Jsem samička potkánka, a hledám pořádného samečka, který by stál o to, pomoci mi přivést na svět nová potkaňátka :) Pan doktor mi řekl, že by bylo nejlépe, kdybych si nějaké pořídila, protože se u mě projevují znaky toužení po rodičovství... Najde se v okolí Liberce nějaký chlapák co mi pomůže? Pokud ano, kontaktujte paničku
S přátelským očmucháním Princezna
foktova1
napsal(a):
Jsem samička potkánka, a hledám pořádného samečka, který by stál o to, pomoci mi přivést na svět nová potkaňátka :) Pan doktor mi řekl, že by bylo nejlépe, kdybych si nějaké pořídila, protože se u mě projevují znaky toužení po rodičovství... Najde se v okolí Liberce nějaký chlapák co mi pomůže? Pokud ano, kontaktujte paničku
S přátelským očmucháním Princezna
Milá Princezno, skoč si k nějakému jinému veterináři, který ví, že máš říji každé 4 - 5 dnů a není to důvod, proč bys musela mít za každou cenu potkaňátka. Víš jak je těžké takové svoje dětičky udat tak, aby ti je nesežral nějaký velký zlý had? Nemluvě o tom, že mít potkáňata je pěkný záhul, budou tě otravovat, budeš se o ně muset starat a i tvoje panička bude muset přiložit ruku k dílu, bude ti muset kupovat více kvalitního krmení, tvoje dětičky toho taky sežerou pěknou hromadu... měla by sis to milá Princezno ještě rozmyslet
bloodandruth
napsal(a):
je to rok co byly mladata .. a jelikož si je rozebrali holky ve škole tak nevím.. nezjištovala sem co se s nima dělo. Ale jako mě je to jedno.. jestli máte zájem není problém.. jestli ne nic se neděje. Olíkovi je něco okolo roku a ptřičtvrtě.
Ano a to je ten rozdíl oproti chovatelským stanicím, ty se snaží kontakty s lidmi, co od nich mají mláďata, udržovat, sledovat, jestli jsou mláďata v pořádku a kolik se dožila atd.
foktova1
napsal(a):
Děkuji za odpověď, ale Děčín je pro nás už moc daleko....Taky mám zverimačku holčičku, a musím říct, že nemám ještě špatnou zkušenost. Minulá potkanka se dožila 3,5 let ve zdraví.
Jasně, takže budete čekat, až uděláte tu špatnou zkušenost, nebo byste si raději nechala poradit?
Dobrý den, nevím, jestli jste si všimla, ale hledám tu samce na připuštění potkánka. Všechny ostatní informace si umím obstarat sama. Pokud mi nechcete poskytnout samce na připuštění, prosím aby jste již na můj příspěvek nereagovala. Podívala jsem se na Vaše reakce u ostatních diskusí a zjistila jsem, že skoro u žádného jste neměla snahu reagovat na dotaz, ale rýpat a poučovat, a to až útočným způsobem. Dle vašich myšlenek- "Někteří potkani by se množit neměli, ale jak tak koukám, někteří lidé také ne. " S pozdravem Iva
foktova1
napsal(a):
Dobrý den, nevím, jestli jste si všimla, ale hledám tu samce na připuštění potkánka. Všechny ostatní informace si umím obstarat sama. Pokud mi nechcete poskytnout samce na připuštění, prosím aby jste již na můj příspěvek nereagovala. Podívala jsem se na Vaše reakce u ostatních diskusí a zjistila jsem, že skoro u žádného jste neměla snahu reagovat na dotaz, ale rýpat a poučovat, a to až útočným způsobem. Dle vašich myšlenek- "Někteří potkani by se množit neměli, ale jak tak koukám, někteří lidé také ne. " S pozdravem Iva
Milá Ivo,
na rozdíl od vás mám dobrých 8 let chovatelskou stanici, takže vím dost o tom, co takový chov obnáší. Včetně sbírání vyhozených potkanů z ulic, od takových množitelů, jako jste vy, řešení problémů se svrabem, když si někdo pořídí potkany od neznalé osoby, co nepozná svrab, vysvětlování, že třítýdenní mládě mělo zůstat ještě u samice a že váha 50g v době odstavu není zrovna ideální...
Kdybyste si uměla obstarat informace pořádně, tak nehledáte samce na připuštění potkaní samice s kdovíjakým původem, ale začnete tím, že si pořídíte zvířata s PP a založíte chovatelskou stanici.
foktova1
napsal(a):
A když si všechny informace umíte obstarat sama, tak nechápu, že vašemu veterináři skočite na takovou blbost, že by samice musela mít mláďata protože se na ní projevuje toužení po mláďatech...
foktova1
napsal(a):
Ano myslíte tím asi můj dotaz ohledně připouštění,taky mi skoro nikdo neodpověděl,ale jen se starali o ostatní.
Proč prostě musíte za každou cenu něco množit? On ten potkan neumře bez toho, aby neměl mláďata... Potkanů je všude dost a dost, z kvalitních linií, socializovaných, s maximální péčí... chovatelé si do chovu zvířata pečlivě vybírají a ne jen na základě toho, že "ona je moc miloučká"... Proč musíte za každou cenu přidávat k těm stovkám tisíců potkanů ještě další?
