Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.2.2015 20:32
Vít

XXX.XXX.91.3

Dobrý den poradí prosím někdo? Mám plně automatizovanou líhen domácí výroby a budu zítra uplně poprvé líhnout. Chtěl bych vědět jestli má cenu i v této líhni vejce cca každé tři dny přendávat a přitom vejce ochladit? Teplota v líhni budu mít od 37.5 do 38.5 stupnu. A vlhkost mám od začátku 60%.19 den přendám vejce do vodorovné polohy do dolíhnovích plat a snížím teplotu o stupeň a zvýším vlhkost na 70%. Děkuji za rady nashledanou.

18.2.2015 15:06
tomáš15_

XXX.XXX.53.226

Dobrý deň. Ja mam v liahni rovnakú vlhkosť ale teplotu mam na 38,5 a tri dni pred liahnutím znížim o 1,5 až 2 stupne. Prve tri dni ich neobraciam ani neochladzujem až po treťom dni začínam. Tri dni pred liahnutím ich tiež neobraciam a ani nechladím a vždy sa my skoro všetky vyliahnú len 2-3 sa nedostanú von

18.2.2015 15:22
Vít

XXX.XXX.91.3

tomáš15_ napsal(a):
Dobrý deň. Ja mam v liahni rovnakú vlhkosť ale teplotu mam na 38,5 a tri dni pred liahnutím znížim o 1,5 až 2 stupne. Prve tri dni ich neobraciam ani neochladzujem až po treťom dni začínam. Tri dni pred liahnutím ich tiež neobraciam a ani nechladím a vždy sa my skoro všetky vyliahnú len 2-3 sa nedostanú von

Děkuji za odpověd udělám to tak jak píšete. Kolikrát denně ochlazujete a na jak dlouho? Asi jednou denně a tak na 10min? A naklápět začínáte taky až od 3 dne že? Já má nastavené naklápění po 7h stačí to? Nebo je to mockrát?

18.2.2015 16:15
gnidka

XXX.XXX.192.18

Já mám v líhni 38°c a vlhkost 70 a první tři dny neobracím a pak obracím jen ráno a večer a pak poslední tři dny neobracím a v pohodě se mi líhnou, před 2 týdny se mi vylíhly kačeny pižmovky a loni kuřátka a husokachny a vše v pohodě.

18.2.2015 19:07
Vít

XXX.XXX.91.3

gnidka napsal(a):
Já mám v líhni 38°c a vlhkost 70 a první tři dny neobracím a pak obracím jen ráno a večer a pak poslední tři dny neobracím a v pohodě se mi líhnou, před 2 týdny se mi vylíhly kačeny pižmovky a loni kuřátka a husokachny a vše v pohodě.

A chladil jste vejce jednou denně od třetího dne? Tak že jste otevřel líhen na 10 min mám líhen v místnosti kde je 21C. že? Děkuji nashledanou.

18.2.2015 20:26
gnidka

XXX.XXX.192.18

Nechladím, jen když otáčím vejce tak mám víko otevřené asi 2 min a taky ji mám v teplé místnosti.

18.2.2015 20:33
Vít

XXX.XXX.91.3

gnidka napsal(a):
Nechladím, jen když otáčím vejce tak mám víko otevřené asi 2 min a taky ji mám v teplé místnosti.

Já mám automatické naklápění tak nevím kolikrát mám vejce chladit, jestli ob den nebo denně?smajlík a na jak dlouho. Slyšel jsem názor jeden krát denně ale zase tu někdo psal že při plně automatické líhni vůbec nechladí tak nevím.

Přidejte reakci

Přidat smajlík