Uživatel s deaktivovaným účtem

Nám se vrací ale ne pokaždé a si tak 5x v týdnu a jindy musím zahánět a nevím proč tomu tak je ale blízko jejich voliéry má hned pes boudu tak možná že je někdy vyruší, máme je asi 3 týdny zatím samotné takže tvrdit takhle brzy se nedá.Za plotem máme slepice a evidentně mají mandarinky snahu slepice následovat ale kam až by za nimi šly to nevím.

Tedy ještě dodám že je máme v ohradě, pokud myslíte úplně volně z výběhu tak to se s nima rovnou rozlučte.
chov.
napsal(a):
- přesně tak !
- nechte jim jedinou dirku a máte je pryč!
Děkuji za rady:potok mám ve vsi přes cestu, mzslel jsem že bych je cca 1 měsíc nechal zavřené ve volieře, aby si zvykly krmení by měli také jen ve volieře myslíte že se ani tak nebudou vracet bojím se v noci na potoce predátorů.A nebo koupit malá kachnátka aby si zvykla od malinka ani tak by to nešlo?děkuji.

Prostě je to divočina a cestují kam se jim zlíbí nehledě kde si zvykly, oni by ani na tom potoce zůstat nemusely.Těm mým se dnes zas zalíbilo venku, že jim ani nevadilo, že jsou celý den bez žrádla raděj do sebe soukaly suchou trávu.

Tady jsou ty naše, přes to že je kačer dost barevný, mám někdy problém ho najít jak splývá s okolím o kačeně nemluvě já teť mám zas problém, jestli aspoň jedna z těch budek se jim bude líbit, jsem dělala sama, vlastně si dělám vše okolo zvířat, manžel už na to není.
kachny

XXX.XXX.14.201
Zdravím, přidám se do diskuze chovám mandarinky a karolinky mám udělany jezírka na zahradě kde jsou oplocený a za zahradou rybník mám páru karolinek lítavích a ti už tak pět let si dělají co chtějí, letí kde chcou a vždy se vrací a každý rok hnízdí na zahradě kde dám budku na strom, když kachna vysedí mladé odchytnu je než vylezou z budky, a odchovám je v zahradě nakroužkuju a nakřídluju a jak jsou mlade dostatečně velké tak kachna zas odletí na rybník, stejně tak mám i mandarinky tři páry lítají a vracejí se jak se jim zachce, záleží na podmímkách v jakích jich máte, přitahuje je prostě voda a pokud ji nemáte dost prostě odletí a už se nevrátí.
napsal(a):
Tady jsou ty naše, přes to že je kačer dost barevný, mám někdy problém ho najít jak splývá s okolím o kačeně nemluvě já teť mám zas problém, jestli aspoň jedna z těch budek se jim bude líbit, jsem dělala sama, vlastně si dělám vše okolo zvířat, manžel už na to není.
- budky jsou OK - budou se líbit! Již se do nich dívají? Chce to tam dát trochu "stařiny" /stará tráva/ - ony si to pěkně utočí v hnízdo.
- i já si dělám vše sám a manželka určitě tvrdí, že na to již nejsem !
Jinak vše je tak jak se píše v minulém příspěvku! Ano kachničky jdou za větší vodou. I já mám některé schválně nezakupírované /nejlepší je začít s ♂ a ti jsou celý den na větším rybníku a navečer to přiletí zkontrolovat. Někdy jim i na zimu přistřihnu křidélka a oni přez zimu zůstanou doma!

chov.
napsal(a):
- budky jsou OK - budou se líbit! Již se do nich dívají? Chce to tam dát trochu "stařiny" /stará tráva/ - ony si to pěkně utočí v hnízdo.
- i já si dělám vše sám a manželka určitě tvrdí, že na to již nejsem !
Jinak vše je tak jak se píše v minulém příspěvku! Ano kachničky jdou za větší vodou. I já mám některé schválně nezakupírované /nejlepší je začít s ♂ a ti jsou celý den na větším rybníku a navečer to přiletí zkontrolovat. Někdy jim i na zimu přistřihnu křidélka a oni přez zimu zůstanou doma!
Budky tam mají teprv pár dní, takže nedívají dovnitř jsem dala dlouhou starou trávu a trochu mechu, však maj ještě čas.No a jestli budou nějaká kachňata, tak nevím jestli budu kupírovat, nemám na to asi žaludek, to raděj budu každých půl roku stříhat ale asi hůř je prodám...Jinak někdy je lepší si dělat vše sám, nikdo mě do toho nekecá