Ahojte obraciam sa na vás s prosbou mám mesiac kúpené wyandotky strieborné čiernolemované a mám pochybnosti či som nekúpil iba kohútov, totižto ide o fakt že skáču na bielefeldky o ktorých viem že sú sliepky
mám jedného kohúta o ktorom viem že je 100% kohút no ked som ho vyvrel zistil som že v kuríne mi niečo kikiríka každé ráno to sledujem a je to ten istý no ked ich pustím von chovajú sa ako sliepky ešte aj tak spevajú, akonáhle však pustím medzi ne bielefeldky majú pudy kohútov, nenašiel som štandardy podľa čoho to posúdiť no snáď iba tolko kohút má peknú výstavnú stavbu aspoň čo som čítal má pekný hrebeň zobák aj zagulatenú stavbu, dlhé čierne perleťové perá na chvoste.
Je úplne odlišný od ostatných
"sliepky" majú krátke perá väčšina gulatú stavbu a chvost nižšie, no čo ma metie je sfarbenie chvosta ktoré je tiež čierno perleťové dve sú s rovnejším chvostom a tri s viac zdvihnutým. Ak môžete prosím o radu ak je možné aj osobne chcem mať tento chov no som na pochybách nakolko som začiatočník a viem málo.
Toto je jediná sliepka ktorú som zatiaľ nevidel kikiríkať následne som si ju označil bielou rýchlopáskou.
Uživatel s deaktivovaným účtem

Všichni jsou kohouti.

hollywood
napsal(a):
Tie dve vpravo stopercentne sliepky chvostovy závesy gulate pierka.
Kohouti...
hollywood
napsal(a):
Tie dve vpravo stopercentne sliepky chvostovy závesy gulate pierka.
Všechno jsou kohouti, právě proto, že všichni mají v sedlovém závěsu špičatá pírka. Ani jeden nemá pírka kulatá - viz obrázek slepiček ze dvou úhlů pohledu.
Tak dnes som sa presvedčil všetko to kikiríka ( jedine že by som mal retardované sliepky.-) )
síce už týmto načnem novú tému ale čo chýba sliepkam ked sa im pierka tak kostrbatia, nevypadávajú pierka ale niesú pekne lemované ale skorej vypadané na koncoch neberem to ako chybu ale predsa mi to vadí, nakoľko chovám ešte aj bielefeldky u ktorých som spozoroval jednu ktorá asi prchne alebo na ňu stále skáče kohút.-)
a pre zaujímavosť keď idem kúpiť čistokrvné sliepky z A a B chovu je mi majiteľ povinný poskytnúť aj dáky list o pôvode? + keď budem zriaďovať krúžky na nožičky čo znamenajú tie čísla na nich ? totižto s chovom iba začínam nemienim chodiť na výstavy no možno časom chcem a preto chcem vedieť aj o tých veciach so značkovaním a plemenením kludne mi môžete aj na mail lukas.kres@gmail.com odpísať.-)
a zhrnutie rozoznania vyandotiek mám to chápať tak že sliepka nemá čierne pierka na konci chvosta a pierka sú oblúkovité a nie podlhovasté ?
P.S. Prepáčte mi tolko otázok.-).

Trochu hledat by to chtělo
https://www.ifauna.cz/drubez/clanky/r/detail/6283/rust-a-dospivani-drubeze/.
lucaso1
napsal(a):
Nieje to môj kohút ale je to podobný problém.
Pro lucaso1: a zhrnutie rozoznania vyandotiek mám to chápať tak že sliepka nemá čierne pierka na konci chvosta a pierka sú oblúkovité a nie podlhovasté ?
rozeznávací jsou pírka v sedlovém závěsu - viz označené oblast
co se týče chybějících lemů v křídlech - je to dost častá vada barvy, ale není to změna struktury peří
Dana.
lentak

XXX.XXX.220.160
Tak vzdy sa najde nejaky agresivny jedinec...ale v podstate su to taka mazlikovia vzdy je to o pristupe chovatela.
Iva64

XXX.XXX.248.244
Chcela by som sa spytať da sa s tejto fotky zistiť či je to kohút? Je to naše vyliahnute v polovici augusta.
Ďakujem.

Iva64
napsal(a):
Chcela by som sa spytať da sa s tejto fotky zistiť či je to kohút? Je to naše vyliahnute v polovici augusta.
Ďakujem.
Na prvni pohled kohout (velikost hrebene, ocasni peri, celkova stavba tela). Podivejte se na peri do sedloveho zavesu (prechod mezi zady a ocasem), ma-li peri do spicky, je to kohout.
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!