Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.212
Dobrý den, chtěla bych se zaptat v kolika týdnech dávat kuřata ven (zda na chvilku nebo celý den a večer zase domů). Máme 1 měsíc stará kuřátka a přítel by je nejraději pustil ven už teď :(
Prosím zkušenější o radu, protože kuřátka máme letos poprvé a vím že by měli být asi měsíc (20dní) v teple protože nemají vyvinutou termoregulaci. Při jaké teplotě je pustit ven a v kolika týdnech ? Děkuji
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.80
Vydržte ještě aspoň 14 dní, venku se oteplí a kuřátka budou kompletně opeřená. Mám 2,5 měsíce stará kuřata, už měsíc jsou vypuštěny v kurníku s možností vylézt ven a stále ještě moc ven dobrovolně nechodí a drží se v teple. Taky to počasí stojí za to...
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.171.70
Termoregulace plně funguje od 6 týdnů. Do té doby jenutno zajišťovat teplotu uměle. I po 6.týdnu se Vám ale stane, že se při náhlém poklesu teplot pod bod mrazu kuřata v kurníku ušlapou a zadusí, když se snaží nalézt na hromadu a zahřát. Zvláště při větším počtu. Dana
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.212
Děkuju, a ještě se zeptám mám je dát do výběhu k ostatním - kde je kouhout nebo raději ještě bokem a až budu vědět co jsou slepičky přidat pouze slepičky a kohoutky dát bokem (aby se se strarým kohoutem nepoprali) ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Děkuju, a ještě se zeptám mám je dát do výběhu k ostatním - kde je kouhout nebo raději ještě bokem a až budu vědět co jsou slepičky přidat pouze slepičky a kohoutky dát bokem (aby se se strarým kohoutem nepoprali) ?
Mladá drůbež k dospělým nepatří ani kuřičky, ony staré slepice si na nich taky smlsnou.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.58
a kdy se mužou dat spolu mlade se starýmy aby se nepoprali
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.58
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.38.58
Neregistrovaný uživatel
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.56
a budou se rvat slepice stejně staré jedny budou zabydlene a druhe přivezu
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.27.102
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
a budou se rvat slepice stejně staré jedny budou zabydlene a druhe přivezu
budou, aspoň ze začátku určitě.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.161.56
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
budou, aspoň ze začátku určitě.
dokaži se zabit
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.191.213
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
Opravdu až cca v 5 měsících stáří,do té doby by měly na sebe vidět přes nějaký plot.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.80
My to máme tak, že v kurníku (on je tedy hodně prostorný) máme několik klecí z pletiva a do nich přemísťuji šestitýdenní kuřata z odchovny. Nechávám je tam zavřená asi 3 týdny. Se starými slepicemi na sebe vidí. Pak nechávám otevřená dvířka klece. Ale zároveň musí být kurník otevřený ven do výběhu. Výběh má asi 1600m2. Momentálně zde funguje asi 25 loňských slepic, 3 kohouti + 17 tříměsíčních kuřat bez jediného problému. Neodvážila bych se je takto nechat ale při zavřeném kurníku. Ideální řešení to asi není, (i kvůli krmení, které by měla mít každá skupina jiné) ale bohužel jinak to momentálně nejde. No, funguje nám to pěkně, slepice se snesou bez problému.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.212
A jak je to tedy ještě s těmí kohouty .. když mám kuřátka a zatím nepoznám co je slepička a kohoutek můžou běhat dohromady s dospělým kohoutem? Je šance že se nějak srovnají dokud kohoutci nedospějí a začnou zkoušet dospělého ?
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.249.32
Malá kuřata by s dospělou drůbež neměla být. Snad jedině, pokud mají kvočnu, ta je ohlídá. Jinak pokud je dostatečně velký výběh a kuřata se mají kam ukrývat, tak společný pobyt přežijí. Mladé kohoutky honí kohout i slepice stejně jako mladé slepičky.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.34.52
Neregistrovaný uživatel
napsal(a):
A jak je to tedy ještě s těmí kohouty .. když mám kuřátka a zatím nepoznám co je slepička a kohoutek můžou běhat dohromady s dospělým kohoutem? Je šance že se nějak srovnají dokud kohoutci nedospějí a začnou zkoušet dospělého ?
Dokud kohoutci nezačnou dospívat tak problém nebude. Kohouti jsou dle mé zkušenosti tolerantnější k nedospělým kusům než slepice.
Každý kdo připojuje nová zvířata do hejna by měl postupovat dle příspěvku o dva výše.
Ideál je mít pro nová zvířata samostatnou odchovnu a rozdělený výběh,kdy se mohou přes plot seznámit. Po čase se výběhy spojí, ale na noc chodí každé do svého. Do odchovny je jen takový vlezový prostor, aby jím dospělá slepice neprošla a tam se dává krmení kuřatům. A nebo se do plotu udělá pouze prolízka, aby kuřata mohla mezi slepice ale slepice do kuřecího výběhu ne. Až nové kuřice dospějí přestěhují se ke starým.
Čím větší výběh, kde se mohou zvířata navzájem vyhnout, tím méně problémů.
Už jsem to psal několikrát jinde. Máme rozlehlý dvůr ze kterého drůbež měla volný přístup na louku, a drůbežárnu rozdělenou na část pro dospělé a odchovnu, každé se samostatným výlezem. Byla by škoda takový venkovní prostor nedopřát i kuřatům. Oplotil jsem kuřatům vždy metr vysokým králičím pletivem plácek tak 2x2 m před odchovnou. Po dvou, třech týdnech, kdy se kuřata rozkoukala /tak v 5, 6 týdnech věku/jsem na několika místech pletivo lehce nadzdvihl aby kuřata mohla ven ale slepice aby jim nemohly chodit na krmení.
Kuřata jsme brali vždy na jaře. Ušetří to spoustu starostí, hlavně těm, kdo nedisponují dostatečnými při prostory a chovatelským zázemím.
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.0.212
Děkuji, s přidáváním nových kusů do stávajícího výběhu nemám problém jen mi opravdu šlo o ty kohouty .. kuřátka máme poprvé a k tomu sem si ještě vyškemrala maransky,araukany a leghornky tak by mě trochu mrzelo kdyby kohout malým kohoutům ublížil (s přidáváním kuřiček jsme problém neměli ..)
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.193.80
Naši dospělí kohouti na ty mladé neútočí. Jakmile začne vznikat konflikt, půjdou všichni mladí na pekáč. Nejpozději v 5ti měsících. Někteří i dřív.
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohou 7týdnů stará kuřata teď na podzim být ve venkovním kurníku s výběhem. Mají kvočnu. Doteď byla v domně v upravené sklepní místnosti s oknem .Děkuji D.B.
Uživatel s deaktivovaným účtem

