Dobrý den, prosím o radu, už mi začala snášet husa, landenka, jenže nese buď to vejce bez skořápky-v blance, nebo vejce obří-dvoužloutkový..zatím jen 2 normální.
Je to loňská husa, takže roční. Krmení má granule pro chovné husy, saláty, okurky, zemáky, jablka, močený pečivo, šroty, začala jsem dávat teda i sušený drcený skořápky. Je to normální, že by to bylo tím že nese poprvé?nebo jí něco chybí? díky za rady.
lure
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu, už mi začala snášet husa, landenka, jenže nese buď to vejce bez skořápky-v blance, nebo vejce obří-dvoužloutkový..zatím jen 2 normální.
Je to loňská husa, takže roční. Krmení má granule pro chovné husy, saláty, okurky, zemáky, jablka, močený pečivo, šroty, začala jsem dávat teda i sušený drcený skořápky. Je to normální, že by to bylo tím že nese poprvé?nebo jí něco chybí? díky za rady.
Jedná se s největší pravděpodobností o fun Kční poruchu vejcovodu.
Husy snášejí vejce ob den, tzn.každý druhý den jedno! jestli má hnízdo venku, kde mrzne, vajíčka promrznou a nic z nich nebude, musíte je sbírat a nechat v teplotě tak 15stupnů..s těmi slepicemi to bude potíž, budou jí snášet do hnízda vejce, vyhánět husu z hnízda...z vlastní zkušenosti..potom je jediná šance líhen.
ančovička
napsal(a):
Husy snášejí vejce ob den, tzn.každý druhý den jedno! jestli má hnízdo venku, kde mrzne, vajíčka promrznou a nic z nich nebude, musíte je sbírat a nechat v teplotě tak 15stupnů..s těmi slepicemi to bude potíž, budou jí snášet do hnízda vejce, vyhánět husu z hnízda...z vlastní zkušenosti..potom je jediná šance líhen.
Diky aha som myslel ze mansia teplota ma byt tych 15 je super to mam v spajzy no sliepky tam nenosia ale zabranim im tomu tam aj chodit.
Landenske Husy, Gunar brutalne brani hus na hnezdie vysi na mojej nohe asi 20 cm nad zemou
ančovička
napsal(a):
Se slepicema problém nebude houser už si pořádek udělá i pižmáka vynesl za křídlo ven z husníku
mě ještě nezačaly snášet a už se k hnízdům přiblížit podle housera nesmím chodím tam tajně aby to neviděl
Tak už mi snáší i druhá, už dva dny po sobě každá jedno vejce, a snad se to už ustálilo, protože vejce jsou ok. přemístila jsem do špajzu, kde je tak 15-16C, skladuju na ležato a otáčím každý den.Jedna husa je agresivní strašně a ta druhá (můj miláček) se nechá hladit na hnízdě a pak nadzvednout abych si vzala vejce. Mám v plánu nasbírat do líhně a pak ten zbytek mám sbírat a dát pod husu najednou?Nebo jí to tam mám nechávat?
Sbírat, ještě je příliš chladno na to aby vejce mohla zůstat v hnízdě. Až bude sedět celý den a noc, tak jí je vraťte až je půjde třeba nakrmit. Pokud máte, nechte jí zatím místo těch jejích v hnízdě nějaké podkladky.
Foto z loňského dubna...
lydie
napsal(a):
Sbírat, ještě je příliš chladno na to aby vejce mohla zůstat v hnízdě. Až bude sedět celý den a noc, tak jí je vraťte až je půjde třeba nakrmit. Pokud máte, nechte jí zatím místo těch jejích v hnízdě nějaké podkladky.
Foto z loňského dubna...
To je landenska? juj snad aj moja bude sediet zatial len znesie vajicko kazdy druhy den a viac sa nestra chodia mi tam aj kacky ale tak nechal som tam len prve vajicko som ho poznacil datumom chcel by som aspon 10-15 husatiek vychovat tak snad sa zadariiiii.