Jak donutit slepice aby snaseli jinde?! prosim o radu..

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 18:38
v007

XXX.XXX.46.251

Dobry den, mam slepičky,1 ohromnou žlutou kočinku(dnes snesla vejce po 2 mesicich :D)
2 hedvábničky(včera prvni vejce) kohota araukana a 2 slipky araukany(ty snasi asi mesic)
Mam je v mastali vybeh asi 2x2 metry a 2 velka snasedla. No a rano je vyzenu ven, do vymehu(byvala travnata zahrada) asi 30x 7 metru. Maj tam pristresek kde je krabice vyšši na snašeni vajec, dal jsem tam i podkladky ale slepice vzdy stoji u dvirek a krici, kdyz je pustim leti ohromnou rychlosti do mastale a vejce vyprdnou, jak je donutit snest vajičko v te bedynce?
i jsem je tam nechal jenze kdyz uz v 5 je du zavrit tak ona to proste vydrzi no, takze nevim jak je to naucit, ty hedvabky taky to prvni vejce vyprdy pod tuji na dvore kam utekly :O co s nimi? poradi mi nekdo prosim?
fotka sice z guglu ale je uplne jak kdyz vyfotim mou kočinku :).

16.2.2015 18:47
drivko2

XXX.XXX.47.40

Já bych je nechal 2 dny v tom výběhu a nepouštěl je vůbec dovnitř, je vhodné do té bedýnky dát ty vajíčka třeba 3 a nějakým způsobem je kolem ty bedýnky zavřít (provizorně) a až tam vajíčko snese alespon jedna slepice tak je pustit. (Je to můj subjektivní názor a takhle jsem to naučil i své slepice. ).

Uživatel s deaktivovaným účtem

16.2.2015 19:19

v007 napsal(a):
Dobry den, mam slepičky,1 ohromnou žlutou kočinku(dnes snesla vejce po 2 mesicich :D)
2 hedvábničky(včera prvni vejce) kohota araukana a 2 slipky araukany(ty snasi asi mesic)
Mam je v mastali vybeh asi 2x2 metry a 2 velka snasedla. No a rano je vyzenu ven, do vymehu(byvala travnata zahrada) asi 30x 7 metru. Maj tam pristresek kde je krabice vyšši na snašeni vajec, dal jsem tam i podkladky ale slepice vzdy stoji u dvirek a krici, kdyz je pustim leti ohromnou rychlosti do mastale a vejce vyprdnou, jak je donutit snest vajičko v te bedynce?
i jsem je tam nechal jenze kdyz uz v 5 je du zavrit tak ona to proste vydrzi no, takze nevim jak je to naucit, ty hedvabky taky to prvni vejce vyprdy pod tuji na dvore kam utekly :O co s nimi? poradi mi nekdo prosim?
fotka sice z guglu ale je uplne jak kdyz vyfotim mou kočinku :).

A proč vlastně chcete, aby snašely venku a ne v maštali? Z mnoha důvodů by to bylo právě v maštali vhodnější. Jinak souhlasím s předchozím příspěvkem, zavřít tam, kde chčete, aby snášely, dát podkladky a čekat.

16.2.2015 19:44
v007

XXX.XXX.46.251

drivko2 napsal(a):
Já bych je nechal 2 dny v tom výběhu a nepouštěl je vůbec dovnitř, je vhodné do té bedýnky dát ty vajíčka třeba 3 a nějakým způsobem je kolem ty bedýnky zavřít (provizorně) a až tam vajíčko snese alespon jedna slepice tak je pustit. (Je to můj subjektivní názor a takhle jsem to naučil i své slepice. ).

No jo, jenze tu mame kuny lišky, jestřáby, a norky :(
bydli na samote asi 2 metru od reky plne norku :(.

16.2.2015 20:07
v007

XXX.XXX.46.251

drivko2 napsal(a):

No jo, jenze tu mame kuny lišky, jestřáby, a norky :(
bydli na samote asi 2 metru od reky plne norku :(.

