dobrý den už se mi stalo že si můj křeček zlomil nohu a ta se krásně zahojila a teď krásně běhá ale dnes jsem šel křečky nakrmit a najednou vidím křečka Tomáška zachyceného mezi mřížemi nohou tak jsem ho s pomocí rodičů dal ven má jí krvavou ale spíš bych řekl že bude vykloubená chudák tam tak i spal hlavou dolů to muselo dost bolet!!!
Daniel Křeček.

XXX.XXX.128.59
Taky se to mýmu křečkovi stalo ale nevím jestli ho vemou ke zvěrolékaři?
Lenka 145

XXX.XXX.56.187
Můj křeček ma už 3 den uplně černou nohu nejdřív jí mněl červenou včera ji mněl uz cernou a dneska jednu nožičku má uplně malou mžu jí to měsíčkovou to asi pomohlo protože to mněla celý oteklý ted uz to nemá.
Mohly byse mi poradit co by to mohlo být (a vůbec nikde o tomhle nepíšou)
Help!
Lenka 145

XXX.XXX.56.187
A můžu se zeptat nečerná mu to protože něco podobnýho se mi stalo že můj křeček mněl červenou nohu(naeklou) a pak mu to začalo černat no a ted má jednu nohu uplně mrtavou (a má to jenom na zadních nožičkách).
Kacka Nervaček

XXX.XXX.210.21
Dobry den muj krecek Nervacek. Si pravdepodobne vykloubyl nohu. A tet si zacal okusovat chloupky a mam strach aby si ji neukousl. Co stim prosim.
To vám nestačej dřevěný hračky ?
Musíte tejrat živý tvory ?
Dítě nám vyhodilo křečka z balkónu z výšky asi 3metrů.Než jsme zjistili ze se to stalo byl několik hodin venku.Našli jsme ho u sousedů na terase schouleneho.Zlomené nic nemá.Ale špatně se pohybuje nic tvrdyho neukousne a ma zapadli přimhouřený oči.Můžete nám někdo poradit s tím co mu může být?..Jak mu máme pomoct?
Paloma

XXX.XXX.99.16
Dobrý den můj křeček (pája) si dnes ráno něco udělala s nožičkou povím to od začátku :, přišla jsem ráno ke kleci a vidím tam (páju) která má nožičku mezi mřížkama vidím jak si jí tam kouše tak jí pomůžu vytáhnu ven a položím jí na zem aby zkusila chodit chodila jen po tří! tak jí vezmu a kouknu se na tu zadní pravou nožku a nemá tam chloupky! A má jí červenou :( poraďte prosím moc moc mi na ní záleží prosím moc a může mi na to umřít...?
Boo

XXX.XXX.191.15
Potřebuju poradit. Můj křeček Boo má nateklou levou zadní nožičku. V neděli večer okolo 22:00hod běžel v kovovém kolečku a nějak se mu tam zachytila Leva zadní Nožička... Nevíte někdo co s tím? Nebo co s tím má? Hrozně moc moc moc moc moc mi na něm záleží...
Boo
napsal(a):
Potřebuju poradit. Můj křeček Boo má nateklou levou zadní nožičku. V neděli večer okolo 22:00hod běžel v kovovém kolečku a nějak se mu tam zachytila Leva zadní Nožička... Nevíte někdo co s tím? Nebo co s tím má? Hrozně moc moc moc moc moc mi na něm záleží...
V prvé řadě radím vyhodit kovové kolečko do koše, přesně z tohoto důvodu je pro zvířata absolutně nevhodné. A s nožkou se moc dělat nedá, možná to má jen natažené a otok za pár dní zmizí. Pokud je to vážnější tak je možné, že mu ta noha časem zaschne a upadne-přesně to se stalo křečkovi mojí známé po podobném úrazu.
alexandra krésová

