Dobrý deň dnes ráno som našiel jednu sliepku ako len leží pod kurníkom. Keď som ich krmil ani len si nezobla prišla sa pozriet ale hneď si šla lahnúť späť, tak som ju hneď oddelil od ostatných. Má napuchnuté oči (fotky) a ako by mala slabý zrak lebo keď som ju chytal (to bola ešte naháňačka) keď som ju zahnal do rohu tak chcela vyskočiť na kus dreva ale skočila ešte o pol metra skôr.Prepáčte za kvalitu fotiek ale bolo to fotené mobilom.
ronx
napsal(a):
Dobrý deň dnes ráno som našiel jednu sliepku ako len leží pod kurníkom. Keď som ich krmil ani len si nezobla prišla sa pozriet ale hneď si šla lahnúť späť, tak som ju hneď oddelil od ostatných. Má napuchnuté oči (fotky) a ako by mala slabý zrak lebo keď som ju chytal (to bola ešte naháňačka) keď som ju zahnal do rohu tak chcela vyskočiť na kus dreva ale skočila ešte o pol metra skôr.Prepáčte za kvalitu fotiek ale bolo to fotené mobilom.
Je to možná kruté, ale u jedné slepice bych to neresil, slepici zlikvidoval a doufal ze to nechytly ostatní. Příznaky se hodí na desítky chorob.
Může se jednat o rýmu, či Mykoplasmozu, na léčbu jedné je lepší sekerka, přenos je kontaktem, takže sledovat ostatní, při dalším výskytu volat VETA, prohlédnout sliznice v zobáku a krku, nasadit léčbu. Celoplošné přeléčení je možné, ale nesmí se konzumovat vejce cca měsíc. Já léčil Oxigalem. Pokud nezabere tak tyamutin. Bohužel může přenést i vrabčák. A nynější počasí také nepřispívá - viz. člověk a chřipka.
Dnes som ju zarezal už ani nevidela mala zatvorené oči. V tele nebolo nič nezvyčajné až na ladvinu ktorá bola velká asi ako vajce. Nebola len prechladnutá? Ďakujem za všetky vaše odpovede. S tým preliečením neviem žiadna iná nemá žiadne príznaky sú živé tak by som to asi zatial nechal tak pretože by som chcel keď bude tak teplo ako teraz a nebude mrznúť naložiť už liaheň.