16.2.2015 20:09
v007

XXX.XXX.46.251

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
A proč vlastně chcete, aby snašely venku a ne v maštali? Z mnoha důvodů by to bylo právě v maštali vhodnější. Jinak souhlasím s předchozím příspěvkem, zavřít tam, kde chčete, aby snášely, dát podkladky a čekat.

Mam vybeh pres dvur pod barakem, takze je nemuze babička 3 dene nosit do mastale snaset jako to dela,
a volne behat vsude po dvore teda nebudou... jo kdyby meli chliv u vybehu... tak to by bylo neco jineho.

16.2.2015 22:00

Pouštět do výběu až po snešení vajec.

17.2.2015 14:55
v007

XXX.XXX.46.251

Pouštět do výběu až po snešení vajec.

Dobry napad a reseni, ale ty me slepice sou nejake divne. vetsinou snasi az tak ve 2 nebo ve 3 odpoledne :O
Proste je do te boudicky zavru, alespon tu ktera bude chtit snaset, a necham ji tam... ona ho porad drzet nebude :).

17.2.2015 15:20

v007 napsal(a):
Dobry napad a reseni, ale ty me slepice sou nejake divne. vetsinou snasi az tak ve 2 nebo ve 3 odpoledne :O
Proste je do te boudicky zavru, alespon tu ktera bude chtit snaset, a necham ji tam... ona ho porad drzet nebude :).

Tak jestli mají v maštali výběh, tak je tam prostě dva-tři dny nechte a nehoňte je přes dvůr do výběhu.

17.2.2015 19:58
v007

XXX.XXX.46.251

Tak jestli mají v maštali výběh, tak je tam prostě dva-tři dny nechte a nehoňte je přes dvůr do výběhu.

To jo kdyz je mraz tak jsou zavrene, ale co tim ziskam? vevnitr snaset umej, potrebuji aby se to naucili i venku...
a hlavne kuna mi odnesla z venku vsechny 3 podkladky :o
nemuze se ve dne dat i do slepiček?

17.2.2015 20:18

v007 napsal(a):
To jo kdyz je mraz tak jsou zavrene, ale co tim ziskam? vevnitr snaset umej, potrebuji aby se to naucili i venku...
a hlavne kuna mi odnesla z venku vsechny 3 podkladky :o
nemuze se ve dne dat i do slepiček?

Vymysleljste si to moc komplikovane. Nechcete, aby snasely v mastaly, chcete, aby snasely venku, ale z venku Vam neco odneslo podkladky, takze Vam to bude odnaset i vejce a nebude mit stejne nic. Vzdycky si nekdo neco vymysli, zjisti, ze mu to nefunguje a snazi se to pak naucit zvirata. Ale z me zkusenosti-jakmile si jednou zvykly snaset v mastali, tak se jim proste venku snaset nebude chtit.

18.2.2015 11:52
ladd

XXX.XXX.34.51

I když slepice naučíte snášet venku (kde vám bude něco odnášet vajáčka, tak jako se to již děje s podkladky), v okamžiku, kdy je z důvodu mrazu necháte zavřené v maštali, se zase venku snášet odnaučí.
Máte 3 možnosti:
1. budete slepice jako dosud, nosit ke snášce do maštele a zpět, což mi přijde zvláštní
2. uděláte výběh u maštele
3. postavíte kurník ve stávajícím výběhu.

18.2.2015 12:03
ladd

XXX.XXX.34.51

Nebo
4. ráno slepice přeženete do výběhu. Tam buď vejce snesou nebo to vydrží, než je večer zaženete zpět do maštele a snesou vejce až tam. Jak moc jim škodí denně zadržovat vejce netuším. Možná si čase zvynou a budou snášet na obou místech, podle toho, kde zrovna budou. Ta neustálá změna místa na snášení je ale může dost stresovat, težko říct kde se ten stres může projevit...

Přidejte reakci

Přidat smajlík