Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 10:37
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.1

Dobrý den dnes jsem našel 5 měsíšních kačenek s ukousanýma hlavama může mi někdo poradit co za zvíře to mohlo udělat? Napadá mě potkan, ale ten by si káčata odtáhl celé ne? Díky všem za reakce.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 13:17
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.94.20

To je práce kuny.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 13:20
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.1

kuna jen takhle zabijí??

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 15:50
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

Neregistrovaný uživatel napsal(a):
kuna jen takhle zabijí??

Ano, kuna je zvíře, co zabíjí pro zábavu.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 16:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.137.1

myslíte že pomůže ultrazvukový odpuzovač?

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 21:54
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.167

Kuna. Nám zakousla 13 kačátek, některé odnesla a ze zbytku si udělala "živé konzervy". Byly kousnuté do hlavičky, ochrnuté, ale živé. A to celé prosím v 11 hodin dopoledne, pár metrů od domu!
Takže sklopec, do něj povidla a slabší povahy mohou ulovené zvířátko vynést do lesa.

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 22:27
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.46.163

Před třemi lety jsem takhle přišla o celý kmen wyandotek a následně i vynesené slepičky (když jsem tedy odmítla investovat do dražších ...). Tehdy jsme opravdu zabezpečili kurník ve stodole ... a já pročetla asï 100 stránkovou diskuzi, jak na kuny ...¨
Mezi tím se nám nastěhovala pod střechu, mezi Bramac a izolaci ... noci úžasné, hlavně mezi 2-3 hodinou ... nakonec jsme je vypudili plašičem - ale na myši, kuní prý moc nefungují .... a na půdu, kde asi byly nejvíc, jsme na plochou baterku přidělali svítilnu na kolo a nastavili přerušované světlo ... toho se bojí ... Ale samozřejmě v noci ... co víc proti nim přes den než ten plašič s různými přerušovanými tony ... těžko říct .. jen asi ten sklopec ...

Neregistrovaný uživatel

6.6.2012 22:52
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213

Ukousnuté hlavičky-to je práce tchoře,navíc tchoř se začíná zase více objevovat.Před lety takto tchoř během jedné noci zlikvidoval 20káčat a jen hlavičky.

Neregistrovaný uživatel

7.6.2012 06:12
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.79.3

- já bych nesouhlasil, ani s kunou, ani s tchořem! I když pachatel při činu přichycen nebyl! Ale mám s tím velké zkušenosti a já bych vsadil na krysu či potkana! :-(

Neregistrovaný uživatel

7.6.2012 09:25
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.207.198

- já bych nesouhlasil, ani s kunou, ani s tchořem! I když pachatel při činu přichycen nebyl! Ale mám s tím velké zkušenosti a já bych vsadil na krysu či potkana! :-(

No, tak nám před pár lety úplně stejným způsobem zlikvidovala právě kuna celý chov slepic. Za jednu noc jich vyvraždila třicet.
Za prvé - viděli jsme ji. Za druhé - torza těl byla roztahaná po třech okolních zahradách, což potkan prostě nesvede. Prostě kuna učila lovit mladé, taky to bylo touhle dobou.
Tchoř je ještě horší. Před lety v místní ZOO zabila fretka, což je domestikovaný tchoř, dospělého samce jeřába, ptáka vysokého jako člověk. Také byla spatřena při činu. Když to zvládne domestikovaný mazlíček, co zvládne divoký???!!!

Neregistrovaný uživatel

9.6.2012 21:00
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.102

U mě se zase stalo přes den to, že jsem našel dvě mrtvá káčata, jedno bylo celé ale druhé mělo úplně otevřenou hlavičku bez mozku, kdo to způsobil?

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 09:19
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.21.144

Přátelé a já jednou přišel a vidím devět holoubat bez hlaviček a kdo myslíte,že to udělal?Manželka sekyrou k obědu.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 12:34
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.216.102

Přátelé a já jednou přišel a vidím devět holoubat bez hlaviček a kdo myslíte,že to udělal?Manželka sekyrou k obědu.

to bylo od tebe docela vtipné:-)

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 14:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.35.141

Teď mě možná ukamenujete, ale já pachatele při činu přistihla.

Nebyla to ani kuna, ani manžel nebo manželka - kachňata zamordoval náš rodinný mazlík, kocourek briťáček. V životě jsem ho neviděla s myší, maso bral jenom nasekané, ale mezi týdenními kachňaty řádil jako černá ruka - zbyla dvě.

A přesně, jak říkáte - ucvakl hlavu a šel pro další. Tak, která se mačkala v rohu, si nabíral drápy jako buřtíky...než jsem doběhla od sklepa. bylo 12 kachňat po smrti a kocour platil mezi kočičím osazenstvem za hrdinu...

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 19:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.37.196

Tak to bude tchoř,kuna v poledne nechodí,drubež roztahá a částečně vyžere nespokojí se jen z hlavičkama.A,ten vybranej mozek je lasice hranostaj,troufne si jen na malé,:-|

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 20:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.215.73

Straka,malá káčata sezobla jako rozinku a starším uklovala hlavu a tu si odnesla,koukala jsem na to. Roklanka

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 21:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.227.120

Straka,malá káčata sezobla jako rozinku a starším uklovala hlavu a tu si odnesla,koukala jsem na to. Roklanka

Straka by možná sežrala nebo aspoň rozpárala káče v prvních dnech, dál ne, vím to, máme ji doma, miluje ptáky, ale s týdenním uhynulým káčetem si nevěděla rady, je už moc tuhé. Kočka opravdu ukusuje hlavy, má ráda mozek, zbytek ptáčka nechá.

