Slepice - ochrnutá noha

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.1.2015 19:36
Bára123

XXX.XXX.87.2

Dobrý den, máme problém s jednou slepičkou.
V sobotu jsme si všimli, že jedna naše slepice skáče po jedné noze.
Tu druhou má pokrčenou pod sebou a nehýbe s ní. Má ji nějak částečně ochrnutou-když se třeba snaží hrabat tak ji jenom trošku natáhne a "hrabe" jakoby ve vzduchu.
Je jeden rok stará, normálně přijímá potravu a jinak vypadá zdravě.
Přišlo to z ničeho nic a nevíme co by to mohlo být. Jestli je to příčinnou nějakého úrazu, nebo jde o nějakou nemoc. Problém je, že jí do té ochrnuté nohy ostatní slípky klovou-už to měla rozklované i do krve.
Nevíme jestli se z toho někdy dostane nebo to bude mít navždy. A pak jestli by pro ní nebylo lepší ji utratit.
Jestli s tím máte někdo nějaké zkušenosti tak nám prosím poraďte.
Za všechny rady moc děkuji.

27.1.2015 20:09
chov.

XXX.XXX.79.4

-každopádně jí dejte stranou od ostatních slepiček! Mám dojem, že jde o dost špatnou nemoc.
Sledujte jí - zobat i pít bude určitě, ale jak se bude chovat. O úraz spíše nejde. Podívám se sem, tak za 4 dny, jak si vede? Pokud by se kulhání horšilo, tak jí utraťte.
Samozřejmě pokud chcete?

28.1.2015 12:44
martikna

XXX.XXX.14.210

Mne sa stal podobný prípad, 3 roky dozadu, našla som sliepočku, ktorá len sedela, ale normálne prijímala potravu. Bolo mi jej lúto zabíjať ju, kedže niesla vajíčka a bola mladá. Skákala na jednej nohe a druhou len mávala vo vzduchu, vôbec na ňu nestúpala. Nevyzeralo, že by mala nejaký úraz, aj tak nohu som jej znehybnila, oddelila so ju na pár dní od ostatných, väčšinou času len presedela, pásla sa občas na jednej nohe preskála na iné miesto. Po týždni aj pár dňoch začala používať nohu, krívala, nohu mala stále spevnenú, zvykla si na to. Potom som jej ju už len spevňovala samodržiacim obväzom, pod Dvoch mesiacoch začala normálne chodiť. Predtým sa nedala vôbec chytiť, teraz príde a nechá sa pohladkať. Taktiež som myslela, že to bude niečo ochrnuté. Pár sliepok sa mi už podarila tak zachrániť, aj jednu ktorú pokúsal pes. Takže podľa môjho názoru to ochrnuté nebude, mohla nejako zle doskočiť. Môžte to skúsiť, uvidíte sami. potom napíšte ako sa má..

28.1.2015 20:10
Bára123

XXX.XXX.87.2

Díky,
určitě to vyzkoušíme a pak Vám dám vědět, jak se to vyvine...

5.2.2015 15:10
Bára123

XXX.XXX.87.2

Tak dneska už slepička zase chodí .
Postupně se to zlepšovalo nejdřív se jenom snažila se o nohu opřít, potom začala kulhat a teď už chodí dobře akorát když stojí tak zatím jenom na té zdravé noze, ta druhá asi "odpočívá"
Netuším sice jak se jí to stalo, ale hlavní je, že to dobře dopadlo

5.2.2015 19:50
chov.

XXX.XXX.79.50

- tak snad dobrý!

5.2.2015 22:46
v007

XXX.XXX.46.251

martikna napsal(a):
Mne sa stal podobný prípad, 3 roky dozadu, našla som sliepočku, ktorá len sedela, ale normálne prijímala potravu. Bolo mi jej lúto zabíjať ju, kedže niesla vajíčka a bola mladá. Skákala na jednej nohe a druhou len mávala vo vzduchu, vôbec na ňu nestúpala. Nevyzeralo, že by mala nejaký úraz, aj tak nohu som jej znehybnila, oddelila so ju na pár dní od ostatných, väčšinou času len presedela, pásla sa občas na jednej nohe preskála na iné miesto. Po týždni aj pár dňoch začala používať nohu, krívala, nohu mala stále spevnenú, zvykla si na to. Potom som jej ju už len spevňovala samodržiacim obväzom, pod Dvoch mesiacoch začala normálne chodiť. Predtým sa nedala vôbec chytiť, teraz príde a nechá sa pohladkať. Taktiež som myslela, že to bude niečo ochrnuté. Pár sliepok sa mi už podarila tak zachrániť, aj jednu ktorú pokúsal pes. Takže podľa môjho názoru to ochrnuté nebude, mohla nejako zle doskočiť. Môžte to skúsiť, uvidíte sami. potom napíšte ako sa má..

Tak zrovna dnes se mi to stalo..
jako už několikrát, odstavim ji stranou do bedynky a 2x dene ji tu nohu procvicim, nebo pomalu ohybam, newim jak to popsat.
Necham ji sezrat nejake to vajicko...¨
Po tydnu vzdy zacne chodit, uz jich tak bylo nejmene 6 za posledni 3-4 roky, samozdrejme pokud je podesrana, nema to vubec vyznam, tu uz odvazim zabitou na hnuj...

Přidejte reakci

Přidat smajlík