Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
30.1.2015 14:19
kott.arbo

XXX.XXX.29.90

Dobrý den,

poraďte mi prosím, co si mám vybrat za nosné plemeno... Jsem začátečník, poloha 650 mnm, slepice budou mít výběh 20x5m s kurníkem s automatický zavíráním a budou se vypouštět i na louku.
Dále bych si chtěl pořídit pár masných kusů na výkrm... Můžete mi také poradit jaké?
Děkuji.

30.1.2015 14:35
rumbaba

XXX.XXX.219.2

Dobrý den pokud chcete plemeno které vám bude dobře nést a kohouty bude moci dobře vykrmit radím hempšírky. Jsou odolné výborně nesou a kohouti mají dobré maso.
Pokud si pořídíte toto plemeno nemusíte chovat další na maso.

30.1.2015 20:13
smrcek

XXX.XXX.252.186

Dobrý den,
já bych Vám doporučil jako nosné plemeno do tvrdších podmínek /650 m.nm)vranohlavky. Je to plemeno slepic jen nepatrně těžší jako vlašky, má však velmi nízký hřeben odolný proti omrznutí. Slepice jsou velmi shánlivé především, pokud mají možnost travnatého výběhu. Je to také plemeno velmi atraktivní zbarvením a typem.

30.1.2015 21:12
gameness

XXX.XXX.49.182

rumbaba napsal(a):
Dobrý den pokud chcete plemeno které vám bude dobře nést a kohouty bude moci dobře vykrmit radím hempšírky. Jsou odolné výborně nesou a kohouti mají dobré maso.
Pokud si pořídíte toto plemeno nemusíte chovat další na maso.

Zdravim ja toto prave chcem vyriesit s Amroxkami zatial len testujem bo som mal pred tym nosnice Dominant a nemozem si znasku vynachvalit a to som ich bral uz vynosene s velkochovu a nosia doteraz je to uz 3 rok co ich mam doma vajicka obrovske. Ale co sa tyka potomkov maso skoro ziadne. Tak bol by som rad na vas nazor na tie amroxky bo ked to nevide tak zrejme budem chovat brojlery a budem bravat rocne alebo kazdy druhy rok tie vynosene dominanty dakujem za hocijaku odpoved.Tie Hemsirky mozna vyskusam tiez.

30.1.2015 22:03
katka83

XXX.XXX.104.202

Dajte si pozor aby ste si s tými vynesenými hybridkami nedotiahli aj nejaku pliagu. Myslím tým ochorenie proti ktorému sú síce hybridky očkované a neochorejú ale ostatná hydina to kľudne od nich dostať môže.

30.1.2015 22:13
kukura

XXX.XXX.234.155

Skuste plymutky biele alebo cierne inac ak sa nemylim v slachteni u amroxiek je pouzita plymutka pasikava.

30.1.2015 22:37
danielbratislava

XXX.XXX.139.160

kott.arbo napsal(a):
Dobrý den,

poraďte mi prosím, co si mám vybrat za nosné plemeno... Jsem začátečník, poloha 650 mnm, slepice budou mít výběh 20x5m s kurníkem s automatický zavíráním a budou se vypouštět i na louku.
Dále bych si chtěl pořídit pár masných kusů na výkrm... Můžete mi také poradit jaké?
Děkuji.

Jednoznačne Oravka:
- odolná
- otužilá
- kombinovaná úžitkovosť
- znáška aj v mrazoch
- krásna
- nenáročná
- ľahko dostupná
čo viac si môžete priať :).

31.1.2015 01:59
asitakhle

XXX.XXX.18.191

gameness napsal(a):
Zdravim ja toto prave chcem vyriesit s Amroxkami zatial len testujem bo som mal pred tym nosnice Dominant a nemozem si znasku vynachvalit a to som ich bral uz vynosene s velkochovu a nosia doteraz je to uz 3 rok co ich mam doma vajicka obrovske. Ale co sa tyka potomkov maso skoro ziadne. Tak bol by som rad na vas nazor na tie amroxky bo ked to nevide tak zrejme budem chovat brojlery a budem bravat rocne alebo kazdy druhy rok tie vynosene dominanty dakujem za hocijaku odpoved.Tie Hemsirky mozna vyskusam tiez.

Ty Hempšírky pán radí dobře mohu potvrdit a navíc nelétají přes ploty a jsou velice klidné.Na snůžku ty Dominanty je taky super jen já bych vynosené nebral raději mladé.