JESII
napsal(a):
Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli mohou 7týdnů stará kuřata teď na podzim být ve venkovním kurníku s výběhem. Mají kvočnu. Doteď byla v domně v upravené sklepní místnosti s oknem .Děkuji D.B.
Kuře má "hotovou" termoregulaci v cca 6 týdnech, takže ano, teď má být ještě pár dnů tepleji, takže se snáze aklimatizují. Navíc kvočna je asi brzy opustí.

7 týždňov, riadne zaperené - žiadne cavyky. Od rána do večera vo výbehu, na noc zatvoriť. Ako ostatné sliepky.

JESII
napsal(a):
To je ten zmiňovaný kurník.
Sice je tohle trochu “forove”, ale mohou uz tam byt. Me v nem hedvabky prezily dve zimy, mam podobny, ted uz jen jako letni odchovnu.
Kurnicek hezoucky,ale spis maly,malo prostoru a na betone???slepice,hlavně kuřata potrebuji hodně tepla,jak již vite,nesnáší průvan a vás kurnik je zespodu celý otevřený a na studenem betonu..nic dobrého pro slepice..dejte ho na trávník,přidejte grit nebo aspoň pisek..kurnik zateplete plexisklem proti průvanu a dešti..ja mam voliery podle potreby zateplene polykarbonatovymi deskami + střechu,ale s volnym vybehem kuřat 😁,30 týdnů, do zahrady..
Kurník bude na trávě. Je to jen ilustrační foto.
Je to myšleno pro čtyři kuřata s kvočnou než dorostou a bude je možné dát k ostatním slepicím do zděného kurníku s výběhem.
Jen jsem se chtěla poradit jestli tam už můžou být i přes noc když ještě není taková zima a už jim bylo 7 týdnů a jso opeřená.

JESII
napsal(a):
Je to myšleno pro čtyři kuřata s kvočnou než dorostou a bude je možné dát k ostatním slepicím do zděného kurníku s výběhem.
Jen jsem se chtěla poradit jestli tam už můžou být i přes noc když ještě není taková zima a už jim bylo 7 týdnů a jso opeřená.
Se u Vás mají jako princezny, já vyhazuju 3-4 týdenní kuřata třeba v březnu, kdy ještě moc teplo není, prostě ven do králíkárny, a dva týdny po tom napořád mezi ostatní drůbež.
Tato kuřata uvyknete ven snadno. Kvočna je brzo nechá být.
A vidím tam nějaké co je kohout. Jakmile bude určení pohlaví na 100%, tak se kohoutů zbavte nebo je zabijte, pokud je neplánujete nechávat. Oni totiž pojímat začínají i od 4. měsíce.
JESII
napsal(a):
😀tak to jo..jeste taková zima neni a v kurniku jim zatim zima nebude..je moc pěkný,jako perníková chaloupka😀..kuratka jsou pěkná,ale už je vidět i kohoutek😀
Dobrý den, tohle jsou kuřata 8týdnů . Jak poznám kohouta a slepici. Dvě mají o dost větší hřebínky.🤔

