peett
napsal(a):
Jaké pohlaví morčete je mazlivější a ochočitelnější? Nebo to je stejné? Mám kluka a ten je docela dost mazel, jen tak mě to zajímá...
Nemám sice doma morče, ale podle mě je o trošičku mazlivější kluk. Neříkám, že holky nejsou mazlivé, sama mám doma 1 kočku (holka), křečka (holka) a pak ještě kocourka (je to taky velký rošťák , je to ale kotě)... Měla jsem kdysi křečka syrského, byl to kluk, a hrozně smrděl. Zasmradil celou kouli pro křečka (na běhání po bytě), čuňátko jedno malé
Ale zase musím říct, že kluci se dají lépe ochočit než holky. Mám ještě doma džungara (kluka) a toho jsem ochočila ten den, kdy jsem ho přivezla domů. Syrského jsem ochočila hned druhý den...
mě spíš připadá,že u syrskýho vích smrdí holka než kluk.klukovi smrdí spíš terárko,protože to tam má všude počůraný ale jako sám o době ne.ale rozhodně se teda dal líp ochočit jak ta samička.měl s ní tyhle mláďata
peett
napsal(a):
Jaké pohlaví morčete je mazlivější a ochočitelnější? Nebo to je stejné? Mám kluka a ten je docela dost mazel, jen tak mě to zajímá...
To dle mého záleží hodně na povaze. Já měla převahu holek a vždy a ok, sestřenka měla kluky a taky byla spokojená.
Zatím mám zkušenost, že u morčat mi spíš seděly holky, u králíků kluci, u křečků kluci a u pískomilů obojí.
Obecně vzato jsou samci u všech hlodavců přítulnější, ale to neznamená že samice nejsou, ale samička bývá víc pro sebe, samec si dělá lepší pouta. Samozdřejmě je to hodně o povaze, je lepší brát zvíře od někoho kdo se o něj staral než ze zverimexu. Tam se nikdy nedovíte kde zvíře vyrustalo a to se hodně podepisuje na povaze zvířátka.