Jaké slepice mají velká vajíčka?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.3.2015 14:45
ika

XXX.XXX.63.75

Prosím o radu, jaké plemeno slepic si pořídit, aby nesli velká vajíčka? Krmíme co dům dal-kchyňské zbytky.¨Díky.

7.3.2015 16:29
peparazak

XXX.XXX.162.50

Minorky, popripade nejake hybridni.

7.3.2015 19:13
začátek

XXX.XXX.173.101

Velsumky.

7.3.2015 21:08
padu

XXX.XXX.71.118

Přikláním se k hybridkám a minorkám jak bylo napsáno.
a ze zakrslých velsumky.

7.3.2015 22:34
mysak

XXX.XXX.54.5

ika napsal(a):
Prosím o radu, jaké plemeno slepic si pořídit, aby nesli velká vajíčka? Krmíme co dům dal-kchyňské zbytky.¨Díky.

Dobrý den,
Co to je velká vejce? 60g,70g?

8.3.2015 00:00
chipsik

XXX.XXX.209.73

ika napsal(a):

Pokud Vám jde o produkci vajec a efektivitu, pak důležitější než velikost vejce je porovnání spotřeby krmiva a váhy snášených vajec, tj. kolik spotřebovaného krmiva se transformuje do vaječné hmoty. V takovém případě bych zvolil hybridky, které jsou pro účel maximální snášky vyšlechtěny. No a z hybridek pak ty, které jsou lehké a mají tak i malou spotřebu krmiva.

8.3.2015 08:13
ika

XXX.XXX.63.75

Mě říkali, že pokud chci z hybridek dobrou snůšku, tak mám krmit granulema pro nosnice. to si pak můžu kupovat vejce v marketu.

8.3.2015 09:14
rapotacka11

XXX.XXX.32.248

Dopřejte jim travnatý výběh, večer mají volata jak tenisáky .

8.3.2015 13:05
chipsik

XXX.XXX.209.73

ika napsal(a):
Mě říkali, že pokud chci z hybridek dobrou snůšku, tak mám krmit granulema pro nosnice. to si pak můžu kupovat vejce v marketu.

Naše mají celodenní pastvu, obilí, klíčky, drcené kosti, skořápky, zbytky z kuchyně, máčené pečivo a nesou k naší plné spokojenosti.

8.3.2015 13:31
padu

XXX.XXX.71.118

Ono ty granule nejsou zas tak drahé a přijdou mi lepší než sypká směs. a zase tolik zbytku z kuchyně za den člověk nevyprodukuje aby moh krmit slepice s takovým příjmem by nosili tak akorát ocasy.
Takže obilí a granule plus další...psovi taky nedáváte zbytky od oběda to by se moc nenažral.a dostane granule či maso atd...

8.3.2015 20:40
ika

XXX.XXX.63.75

Když já těch zbytků mám spoustu zdarma od jinud. Tak proč dávat 500kč za metrák obilí. Ikdyž to jsem tady fakt řešit nechtěla.

8.3.2015 21:59
padu

XXX.XXX.71.118

Aháááá to musíte říct to pak pusobí že holky dostanou nažrano jen jednou za týden a to po zbytkách co se nasbíraly za tyden a po sobotním obědě.
Ale mužete zkusit pokus.krmte jak říkate když máte přijem dostačující a uvidíte snašku a pak v období kdy budou už nest dejte jeden měsíc i směsku a jestli tam ucitíte změnu ve snašce a tak.

marcelinka1

9.3.2015 20:56
marcelinka1

XXX.XXX.142.46

Musím se přidat - mám minorky a velsumky...velsumka je velmi "ekonomické" plemeno, maličká slepička snáší neúměrně sobě velká vajíčka, obzvlášť v druhém roce. je neskutečně shánčlivá.
Minorky mají velká bílá vajíčka, ale potřebují v zimě zateplené ustájení, nemohou jim namrznout hřebeny. Já je mám v zděném přístřešku a snáší i v zimních měsících velice pěkně.

10.3.2015 10:07
olympionik

XXX.XXX.193.210

U mě jednoznačně vede Leghorna

10.3.2015 12:31
horal

XXX.XXX.58.226

Čím je slepice starší snáší větší vajíčka, hlavně hybrid (moravia, dominant, isa a další) pak také lehká plemena ( Vlaška, Leghornka- bílá skořápka) mají malou spotřebu krmení. Vajíčka s bílou skořápkou mají většinou světlejší žloudek. České slepice Šumavanka, Česká kropenka nesou i v zimě, taktéž malá spotřeba krmení. Většinu slepic mám nebo jsem měl. Na obrázku jsou vajíčka: S -Forverka, stáří slepičky 9 měsíců; M - Šumavanka, stáří slepičky 12 měsíců;
L - Vlaška koroptví, stáří slepičky 2 roky; XL - Dominant, stáří slepičky 3 roky.