Neregistrovaný uživatel

10.6.2012 23:46
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.246.135

mě se tohle stalo taky jednou stalo a byl to smajlíkpotkan

11.7.2019 08:59
patrol01

XXX.XXX.217.94

hm, ja práve teraz riešim, po tejto noci -12 káčat, malá dierka v strope... kuna a tchor by tam sotva prešiel, čiže aj ja tipujem na potkana..... lov začína...

Uživatel s deaktivovaným účtem

11.7.2019 09:49

Moje zkušenost s potkanem je, že odnesl jednou 2 housata (do dvou týdnů) a jedno house špatně rostoucí s špatným zobákem (měsíc staré, na jeho sourozence by si netroufl, ten byl 2x větší).
V prvním případě vzal 2 ze 4 a ve druhém 1 ze dvou, vždy byla s husou. Tehdy si pamatuju, že jsem jim připravil králíkárnu s nově opraveným dnem, aby nehrozil potkan. A v místě jejich bývalého pobytu šel umístit houser. A tomu když tam vlítl potkan, tak zřejmě dostal za housata vyprášeno od housera, ten totiž tu noc pořád hlučel a do něčeho mlátil. Potkan se z toho poučil, navíc housata po vylíhnutí dávám do potkanovzdorného kotce, do toho kde potkan může, se stěhují až jsou na potkana nezvladatelně velká.
Ale zvláštní je, že o kuřata ani káčata se nikdy nezajímali.
Kuna proleze relativně malou dírou, lasice ještě menší. Ale ani jedna z nich si díru nevykouše tak jako potkan.
Každopádně opravte dírku, nejlépe zatěsněte rohy plechem proti dalším vnikům..
A začněte chytat. Na potkány platí maso, i mrtvá kuřata. Nebo zrní a chleba. Chytal jsem potkany do sklopce. Nevadí ani lidský pach. Akorát doporučuji je zpočátku krmit. Mají tam ochutnavače, na kterých ověřují bezpečnost podezřelé potravy (i té ve sklopci). Proto prvně dejte otevřený sklopec na určené místo a třeba týden je tam krmte pořád stejným žrádlem. Sklopec zajistěte proti sklapnutí. Začnou ho brát jako bezpečné krmítko. Já díky tomuto triku vychytal v krátké době asi 12 potkanů, ve dvou případech byli ve sklopci dokonce 2 jednou ranou!!!
Škoda těch kačen, přeju hodně úspěchu při lovu.

13.7.2019 06:57
patrol01

XXX.XXX.217.94

Ďakujem za rady, ale stále sa pohrávam s myšlienkou, že to môže byť aj lasica... no uvidíme, v noci bolo vajce a suchý chlieb v sklopci ( oblúbená potrava potkanov) no vyskúšam to maso, to bude asi istota...Sa trochu bojím, aby nezačal cez deň loviť v prípade deficitu...

Ps: či je to potkan, alebo lasice - mačka nič nepomôže, mám ich 5

13.7.2019 08:33

patrol01 napsal(a):
Ďakujem za rady, ale stále sa pohrávam s myšlienkou, že to môže byť aj lasica... no uvidíme, v noci bolo vajce a suchý chlieb v sklopci ( oblúbená potrava potkanov) no vyskúšam to maso, to bude asi istota...Sa trochu bojím, aby nezačal cez deň loviť v prípade deficitu...

Mnozí zde psali, že potkan je na kočku moc velký. Lasici asi chytat nebude. To už by byl lepší nějaký teriér

13.7.2019 11:56

patrol01 napsal(a):

Kočky chytají i potkany, hlavně mladé. Pokud nemáte pecivály přežrané, tak budou i potkany regulovat.
Potkan mi přes den nikdy nebral mláďata. Ani jiný predátor.
Hlavně je než začnete chytat naučte, že ve sklopci je bezpečno. Mají ochutnavače, co tam vleze první. Pokud tu kořist vytáhne, nesklapne ho to a nic mu z ní nebude, tak ostatní začínají brát sklopec jako bezpečné krmítko, kde se chytí i ti staří. Jednou jsem chytil takového mega potkana, co mohl mít bez ocasu tak 25 cm a proti vidlím se bránil.

Jochebet

14.7.2019 10:37
Jochebet

XXX.XXX.89.203

Máte pravdu, je to krysa, viděla jsem to na vlastní oči i na nastražené fotopasti. Chovám kačenky 20 let, nikdy se stím nesmířím, vyhlásila jsem těm bestiím válku, jedině vysedět a vystřílet, nebo účinný jed, od deratizérů, v obchodě slabý - neúčinný. Vždy je na čas pokoj,samozř. večer uzavírat a uklízet krmení !!!
Přeji méně trápení a více radosti s chovem

16.7.2019 21:40
patrol01

XXX.XXX.217.94

Takže ľudia, konečne sa začína výsledok dostavovať, dnes nájdený mladý stredne veľký potkan už v stave účinku otravy a presne v chlieviku... no tipujem to na väčšieho kusa, čas ukáže, krmim ďalej... aj sklopec čaká, ale tomu sa nejako vyhýbajú koťuhy.

Ps: frufu - terriera mám, len má 8 mesiacov...

17.7.2019 11:27
Jarda83

XXX.XXX.168.205

Určitě kuna ta si nikdy vše neodnese,ale zase nic nenechá

Přidejte reakci

Přidat smajlík