No toto je velmi lahko polozena otazka. Uz ste sa zamysleli kde je chyba a preco sa vam alebo vasim rodicom zdá ze nepribudaju?
cim krmite? v kolkych mesiacov zabijate? aku maju vahu? robite si kalkulaciu kolko krmiva ste spotrebovali?
ak prejdete na morky tak spotreba krmiva bude podla mna vyssia ale aj mnozstvo masa
tento rok som zabijal kacice v cca 3 mesiacoch kacica cista vaha od 1, 3-1, 5 kg kacer 2-2, 3 kg bez drobov. Mesiac dlhsie krmenie kacery od 3-3, 5 kg?
na zaciatku krmim zmesou pre kacatka a potom psenica, kukurica (srotovane) a zbytky zo zahrady(repa, salaty, tekvice, cukety atd).
Mi sme krmili tiez takto šrot, tekvice, repa, varene zemiaky, odpad z kuchyne, atď. Kačerov sme zabijali asi tak 4 mesiaci mali okolo 3 kg niektorí 3, 5 kg tí boli pekní a kačky sme nechali do tých 6 mesiacov a mali od 1, 8 kg až po 2, 3kg. Teraz mi začala jedna kacka opäť niesť. Tak teraz neviem, mam dve kacky na chov a jedneho kacera.
Uživatel s deaktivovaným účtem

tomáš15_
napsal(a):
Mi sme krmili tiez takto šrot, tekvice, repa, varene zemiaky, odpad z kuchyne, atď. Kačerov sme zabijali asi tak 4 mesiaci mali okolo 3 kg niektorí 3, 5 kg tí boli pekní a kačky sme nechali do tých 6 mesiacov a mali od 1, 8 kg až po 2, 3kg. Teraz mi začala jedna kacka opäť niesť. Tak teraz neviem, mam dve kacky na chov a jedneho kacera.
Primárně si musíte určit Vy, co chcete chovat. Nikdo to za Vás nerozhodne, vždy to budou jen osobní názory každého chovatele. Někdo raději kachny, někdo raději krůty. Píšete, že máte pižmovky, ale chcete krůty, takže si vlastně odpovídáte sám, ne?
Tak na začátek pižmovka se hodně pase a je zbytečné krmit kachny 6 měsíců - jakmile se jim zkříží křídla na koncích (cca 3, 5- 4 měsíce) tak jsou hotové čistá váha cca 1, 5kg delší krmení je prodělečné a kačeři ve váze 3, 5kg jsou myslím pěkní. A jestli chceš morky tak to se teprve připrav kolik toho zkrmíš
Konverzia krmiva. S beznymi pizmovkami nedosiahneme take to hodnoty http://web2.mendelu.cz/af_291_projekty2/vseo/stranka.php?kod=976
Morky maju konverziu krmiva zanedbatelne rozdielnu. http://korzar.sme.sk/c/4526151/plemena-moriek.html
Kraliky idu az ku 4kg, druhy odstavec od spodu http://old.agroporadenstvo.sk/zv/kraliky/kralik22.htm?start
Vsetko to je ale intenzivny vykrm, doma, bez zmesiek, tazko dosiahnut take vahy.
Ja mam pizmovky este ani nie rok. Prve hniezdo, vyliahnute 5.maj, som rezal 16 tyzdnove, kacere 3.8-4.2kg, vaha bez hlavy ale uz preperovali. Stovky kostrniek v koži, zena s mamou, ze nech radsej chovam zajace. Druhe hniezdo, 28.august, som rezal 12 tyzdnove a kacere 3.6-3.9kg a pekna praca so sklbanim.
V tom clanku o pizmovkach udavaju "U pižmovky domácí je výrazný pohlavní dimorfismus. Ve věku 10 týdnů u samičích zvířat a věku 11 týdnů u samců dosáhne růstová křivka inflexního bodu a růst se značně zpomalí, na přírůstcích se však v dalším období podílí až 55 procenty cenná prsní svalovina. Konverze krmiva se v této době dramaticky zhoršuje a může dosáhnout i hodnot vyšších než 8. Jatečný produkt se tedy zkvalitňuje za cenu vysokých výrobních nákladů. " Tie dve moje hniezda naozaj do toho veku zrali neuveritelne pazravo zvlhceny srot, premiesany s narezanou zihlavou a travou. Vzdy mali aj namiesanu kukuricu, psenicu, slnecnicu a po tom veku zacali viac zrat cele zrniny, viacej posedavali... A prirastky slabe... Chovat kacera o 2-3 mesiace dlhsie kvôli cca 1.5kg?
percheron
napsal(a):
No toto je velmi lahko polozena otazka. Uz ste sa zamysleli kde je chyba a preco sa vam alebo vasim rodicom zdá ze nepribudaju?
cim krmite? v kolkych mesiacov zabijate? aku maju vahu? robite si kalkulaciu kolko krmiva ste spotrebovali?
ak prejdete na morky tak spotreba krmiva bude podla mna vyssia ale aj mnozstvo masa
tento rok som zabijal kacice v cca 3 mesiacoch kacica cista vaha od 1, 3-1, 5 kg kacer 2-2, 3 kg bez drobov. Mesiac dlhsie krmenie kacery od 3-3, 5 kg?
na zaciatku krmim zmesou pre kacatka a potom psenica, kukurica (srotovane) a zbytky zo zahrady(repa, salaty, tekvice, cukety atd).
K Vasmu augustovemu modremu Jankovi mi ochotny chovatel dorucil dve modre kacky az na kruhovy objazd pri SC. Teraz ich skusim s mojim majovym kacerom a Janko sa dostane k zilincakam na druhe hniezdenie.
kuri
napsal(a):
K Vasmu augustovemu modremu Jankovi mi ochotny chovatel dorucil dve modre kacky az na kruhovy objazd pri SC. Teraz ich skusim s mojim majovym kacerom a Janko sa dostane k zilincakam na druhe hniezdenie.
Ta vaha vez hlavy je cista vaha vez peria a vnutornosti? Dufam ze sa Janko osvedci a ked nie na pekaci bude fajn
percheron
napsal(a):
Ta vaha vez hlavy je cista vaha vez peria a vnutornosti? Dufam ze sa Janko osvedci a ked nie na pekaci bude fajn
Hruba vaha je bez hlavy, stecena z krvi, pred sklbanim. Cista vaha je ocistena, bez vnutornosti, s behakami. Mam tu listok zarezanych v 12 tyzdni. Kacka 2.25, cista 1, 75. Kacer tmavy 3.90, citu vahu nemam, bielomodry kacer 3.60, cisty 2.50. Asi 1.5 roka stara pekinska 4.50, cista 3.35. Ostal mi jeden bielomodry kacer, ma akurat 6 mesiacov, teraz ho niekedy pacnem, uvidim vahy.
Janko sa mi farbou paci, je menej plachy ako moje.
tomáš15_
napsal(a):
Kupte si barbarii kachny a budete spokojen.