Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.2.2015 10:05
alena.anna.s

XXX.XXX.222.91

Minulý rok jsem si koupila housata Husy české bílé. Nepodařilo se mi najít, kdy tyto husy dospívají. Za odpověď předem děkuji a hezký den.

8.2.2015 10:08
tereza.128

XXX.XXX.32.15

alena.anna.s napsal(a):
Minulý rok jsem si koupila housata Husy české bílé. Nepodařilo se mi najít, kdy tyto husy dospívají. Za odpověď předem děkuji a hezký den.

Stejně jako každá jiná husa. Loňská housata letos ponesou.

8.2.2015 19:33
dasa170

XXX.XXX.181.147

Na jaře se housata vylíhnou, na podzim už se zabíjí "dospělé" husy. Na podzim se zakládají nové páry, či kmeny, a v únoru v novém roce husy snáší. 3/4roku k pohlavní dospělosti, to jde. smajlík

8.2.2015 20:50
bernaček

XXX.XXX.93.33

alena.anna.s napsal(a):

Nechci bejt nějaký rejpal ale, začinam být alergický na výmysl českého naroda husa česká BÍLA, pokud pro příště budeš chtit napstat o husach tak napiš bud husa bila brojlerová a nebo husa česká nebo husa česká chocholatá protože tyto dvě husy maji trochu rozlišný genofond a fenotyp chápu začínáš s chovem.A pokud ti mužžu poradit podivej se na toto sou toho dva dily https://www.youtube.com/watch?v=pdAi0mXDPt0.

27.2.2018 16:22
motodědek

XXX.XXX.50.61

Já jsem také alergický na používané názvy jak kachen tak hus. Každá česká husa je bílá a housátko žluté jako pampeliška. Nebo kachna čínská (činka) je kachna pižmová a né třeba husokachna...! Jako chovatelé se nikdy nedomluvíme pokud věci nebudeme nazývat správnými jmény...!

27.2.2018 19:34
ovecka

XXX.XXX.180.37

motodědek napsal(a):
Já jsem také alergický na používané názvy jak kachen tak hus. Každá česká husa je bílá a housátko žluté jako pampeliška. Nebo kachna čínská (činka) je kachna pižmová a né třeba husokachna...! Jako chovatelé se nikdy nedomluvíme pokud věci nebudeme nazývat správnými jmény...!

No k těm názvům, není kachna čínská, ani kachna pižmová, ale úplně jinak pižmovka velká. Když už se tedy chceme domlouvat a rozumět si Dana

Druh kachna je latinsky Anas a druh pižmovka je Cairina

Přidejte reakci

Přidat smajlík