XXX.XXX.240.4
Dobrý den. Můj křeček džungarský začal včera kulhat a všimla jsem si, že má nateklou zadní končetinu - má ji asi dvakrát větší, než tu druhou. Nemůže na ni došlapovat. Nevím, co mu je. Myslíte, že by mohlo jít o zlomeninu?
Krev mu nikde neteče, ani nemá žádný stroupek - jenom ji má nateklou a nemůže na ni stoupnout.
alexandra krésová
napsal(a):
Dobrý den. Můj křeček džungarský začal včera kulhat a všimla jsem si, že má nateklou zadní končetinu - má ji asi dvakrát větší, než tu druhou. Nemůže na ni došlapovat. Nevím, co mu je. Myslíte, že by mohlo jít o zlomeninu?
Krev mu nikde neteče, ani nemá žádný stroupek - jenom ji má nateklou a nemůže na ni stoupnout.
S tak malou nožkou bohužel nic moc neuděláte. Řekla bych, že ani veterinář, který ošetřuje i hlodavce, by si nejspíš moc neporadil. Asi bych to zkusila udělat tak, že bych se nejdřív telefonicky poradila s nějakým veterinářem, kterému nebude křeček úplně lhostejný.
Nevím to stoprocentně, ale hádám, že s tou nohou jako takovou stejně nic neudělá.
Mohl se někde zachytit a vykloubit si ji. To je hned, jestli ho máte v kleci nebo jestli má kolečko se špruslemi (jestli ano, vyhoďte ho).
Jste si ale stoprocentně jistá, že má nateklou tu nohu a není to boule někde poblíž? Absces nebo nádor? Někdy narostou do takových rozměrů, že to zvíře pak ani normálně nechodí.
lexi7892
napsal(a):
Nesnáším malý děti co si nakoupí křečky a pak to týraji. A na diskuzích si pak vylévají srdíčko jak má křeček zlomenou nožičku, kdoví co s nima děláte. Ten samý problém pod x přezdívkami? Zakázat vám internet i mazlíčky, smradi.
Uvědomte si, laskavě, že ten problém není zadáván opakovaně v krátkém intervalu, ale první příspěvek je z roku 2013!
Jestliže jste dospělá, což asi jakože jo, když tu nadáváte do smradů, začněte se taky tak chovat. Jestli ti křečci jsou v klecích, je totiž dost možné, že se zachytili sami. Nám se to kdysi stalo s korelou ve venkovní voliéře, nožku si tímto způsobem amputovala!
Přestaňte se chovat jako kráva, nemáte z příspěvků jediné vodítko, že by to křečkům někdo způsobil nevhodnou manipulací. Což se sice stát může, ale není to pravidlem.
sulcova1246

XXX.XXX.49.5
Dobry den chtela bych poradit muj krecek džungarsky si zasekl pravou zadni nozicku o plastove kolecko melo tam nejake diry ze zadu pomalicku jsem tu nohu vytahla a potom kdyz chodil tak tahl nohu za sebou nebyla krvava nic ale krecek neukazuje ze by ho to bolelo a chodi jen na 3 koncetiny
Vlašák

XXX.XXX.81.20
Dobrý den,můj křeček má něco s nohou,nemůže na ni chodit a něco červeného má ze zadu,nechci mu na to sahat a hrozně tedka začal kousat a už delší dobu je hubenejsi než ostatní,mate nějaké rady prosím
Uživatel s deaktivovaným účtem

Vlašák
napsal(a):
Dobrý den,můj křeček má něco s nohou,nemůže na ni chodit a něco červeného má ze zadu,nechci mu na to sahat a hrozně tedka začal kousat a už delší dobu je hubenejsi než ostatní,mate nějaké rady prosím
Ano. Veterinář! Jestli už není pozdě.
Zachraňte

XXX.XXX.122.23
Mé kamarádky křeček ji spadl na zem když ho hladila a pak si ho chtěla dát do klece. Spadl ji z rukou a teď tahá obě nožičky za sebou, chudáček 😭. Prosím, prosím poraďte jestli se to dá nějak řešit🙏🙏🙏😭😢? Děkuji za odpověď

