Letošní první líhnutí

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
6.2.2015 20:24
giorgino123

XXX.XXX.38.162

Nádhera, už mám posbíraných 18 vajec od pižmovky, ted čekám, kdy zasedne a hned je pod ni šoupnu, at se holka stará smajlík

7.2.2015 11:53
nena

XXX.XXX.104.194

Tak aj mne sa zacinaju liahnut kuriatka .Moje prve liahnutie v Bioske.

7.2.2015 14:05
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Nie je nad starú poctivú Česko-slovenskú Biosku.
Aj ja som s ňou začínal, ale to bolo už v minulom storočí...

8.2.2015 09:28
gnidka

XXX.XXX.192.18

A tady jsou všechny moje první kachňátka.

8.2.2015 12:53
vg1955

XXX.XXX.191.170

Dobry den, aku to mate liahen, CLEO5? Dakujem za odpoved.

8.2.2015 14:10
gnidka

XXX.XXX.192.18

vg1955 napsal(a):
Dobry den, aku to mate liahen, CLEO5? Dakujem za odpoved.

Ano je Cleo, ale musím obrácet sama není to automatická a jsem spokojená loni jsem vylíhla hodně kuřátek i husokachny.

7.3.2015 19:23
gnidka

XXX.XXX.192.18

8.3.2015 09:40
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Se máte. Mě se první letošní líhnutí nezdařilo.2 kuřata z 12ti vajec. Bojuju pořád s nízkou vlhkostí v dolíhni. Objednala jsem si novou líheň s automatikou vlhkosti. A když jsem koukala na youtube jak bude vypadat nová líheň, tak jsem našla tohle video http://youtu.be/1QPgscYe7HI to je jiný kafe.

8.3.2015 12:01
bronda

XXX.XXX.98.84

veraboskova napsal(a):
Se máte. Mě se první letošní líhnutí nezdařilo.2 kuřata z 12ti vajec. Bojuju pořád s nízkou vlhkostí v dolíhni. Objednala jsem si novou líheň s automatikou vlhkosti. A když jsem koukala na youtube jak bude vypadat nová líheň, tak jsem našla tohle video http://youtu.be/1QPgscYe7HI to je jiný kafe.

S takovou líhní ten náš trh brzy zahltíte. Fascinovala mne ta pásová výroba. Jak s těmi "Cypljatami" zacházeli mi připadalo spíše jako by to byla třídírna brambor.

8.3.2015 12:13
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Ale ne. Já hledala tu svojí novou na 20 vajec. Tohle video jsem našla náhodou při hledání. Omlouvám se, jsem to napsala zamotaně.
Ale k videu. Mě tam zaujalo to prosvěcování a vytřídění neoplodněných. Pak ta vakcinace skrz díru ve vejci. A sexování podle peříček. Ale ta kuřata fakt dostávala zabrat...

8.3.2015 19:01
lucaso1

XXX.XXX.18.183

Kedze som zaciatocnik a mam mlade pipky asi 9-10 mesacne uz v znaske sice nepravidelnej ale dievxata sa snazia ake velje vajcia u wyandotjy aby boli vhodne do liahne a po akom case je to idealne? + jw vhodnejsie si liahnen vyrobit alebo kupit rovno celu?

10.3.2015 10:24
horal

XXX.XXX.58.226

veraboskova napsal(a):

Při dolíhnutí je třeba rosit vajíčka a to tak aby nevznily na vajíčku kapky a poslední tři dny už neobracet.

10.3.2015 21:00
veraboskova

XXX.XXX.174.250

horal napsal(a):
Při dolíhnutí je třeba rosit vajíčka a to tak aby nevznily na vajíčku kapky a poslední tři dny už neobracet.

Ale to všechno dělám, přesně podle návodu u líhně. Když líhnu křepelky, už mám vychytané, že plním místo jedné dvě nádrže na vodu. Líhne se skoro všechno co je oplodněné. Ale u kuřat mi to nejde. Loni tuším 5 líhnutí a nejlepší výsledek byl 7kuřat z 20ti vajec. Změnili jsme i krmení na Repro od Energysu plus pšenice. Ale teď naposled všechno oplodněné, při prosvěcování 11tý den jsou živá. Ale pak kuřata vejce naťuknou a ven se nedostanou nebo ani to ne ani nenaťuknou. Vlhkoměr v dolíhni se po rosení zvedne, ale pak to po chvíli stejnak klesne pod 50.