10.3.2015 14:17
javorka

XXX.XXX.98.207

Naše hybridky se granulí ani nedotknou. Nesou pořád i v zimě a vajíčka jsou velká s krásnými žloutky. Asi už jsou pěkně zmlsaný

10.3.2015 14:31
beginner

XXX.XXX.244.10

Žádná slepice nenese pořád. Všechny si dávají občas pauzu. Jsem spokojená s Maranskami. Brzy nesou vejce nad 60 gr. Vždyť nemusíte mít jen jedno plemeno, můžete jich mít víc + třeba i hybridku a sama uvidíte s kterými budete nejvíc spokojená.

13.3.2015 22:10
hollywood

XXX.XXX.239.247

Bresse majú už v 4 mesiacov 90 g.

13.3.2015 22:14
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

hollywood napsal(a):
Bresse majú už v 4 mesiacov 90 g.

A to si ako na to prišiel, že by mohla sliepka v 4 mesiacoch vobec znášať? Mal som Bressky, a le niesli až po 6 mesiacoch a dosť malé vajcia. Dostavali Energys zmes po ktorej mali kohuti v 3 mesiacoh jatočnú váhu, ale žiadne plemeno nebude znášať v 4. mesiaci a už vobec nie 90gr. vajcia.

14.3.2015 09:23
jenca

XXX.XXX.161.32

Taky chovám bressy u některých kmenů bílých bresse se objevuje na počátku snášky značné množství dvoužloutkových vajec. Ty jsou docela velká nemyslím ale, že měla 90g (nevážil jsem to). Normální vejce z počátku snášky je malé. První vejce se mi občas objeví na začátku pátého měsíce(směsku do začátku snášky nedávám). Pokud to dám dohromady, mohl z toho přispěvatel výše vyrobit velmi zavádějící větu: "Bresse majú už v 4 mesiacov 90 g.".

14.3.2015 09:33
jenca

XXX.XXX.161.32

Ještě bych doplnil, bressy jsou dobré nosnice(ne tak dobré jako vlašky nebo vranohlávky). A bressy mají opravdu kvalitní šťavnaté tmavší maso navíc rychle rostou(ale ne tak rychle jako brojler). Pro mě je bresska vyjímečná, protože je to masné plemeno s dobrou a brzkou snáškou. Pokud si je ovšem někdo pořídí a čeká že je to mimozemšťan s 90g vejci ve 4 měsících a masem, na které vzniká návyk jako na heroin bude zklamán. A pak bude moje oblíbené plemeno pomlouvat.:).

Uživatel s deaktivovaným účtem

14.3.2015 09:36

Jestli to nebylo myšleno po 4 měsících ve snášce.

7.4.2015 22:14
hollywood

XXX.XXX.239.247

Krmim polskym krmivom firmy tasomix po 18 tom tyždni ak nedam smes na potlačanie nosivosti tak mi nesu z tohto krmiva všetky nosnice nielen bresse tj po 4 mesiacov kdo neveri nech to skusi. wwwtasomix.PL.

Lehce zmatený

7.4.2015 23:08
Lehce zmatený

XXX.XXX.141.138

Nevím co si mám myslet o bressy na polském krmivu, ale jen pro doplnění informací pro tazatele. Hybridky začínají běžně nést od 24-25 týdne. Snůška se stabilizuje teprve během 3 měsíců. Záleží na počasí a vaší snaze vychytat mouchy a dát slepicím co potřebují, většinou je horko a slepičky potřebují změnu a vaši péči (stín, vodu,...). U hybridek jsou vajíčka nad 90g jen ojediněle, třeba i měsíc v roce, ale pak se zase vše vrátí do normálu.

Dříve se funkce vaječníků podporovala květy z kopřiv, ten hrozen býlých kuliček na vrcholu kopřivy. Ale je to spíše pro vynesené slepice, protože v době kdy kopřiva kvete již stejně pořizujete slepice, které jsou starší než 24 týden (nebo tak je to dle mne přirozené, kdo nepořizuje slepice na jaře tak nanejvíše na podzim, mezitím snad nikdo).

8.4.2015 06:08
jenca

XXX.XXX.161.27

Nevím co obsahuje polská směs a počátku snášky v 18 týdnu u více druhů nosnic spíš nevěřím. Směs pro nosnice u mě ale každopádně slepice neuvidí dokud aspoň polovina hejna nenese, vždycky se snažím začátek snášky oddalovat.

8.4.2015 07:40
bara001

XXX.XXX.43.142

Také chovám Bresse, měla jsem loni vajíčka z dvou míst, byly krmené doma připravenou směsí šrotu z pšenice, luskovin, malinko kukuřice a Nutrimixu pro odchov kuřic. Jinak zelené a grit. Jedny začaly nést opravdu v 18 ti týdnech, ty druhé až po 22. Nesou opravdu krásně, jen v zimě reagují na chladné počasí okamžitým výpadkem snášky. Teď v období sběru násadových vajec krmím Energysem právě pro chovné slepice a od 8 slepic sbírám denně 5-7 vajec už třetí měsíc. Po zkušenostech s tímto plemenem na ně nedám dopustit, je to krásná slepice a i přes intenzivní snášku, jsou stále v krásné kondici. A to nepíšu ani o luxusním masíčku.