Zachraňte
napsal(a):
Mé kamarádky křeček ji spadl na zem když ho hladila a pak si ho chtěla dát do klece. Spadl ji z rukou a teď tahá obě nožičky za sebou, chudáček 😭. Prosím, prosím poraďte jestli se to dá nějak řešit🙏🙏🙏😭😢? Děkuji za odpověď
Veterinářem.
jamp

XXX.XXX.64.214
Ty vole jeden ,asi lepší u počítače.jantare.
SvatošM

XXX.XXX.51.3
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, můj křečík džungarský má nějak ohlou pacičku na přední noze a asi si ji vykloubil a když se Drbal tak se skoulil z mojí ruky padal tak půl metru než jsem ho chytil ale spadl na tu ruku ale nezmáčkl jsem s ním ani neškubl a trošku kulhá, nevím co teď udělat a jestli má cenu s ním chodit na veterinu nebo se poradit s veterinářem po telefonu, prosím pomozte mi.

SvatošM
napsal(a):
Dobrý den, chtěl bych se zeptat, můj křečík džungarský má nějak ohlou pacičku na přední noze a asi si ji vykloubil a když se Drbal tak se skoulil z mojí ruky padal tak půl metru než jsem ho chytil ale spadl na tu ruku ale nezmáčkl jsem s ním ani neškubl a trošku kulhá, nevím co teď udělat a jestli má cenu s ním chodit na veterinu nebo se poradit s veterinářem po telefonu, prosím pomozte mi.
Pokouším se porozumět vašemu příspěvku a moc mi to nejde. Konzultace po telefonu nepomůže. Viz - mám trochu ohlou nohu, kulhám a nevím, co mám dělat. Tak asi jdu k doktorovi.
Dobrý den, koupila jsem křeckovi plastovou klec s patrem a asi po 3 týdnech začala být agresivní. Z ničeho nic když jsem si ji chtěla vzít na ruku kousla mě. Myslela jsem že se mě boji ale pokračovalo to a začla houpat zadečkem nahoru dolu a měla vypadanou část chlupu z boku u krku. když jsem ji chtěla vzít začla pištět nebo když si pod něco blbě vlezla tak taky. Co ji je? Děkuju za odpověď🙏🏼
Video se zpracovává...
Dominik1234
napsal(a):
Dobrý den, koupila jsem křeckovi plastovou klec s patrem a asi po 3 týdnech začala být agresivní. Z ničeho nic když jsem si ji chtěla vzít na ruku kousla mě. Myslela jsem že se mě boji ale pokračovalo to a začla houpat zadečkem nahoru dolu a měla vypadanou část chlupu z boku u krku. když jsem ji chtěla vzít začla pištět nebo když si pod něco blbě vlezla tak taky. Co ji je? Děkuju za odpověď🙏🏼
Video nevidím, nahrává se, ale samice může být v říji, to bývají agresivnější. Nebo taky březí... záleží, jak dlouho a odkud ji máte.
Ohledně vypadaných chlupů těžko radit, když to nevidíme. Může to být nějaký druh plísně, svrabu, prostě parazit nebo si ty chlupy mohla z nějakého důvodu začít škubat sama?

Atheira
napsal(a):
Video nevidím, nahrává se, ale samice může být v říji, to bývají agresivnější. Nebo taky březí... záleží, jak dlouho a odkud ji máte.
Ohledně vypadaných chlupů těžko radit, když to nevidíme. Může to být nějaký druh plísně, svrabu, prostě parazit nebo si ty chlupy mohla z nějakého důvodu začít škubat sama?
I kdybychom viděli, tak plíseň, parazita, infekci nebo stres z videa stejně nepoznáme.

Atheira
napsal(a):
Myslela jsem vidět jako přímo... Že se to musí zkontrolovat na křečkovi, prostě i osobně znát, co se tam kolem toho zvířete děje. Ne na fotce.
A tak jasně, ale byla by aspoň nějaká inspirace. Takhle z popisu je to úplně na nic.