31.1.2015 07:04
arlen

XXX.XXX.150.153

asitakhle napsal(a):
Ty Hempšírky pán radí dobře mohu potvrdit a navíc nelétají přes ploty a jsou velice klidné.Na snůžku ty Dominanty je taky super jen já bych vynosené nebral raději mladé.

Bydlím 600 m nad mořem v mrazové kotlině v Nízkém Jeseníku a pro tyto podmínky se mi nejvíce osvědčily australky.Mám zděný kurník s velkým výběhem.Nesou velmi dobře i v této zimě a zmasilost taktéž velmi dobrá.

31.1.2015 07:50
anacon

XXX.XXX.75.92

Měla jsem stejné požadavky a vybrala jsem Amroxky. Z kombinovaných se mi líbily vzhledově nejvíc, jsou klidné, brzy poznáte slepičky od kohoutů a kohoutci pěkně rostou.

31.1.2015 08:06
roman555

XXX.XXX.71.100

danielbratislava napsal(a):
Jednoznačne Oravka:
- odolná
- otužilá
- kombinovaná úžitkovosť
- znáška aj v mrazoch
- krásna
- nenáročná
- ľahko dostupná
čo viac si môžete priať :).

Také doporučuji oravku.

31.1.2015 08:44
podhaj

XXX.XXX.37.22

Přidám se, já zase nedám dopustit na šumavanky.

31.1.2015 09:07
mysak

XXX.XXX.54.5

kott.arbo napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji.

Tak vidíte, kolko ludí toľko chutí, jak se říká. Každý má to své oblíbené, osvědčené, a to ještě nebyla jmenována celá řada dalších včetně zdrobnělých forem, protože i ty se nechají jíst jako menší kuře na gril třeba apod. Je to tak totiž všechna tato plemena jsou užitková a zároveň krásná. V dnešní době lze říci, že nevšední a vcelku nenáročná. POkud chcete však co nejlevnější produkci, no tak holt nakupujte dál vynešené za 35.- či kolik a je to. Ale jak jste sám napsal, (asi je zřejmě přemnožujete dál) na potomcích toho moc není. Kdežto když zabijete australku, nebo plymutku nebo kterou koliv jinou máte co papat. Maso krásně voní, je chutné, nerozpadá se, a ze starších kusů polévka je pravým životabudičem.

31.1.2015 22:32
TomasEmp

XXX.XXX.108.68

Ja by som vám odporúčil amroksky. Sú odolné a dosť potravy si najdu sami, naviac majú v celku slušnú znášku a na kohútikoch je dosť mäsa.

21.2.2015 19:32
pavolsk

XXX.XXX.236.223

Minulý rok som si kúpil trojdňové kurčatá amrox, oravka a hempšír. Nejde mi ani tak o porovnanie ako o to, že záleží aj na kvalite chovu z ktorého kurčatá nakúpite. U mňa vedú v znáške amroxky, nesú zatiaľ celú zimu a zo spomínaných plemien najväčšie vajcia, už v prvom roku niektoré dosahujú 70g. Sklamaný som z oraviek, na prvý pohľad pekné, ale celkovo sú menšie a vajíčka nemajú priemer ani 50g. Na zimu si dali menšiu pauzu, ale už znova začínajú. Hempšírky nejdem hodnotiť, ostala mi len jedna sliepka, zato kohúty boli zo všetkých plemien najťažší a celkom rýchlo rástli. Takže u mňa v znáške víťazia amroksy, jedna momentálne sedí na vajciach. Podsadil som biele oravky z kvalitného chovu, sliepky vraj nesú celú zimu a všetky vajíčka majú cez 60g tak uvidím čo z nich bude, snáď mi oravky nepripravia ďalšie sklamanie... Palo.

21.2.2015 20:25
goodboy19

XXX.XXX.10.141

Pozdravujem,
viete mi poradiť u ktorého chovateľa by som si vedel kúpiť oravky - či už biele aleho žltohnedé. Chovateľov na webe chovu oraviek som už kontaktoval, bolo to akési slabé. ďakujem za rady.

22.2.2015 09:02
pavolsk

XXX.XXX.224.175

goodboy19 napsal(a):
Pozdravujem,
viete mi poradiť u ktorého chovateľa by som si vedel kúpiť oravky - či už biele aleho žltohnedé. Chovateľov na webe chovu oraviek som už kontaktoval, bolo to akési slabé. ďakujem za rady.

