Dobrý den prosím vás poradí mi někdo jak je to z posláním násadových vajec přes dobírku? Zajímá mě jestli je to opravdu o tolik horší než osobní odběr. Vím že osobní odběr je pro vejce lepší ale nemám nikoho v blízkém okolí, nebo o nikom nevím kdo by násadová vejce prodával měl bych zájem o násadová vejce cca 50-70ks slepičí a to bud na maso nebo na snůšku. Budu poprvé někdy koncem února líhnout v plně automatické líhni. Jsem z okr. Rokycany. Předem děkuji za odpovědi a za nabídky reaguji na email puklizon@seznam.cz nebo na tel. A to radši na sms 604307741.
Podstatně lepší je odběr násadových vajec přímo u chovatele, již vzhledem k tomu, jak pracovníci pošty se zásilkou zacházejí. Podle informací od 1.2. Bude pošta zdražovat svoje služby o 5 až 10 %. Je třeba vzít v úvahu, za jakých povětrnostních podmínek je zásilka posílána /mráz, - teplo v místnostech pošty, což vejcím nepřidá. Zaslání poštou je vždy určité riziko a i když je zásilka pojištěna, při poškození /rozbití části vajec/ je s reklamací na dodávající poště potíž. V každém případě je třeba vejce po doručení nechat jeden den v klidu, nežli je umístíte do líhně. To platí i při delším převozu autem. A.
Souhlasím s tím, že je lépe si vajíčka vyzvednout osobně, ale to především proto, že vidíte chov, jaké je rodičovské hejnko, zda budoucí zvířata pochází z prostředí, které si představujete, že by měla mít. Jinak moje zkušenost z loňska je s poštou celkem slušná. Kromě toho, že balík do ruky nedoručili ve sjednaný den je věc jedna, ale z vajíček 24 ks se mi vylíhlo 19 kuřátek a dokonce i z vajíčka ťuknutého, které jsem zalepila izolepou. Prostě byla kvalitní, čerstvá. Z druhé várky odebírané osobně se mi vylíhlo 1 kuře z 19 vajíček. Kdyby šla poštou, tak uhynulé zárodky by šly na vrub pošty. Tím se pošty nechci absolutně zastávat, za ty peníze, co jim platíme, by mohli mít služby poněkud lepší.
Mohu vám nabídnout násadová vajíčka masného plemene Bresse Gauloise vhodné na další chov a přebyteční kohoutci na víno nebo kříženců masných plemen (vyřazené slepice pro exteriérové vady B.G., pak faverolky a k nim kohout Žerzejský obr) ti jsou jen na výkrm. Mail mám u profilu.
Vít
napsal(a):
Dobrý den prosím vás poradí mi někdo jak je to z posláním násadových vajec přes dobírku? Zajímá mě jestli je to opravdu o tolik horší než osobní odběr. Vím že osobní odběr je pro vejce lepší ale nemám nikoho v blízkém okolí, nebo o nikom nevím kdo by násadová vejce prodával měl bych zájem o násadová vejce cca 50-70ks slepičí a to bud na maso nebo na snůšku. Budu poprvé někdy koncem února líhnout v plně automatické líhni. Jsem z okr. Rokycany. Předem děkuji za odpovědi a za nabídky reaguji na email puklizon@seznam.cz nebo na tel. A to radši na sms 604307741.
Na trase Rokycany jezdí manželé Bezděkovi: http://dopravadrobnychzvirat.websnadno.cz, zkuste si sehnat násadová vejce po trase, kterou jezdí. Před pár dny jsem kupoval z druhého konce republiky 30ks násadových vajec, přeprava stála 70, - a krabice nebyla ani škrábnutá, zásilka vyzvednuta v 5:30 a dodána 12:15, to poštou nezajistíte. :).
smrcek
napsal(a):
Podstatně lepší je odběr násadových vajec přímo u chovatele, již vzhledem k tomu, jak pracovníci pošty se zásilkou zacházejí. Podle informací od 1.2. Bude pošta zdražovat svoje služby o 5 až 10 %. Je třeba vzít v úvahu, za jakých povětrnostních podmínek je zásilka posílána /mráz, - teplo v místnostech pošty, což vejcím nepřidá. Zaslání poštou je vždy určité riziko a i když je zásilka pojištěna, při poškození /rozbití části vajec/ je s reklamací na dodávající poště potíž. V každém případě je třeba vejce po doručení nechat jeden den v klidu, nežli je umístíte do líhně. To platí i při delším převozu autem. A.
Děkuji za odpověd a za info z nashle.
polokiolo
napsal(a):
Na trase Rokycany jezdí manželé Bezděkovi: http://dopravadrobnychzvirat.websnadno.cz, zkuste si sehnat násadová vejce po trase, kterou jezdí. Před pár dny jsem kupoval z druhého konce republiky 30ks násadových vajec, přeprava stála 70, - a krabice nebyla ani škrábnutá, zásilka vyzvednuta v 5:30 a dodána 12:15, to poštou nezajistíte. :).
Děkuji za odpověd a za informace určitě Bezděkovi oslovím
smrcek
napsal(a):
Děkuji za odpověd
Dobrý den všem. mě přišla vajíčka poštou zabalená jako v bavlnce. vše bylo v pořádku. ale bohužel můj první pokus v líhni na 39 vajec skončil fiaskem. návod jse dodržela, teplota se mírně měnila, mezi 37-38 stupňi. nechladila jsem a ani nerosila, má poloautomat a dole na vodu. rosila jsem 3 dny před 21 dnem.
21 den se pracně vykloval chudáček, za 10h borec, takový ten pravý, hopkal po vejcích v líhni. pak ještě asi dvě, zbytek je neduživý, pupky ven a přilepené skořápky. no asi to nebude tak jednoduché ta domácí líheň než se to vychytá. stálo to dost peněz. a to jsem si koupila vyhřívanou desku a teď tam ty moje 4 kuřata můžou pořádat disco. třeba příště.
jinak to byly faverolky a wyandotky.