10.3.2015 21:20
mozaik

XXX.XXX.150.188

lucaso1 napsal(a):
Kedze som zaciatocnik a mam mlade pipky asi 9-10 mesacne uz v znaske sice nepravidelnej ale dievxata sa snazia ake velje vajcia u wyandotjy aby boli vhodne do liahne a po akom case je to idealne? + jw vhodnejsie si liahnen vyrobit alebo kupit rovno celu?

U wyandotek nejspíš ani líheň nebudete moc potřebovat. Spíš Vám to bude kvokat jak o závod . Pokud jde o líheň, tak pro laika je asi lepší ji koupit. Pokud máte trochu času a znáte někoho, kdo si ji sám vyrobil, podívejte se na tu jeho a nechte si o ní a o principu líhnutí od jejího majitele něco říct. Z obrázků se nedozvíte detaily a to, na co je potřeba dávat pozor. Hodně typů líhní (nejen doma dělaných) má svá specifika. Já jsem si vyrobil z bílého lamina líheň na 100 slepičích vajec sám a vyšla mě bez práce na +-2500 Kč - nucený oběh vzduchu, topná spirála,2 teploměry, kvalitní termostat. Mám ještě spolehlivou žárovkovou na 30 vajec, která vyšla asi do 1500Kč, ale to díky ceně termostatu a ventilátoru. Pouze za sebe můžu napsat, že si radši během dvou, tří hodin vyrobím líheň doma za třetinu až polovinu ceny, než bych kupoval nějakou značkovou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

10.3.2015 21:48

Letos toho moc nelíhnem a žádná sláva to taky není,8 hedvábek z 16ti vajec a 15 křepelek z 20.Ještě budou zdrobnělé paduánky tak jsem zvědavá, fotky přidám snad zítra, v počátcích jsme fotili a natáčeli videa o 106, už nám ale nějak nezbývá čas.

10.3.2015 21:51
lucaso1

XXX.XXX.18.183

mozaik napsal(a):
U wyandotek nejspíš ani líheň nebudete moc potřebovat. Spíš Vám to bude kvokat jak o závod . Pokud jde o líheň, tak pro laika je asi lepší ji koupit. Pokud máte trochu času a znáte někoho, kdo si ji sám vyrobil, podívejte se na tu jeho a nechte si o ní a o principu líhnutí od jejího majitele něco říct. Z obrázků se nedozvíte detaily a to, na co je potřeba dávat pozor. Hodně typů líhní (nejen doma dělaných) má svá specifika. Já jsem si vyrobil z bílého lamina líheň na 100 slepičích vajec sám a vyšla mě bez práce na +-2500 Kč - nucený oběh vzduchu, topná spirála,2 teploměry, kvalitní termostat. Mám ještě spolehlivou žárovkovou na 30 vajec, která vyšla asi do 1500Kč, ale to díky ceně termostatu a ventilátoru. Pouze za sebe můžu napsat, že si radši během dvou, tří hodin vyrobím líheň doma za třetinu až polovinu ceny, než bych kupoval nějakou značkovou.

Hm no to viem vraj sú dosť urputné kvočky ale cez to chcel by som znáškové obdobie u mladých vytvoriť okolo novembra až januára a to už holkám nerozkážem kedy sedieť na vajciach smajlík jedine že by som sadol na ne sám ale až ked by som mal teplotu 38stupňov smajlík
keďže materiálu mám dosť vyšlo by ma to 40euro tá liaheň len tie špecifiká pri liahnutí je ťažké vychytať hneď od začiatku.

Plánujem z dubového dreva + 4 x 40 w žiarovky obalené pozinkovaým plechom + neaká elektronika len kde nájsť aj s vlhkomerom naraz je ťažko.

10.3.2015 22:43
ovecka

XXX.XXX.203.146

Je-li řeč o wyandotkách-kvočnách, tak zítra se budou líhnout kachny pod žlutou kolumbijskou. Dala jsem pod ní 6 docela velkých vajec. Když jsem ji kontrolovala, vždycky někde něco vyčuhovalo. Tak jsem si říkala, že jsem to přehnala a bude z toho houby. Minulou sobotu se ráno šla vyvenčit a ostatní slípky jí zabouchly dvířka - vajíčka se nevím jak dlouho chladila, přišla jsem na to okolo 9 hodiny, když jsem je pouštěla. A dneska koukám a všech 6 je naklovaných (zítra to bude 28 dní, jsou přesné jako hodinky ). Tak jsem zvědavá, zda všechny vyskáčou.
Slepičky mám nasazené v líhni. Tam mám také perličku - z 36 nasazených hempšírek je 36 oplozených (16 slepic,2 kohouti) a z 20 zdr. wyandotek žl.kol.5 oplozených (12 slepic,1 kohout stále při chuti). Stejné krmení, vitamíny, typ kurníku. A zdr.wyandotky stř.čer.lem.14 dní bez kohouta z 16 vajec 8 oplozených (jsou mezi nimi zastoupena nejstaršího i nejmladšího data). Dana.

