marbur

XXX.XXX.21.70
Dobrý den, jsem začínající chovatel a mám problém. Mám 14ti denní kuřátka křepelek a začala hynout. Hlavu mají zvrácenou dozadu. Zatím padla 2 kuřata. Nevíte co by to mohlo být?
Uživatel s deaktivovaným účtem

marbur
napsal(a):
Dobrý den, jsem začínající chovatel a mám problém. Mám 14ti denní kuřátka křepelek a začala hynout. Hlavu mají zvrácenou dozadu. Zatím padla 2 kuřata. Nevíte co by to mohlo být?
Bohužel tohle může být úplně každé onemocnění od úhynu způsobeného nevhodnými chovatelskými podmínkami až po nebezpečné nákazy drůbeže.
marbur
napsal(a):
Čím krmíte? Nebyla změna v krmení? Mě se něco podobného stalo loni u stejně starých. Během jednoho dne jsem postupně přišla o 7 křepelek. Najednou se přestávaly hýbat, byly apatické. Nakonec umřely natažené i s tou hlavou dozadu. Nakonec prasklo na manžela, že byl líný dojet do garáže pro směs a dal křepelkám šrot z pšenice.
hollywood
napsal(a):
Mne sa stalo že som neustrazil teplotu v odchovni bola pod 38 stupňov a začali jedno po druhom hynut odvtedy radšej prepelickam udrzujem teplotu 40 stupňov.
Kdyby jim byla zima, tak se shlukují u zdroje tepla. A ve 14ti dnech už mají křepelky dost peří, teplota se co týden snižuje. Já hlavně koukám na chování. Mačkají se u zdroje tepla - chyba. Je jim zima. Leží na krajích bedny co nejdál zdroje a hodně pijou - je jim horko, teplo ubrat.