JESII
napsal(a):
Dobrý den, tohle jsou kuřata 8týdnů . Jak poznám kohouta a slepici. Dvě mají o dost větší hřebínky.🤔
Nejjednodušší je prohlédnout peří v sedlovém závěsu, v tomto věku by ho kohoutci již měli mít do špičky, zatímco slepičky ho budou mít kulaté. Kohoutci rovněž budou mít již větší hřebínky.
Na první pohled dle hřebínků:. Ti dva rezavobílí na poslední fotce jsou kohoutci. Hnědá žíhaná v popředí první fotky je slepička. Za ní to rezavé s černým ocáskem je na 99% kohoutek; fotka není moc ostrá ale vidím že mu roste na slepičku dost lesklé peří a řekl bych, že i hřebínek – u něj identifikace dle návodu od frufru nebo jinou fotku.
JESII
napsal(a):
Určitě to udělám. Je abych je pak nehledala po celé zahradě 🙂
Tři dny je nechte v té ohrádce, a´t si zvyknou, kam chodit spát a pak je klidně vypusťte. První dny je pro jistotu k večeru ohlídejte, případně do ohrádky nasměrujte.
Ohledně pohlaví, abych řekl pravdu, u toho rezavého s černým ocáskem bych na základě nových fotek slepičku typoval. Zkuste tu peříčkovou metodu jak psal frufru. Porovnejte zřejmého kohoutka a zřejmou slepičku a pak zkontrolujte to nejisté.
A už ven s nimi! Ptala jste se na to před týdnem, už měla být venku.

Je to normalni stav, vymezeni dominance. Nechte je u sebe a nereste to tolik:-) Pokud netece krev...
JESII
napsal(a):
Pustila bych je ale bojím se abych je pak našla nebo aby kuřata někam nepřeletěla. Nemají střižená brka. Jsem přes celý den v práci.
Dobře a na noc je zavřít normálně spolu? Díky.
Jestli jsou kuřata navyklá spát v kurníčku, tak se do něj po celodenním pobytu na zahradě vrátí. Jestli mají na zahradě dost zelné pastvy, přelétávat jinam nebudou mít důvod. Samozřejmě, že ale nějaká příčina k přelétnutí nebo k nocování na stromě se může najít. Tolik se o ně nebojte a řešte to až v případě, že to nastane. Jiní to ráno pustí, večer zavřou a taky chodí do práce..
Na noc spolu. Ráno je brzy vypusťte ven, ať tam nejsou spolu dlouho natěsnaní.
Tak jsem to tak zkusila . Pustila jsem je a i toho bojovníka a je pravda že když byli na volno tak se ho tak nebál a nedal se. Do kurníku šli v pohodě ale rváče jsem zase musela dát extra. Ten druhý tam kvůli němu nechtěl. Jo myslím že to bude dobrý. Ale jak píšete zatím je pustím když budu doma. Dík.🙂
Dobrý den, chci se zeptat jak na potkany. Potkala jsem ho 🤨 v kůlně kde mám králíkárny. Jedy tam nechci kvůli slepicím a taky mám psi. Takže asi jen pasti že? Díky za rady. D. B.
A jen pro -ladd- tohle je ten jeden kohoutek jak jsem s Vámi loni diskutovala o kuřatech.😃

JESII
napsal(a):
Dobrý den, chci se zeptat jak na potkany. Potkala jsem ho 🤨 v kůlně kde mám králíkárny. Jedy tam nechci kvůli slepicím a taky mám psi. Takže asi jen pasti že? Díky za rady. D. B.
A jen pro -ladd- tohle je ten jeden kohoutek jak jsem s Vámi loni diskutovala o kuřatech.😃
https://www.google.com/search?q=sklopec+na+potkany&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjX9sbT3cfoAhXEQhUIHU_wCeQQ_AUoAXoECAwQAw&biw=1680&bih=907#imgrc=fSOiNEgflFMCWM
Návod na použití: začněte potkany krmit obilím na určitém místě a pak položte na to místo nalíčený sklopec s tím stejným žrádlem. Vhodná je pšenice a těm potkánům u mě nevadí ani to, že na past sahám holýma rukama, což se nedoporučuje.
Chytají se přes noc a pokud získáte jejich důvěru, tak i ty větší kusy, i ty obludy.
Co s chyceným potkánem je jasné, máte přece psy a vidle. Abych to zkrátil, musíte je zabíjet.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

MNovotny
napsal(a):
Nasypat na noc zrní a počkat si tam se vzduchovkou (malorážkou)
A kolik jich takhle zastřelí? Po první ráně se rozprchnou.