Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
10.1.2015 10:18
ponka1

XXX.XXX.88.99

Prosím, které kluby budou mít speciálku? nemůžu to nikde najít...

10.1.2015 12:02
mysak

XXX.XXX.54.5

ponka1 napsal(a):
Prosím, které kluby budou mít speciálku? nemůžu to nikde najít...

Myslím, že to je i v inzerci, jak je tam ten holandský králík.

10.1.2015 13:46
lydie

XXX.XXX.70.117

Klubovku mají maransky - kolem 60ks myslím.

11.1.2015 19:04
ponka1

XXX.XXX.88.99

Na stránkách výstaviště jsem nenašla konkrétní kluby, jen že budou klubové výstavy...

11.1.2015 19:08
ponka1

XXX.XXX.88.99

mysak napsal(a):
Myslím, že to je i v inzerci, jak je tam ten holandský králík.

Dík

16.1.2015 20:31
lydie

XXX.XXX.70.117

16.1.2015 20:52
lydie

XXX.XXX.70.117

17.1.2015 17:44
mysak

XXX.XXX.54.5

Tak jak se vám líbil náš chovatel?

17.1.2015 17:57
ponka1

XXX.XXX.88.99

Já jsem spokojená, a dokonce jsem něco ukořistila na trhu, takže jak výstava, tak doplněk trhem spokojenost. Dříve u nás bývala krásná obsáhlá výstava v Litoměřicích.Bývalo 6 hal nadupaných zvířaty. To nám tady chybí. Lysá byla menší odvárek

17.1.2015 18:05
mysak

XXX.XXX.54.5

Já jsem ocenil trh v hale, kdy venku pršelo. Jinak jsem mohl vidět naživo ty modrobílé okaté líhně od tady inzerované firmy. A byl jsem velmi na vážkách zda si jednu z nich nepořídit.
Drůbež byla slabší odvárek Celostátní výstavy, ale bylo na co koukat. Já jsem si přišel na své. Domů mě doputovaly 0, 3 vránohlávky zlatokrké. Přičemž jsem Slávu Tomanů trochu zneužil, protože už jsem měl toho za celý den dost a nést velkou bednu na parkoviště s třemi velkými slepicemi bylo obtížné. Takže Stando ještě jednou díky za pomoc.

17.1.2015 18:10
ponka1

XXX.XXX.88.99

Jo tak proto byl odvolán z posezení s námi, jako nosič byl potřebován

17.1.2015 19:43
st.toman

XXX.XXX.32.219

Není Juro vůbec zač. Já myslel, že nesu vrány černý - sumatry a ony to byly vrány - vranohlávky. Byly ale nakrmený, jen co je pravda. To víš, já jsem zvyklej na ty moje vlaštovky. No a pak furt říkáš, že omezuješ a likviduješ. Teď ještě ty ostravandy znovu rozject a je to dobrý. Já nevezl domů nic, jenom krásný zážitky jak ze zvířat, tak i z kamarádů. Dal jsem se totiž na starý kolena na Facebok a tam si chovatelujeme celý večery. V televizi jsou stejně jen ty přiblblý americký kraviny a seriály. No a dneska jsem se některejma sešel osobně a bylo to velice příjemný.

17.1.2015 21:25
keksik

XXX.XXX.225.238

Take jsem si rád s Vámi všemi rád zase pokecal.Škoda že jste se nezdrželi po obedě ještě na kávu byla skvělá

19.1.2015 00:05
snecule

XXX.XXX.167.106

Katalog by nebyl někde k nalezení jen stačí co tam bylo za drůbež.

20.1.2015 18:59
lydie

XXX.XXX.70.117

mysak napsal(a):
Tak jak se vám líbil náš chovatel?

Vždycky čekám, že na celostátní, krajské a pod. Výstavě vystaví chovatelé to nejlepší co za předcházející období odchovali.
Bohužel z velké části tomu tak není. Pokud ano, pak je to průšvih.

Asi nejvíc mne zklamala klubovka maransek, tolik špatných zvířat jsem už dlouho neviděla.
Ačkoli jsme v minulosti měla k jejich zahraničnímu posuzovateli výhrady, letos si to u mne vyžehlil. Konečně byla zvířata posouzena dle jejich kvality. A ta nebyla valná, snad 50% výluk.
Ale výluk podle mne zasloužených. Pokud už ani členové klubu neví jak má vypadat drůbež, která by měla na výstavě obstát...
Naproti tomu byla vystavena i zvířata ve slušné kvalitě, takže pár pěkných zvířat se v republice přece jen najde.