11.3.2015 20:01

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Letos toho moc nelíhnem a žádná sláva to taky není,8 hedvábek z 16ti vajec a 15 křepelek z 20.Ještě budou zdrobnělé paduánky tak jsem zvědavá, fotky přidám snad zítra, v počátcích jsme fotili a natáčeli videa o 106, už nám ale nějak nezbývá čas.

Tak tady je něco málo ze slibovaného.Skoro všechny zalezly před foťákem ale dvě hedvábky nakonec udělaly dobrou pozici

11.3.2015 21:48
bronda

XXX.XXX.98.84

Tak tady je něco málo ze slibovaného.Skoro všechny zalezly před foťákem ale dvě hedvábky nakonec udělaly dobrou pozici

Zaujala mne ta Vaše odchovna - zřejmě z klece pro andulky. Kolik kuřátek a na jak dlouho Vám tam vleze? Vyhřívaná deska + světlo - jednoduché řešení.

12.3.2015 10:47

bronda napsal(a):
Zaujala mne ta Vaše odchovna - zřejmě z klece pro andulky. Kolik kuřátek a na jak dlouho Vám tam vleze? Vyhřívaná deska + světlo - jednoduché řešení.

Teď tam mám 8 hedvábek a 12 křepelek, počítám tak 14 dní.Před tím jsem tam měla 7 rousných skoro do měsíce.Jinak pod výhřevnou desku se má vejít asi 24 běžných kuřat, jenže to by jim vydrželo tak týden.Mimo to jako podestýlku používám papírové utěrky, dobře sají řekla bych že celkově lepší než hobliny či noviny, jen je dobré je časem v rozích zatížit miskami aby to větší kuřata neodhrábla.

12.3.2015 11:15

veraboskova napsal(a):

Teď jsem na to koukla, no se divím že ty chudinky to vůbec všechno přežijí.Už další důvod proč nemám chuť na kupované kuře.Co všechno člověk neudělá pro to aby se co nejrychleji nasytil a pokryl potřeby lidské populace Jinak koukám, že mají pracovníci chrániče sluchu, takže rizikové pracoviště jak pro kuřata tak zaměstnance, si ten pípot ani nedovedu představit.

12.3.2015 11:59
bronda

XXX.XXX.98.84

Teď jsem na to koukla, no se divím že ty chudinky to vůbec všechno přežijí.Už další důvod proč nemám chuť na kupované kuře.Co všechno člověk neudělá pro to aby se co nejrychleji nasytil a pokryl potřeby lidské populace Jinak koukám, že mají pracovníci chrániče sluchu, takže rizikové pracoviště jak pro kuřata tak zaměstnance, si ten pípot ani nedovedu představit.

Já jsem teď dotáhl ze smeťáku pultový mrazák. Vykuchám a naležato zasunu do regálu v garáži. Víko přeříznu napůl (naležato bude vepředu) a volné místo doplním pletivem. Uvidím jak se osvědčí - i na ležato nebude podlahová plocha nic moc velká. Jak odchovám kuřata, zkusím přetvořit na prostor pro křepelky. Ale mám pocit, že si to příliš komplikuji.

13.3.2015 07:41
percheron

XXX.XXX.70.94

Tak par prckov u mna. na fotku su asi 2 den po vyliahnuti. teraz im budu uz dva tyzdne. nedopadlo liahnutie moc dobre este nie som celkom kamarat s liahnou. kohuti sa cinia ale technika zlyhala. dufam ze druhe bude lepsie... smajlík vsetkym vela zdaru
su tam sumatry, zdr. biele, zlte kolumbie cierne.

14.3.2015 07:12
kacper

XXX.XXX.234.3

Aliexpress.com, neoplati sa ani vyrabat doma cinania poslu este aj s displejom

14.3.2015 07:29
chov.

