Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
9.9.2013 16:21
wivi23

XXX.XXX.3.121

Stěhuju se do Prahy na koleje a chtěla bych tam mít i nějaké zvířátko. Pořád se ale nemůžu rozhodnout, co si pořídit. Chtěla bych nějakého mazílka, co bych si mohla chovat a hladit. Nesmí ale mít velké nároky na prostor, neměl by nás v noci rušit a taky nesmí moc smrdět.
Původně jsem si chtěla pořídit potkánka, ale u známé, která je taky chová, je ta klec s potkánky vždycky hrozně cítit.
Jak jsou na tom třeba morčátka, křečci nebo zakrslí králíčci - nebo cokoliv jiného, co byste mi mohli doporučit?

9.9.2013 17:49
peett

XXX.XXX.230.5

Říká se, že morče v noci spí, jenže to naše v noci hryže mříže od klece, takže ho na noc dáváme do kuchyně, kdyby byl ale v nějakém boxu tak by slyšet nešlo. To jen ten náš si furt vynucuje jídlo :D. (Morčata by taky měla být aspoň 2 jenže my máme jednoho a jde vidět jak by potřeboval zvířecího společníka, jenže je nejspíš slepý a po všem chňape zubkama protože se bojí a je tak navyklý tak je jeden, ale musí se mu víc věnovat, pak se dobře ochcočí a přilne hodně k člověku, aspoň ten náš). Jinak ale znám dost lidí s jedním morčetem.
Křeči rozhodně v noci hrabou, lítají, jezdí na kolotoči, ty sme nikdy neměli v místnosti kde spíme. Potkani by měli být 2, jeden dost trpí! -a k tomu smradu-když sečasto čistí klec a každý den ten roh kde čůrají, tak je to dobré. Měli jsem jen ty křečky a teď morče, takže jiné posoudit nemůžu.

9.9.2013 21:38
utahraptor

XXX.XXX.80.130

wivi23 napsal(a):
Stěhuju se do Prahy na koleje a chtěla bych tam mít i nějaké zvířátko. Pořád se ale nemůžu rozhodnout, co si pořídit. Chtěla bych nějakého mazílka, co bych si mohla chovat a hladit. Nesmí ale mít velké nároky na prostor, neměl by nás v noci rušit a taky nesmí moc smrdět.
Původně jsem si chtěla pořídit potkánka, ale u známé, která je taky chová, je ta klec s potkánky vždycky hrozně cítit.
Jak jsou na tom třeba morčátka, křečci nebo zakrslí králíčci - nebo cokoliv jiného, co byste mi mohli doporučit?

Vzhledem k tomu, že chov zvířat je na kolejích obvykle zakázaný, a žádnému zvířeti neprospívá, když ho má někde majitel na zapřenou, tak bych na tvém místě se zvířátkem počkala až dostuduješ...

9.9.2013 21:39
utahraptor

XXX.XXX.80.130

peett napsal(a):
Říká se, že morče v noci spí, jenže to naše v noci hryže mříže od klece, takže ho na noc dáváme do kuchyně, kdyby byl ale v nějakém boxu tak by slyšet nešlo. To jen ten náš si furt vynucuje jídlo :D. (Morčata by taky měla být aspoň 2 jenže my máme jednoho a jde vidět jak by potřeboval zvířecího společníka, jenže je nejspíš slepý a po všem chňape zubkama protože se bojí a je tak navyklý tak je jeden, ale musí se mu víc věnovat, pak se dobře ochcočí a přilne hodně k člověku, aspoň ten náš). Jinak ale znám dost lidí s jedním morčetem.
Křeči rozhodně v noci hrabou, lítají, jezdí na kolotoči, ty sme nikdy neměli v místnosti kde spíme. Potkani by měli být 2, jeden dost trpí! -a k tomu smradu-když sečasto čistí klec a každý den ten roh kde čůrají, tak je to dobré. Měli jsem jen ty křečky a teď morče, takže jiné posoudit nemůžu.

Potkani jsou dost cítit i když se často čistí klec (někdy i právě proto, musí si nutně všechno přeznačkovat po vyčištění) - zejména lidi, kteří nejsou na potkany zvyklí, je cítí dost výrazně. A potkani nechodí do jednoho rohu, ale čůrají průběžně kudy chodí...

10.9.2013 11:52
šavlozubka

XXX.XXX.140.24

Nebydlím na koleji, ale mám na kolejích dost známých a od nich vím, tak musíte mít na zvíře povolení a souhlas spolubydlících. Myslím, že psa nebo kočku by asi neschválili, ale morče možná jo... ale asi záleží koho narazíte.
Jinak třeba tady je něco z VŠCHT http://www.vscht-suz.cz/content/files/Zvirata.pdf
z Ostravy http://www.osu.cz/dokumenty/monitoringmedii/364.pdf
tady z UK http://www.kam.cuni.cz/KAM-124-version1-Ubytovaci_rad_UK.pdf

11.9.2013 14:56
michael281

XXX.XXX.18.167

Pořiď si Křečíka Džungarského ten nesmrdí, ale někdy po nocích dělá rámus smajlík

11.9.2013 23:37
wivi23

XXX.XXX.3.121

super! :) děkuju všem za rady smajlík
Teď budu mít zas o čem přemýšlet smajlík

Přidejte reakci

Přidat smajlík