Zdravím všechny.
Taky jsem se tam nakonec vydal, po více než 5 letech. Konečně to vyšlo mimo víkend a naši zimní výstavu. Počasí navzdory předpovědím bylo docela příznivé. Kolem nuly -1 °C, jen v Chamu bylo kolem slibovaných -4°C. Hraniční přechod Folmava šlo zvládnout v pohodě. Cesta z Plzně do Cíle čisté 2 hodinky. Vyjížděl jsem už v 1:30 a před halami jsem byl kolem půl čtvrté. Tam už bylo aut.
Ve čtyři jsem si šel stoupnout k hale do už pěkné fronty. Radši hodinu počkat než hodinu meškat. 7 Eur vstup. Po otevření jsem se snažil dostat dokud ještě nebylo v uličkách plno dopředu, abych proběhl co nejvíce. Dostal jsem se tak do haly a pak už nebylo k hnutí. Pot přibýval a kyslík scházel.
Úroveň mnohých zvířat byla slušná, a samozřejmě také brak a pár kříženců.
Zaujaly malajky pšeničné inzerované po 30 Eurech, ale byly tam poměrně dlouhou dobu, z. Fénixky zlatokrké a oranžovokrké, poměrně početné zastoupení na jednom fleku, dalo se vybrat. Krásné z. Augsburské černé s pohárovitým hřebenem asi 6 párů. Bílé kočinky velké. Orpingtonky žluté černě lemované bylyslabší. Brahmánky zejména koroptví a stříbrně koroptví, také žluté kolumbie. Vlašky - no svou velikostí si nělteří kohouti mnoho nezadali s vedle vystavenými kohouty australek. Někteří kohouti australek byli spíš drobnější, ale našlo se tam dost obrovských i v modrém rázu.
Šamo bojovnice černé a pšeničné.. Pěkné
Docela dost novo a staroanglických z bojovniček. Akorád ty šílené hřebeny...
Mraky z. Vyandot v různých barvách, malo lemovaných, hlavně žluté, červené, kvalitní bílé, černé, žíhané, lososové, žlutě žíhané a další vesměs přerostlé. Velké vyandoty bílé spíš slabší, zlaté čer.lemované pár kusů.
Mnoho sebritek v základních barvách tj stříbrné a lemované různé i přerostlé kvality. Nádherné i když tmavší hamburčanky stř. tečkované. Dalo se dvou místech vybrat. Rovněž paduánky velké, zaujaly mne černé. Stříbrné černě lemované byly poměrně dost zažloutlé. Zlaté také pěkné. Pár hemšír na více místech kolem 35 - 40 Eur. Zdrobnělé docela pěkné, apenzelští chocholáči stříbrní, výběr, docela se po nich zaprášilo.
Bojovnice z.indické hrůza obludy, stejně tak jen pár kusů Ko šamo pšeničných(čekal jsem jich víc) s přerostlými hřebeny, vzácná ukázka cubalájí pšeničných a modře pšeničných mnohé slepice měly kachní běhák25Eur
Mraky rousných zakrslých ale jen pár trojbarevných, stejně jako dostatek bantamek na výběr. Zejména barevné rázy tj trojbarvné, oranžovokrké, zlatokrké.
Z. Brahmánky stříbrně koroptví.z. Malajky krahujcovité, veslumky jak malé tak velké. Drážďanky, forverky velké i zdrobnělé, s kvalitou nepřesvědčily, přesto hlavně slepice šly rychle na odbyt. Kohouti měli mnoho vad v hřebenech.
Holadské zakrslé např. Perlově šedé, z. Holanďanky černé i jeden celobílý kohoutek, německé zakrslé přerostlé, antvrpští i watrmalští vousáči. Rýnské černé jsem viděl jen dva kohouty. Jokohamky velké i zdrobnělé 25e. Velké bílé holokrčky, kde snad všechny slepice měly ostruhy jako bejk rohy. Sasexy světlé i trojbarevné velké, jedna skupinka z. Sasexek trojbarevných. Docela dost perliček na dvou místech, jedny krůty bílé a dvě pávice.
Husy labutí bílé jen dvě a kachny jen zakrslé, pár indických běžců a okrasných kachen doplatilo na veterinární omezení, které platí v celém Německu.
Kolem sedmé hodiny už všechna lepší drůbež hlavně tedy samičího pohlaví byla vyprodána.
v devět hodin jsem odjížděl. V přepravce jednu 0, 1 z. Sumatránku za 20 Euro divoce zbarvenou, jiné tam bohužel nebyly.