XXX.XXX.79.50

Https://www.youtube.com/watch?v=1QPgscYe7HI&feature=youtu.be
- zkouknul jsem to zde doporučované VIDEO
- a co říkáte té fotce vytažené z videa?

14.3.2015 12:35
veraboskova

XXX.XXX.174.250

chov. napsal(a):

Jestli si dobře vybavuju, tak tou dírou prováděli vakcinaci proti Markově nemoci. Ale kdo rozumí rusky víc, třeba doplní.

22.3.2015 17:25
Mikor

XXX.XXX.163.61

Líhnutí
Moje zkušenosti s líhnutím v líhni BIOS Monoplast 06 a Clea 5 Th:
Objednal jsem si u firmy Gyron násadová vejce slepic Sněhurka (40 ks) a Hempšír GNH (40 ks) – vejce byla malá (50-57 g), zasláno poštou, bez problému.
Do líhně BIOS jsem dal 20 Sněhurek a 20 Hempšírek.
• Teplota: první týden 40°C, dále 39,5°C.
• Výsledek: Sněhurky 12 vylíhlých,5 nevylíhlých,3 čisté
Hempšír 4 vylíhlé,10 nevylíhlých,6 čistých.
Do líhně Cleo jsem dal 20 Sněhurek a 20 Hempšírek. Otočný rošt jsem po týdnu vyndal, protože při každém otáčení byly velké rozdíly teplot. Radši jsem otáčel ručně a zároveň chladil.
• Teplota na displeji: 38,8°C, uprostřed vajec naměřeno 37,5-38°C.
• Výsledek: Sněhurky 19 vylíhlých,1 čisté
Hempšír 10 vylíhlých,5 čistých a 5 nevylíhlých.
Teplota v místnosti 15-20°C.
Mnoho chovatelských úspěchů Vám všem přeje M.K. z Novohradských hor.

26.3.2015 08:57
lucaso1

XXX.XXX.18.183

Ak niekto z vas ma kôčku a Mohol by mi ju požičať velmi by som vam bol vďačný alebo by som vam ju podsipal mojimi vajičkami lebo už teraz moc nestiham aby pipky zacali nosiť na zimu vajíčka pipkys pomocou vam budem velmi vdačný ak sa z vas niekto ozve aj anonymne cez mail dohodneme sa.

26.3.2015 12:37
bronda

XXX.XXX.98.84

Kočku nemám. Jen kocoura, ale ten by asi nepomohl.

1.4.2015 20:38
gnidka

XXX.XXX.192.18

Další várka kuřátek na světě

2.4.2015 07:38
jojo69

XXX.XXX.235.62

Uz dve kvocky vysedeli kuriatka tretiu to caka dnes.

2.4.2015 08:09
horal

XXX.XXX.58.226

bronda napsal(a):
Kočku nemám. Jen kocoura, ale ten by asi nepomohl.

Nikoliv kočku ale kvôčku, v překladu kvočnu (kvočinku).

2.4.2015 08:53
bronda

XXX.XXX.98.84

horal napsal(a):
Nikoliv kočku ale kvôčku, v překladu kvočnu (kvočinku).

Jasně. Pochopil jsem to. Ale bylo tam psáno kôčku nikoliv kvôčku, tak mne to srovnání s češtinou pobavilo. Omlouvám se autorovi příspěvku za nemístný žertík - to asi, že už se blížil Apríl.

2.4.2015 11:35
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Tak to mě se včera vylíhlo toto. Fakt nevím, co si mám o tom myslet. Koupená násada, a zase jsem naletěla...

2.4.2015 12:10

veraboskova napsal(a):
Foto.

To jsem zvědavý co budou snášet, asi myšky, Míra.

