Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
23.7.2013 10:43
peett

XXX.XXX.230.5

Jaké pohlaví morčete je mazlivější a ochočitelnější? Nebo to je stejné? Mám kluka a ten je docela dost mazel, jen tak mě to zajímá...smajlík

23.7.2013 12:00
momi

XXX.XXX.92.42

peett napsal(a):
Jaké pohlaví morčete je mazlivější a ochočitelnější? Nebo to je stejné? Mám kluka a ten je docela dost mazel, jen tak mě to zajímá...smajlík

Nemám sice doma morče, ale podle mě je o trošičku mazlivější kluk. Neříkám, že holky nejsou mazlivé, sama mám doma 1 kočku (holka), křečka (holka) a pak ještě kocourka (je to taky velký rošťák smajlík, je to ale kotě)... Měla jsem kdysi křečka syrského, byl to kluk, a hrozně smrděl. Zasmradil celou kouli pro křečka (na běhání po bytě), čuňátko jedno malé smajlík Ale zase musím říct, že kluci se dají lépe ochočit než holky. Mám ještě doma džungara (kluka) a toho jsem ochočila ten den, kdy jsem ho přivezla domů. Syrského jsem ochočila hned druhý den... smajlík

24.7.2013 09:59
gepard.alca

XXX.XXX.7.45

mě spíš připadá,že u syrskýho vích smrdí holka než kluk.klukovi smrdí spíš terárko,protože to tam má všude počůraný ale jako sám o době ne.ale rozhodně se teda dal líp ochočit jak ta samička.měl s ní tyhle mláďatasmajlík

24.7.2013 11:32
peett

XXX.XXX.230.5

Já se ptala na morče, ale tak je to možná u hlodavců stejné. Mě nesmrděl ani kluk, ani holka. Stačí pravidelně čistit jeho bydlení... zdá se mi, že vždycky ve stáří, blízko smrti tak víc smrděi :(

28.7.2013 21:46
lavacca

XXX.XXX.1.3

peett napsal(a):

To dle mého záleží hodně na povaze. Já měla převahu holek a vždy a ok, sestřenka měla kluky a taky byla spokojená.

Zatím mám zkušenost, že u morčat mi spíš seděly holky, u králíků kluci, u křečků kluci a u pískomilů obojí.

29.7.2013 12:44
bloodandruth

XXX.XXX.216.104

Obecně vzato jsou samci u všech hlodavců přítulnější, ale to neznamená že samice nejsou, ale samička bývá víc pro sebe, samec si dělá lepší pouta. smajlík Samozdřejmě je to hodně o povaze, je lepší brát zvíře od někoho kdo se o něj staral než ze zverimexu. Tam se nikdy nedovíte kde zvíře vyrustalo a to se hodně podepisuje na povaze zvířátka.

29.7.2013 14:22
peett

XXX.XXX.230.5

Díky za komentáře
Tak to já mám štěstí...mám morče ze zverimexu a je strašně hodný a je to mazlík smajlík já bych spíš řekla že to závisí na ochočení, ale samozdřejmě i na té povaze...a je to kluk smajlík

15.1.2014 03:21
mikko

XXX.XXX.59.253

No, u nas jednoznacne vede slecna.
Kluk se necha podrbat, klidne hodiny chovat, ale pak je rad, kdyz ho dame do klece. Holka by za nami z klece nejradeji utikala do postele:))

13.2.2014 15:30
kobylatko

XXX.XXX.45.44

Ahoj.Může samec s tukovými váčky dál pokračovat v chovu nebo už jen na mazlíka ? :)

Přidejte reakci

Přidat smajlík