Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, prosím o radu asi týden mám nově kachničky mandarinské, jenže je problém že jsou hodně plaché navíc nekupírované, křídlo jsem jim sice zastřihla-jen brka, ale nevím jestli to bude stačit aby nepřekonaly 1,5m vysoký plot. Mám je zatím ve voliéře ale časem je chci pustit na zahradu kde je rybníček se dvěma travnatými výběhy spolu s několika slepicemi. Mám strach že se budou snažit někudy utéct, třeba i tam kde by to slepice nenapadlo. Navíc nevím jak bude reagovat na kachničky kohout a jestli budou ochotny se vracet do voliéry hlavně na noc pro bezpečnost.
Zdravím, mandarinky jsou většinou celkem plaché, s těmi křídly - pokud jsou dostatečně zastřižené tak není problém, ale musíte je kontrolovat, zda už jim letky nedorostly, já mám plot cca 50 cm a problém nemám, já jsem je měl nějakou dobu při opravě výběhu s brahmánkami a ani jedna strana neměla problém, ale mandarinky nechtěli ani za nic chodit do boudy na přespání, tak jsem po rekonstrukci dal na výběh elektrický ohradník, ve výběhu je asi 50 kachen a hus a s bezpečností jsem problém nikdy neměl, je to pouze můj názor. . .

Takže malá úprava výběhu a bude jistě vše ok, děkuji za odpověď
napsal(a):
Dobrý den, prosím o radu asi týden mám nově kachničky mandarinské, jenže je problém že jsou hodně plaché navíc nekupírované, křídlo jsem jim sice zastřihla-jen brka, ale nevím jestli to bude stačit aby nepřekonaly 1,5m vysoký plot. Mám je zatím ve voliéře ale časem je chci pustit na zahradu kde je rybníček se dvěma travnatými výběhy spolu s několika slepicemi. Mám strach že se budou snažit někudy utéct, třeba i tam kde by to slepice nenapadlo. Navíc nevím jak bude reagovat na kachničky kohout a jestli budou ochotny se vracet do voliéry hlavně na noc pro bezpečnost.
- vytržená brka /z jednoho křídla/ postačí, plot je nejlepší plaňkový, po pletivu se umějí vydrápkovat, pokud bude ve výběhu někde díra zdrhnou určitě, slepice a kohout by si jich neměli všímat, do voliery se vracet spíše nebudou a na noc určitě né /snad po hodně dlouhém učení, ale spíše né/!
Pokud budete ještě něco potřebovat mám tam email- dres /jsem spíše na holubech a tak bych vás mohl přehlédnout!

Snad se mě podaří vše vychytat, kachničky si po 10 dnech co je máme pomalu zvykají, už se dá k nim přiblížit i na metr, tak snad to nebude tak hrozné, každopádně počítám se vším i s případem že budu běhat s podběrákem po vesnici