3.4.2015 08:02
nomad72

XXX.XXX.234.5

Mikor napsal(a):
Líhnutí
Moje zkušenosti s líhnutím v líhni BIOS Monoplast 06 a Clea 5 Th:
Objednal jsem si u firmy Gyron násadová vejce slepic Sněhurka (40 ks) a Hempšír GNH (40 ks) – vejce byla malá (50-57 g), zasláno poštou, bez problému.
Do líhně BIOS jsem dal 20 Sněhurek a 20 Hempšírek.
• Teplota: první týden 40°C, dále 39,5°C.
• Výsledek: Sněhurky 12 vylíhlých,5 nevylíhlých,3 čisté
Hempšír 4 vylíhlé,10 nevylíhlých,6 čistých.
Do líhně Cleo jsem dal 20 Sněhurek a 20 Hempšírek. Otočný rošt jsem po týdnu vyndal, protože při každém otáčení byly velké rozdíly teplot. Radši jsem otáčel ručně a zároveň chladil.
• Teplota na displeji: 38,8°C, uprostřed vajec naměřeno 37,5-38°C.
• Výsledek: Sněhurky 19 vylíhlých,1 čisté
Hempšír 10 vylíhlých,5 čistých a 5 nevylíhlých.
Teplota v místnosti 15-20°C.
Mnoho chovatelských úspěchů Vám všem přeje M.K. z Novohradských hor.

Ja som to isté zistil na mojej liahni s tým otáčaním vajec a následne zmenou teploty... mne to robí aj 0,5 °C ! tak som urobil to, že som dal do liahne liaharenský teplomer a ten mi ukazuje správnu teplotu, a podla neho, keď vajcia obrátim tak tým regulátorom doštelujem teplotu tak, aby to bolo ok.a sú to tie dve otáčky na hriadeli! takže, tvoj postre je správny, pomohol... teraz mi ukazuje stále aj pri otočení vajjec 38,00°C.Tak to zhrniem - otočenie vajec do ľava, dve otočenia hriadeľky smerom +, teplota 38,00°C, otočenie vajec do prava, dve otočenia hriadeľky smer mínus, teplota 38,00 °C. moožno mi nebudeš veriť, ale týmto spôsobom mi ta liaheň drží teplotu presne od začiatku, ako som do nej dal vajcia.teplota mimo liahne je, na teplomeri položenom vedľa liahne je stále 18 °C.

4.4.2015 12:15
tozi

XXX.XXX.166.138

Ahojte, tak pridávam moje prvé, nielen tohtoročné ale celkovo. Z 28 vajíčok máme 21 prckov. Liaheň bola po domácky (extrudovaný polystyrén, výhrevný kábel a termostat) vyrobená. Liahli sme wyandotka jarabičia lemovaná, wyandotka modro zlatá, východofrísky racek, vlaška strieborná.

4.4.2015 13:56
nomad72

XXX.XXX.234.151

tozi napsal(a):
Ahojte, tak pridávam moje prvé, nielen tohtoročné ale celkovo. Z 28 vajíčok máme 21 prckov. Liaheň bola po domácky (extrudovaný polystyrén, výhrevný kábel a termostat) vyrobená. Liahli sme wyandotka jarabičia lemovaná, wyandotka modro zlatá, východofrísky racek, vlaška strieborná.

Pekne!

5.4.2015 10:31
tozi

XXX.XXX.166.138

Ďakujem. Podarili sa. Ešte ich odchovať do dospelosti. Inak mal by som otázku ohľadom určovania siepok od kohútikov v tomto veku. Prečítal som tu o tom dosť. Vraj býva 65% kohútikov ale podľa pierok na krídlach to vyzerá na 2 kohútikov z celkového množstva kuriatok. Ako veľmi je presné toto určovanie?

Tu je obrázok o čom hovorím https://www.ifauna.cz/images/nforum-foto/foto/201402/5310d36269529.jpg.

5.4.2015 11:28
nomad72

XXX.XXX.234.128

Ja sy myslím, že na to, aby si to takto rozlíšil, by si musel byť trochu (viac) odborník a hlavne mať v tom prax. Mám pred sebou knižku, kde sa o tom píše : rozoznávanie pohlavia kurčiat po vyliahnutí podľa operenia : ( sú k tomu aj obrázky ) za A: po vyliahnutí krycie perá dosahujú iba 1/2 až 1/3 dľžky primárnych letiek... B:niekoľko hodin neskôr krycie perá dosahujú ešte 1/2 až 3/4 dĺžky primárnych letiek C: krycie perá sú rovnako dlhé ako primárne letky D: krycie perá nepatrne presahujú primárne letky. sú tam obrázky pre sliepočky aj kohútiky... ale čo som tým chcel napísať, že všetko záleží aj od druhu sliepok, a všimni si vyššie aj od hodín po vyliahnuti... ja by som si s týmto hlavu nelámal, odchoval by som aj sliepočky aj kohútiky. tie druhé by po dosiahnutí jatočnej hmotnosti skončili v polievke

5.4.2015 13:19
tozi

XXX.XXX.166.138

Nomad72 ano tak to máme aj v pláne. Dochovať či kohútikov alebo sliepočky. Iba ma zaujímalo "skóre". Každopádne diky za reakciu.