Holubů mraky. Dalo se vybrat, krásní mondéni., modenky, modeny, mraky voláčů, štraseři, čeští holubi, pštrosi i káníci, dostatek rejdičů, také ledňáků, čejek, a skřivanů.SLepičáci maltézší i vídenští, florentýni. Rysové, Pávíci obojích, kudrnáči, parukáři, rackové a hlavně nvh. Damascéni, lucernštíholubi, francouzské bagdety. španieři, karieři, nem. Indiáni, římaní, staroněmečtí voláči, brňáci v barvách. Voobruští voláči...
Bylo tam také dost králíků, zejména velkách plemen, obrovití strakáči belgičtí obři, třísláci, holandští, atd.
Potkal jsem tam řadu známých, dost jich jelo v osum ještě do Riedu.
Takže jako určitě to stálo zato to vidět. Příští rok nashle...
Juraj Kafka.
Zdravím všechny,
měla bych dotaz - jsem relativní začátečník, ale docela ráda bych se na nějakou zahraniční výstavu podívala a něco hezkého, kvalitního a nepříbuzného k nám do chovu přivezla...ale, i když bych tam jela, tak sama nedokážu pořádně posoudit co je opravdu hezké a kvalitní...nebyla by tedy možnost se k někomu z Vás zasvěcených přidat? (samozřejmě ráda přispěji na dopravu)...ideálně výstava či trhy v Rakousku? Za možnosti předem děkuji
Marta.
st.toman
napsal(a):
Kdes byl Juro, že jsem Tě tam nepotkal? My jeli ještě potom do Riedu a tam bylo taky na co koukat. Mnohem lepší kvalita než ve Welsu a spousta okrasných kachniček a zakrslých králíků.
Ho ho já si přivstal kamaráde, kdes byl Ty? Já tam viděl půlku jižních čech a Tebe ne. a říkal jsem si mám mu tu sasexku koupit nebo ne. A nebo rousnou. Co sis teda přivez domu?
valelant
napsal(a):
Zdravím všechny,
měla bych dotaz - jsem relativní začátečník, ale docela ráda bych se na nějakou zahraniční výstavu podívala a něco hezkého, kvalitního a nepříbuzného k nám do chovu přivezla...ale, i když bych tam jela, tak sama nedokážu pořádně posoudit co je opravdu hezké a kvalitní...nebyla by tedy možnost se k někomu z Vás zasvěcených přidat? (samozřejmě ráda přispěji na dopravu)...ideálně výstava či trhy v Rakousku? Za možnosti předem děkuji
Marta.
Dobrý den, to by chtělo sebou nějakého posuzovatele. A nebo chovatele, který chová to co Vy.
Delší dobu.
Ve Štrauingu se letos dalo z lecčehos sestavit chov. Ovšem za předpokladu, že si toho pak budete hledět, a doplňovat krev z lepšího než je tato burza. Tady neznáte původ, neznáte pozadí chovu.
valelant
napsal(a):
Zdravím všechny,
Marta.
A taky zdrobnělá drůbež je často přerostlá a velká drůbež zase nedorostlá. Sasexky světlé tam byly docela pěkné.araukany těch bylo velice málo a nic moc. Hedvábničky tam byly zdrobnělé bílé a žluté bezvousé, a asi dvě velké div. Zbarvené. Každý rok je tam jiná skladba a není vyloučeno, že to co tam letos nebylo, že to příště bude a naopak. K výstavě ve Welsu tedy v Rakousku bylo napsáno na jiném vlákně.
mysak
napsal(a):
Ho ho já si přivstal kamaráde, kdes byl Ty? Já tam viděl půlku jižních čech a Tebe ne. a říkal jsem si mám mu tu sasexku koupit nebo ne. A nebo rousnou. Co sis teda přivez domu?
My jsme přijeli asi 5 min. Před půl pátou. Ve Straubingu jsem koupil antverpského vousáče. Sasexky byly přerostlý a hlavně tu krev mám doma. Pak jsme jeli ještě do Riedu a tam to bylo supr. Spousta okrasných kachniček, spousta různé jiné zdrobnělé drůbeže, zakrslých králíků, morčat, křepelek, bažantů. Tam jsem si koupil zakrslou holandskou červenokrkou. Jo a ještě něco juro. Už vím, co to bylo za ta malý holoubky. Ti byli jak ve Straugingu, tak i v Riedu. Je to Feldfarbetauben. Polní barevný holub. Co chovatele vede k tomuto chovu tedy faktr nevím a docela by mně zajímalo, co na nich posuzují. Dnešní den Pro mně dobrý.