Dominik1234
napsal(a):
Nedalo by se někomu to poslat jinam e-mail nebo tak
Myslím, že tady radili dát video na you tube a pak vložit odkaz sem.
Roxiška

XXX.XXX.40.54
Dobrý den
Myslím si že můj křeček (Roxi) má něco s nohou 🤕
Ráno jsem se vzbudila a slušela kvílení.
Šla jsem kouknout klec a mezi mříží a kolečkem měl zaseklou nohu😔
Zkoušela jsem jak chodí...
Dost zakopává a přes chlupy mu nevidím na nohu....
Bojím se co s ním bude😟😥😢
Prosím poraďte ❤️

Roxiška
napsal(a):
Dobrý den
Myslím si že můj křeček (Roxi) má něco s nohou 🤕
Ráno jsem se vzbudila a slušela kvílení.
Šla jsem kouknout klec a mezi mříží a kolečkem měl zaseklou nohu😔
Zkoušela jsem jak chodí...
Dost zakopává a přes chlupy mu nevidím na nohu....
Bojím se co s ním bude😟😥😢
Prosím poraďte ❤️
Co takhle veterinář? Nebo ho necháte trápit?
Agy12

XXX.XXX.174.209
Dobrý den, můj křeček syrský měl před cca 2 týdny zaseklou nožičku v mřížích. Měly jsme o ni strach jelikož měla pouze dva měsíce.
U nožičky měla trochu krve, a chloupky z nohy si oškubala a nechodila na ni. Měla ji schovanou.U veterináře by nám s malým zvířetem neporadili, jsme si říkali. Tak jsme ji tak ty 2 týdny nechali a říkali jsme si "uvidíme". Poté jsme jeli na dovolenou na týden, o křečky se staral můj děda.
Jak jsme dojeli tak nožička úplně v pořádku, chodila na ni, dokonce už i běhala. Takže pokud Vám to pomůže tak buď křečka nechat doma pokud má podmínky jako náš, nebo zajed k ve

Agy12
napsal(a):
Dobrý den, můj křeček syrský měl před cca 2 týdny zaseklou nožičku v mřížích. Měly jsme o ni strach jelikož měla pouze dva měsíce.
U nožičky měla trochu krve, a chloupky z nohy si oškubala a nechodila na ni. Měla ji schovanou.U veterináře by nám s malým zvířetem neporadili, jsme si říkali. Tak jsme ji tak ty 2 týdny nechali a říkali jsme si "uvidíme". Poté jsme jeli na dovolenou na týden, o křečky se staral můj děda.
Jak jsme dojeli tak nožička úplně v pořádku, chodila na ni, dokonce už i běhala. Takže pokud Vám to pomůže tak buď křečka nechat doma pokud má podmínky jako náš, nebo zajed k ve
Skvělý přístup Až si zlomíte nohu, zkuste ho na sebe aplikovat.

Atheira
napsal(a):
Jako na jednu stranu blbý, na tu druhou si ale říkám, JAK ošetřit zlomenou nohu u křečka? Jde to vůbec?
Když to jde u kanárka...Mně spíš vadí, že hned usoudili, že jim u veterináře nepomůžou, když to ani nezkusili. Já bych ty veteriny aspoň obvolala, pro klid duše.
Zuzana1234

XXX.XXX.158.70
Dobrý den můj křeček si u pítka zachytil nohu a za pár dní jsme zjistili že nemá nohu😭😭😭

Zuzana1234
napsal(a):
Dobrý den můj křeček si u pítka zachytil nohu a za pár dní jsme zjistili že nemá nohu😭😭😭
Tak teď máte křečka bez nohy.
Pokud chcete radu, tak ta zní: jeďte na veterinu.

Atheira
napsal(a):
Jestli už tu nohu nemá, tak mu ji na veterině nepřičarují. Jestli to nekrvácí, nezanítilo se to, zahojila se, tak nemá smysl tam s tím jezdit. Křeček bude dál žít bez nohy.
Nevyčarují. Ale pořád je tady možnost infekce a sepse.