5.4.2015 22:04
petája

XXX.XXX.96.2

tozi napsal(a):
Nomad72 ano tak to máme aj v pláne. Dochovať či kohútikov alebo sliepočky. Iba ma zaujímalo "skóre". Každopádne diky za reakciu.

Dobrý večer,
minulý rok jsem líhla vlašky a z 25 kuřátek jsem myslím měla jen okolo 5 - 6 kohoutků, pokud si dobře pamatuji, tak si myslím, že klidně můžete mít pouze 2 kohoutky ..
Letos jsem si líhla pouze křížence a mezi nimi pár čistých orlovek a to teprve bude zapeklitý případ, rozpoznat brzy co je co...

18.4.2015 09:06
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Už je to sice 7. liaheň tento rok, ale vždy deň "D" má človek radosť z toho čo sa vyliahlo. Dnes sú to: Maransky modré a čierne, Dráždanky biele, Mechelenské kukučky, Kočinky biele a modré, Araukany, Brugske bojovníčky a kamaradove Oravky rodofarebné.

18.4.2015 09:18
bronda

XXX.XXX.98.84

Já včera nasadil do Janoel 24 Australky (15) a Araukany (9). První líhnutí v životě, tak doufám, že chyby, na nichž se budu učit nebudou úplně fatální.

18.4.2015 21:51
pipi1

XXX.XXX.221.246

Dobrý večer. Jdu si k vám pro radu.
Poprvé jsme líhly kuřátka a z 37 se nám vylíhly pouze 2. Když jsem šla zbytek vajíček rozbouchnout, abych se podívala proč se ostatní nevylíhly, všimla jsem si, že všechna měla venku střeva... nevíte čím by to mohlo být.
Máme Cleo 5th poloautomat a dělaly jsme vše dle návodu.
Děkuji moc všem za cenné rady pro další líhnuti

18.4.2015 21:55
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

pipi1 napsal(a):
Dobrý večer. Jdu si k vám pro radu.
Poprvé jsme líhly kuřátka a z 37 se nám vylíhly pouze 2. Když jsem šla zbytek vajíček rozbouchnout, abych se podívala proč se ostatní nevylíhly, všimla jsem si, že všechna měla venku střeva... nevíte čím by to mohlo být.
Máme Cleo 5th poloautomat a dělaly jsme vše dle návodu.
Děkuji moc všem za cenné rady pro další líhnuti

A nebyl to nezatažený žloutkový vak?

19.4.2015 03:33
nomad72

XXX.XXX.234.27

peter z bratislavy napsal(a):
Už je to sice 7. liaheň tento rok, ale vždy deň "D" má človek radosť z toho čo sa vyliahlo. Dnes sú to: Maransky modré a čierne, Dráždanky biele, Mechelenské kukučky, Kočinky biele a modré, Araukany, Brugske bojovníčky a kamaradove Oravky rodofarebné.

Čo s tým prosím ťa robíš? neber to v zlom, tu otázku, len ma to zaujíma... na čo toľko kuriatok

19.4.2015 07:03
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak taky posílám něco, poněkud opožděně neboť se líhlo 12.3., tudíž kuřátka už nyní mají 5,5 týdne, pak se vylíhla ještě jedna, ty se hned prodaly, ani sem nestihla foto.
Žádné plemeno, jen snáškové Dominant koroptví, D Leghorn, a naši kříženci / pro mého muže úplně nejhezčí a největší -modře kropenatá a černá kuřátka/.

19.4.2015 21:06
lucaso1

XXX.XXX.18.183

Niekto z vas nahodou nasadove vajicka wyandotky striebornej ciernolemovanej na predaj nema? Mam kvocnu no malo vajicok zial.

22.4.2015 19:42
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Není to první letošní líhnutí, ale už třetí. Ale co je poprvé, povedlo se mi vylíhnout kachně :) Z 24 vajec snesených ruánkou byly jen 3 vejce oplodněné.8. den jsem vyřadila jedno s kruhem smrti. Druhé jsem vyřadila asi 20tý den. Ale i tak mám radost. Minimálně že je kačer plodný. Kachnička je loňská červnová a kačer je kupovaný na podzim a má být také loňský.

