Čistokrevné DOMINANT KOROPTVÍ D 300

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
17.1.2015 21:16
robik29

XXX.XXX.230.7

Dobrý den nevite kde bych mohl sehnat čistokrevné DOMINANT KOROPTVÍ D 300, ne žadne hybridy ? Děkuji za odpověd.

17.1.2015 21:21
tretina

XXX.XXX.139.181

Dominant je hybrid ne žádné Čistokrevné plemeno.. Tak úspěšné hledání

17.1.2015 21:33
robik29

XXX.XXX.230.7

Aha tak to jsem spatne pochopil oprava České zlaté kropenky nebo Velsumky nejlepe primo od chovatele.

17.1.2015 21:35
robik29

XXX.XXX.230.7

robik29 napsal(a):
Dobrý den nevite kde bych mohl sehnat čistokrevné DOMINANT KOROPTVÍ D 300, ne žadne hybridy ? Děkuji za odpověd.

Dobrý den nevite kde bych mohl sehnat čistokrevné České zlaté kropenky nebo Velsumky nejlepe primo od chovatele nechci zadne krizence ani hybridy. Dekuji.

17.1.2015 21:37
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

tretina napsal(a):
Dominant je hybrid ne žádné Čistokrevné plemeno.. Tak úspěšné hledání

To je věc názoru i dominant je čistokrevný protože kříženci už nejsou tak výkonní ve snůšce vajec a jinak skutečně čistokrevný dominant je ke koupi v Líhni Studenec okr. Třebíč

17.1.2015 22:09
tretina

XXX.XXX.139.181

Dominant není čistokrevný.. Ale finální hybrid.

17.1.2015 22:43
tereza.128

XXX.XXX.32.60

josef.juzanin napsal(a):
To je věc názoru i dominant je čistokrevný protože kříženci už nejsou tak výkonní ve snůšce vajec a jinak skutečně čistokrevný dominant je ke koupi v Líhni Studenec okr. Třebíč

Jak tu již bylo psáno, Dominant je finální hybrid a ne čistokrevná slípka.
Potomek dvou čistokrevných rodičů stejného plemene je potomek téhož plemene. Např. Dvě vlašky - potomek zase vlaška.
Potomek dvou hybridů, byť stejného typu, už není tentýž hybrid. Takže potomek dvou Dominantů koroptvích už není Dominant koroptví, ale blíže neurčitelný kříženec. Klesá užitkovost, mění se vzhled.
To je ten podstatný rozdíl mezi čistokrevnou drůbeží a hybridy. U čistokrevné drůbeže zůstávají vlastnosti v dalších generacích nezměněné, při rozmnožování hybridů se vlastnosti štěpí.

18.1.2015 01:59
beginner

XXX.XXX.244.10

josef.juzanin napsal(a):

Vy tady blbnete lidem hlavu. Chudáci začátečníci co na tohle fórum zavítají.
Hlavní rozdíl je ten, že plemena vznikala po staletí, mnohdy mají základ ještě z doby kdy po zemi běhali Keltové, zatímco rodiče těhle všech Dominantů a tak dále, vznikli někde ve zkumavce genetické firmy ve Francii, před pár desítkami let, když se svět snažil nečím levným nasytit hladovějící Afričany. Teď už je z toho obrovský byznys a levný produkt se uchytil celosvětově.

18.1.2015 11:57
mysak

XXX.XXX.54.5

beginner napsal(a):
Vy tady blbnete lidem hlavu. Chudáci začátečníci co na tohle fórum zavítají.
Hlavní rozdíl je ten, že plemena vznikala po staletí, mnohdy mají základ ještě z doby kdy po zemi běhali Keltové, zatímco rodiče těhle všech Dominantů a tak dále, vznikli někde ve zkumavce genetické firmy ve Francii, před pár desítkami let, když se svět snažil nečím levným nasytit hladovějící Afričany. Teď už je z toho obrovský byznys a levný produkt se uchytil celosvětově.

Rozveďte to, prosím ještě. Rád si to přečtu.

Já jsem tu někde nedavno psal, že když jsem se díval na ty stránky konkrétně "vlaškového" dominantu, že tam lidi brzy narazí na pomalé opeřování kohoutů (gen K), a možná i některých kuřic, což je u pravých skutečných vlašek v životě nemyslitelné. Jako jeden poměrně důležitý a snadno rozlišitelný fakt. Protože tam uvádějí peříčkovou metodu sexování. A ta je, pokud se nemýlím, podmíněna asijským genem K. Místo aby používali coloursexing, což u koroptvích vlašek lze.

18.1.2015 21:56
beginner

XXX.XXX.244.10

mysak napsal(a):
Rozveďte to, prosím ještě. Rád si to přečtu.

Já jsem tu někde nedavno psal, že když jsem se díval na ty stránky konkrétně "vlaškového" dominantu, že tam lidi brzy narazí na pomalé opeřování kohoutů (gen K), a možná i některých kuřic, což je u pravých skutečných vlašek v životě nemyslitelné. Jako jeden poměrně důležitý a snadno rozlišitelný fakt. Protože tam uvádějí peříčkovou metodu sexování. A ta je, pokud se nemýlím, podmíněna asijským genem K. Místo aby používali coloursexing, což u koroptvích vlašek lze.

Nechce se mi tady rozepisovat a třeba i rozpoutávat debatu na téma číslovaných a různě pojmenovaných hybridů versus čistokrevná plemena nebo jejich kříženci. O genetické manipulaci drůbeže je toho na internetu dost. Jen doufám, že se nedožiji toho, že se těmto "hybridům" bude říkat čistokrevní a na plemena slepic se nebudu chodit dívat do ZOO

19.1.2015 16:23
mysak

XXX.XXX.38.199

beginner napsal(a):
Nechce se mi tady rozepisovat a třeba i rozpoutávat debatu na téma číslovaných a různě pojmenovaných hybridů versus čistokrevná plemena nebo jejich kříženci. O genetické manipulaci drůbeže je toho na internetu dost. Jen doufám, že se nedožiji toho, že se těmto "hybridům" bude říkat čistokrevní a na plemena slepic se nebudu chodit dívat do ZOO

Škoda velká, začal jste tak hezky.

Přidejte reakci

Přidat smajlík