od chovatelky s VP a jsem spokojená. Je pravda, že je to trochu dražší,ale vyplatí se připlatit. Od chovatele by měli být zvyklé na braní z rukou a někteří chovatelé ještě přidají nějaký pytlík jídla a nabízejí chovetelský servis.ale záleží jaký je to chovatel. Momentálně sháním k potkanici společnici ( mládě)aby jí bylo fajn.
gepard.alca
napsal(a):
tak už je mám asi týden ze zveráku trošku kejchaj měli pár všenek,ale jinak jednu už jsem docela ochočila.pořát se houpe na kleci,abych ji vzala ven.
Trochu kýchají, mají pár všenek, veterina tě bude stát mnohem víc, než potkan z CHS, ale hlavně, že jsi ušetřila, že? Proč se tady vůbec namáháš na něco ptát, když se pak na naše rady vykašleš?
Uživatel s deaktivovaným účtem

Když mi mamka naposledy kupovala dva potkany ze zverimexu (bylo mi cca 9 let) - jeden chcípl do druhého dne a tak mi koupila druhého, kterého jsem druhý den viděla umírat. Takže skvělá volba !
Většina chovatelů právě se zabývá cílěně na potkaňata s VP nebo PP. Je spousta chovatelů,ale někteří jsou seriozní a bohužel se může stát, že nerazíme na nepoctivého chovatele. Naštěstí jsem si našla vhodného a slušného chovatele, který se zabývá dlouhodobě odchovam mláďat a má velké zkušenosti . Když by někdo měl zájem, tak mu pošlu odkaz.
xxx2013
napsal(a):
Doporučuji chovatelé sice cena je dráha ale je tam aspon jistota že nejsou příbuzné vztahy a nějaké vrozené vady.
Na VP,PP bych kašlal už jsem se setkal že holka psala rodiče s PP,VP a přitom lhala.
No tak minimálně, pokud někdo slibuje potkana s PP, tak máte jistotu, že musí být registrovaná chovatelská stanice, protože jinak by nemohl oficiální PP vydat. Jinak je samozřejmě vždycky možné si existenci CHS ověřit na stránkách klubu, pod kterým chovají. CHS se s tím netají, že jsou někde registrované. Třeba tady http://potkani.rodent.cz/index.php/clenstvi/seznam-chs/
inteligentní potkani

XXX.XXX.20.44
Ahoj hele já osobně mám 2 potkany ze zverimexu a není to o tom abych ušetřila nějaký podělaný penízky ale o tom že jsem ty potkany zachránila tak ano utratila jsem teda víc než za pořádnýho potkana ale zachránila jsem jim životy a ted mám krásný zdraví miminka dohromady 7 a kdybych v ten den a čas nešla do zverimexu tak by potkaní maminka přišla o život já ani neměla v plánu si jí koupit ale když jsem viděla ty smutný vystrašený oči hned jsem jí vzala do náruče a poté jsem koupila kluka a je to a už jim je 1 rok takže rada nezáleží na tom kolik potkan ztojí teda azpon pro mně ale o tom že jsem zachránila ty stvořeníčka děkuji.
inteligentní potkani
napsal(a):
Ahoj hele já osobně mám 2 potkany ze zverimexu a není to o tom abych ušetřila nějaký podělaný penízky ale o tom že jsem ty potkany zachránila tak ano utratila jsem teda víc než za pořádnýho potkana ale zachránila jsem jim životy a ted mám krásný zdraví miminka dohromady 7 a kdybych v ten den a čas nešla do zverimexu tak by potkaní maminka přišla o život já ani neměla v plánu si jí koupit ale když jsem viděla ty smutný vystrašený oči hned jsem jí vzala do náruče a poté jsem koupila kluka a je to a už jim je 1 rok takže rada nezáleží na tom kolik potkan ztojí teda azpon pro mně ale o tom že jsem zachránila ty stvořeníčka děkuji.
Sice jsi "zachránila" 2 potkany ze zverimexu, ale na jejich místo okamžitě přibyli potkani noví, kteří nakonec splnili účel, ke kterému se narodili. Posloužili hadům jako oběd. Tak to prostě je a "zachraňovat" zvířata ze zverimexu není žádné řešení. Řešením by bylo zvířata ve zverimexech nekupovat. Pokud nechceš, aby se zvířata pocházejících z mnohdy dost bídných podmínek velkochovů ve zverimexech prodávala, nepodporuj tento obchod tím, že si tam ta zvířata koupíš. Jednoduše, dokud budou existovat lidé, kteří si zvířata ve zverimexech budou kupovat, budou se tam ta zvířata prodávat.
Nicméně úplně zrušit chovy potkanů a dalších hlodavců sloužících ke zkrmení nejde, oni i ti hadi musí něco jíst..
Jo, "zachránila" potkany ze zverimexu (tj. zaplatila zverimexu za to, ať si nechají "vyrobit" o těch pár kusů víc) a ještě se vytahuje, že mají miminka. Se kterými budeš dělat co? Zjistíš, že potkanů je všude dost, ať už z opravdových chovatelských stanic nebo ještě víc těch, co hledají pomoc (k adopci), tak je vrazíš zpátky do zverimexu nebo vypustíš venku...
axda

XXX.XXX.156.101
Pííííčooooooooo