22.4.2015 20:04
lucaso1

XXX.XXX.18.183

Ako dlho trvá kým kôčka zasadne ? ešte stále znáša yniesla už 4 vajcia od soboty čo kôka viete mi povedať asi kedy môže zasadnúť ?

777777

22.4.2015 21:41
777777

XXX.XXX.108.124

Moje prve v doma vyrobenej liahni.

7.5.2015 16:22
pipi1

XXX.XXX.221.246

josef.juzanin napsal(a):
A nebyl to nezatažený žloutkový vak?

Tak to bude jak píšete. A nevíte čím by to mohlo být? Nasadila jsem v týdnu nová vajíčka a zvýšila teplotu o 1stupeň.

7.5.2015 18:00
bronda

XXX.XXX.98.84

bronda napsal(a):
Já včera nasadil do Janoel 24 Australky (15) a Araukany (9). První líhnutí v životě, tak doufám, že chyby, na nichž se budu učit nebudou úplně fatální.

Zatím je stav následující: 5 Australek bylo vyřazeno neoplodněných + 1 omylem. Dnes je 20. den a v líhni to začalo pípat. První úderníci vzali sbíječky a prokutali dírky do skořápky. Uvidím co bude zítra.

7.5.2015 20:22
pipi1

XXX.XXX.221.246

CHtěla jsem se zeptat, zda máte někdo zkušenosti s líhnutim perličky?

21.5.2015 20:46
bronda

XXX.XXX.98.84

13. den po nalíhnutí pobíhá v odchovně 13 malých orlosupů. Celkem se z 18 oplodněných vylíhlo 15, ale dvě jsem likvidoval. V sobotu nasazuji další líheň (12 bílých plymutek a 12 orlovek pestrých).

23.5.2015 20:11
robik29

XXX.XXX.230.7

Zdravim chovatele tak jsem si pořídíl chovnou skupinku zdr. velsumky. Zkusil jsem dat do lihne 5 vajicek a podařilo se

18.1.2016 19:37
gnidka

XXX.XXX.192.18

Letos už začínám líhnout a chci se pochlubit první kuřátka Vlašek hurá -zase radost.

18.1.2016 19:57
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Moje Bruggske, Cemanske, laflešky, orlovky i Pavlovské kuriatka už majú viac ako týždeň.

19.1.2016 08:16
hanach

XXX.XXX.22.235

Moje Bruggske, Cemanske, laflešky, orlovky i Pavlovské kuriatka už majú viac ako týždeň.

Dobrý deň, pán Peter
klobúk dolu nad Vašou prácou a vášňou ku sliepočkám. Prečítala som si od Vás všetky príspevky a rady o ktoré ste ochotný sa podeliť.
Mám doma dcéru, ktorá je zbláznená do sliepočiek a husí, veľmi ju to baví aj zaujíma, veľa o nich číta. Hľadá si materiál a študuje. Chcem sa spýtať, či nebudete mať nejaké násadové vajíčka navyše, chcela by si sama naliahnuť kuriatka. Ďakujem a nech sa darí, radosť pozerať na Vaše prírastky. Pekný deň Pastieriková.

19.1.2016 17:49
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Až budem mať naliahnuté pre seba a budem spokojný s oplodnenosťou a kvalitou kureniec budú na jar na predaj aj nás. vajcia a aj kuriatka z mojich odchovov. treba sa ozvať koncom februára.

19.1.2016 18:03
hanach

XXX.XXX.22.235

Až budem mať naliahnuté pre seba a budem spokojný s oplodnenosťou a kvalitou kureniec budú na jar na predaj aj nás. vajcia a aj kuriatka z mojich odchovov. treba sa ozvať koncom februára.

Ďakujem, môžem Vám napísať súkromnú správu? Nechcem to tu písať.

19.1.2016 18:14
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Samozrejme, že možete.

19.1.2016 18:34
hanach

XXX.XXX.22.235

Samozrejme, že možete.

Ďakujem

20.1.2016 07:24
hanach

XXX.XXX.22.235

hanach napsal(a):
Ďakujem

Poslala som...žeby to neprešlo

21.1.2016 15:52
hanach

XXX.XXX.22.235

Samozrejme, že možete.

Ďakujem za správu, ste zlatý, ale dcéra chce len tie zdrobnelé, aj keď tie pavlovské máte nádherné, ak by sa mi nepodarilo zohnať, tak Vám napíšem. Krásny deň, nech sa darí.