Araukany divoce zbarvené z části vypadaly jako kříženci barevných rázů. Jeden kohout a slepička se mi líbili.

Australky - tam se mi líbil jen jediný kohout ( nakonec byl nejlépe bodovaný). Slepičky se mi zdály přísně ohodnocené.
Když si vzpomenu na nadhodnocené australky ve Welsu...vypadaly proti těm z Lysé ( díky přerostlým hřebenům) jako výstava plachetnic.

Vodní drůbeže nebylo vystaveno mnoho a zdála se mi vesměs drobná, hlavně pižmovky, husy chocholaté a kajugy.

Líbily se mi moc sebritky, zdrobnělé rýnské černé, v typu i velké černé rýnky i klubovka vyandotek.

Určitě bylo na výstavě pěkných zvířat mnohem víc, takže si snad každý našel něco, co ho potěšilo.

20.1.2015 21:14
mysak

XXX.XXX.42.245

lydie napsal(a):
Vždycky čekám, že na celostátní, krajské a pod. Výstavě vystaví chovatelé to nejlepší co za předcházející období odchovali.
Bohužel z velké části tomu tak není. Pokud ano, pak je to průšvih.

Asi nejvíc mne zklamala klubovka maransek, tolik špatných zvířat jsem už dlouho neviděla.
Ačkoli jsme v minulosti měla k jejich zahraničnímu posuzovateli výhrady, letos si to u mne vyžehlil. Konečně byla zvířata posouzena dle jejich kvality. A ta nebyla valná, snad 50% výluk.
Ale výluk podle mne zasloužených. Pokud už ani členové klubu neví jak má vypadat drůbež, která by měla na výstavě obstát...
Naproti tomu byla vystavena i zvířata ve slušné kvalitě, takže pár pěkných zvířat se v republice přece jen najde.

Araukany divoce zbarvené z části vypadaly jako kříženci barevných rázů. Jeden kohout a slepička se mi líbili.

Australky - tam se mi líbil jen jediný kohout ( nakonec byl nejlépe bodovaný). Slepičky se mi zdály přísně ohodnocené.
Když si vzpomenu na nadhodnocené australky ve Welsu...vypadaly proti těm z Lysé ( díky přerostlým hřebenům) jako výstava plachetnic.

Vodní drůbeže nebylo vystaveno mnoho a zdála se mi vesměs drobná, hlavně pižmovky, husy chocholaté a kajugy.

Líbily se mi moc sebritky, zdrobnělé rýnské černé, v typu i velké černé rýnky i klubovka vyandotek.

Určitě bylo na výstavě pěkných zvířat mnohem víc, takže si snad každý našel něco, co ho potěšilo.

"Bohužel z velké části tomu tak není. Pokud ano, pak je to průšvih". Tomu nerozumím.

20.1.2015 21:36
lydie

XXX.XXX.70.117

Pokud to, co někteří chovatelé vystavili, je to nejlepší z toho co odchovali, je to průšvih - jejich průšvih.

Tahle poznámka byla mířena hlavně na klubovku maransek.

20.1.2015 22:53
danbela

XXX.XXX.70.22

snecule napsal(a):
Katalog by nebyl někde k nalezení jen stačí co tam bylo za drůbež.

Katalog bude určitě na stránkách Českého svazu chovatelů, ale kdy to nevím. Případně bych mohla katalog ofotit, ale až ve čtvrtek, teď nemám k dispozici sken.

21.1.2015 08:09
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

lydie napsal(a):
Pokud to, co někteří chovatelé vystavili, je to nejlepší z toho co odchovali, je to průšvih - jejich průšvih.

Tahle poznámka byla mířena hlavně na klubovku maransek.

Tak za mě, uvažoval jsem, že vystavím, ale dal bych jen kohouty na prodej, případně přebytek slepic. Nakonec jsem ty kohouty nechal 6 ks, at mi tu něco kokrhásmajlík Nechtěl jsem riskovat nakažení nějakou rýmou u chovných na příští sezonu.

21.1.2015 11:48
lydie

XXX.XXX.70.117

Chovná zvířata taky raději nechám doma. Ne každé nemocné zvíře končí na výstavě v karanténě a pokud tam nakrásně nakonec skončí, může být pro zvířata, která s ním přišla do styku pozdě.

Ale od klubové výstavy prostě čekám přehlídku toho nejlepšího. Klub by měl chovatele někam směrovat, inspirovat nové zájemce o chov.
Nedivila bych se, kdyby si místo od členů klubu, koupili chovný materiál raději na trhu.

Přidejte reakci

Přidat smajlík