Kontakt na chovatela bielych oraviek je 0908934192. Chovatel je z martina a predava nasadove vajcia. Inak kurcata zltych oraviek ma v ponuke liahen szch zilina, od nich som bral minuly rok, ako som pisal vyssie ide o typovo pekne kusy, ale uzitkove vlastnosti idu bokom. Amroksky maju slusne... Kontak na liahen najdete na bazosi. Palo.

22.2.2015 18:16
chov.majster

XXX.XXX.60.231

Sú nosivé, mäsovo nosivé, a mäsové plemená. Pokiaľ som rozumel kombinované nechcete.Zdravím Daniela.

24.2.2015 20:13
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

kott.arbo napsal(a):
Dobrý den,

Děkuji.

Doporučuji vám Australky, Vlašky, Leghornky, ISA Brov Hybrid. Nebo Červený Horal. Nic víc já osobně teda.!

24.2.2015 20:15
chov-příroda

XXX.XXX.159.151

arlen napsal(a):
Bydlím 600 m nad mořem v mrazové kotlině v Nízkém Jeseníku a pro tyto podmínky se mi nejvíce osvědčily australky.Mám zděný kurník s velkým výběhem.Nesou velmi dobře i v této zimě a zmasilost taktéž velmi dobrá.

Aj ty červené nesou ale žejo smajlík jinak na australky nedám také dopustit v zimě v létě paráda snužka i kuřata rostou při dobrém krmení jako po čertech rychle krásné plemeno, krásný kohout.

24.2.2015 21:55
goodboy19

XXX.XXX.10.141

Vďaka za rady a typy. Sú to všetko plemená ktoré sa mi páčia. Najdostupnejšie sú práve ISA Brown Hybrid (aj keď niekto môže povedať že to nie je plemeno) ale po tých až tak netúžim. chcel by som oravky, prípadne vlašky. aj araukany sa mi páčia aj napriek tomu že im treba pristrihovať perie okolo kloaky aby sa ľahšie rozmnožovali. je tu však problém s dostupnosťou - násadové vajcia kupovať veľmi nechcem - nemám ich kde vyliahnuť. Na druhej strane kupovať 3 dňové kurčatá je asi trochu riskantné.

25.2.2015 20:21
pavolsk

XXX.XXX.54.45

Tiež som minulý rok odchovával po prvý krát. Z 25 kurčiat sa dospelosti dožilo 19, myslím že to na prvý krát ujde. Ak chceš chovať čisté plemená tak si ich buď musíš odchovať sám alebo počkať do konca leta a zakúpiť na výstave hotové kusy. Vyskúšal som tri plemená pre porovnanie, sliepky som si nechal všetky a kohúty z každého plemena jedného aj keď doma zostal len oravák, u susedy na pravo je môj amroksák a u suseda naľavo hempšír - ten je nakoniec zo všetkých najväčší a najkrajší... Aj keď na dvore troch kohútoch mať nemôžem, mám ich aspoň na dohľad. Tento rok idem do toho opäť, pod kvočkou mám vajcia bielych oraviek a na skúšku krížence z vlastnej produkcie oravka x amroks. Ešte mám objednané sasexky, biele plymutky a zdrobnelé velsumky + brojlery, morky a tri jahňatá suffolk x cigája, ale to sem už nepatrí, tak chovú zdar...

26.2.2015 09:13
yakoma

XXX.XXX.151.26

Čo viac si priať, no predsa lepšiu znášku ako oravka!Tu chcú poradiť nosné plemenoa nie konbinované treba sa naučiť čítať.

26.2.2015 11:00
hydina

XXX.XXX.100.164

yakoma napsal(a):
Čo viac si priať, no predsa lepšiu znášku ako oravka!Tu chcú poradiť nosné plemenoa nie konbinované treba sa naučiť čítať.

Presne tak treba si to prečítať celé. Čo si evidentne nezvládol. Skús znova.A ber v ohľad aj iné faktory, ako len prvú vetu.

26.2.2015 15:10
goodboy19

XXX.XXX.240.41

Viete mi niekto poradiť, kedy najneskôr by som mal vložiť násadové vajíčka pod kvočku, príp. do liahne? ďakujem za odpovede.

26.2.2015 19:04
danielbratislava

XXX.XXX.100.164

chov.majster napsal(a):
Sú nosivé, mäsovo nosivé, a mäsové plemená. Pokiaľ som rozumel kombinované nechcete.Zdravím Daniela.

Zdravím Vás, už dávno sme si nepodebatovali. Už tak často neprispievam do fóra, radšej sa venujem zvieratám.

Přidejte reakci

Přidat smajlík