24.1.2016 09:50
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Včera sa vyliahlo "z každeho rožka troška:

sasexsky porcelanove, orlovky pestré, pavlovské zalté a striebrone i 1 biela

ayam cemani, laflešky, barneveldky strieborné, španielka bielolíca, brugske bojovníčky.

24.1.2016 10:29
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Pridám ešte niekolko fotiek podľa vyliahnutých plemien:
pavlovské, orlovky, sasexsky porc., barneveldky strieborné, ayam cemani, laflešky, bruggské boovníčky.

24.1.2016 11:17
vg1955

XXX.XXX.191.170

Tak to mate radosti, su nadherne.

24.1.2016 11:46
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

To je len začiatok "predskokani", v liahni je vyše 400 vajec a termín 6.2.2016 bude podstatne náročnejší.

24.1.2016 13:54
TeryMary

XXX.XXX.117.14

chov. napsal(a):

To je hrůza, co s těmi kuřaty dělají !
Ti lidé nemají cit !

24.1.2016 16:46
24.1.2016 18:50
Helenaa

XXX.XXX.158.137

Zdravím vas, gratuluji všem k novým kuřátkum a kachňátkum , jsou moc krasná , chystám se také poprvé doma lihnout, takže držte mi palce

31.1.2016 20:47
jojo69

XXX.XXX.25.244

Prve tohtoročne snad už maju najvačšie mrazy za sebou.

31.1.2016 21:32
012dusan

XXX.XXX.134.16

Prve vyandotky zdrobnele liahnute 22.1.

31.1.2016 21:44
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Včera naložené. Liaheň plná až po strop.

1.2.2016 00:46
nomad72

XXX.XXX.234.74

Včera naložené. Liaheň plná až po strop.

Čo s tým pre boha robíš?

1.2.2016 22:39
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Posílám pár fotek o prvním líhnutí 2016. Aneb krátký fotopříběh od vejce po kuře. Jedná se o hempšírky a velsumky. Vylíhly se o víkendu 30. a 31. ledna.

2.2.2016 10:48
bronda

XXX.XXX.98.84

Trapezus napsal(a):
Posílám pár fotek o prvním líhnutí 2016. Aneb krátký fotopříběh od vejce po kuře. Jedná se o hempšírky a velsumky. Vylíhly se o víkendu 30. a 31. ledna.

Hezké! Kdy to pouštíte ven z lednového líhnutí?

2.2.2016 11:36
pe3k

XXX.XXX.234.135

012dusan napsal(a):
Prve vyandotky zdrobnele liahnute 22.1.

Aké rozmery majú tie odchovne? Koľko kusov tam bežne odchovávate ?

2.2.2016 13:11
012dusan

XXX.XXX.134.16

pe3k napsal(a):
Aké rozmery majú tie odchovne? Koľko kusov tam bežne odchovávate ?

120 x 70 x 70 vyska, bezne 50 kuriatok a po troch tyzdnoch idu do vedsej a potom na volno iba vybeh s lampou.

2.2.2016 16:10
Trapezus

XXX.XXX.151.43

Z odchovny, která je zhotovena ze staré šatní skříně, půjdou do většího tak do 3 týdnů. Do části kurníku, který má zavřený venkovní výběh. Je zateplený, svítím žárovkou (v případě velké zimy infralampou). No a potom jim otevřu i výběh a mohou skotačit venku. To už nebude problém se zimou - bude jaro, čas prvních jarních kopřiv. Strach budu mít, aby se k odrostlým kuřatům nedostala kočka nebo dravec, ne ze zimy... Všem "slepičářům" zdar!

6.2.2016 13:51
peter z bratislavy

XXX.XXX.105.144

Niekoľko fotiek z dnešného dňa, keď sa vyliahli kuriatka Ayam cemani, Barneveldky strieborné a Pavlovské zlaté, strieborne a biele, laflešky, , Orlovky, Bruggske bojovníčky, Araukany,...

6.2.2016 14:11
nomad72

XXX.XXX.234.158

Niekoľko fotiek z dnešného dňa, keď sa vyliahli kuriatka Ayam cemani, Barneveldky strieborné a Pavlovské zlaté, strieborne a biele, laflešky, , Orlovky, Bruggske bojovníčky, Araukany,...

Super ! a ja som po 3 rokoch opravil starú tetu biosku ! teraz beží druhý deň naprázdno (skúška) a beží ako švajčiarske hodinky ! už len vajcia do nej zohnať...

Přidejte reakci

Přidat smajlík