Z jednoduchého důvodu. Protože Když mám doma mazlíčka je přirozené že po něm budu chtít mít aspon potomka až jednou odejde. Nikdo tu přece nechce množit podkany na kšeft nebo tak, prostě chceme mít potomstvo po svích miláčcích až nás jednou opustí. Oboum mím samcům už je rok a půl pryč.. prostě bych chtěla podkánka který mi je jednou bude připomínat.. až odejdou.
bloodandruth
napsal(a):
Z jednoduchého důvodu. Protože Když mám doma mazlíčka je přirozené že po něm budu chtít mít aspon potomka až jednou odejde. Nikdo tu přece nechce množit podkany na kšeft nebo tak, prostě chceme mít potomstvo po svích miláčcích až nás jednou opustí. Oboum mím samcům už je rok a půl pryč.. prostě bych chtěla podkánka který mi je jednou bude připomínat.. až odejdou.
Jenže ono to potomstvo se jaksi rodí ve vícero kusech a když by si každý takhle řekl, že chce po svém miláčkovi potomky, tak se v těch potkanech brzo utopíme. Navíc nikdy žádný potkan není úplně stejný... hele, chápu sentimentální hledisko, ale chtělo by to taky trochu vzít rozum do hrsti... Vím ze zkušenosti jak obtížné je sehnat kvalitní a dobré majitele pro odchovy a proto pokud člověk nemá vážné chovatelské cíle, ale jen tu sentimentalitu, tak by odchovávat neměl.
A nevím, co je na tom tak urážlivého, že jakmile někdo chce nutně množit potkany a někdo mu začne vysvětlovat, že by neměl, tak se hned urazí a začne si stěžovat na protivné jedince, co neporadí, nepomohou a do všeho rýpou - aniž by se zamyslel nad tím, proč.
Plus ten výběr "vhodného" jedince stylem "nemáte někdo doma samečka"? Žádná informace o tom, jak stará je samička, jaké je variety, zbarvení, z jakého je chovu, jestli je známo zdraví v linii... hlavně aby byl samec blízko. Vždyť i u potkanů existují variety a zbarvení, která se na sebe nesmí kombinovat, mohou se vyskytnout zdravotní problémy u mláďat (to, že po samečkovi už jednou mláďata byla a jsou relativně zdravá neznamená, že vrh s jinou samicí bude taky v pořádku)...
Ale hlavně se urazit, když někdo, kdo ty potkany chová dobrých osm let a zná nejen tu kladnou stránku (jsou miminka), ale i ty zápory (problematické porody končící císařským řezem, samice, co nemají mléko, mláďata s megacolonem...), si troufne říct, že by ne každý měl množit mláďata...
gepard.alca
napsal(a):
Ano myslíte tím asi můj dotaz ohledně připouštění,taky mi skoro nikdo neodpověděl,ale jen se starali o ostatní.
Ale já ti odpověděla - že takto starou samici sice fyziologicky je možné krýt, ale prakticky, když nevíš nic o její zdravotní linii, nevíš jaký samec by se na ni hodil atd., nemáš chovatelský záměr, tak že bys ji prostě krýt neměla. Jenže když to slyšet nechceš... přitom je to rozumná rada.
utahraptor
napsal(a):
Ale já ti odpověděla - že takto starou samici sice fyziologicky je možné krýt, ale prakticky, když nevíš nic o její zdravotní linii, nevíš jaký samec by se na ni hodil atd., nemáš chovatelský záměr, tak že bys ji prostě krýt neměla. Jenže když to slyšet nechceš... přitom je to rozumná rada.
stejnak už jsem si to rozmyslela a nebudu jí připoštět
Víte, pokud by mě někdo kontaktoval, samozřejmě že bych si informace obstarala :) a To stim množením nebylo mířeno na potkany :) nezpochybňuji vaše znalosti a zkušenosti s chovem potkanů, ale rada se dá poskytnout, nebo nabídnou různými způsoby. Vy bohužel volíte dost rázný. A rada, která je míňěna dobře rázem vyzní jako věta " Jse úplně blbí a vykašlete se na to"....
foktova1
napsal(a):
Víte, pokud by mě někdo kontaktoval, samozřejmě že bych si informace obstarala :) a To stim množením nebylo mířeno na potkany :) nezpochybňuji vaše znalosti a zkušenosti s chovem potkanů, ale rada se dá poskytnout, nebo nabídnou různými způsoby. Vy bohužel volíte dost rázný. A rada, která je míňěna dobře rázem vyzní jako věta " Jse úplně blbí a vykašlete se na to"....
Není má vina, že někdo raději hodnotí formu, místo toho, aby se zamyslel nad obsahem. A můj první příspěvěk rozhodně stylem "jste blbí a vykašlete se na to" nebyl, to jste potom vy zvolila styl "jste blbá, na to jsem se neptala, dejte sem samce nebo buďte zticha". Ony se rady, které jsou pravdivé, ale nejsou v souladu s vlastním požadavkem, holt poslouchají těžko.