Uživatel s deaktivovaným účtem

Dobrý den, mám dva dotazy, dnes nám něco zabilo mladou slípku, asi se neschovala do kurníku. Mrtvolka byla zatažená do rohu za bednu se zrním a z jedné poloviny pečlivě obraná až na kost (zkrz kosti jsou vidět vnitřnosti). Dá se určit, co to udělalo za potvoru? A druhý dotaz, má cenu použít zbytek slípky jako návnadu do sklopce?
Jinak slepice máme v částečně kryté voliéře(není z vrchu úplně uzvařená) a pozemek je okolo krytý sousedními ploty. Do nejbližšího lesa je to cca 2km přez pole.
napsal(a):
Dobrý den, mám dva dotazy, dnes nám něco zabilo mladou slípku, asi se neschovala do kurníku. Mrtvolka byla zatažená do rohu za bednu se zrním a z jedné poloviny pečlivě obraná až na kost (zkrz kosti jsou vidět vnitřnosti). Dá se určit, co to udělalo za potvoru? A druhý dotaz, má cenu použít zbytek slípky jako návnadu do sklopce?
Jinak slepice máme v částečně kryté voliéře(není z vrchu úplně uzvařená) a pozemek je okolo krytý sousedními ploty. Do nejbližšího lesa je to cca 2km přez pole.
Dobryden, nie som odbornik, no mne sa stalo to iste...potkany.

Tak potkani mě nenapadli, ale je fakt že cokoli jiného by se tam špatně dostávalo. Jak jste to zjistil a jak řešil?
Mě spíš připadá, že to byla kuna nebo tchoř. Pokud byla ohlodaná část obrácena do prostoru za bednu byla tam slepice skutečně zavlečena a můžete vyloučit potkany, v opačném případě, pokud ohlodaná část směřovala ven, tak tam mohla vyděšená slepice zalézt sama aby se ukryla. Lišku můžete taky vyloučit. Sklopec zafunguje pouze, pokud ho tam máte umístěný už delší dobu, když ho tam dáte teď, tak můžete v nejbližších dnech ulovit pouze nezkušené loňské mládě. Mluvím z vlastní zkušenosti jen za podzim mám odchyceny dvě lišky, kunu a 4 potkany. Návnadu klidně můžete použít zbytek slepice, nebo taky nemusíte dávat vůbec nic, pokud je sklopec u stěny a přemístíte vybavení tak, aby to tam zvíře svedlo.
Ještě pokud zvířata nejsou na noc zajištěna, situace se občas zopakuje a můžete příště najít zardoušené veškeré osazenstvo. Vyvozuji to z toho, že píšete, "asi se neschovala do kurníku". Pochopil jsem to tak, že je nechodíte večer zavírat. Ploty nejsou překážka pro žádné ze zmíněných zvířat.

Zavírat chodíme, ale je pravda že ten prostor je tak uzavřený že tři slepice co chtějí spát v kukaních jsem doteď neřešila. Včera už mazaly do kurníku. Ve sklopci se samozřejmě okamžitě chytila naše kočka.
Děkuju za rady, musím být pečlivější, jen doufám že to nejsou ti potkani.

Dokáže zabít dospělou slepici? Nezpochybňuju, jen se ptám.

Pokud se potkani tak řádně nažrali tak po nich v okolí slípky musely být viditelně bobky, se přehlédnout nedá.Potkany jsme chovali jako domácí mazlíčky, pochopitelně ty ze zverimexu a ti jak tolik baští tak to z nich jde hned druhým koncem ven.Jinak bych věřila v tu kočku, nám po slepicích šla taky ale ne naše.

Takže pořádně prozkoumat místo jestli potkani tam byli a když nic nenajdete tak bych tam pro úplné vyloučení zkusila dát třeba kus tvrdého chleba tak aby na něj slepice nemohly a pokud se ztratí nebo bude hodně ohlodaný-tak je to jasný.Dravec to žrát jistě nebude.Pokud třeba slepice pošla na něco jiného než násilnou smrt, mohly jí ohlodat i myši těch je letos hrozně

erikajandova
napsal(a):
Muz ich vecer videl, a len otravu potom treba sypat, alebo v inom vlakne sa tu riesilo, ako na potkany,.
vela stasia
Erika.
To jsem přehlédla ale plno lidí vidí hraboše a má z toho rocnu, takže pokud to bylo opravdu velké tak neni co řešit ale myslím že to neudělali, slepici nezabijí okamžitě nejdou ani po krku jako třeba kočka trvalo by to hodně dlouho než by jí ukousali a to by byl asi i dlouho slyšet křik.Pokud to máte blízko domu něco byste slyšeli.