Co s tím? Neoplodněná vejce

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
1.2.2015 16:01
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, mám založený chovný kmen maransek. Kohout a 9 slepiček. 4 slepičky už snáší zhruba od půlky prosince. Kohout je loňský, asi červnový, pět slepiček je před snáškou cca měsíc. Jsou spolu v uzavřené voliéře zhruba od září. V líhni jsem měla posbíraných 8 vajíček, ale ani jedno kuře se nevylíhlo, vejce byla neoplodněná. Mám počkat, nebo mám panikařit ?Krmím brambory se šrotem(pšenice, hrách, kukuřice)strouhaná mrkev, drcené kosti, celá pšenice + zbytky z kuchyně.

1.2.2015 18:05
mysak

XXX.XXX.54.5

Dobrý den,
nepanikařte. Když je kohoutovi zima na packy, tak moc výkonej nejni. Až se oteplí, bude jura.

1.2.2015 18:08
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Děkuji, trochu mě to uklidnilo.

1.2.2015 20:44
Jiří Herynek

XXX.XXX.218.182

Taktak, i zárodek mohl být usmrcen, pokud nebylo vejce sebráno hned, i když musím říci, že se mí kohouti můžou zbláznit i teď, když je u nás ve dne kolem 0 a slepicím dávají zabrat, tudíž čekám a uvidím, mám v líhni 30 vajec.

7.3.2015 19:28
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý večer, navazuji na svůj původní příspěvek. Týden co týden nasazuji cca 10-12 vajec od lenocha kohouta a z únorových vajec je zatím nula kuřat ! . Po 21 dnech v líhni je všechny vyndám, kouknu se do nich a jsou neoplozená. Přitom už několikrát jsem viděla jeho úspěšný pokus se slepičkou. Dávám mu ještě jeden měsíc a když v březnu nebude kuře, jde do polívky. P.S bude mít prosím někdo v dubnu rezervního maransáka v Ústeckém kraji ? díky

7.3.2015 19:40
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

andreakiss napsal(a):
Dobrý večer, navazuji na svůj původní příspěvek. Týden co týden nasazuji cca 10-12 vajec od lenocha kohouta a z únorových vajec je zatím nula kuřat ! . Po 21 dnech v líhni je všechny vyndám, kouknu se do nich a jsou neoplozená. Přitom už několikrát jsem viděla jeho úspěšný pokus se slepičkou. Dávám mu ještě jeden měsíc a když v březnu nebude kuře, jde do polívky. P.S bude mít prosím někdo v dubnu rezervního maransáka v Ústeckém kraji ? díky

Možná bych ubral trochu toho jídla přece jenom maranska je těžké plemeno, a takhle jím podstrojovat není moc dobré navíc jsou náchylné k zatučnění. Jinak zkoušela jste prosvěcovat vejce ? Možná, že někde děláte chybu vy blbá teplota, vlhkost apod ( nemyslím to nijak zle ) Zkuste nasadit vejce na konci března už má být čím dál lepší počasí, a to pak půjde ''natotata'' ať se daří

7.3.2015 21:00
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Hned vedle maransek mám vlašáka kohouta s 10 slípkami a mám od něj 100 procentní oplozenost a poslední líhnutí 100 procentní líhnivost. Oba mají naprosto stejné podmínky k životu, stejné jídlo, stejné vše. Jasně, chybu můžu dělat, ale kde ? V líhni to nebude, ostatní vejce se líhnou perfektně. Zkusím tedy ubrat krmení. Jinak posledních 12 vajec bylo neoplodněnách, nerada, ale všechny jsem rozbila a podívala se do nich.

7.3.2015 21:31
padu

XXX.XXX.71.118

To tak někdy je, já měl kohouta Hambučanek stříbrných černě tečkovaných byl aktivní a jeho oblíbenkyně měly holá záda po pojímání a z 30 vajec 1 kuře...když se to opakovalo tak po zabytí po kuchání jsme zjistili že kohout měl jen jedno varle.
Jinak někdy ty polotěžké plemena a těžké jsou línější je to temperamentem ale vždy mi zabralo když se z voliery pustily na pastvu a kohout během 10 ti minut obskočil hned 5 slípek z 10.
Když je ve volieře tak má chut jen rano a večer a na oblíbenkyně ale takto venku na pastvě má chut pořád a i po jiných než ktere sou mu po chuti a které se mu sami nastavují a motají se okolo něj.pokud chcete zvýšit taky oplozenost zkuste ve volieře nechat slepic mín jen 1-3 a to bude větší procento oplozenosti než kdyby tam měl slípek 10.zkuste no.

7.3.2015 21:36
giorgino123

XXX.XXX.91.12

Škoda, mám lonského kohouta maransky, dokonce jezdím k vám na sever, jen ted nevím kdy...

7.3.2015 21:46
pahorakova

XXX.XXX.105.153

Pokud budete chtit můžu vám nechat kohouta, kterého jsem nechaIa jako rezerviho, pojimá, aIe má tady starýho, který ho odháni, je to maranska střibrokrká, ihnutý v dubnu Ioni.

7.3.2015 22:34
andreakiss

XXX.XXX.34.131

pahorakova napsal(a):
Pokud budete chtit můžu vám nechat kohouta, kterého jsem nechaIa jako rezerviho, pojimá, aIe má tady starýho, který ho odháni, je to maranska střibrokrká, ihnutý v dubnu Ioni.

Písněte mi prosím na anda73@seznam ozvala by jsem se v dubnu, pokud by se ten můj lenoch neumoudřil a přijela by jsem. Děkuji moc Andrea.

7.3.2015 23:18
pahorakova

XXX.XXX.105.153

Dobrý večer, hIás mi to nepIatný emaiI, doufám, že ho ještě budu mit, protože ten starej ho pravdu utiskuje, jinak pro připad tady je teIefon 606450530, tak můžete zavoIat i dřiv, když zjistite daši neopIozená Horáková.

marcelinka1

9.3.2015 20:49
marcelinka1

XXX.XXX.142.46

Taky mohu přidat zkušenost z dřívějška- velsumka zdrobnělá rezavě koroptví - nevěřila jsem první prohlídce, čekala celé tři týdny, celá líheň /asi 50 vajec/ čistých. Kohout pojímal ráno, večer, celý den, mají výběh tak fakt vše neuvěřitelné. Šel pod nůž, měl varlátka sice dvě, ale veliká jako hrášek.Je to asi vyjímečné, ale stane se.

10.3.2015 15:16
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Tak zítra se má začít klubat další várka cca 10 čoko vajec od líného kohouta. Jsou to ještě únorová vejce, tak jsem zvědavá. Držte mi palce.

Přidejte reakci

Přidat smajlík