Ještě k velikosti vajec - nikdy není dobře, když mladá slepice nese veliká vejce. Je třeba aby se pomalu roznesly. Ty moje nesly od srpna vajíčka do 50g a dnes mají 60g a více. Navíc velká vejce u mladé slepice mohou způsobit poranění kloaky a následný úhyn.

8.4.2015 17:34
oskar222

XXX.XXX.103.2

Maransky nesou velká vejce, ale ještě větší mají již zmíněné minorky.

9.4.2015 23:01
tom.50

XXX.XXX.117.5

Největší vejce ze všech slepic nesou husy.

Stejně chytré mi připadá zadání tohoto vlákna. Odborná literatura totiž tvrdí, (to by zadavatel musel ale číst), že žloutek je u slepičího vejce stejný u všech velikostí a rozdíl dělá jen větší či menší bílek a ten je považován za méněhodnotnou složku vejce.

A tak pídit se jen po velikosti vajec a ne jiných kvalitách je celkem diletantské, řekl bych hloupé.

10.4.2015 00:02
chipsik

XXX.XXX.209.73

tom.50 napsal(a):

Stejně chytré mi připadá zadání tohoto vlákna. Odborná literatura totiž tvrdí, (to by zadavatel musel ale číst), že žloutek je u slepičího vejce stejný u všech velikostí a rozdíl dělá jen větší či menší bílek a ten je považován za méněhodnotnou složku vejce.

A tak pídit se jen po velikosti vajec a ne jiných kvalitách je celkem diletantské, řekl bych hloupé.

"Miluju" diskutéry Vašeho typu! Normálně to říct nešlo?

10.4.2015 12:31
ika

XXX.XXX.63.75

Nebýt mé tuposti, nemohl by si lecjaký "chytrolín" zde léčit své pošramocené ego. Myslím si, že pokud je člověk vyrovnaný, nemá potřebu se po někom vozit. Takže fakt nechápu, o co některým lidem jde. Fakt mě mrzí, že nemáte přátelé a jediný kontakt s lidmi máte tím, že je urážíte.

30.4.2015 03:52

Velká bílá vejce mají DEKALB WHITE.

30.4.2015 10:31
beginner

XXX.XXX.210.48

tom.50 napsal(a):

Například u sportovců je podíl bílku ve vejci důležitý, takže také mě zajímalo, která slepice snáší velká vejce. To, jestli se tazatelka zajímá i o jiné kvality, nemůžete vědět, prostě se tady zeptala na velikost, tak proč hned tazatelku srážet a označit její příspěvek za hloupý a diletantský
Jsem spokojená s čistokrevnou Maranskou měděněkrkou. S kvalitou vajec i velikostí. Jestli by nesly jenom na zbytcích z kuchyně to nevím.

30.4.2015 15:14
lydie

XXX.XXX.70.117

tom.50 napsal(a):

Můžete prosím uvést zdroj ze kterého čerpáte informace? Děkuji.

30.4.2015 21:41
tom.50

XXX.XXX.117.5

Vždy když něco dělám, přečtu maximum literatury, kterou seženu. Předloni jsme obnovovali chov po více než třiceti letech. Půjčil jsem si v knihovně nějaké knihy, názvy si nepamatuju. Bylo to několik knih, staré přes dvacet let a i úplně nové, moderní. Kde jsem to vyčetl si však nepamatuju, myslím, že to bylo uvedeno ve více knihách.
Jestliže na některou informaci narazím v několika zdrojích různých autorů a v knihách z různé doby, nemám důvod tomu nevěřit.

30.4.2015 21:54
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

A keď nečítate literatúru, stačí si porovnať rozklepnuté malé a veľké vajíčko. Mám zrdrobnelé barneveldky a hybridky a rozdiel je naozaj len v bielku. Vo veľkom vajci je väčší bielok, žĺtka sú rovnaké.

30.4.2015 22:07
tom.50

XXX.XXX.117.5

Tak jsem prozkoumal Wiki a nenašel jsem tam tu informaci. (Na rozdíl od většiny lidí, které znám Wikipedii docela věřím).

Naopak, v této stati http://cs.wikipedia.org/wiki/%C5%BDloutek se říká, že žloutek má z celkové hmoty vejce asi 30-35% a z toho by jasně vyplývalo, že se vzrůstající celkovou váhou vejce roste úměrně i žloutek.
Nevím jam to je.

30.4.2015 23:40
beginner

XXX.XXX.210.48

Vlevo vejce 52 gr, vpravo 67 gr. Žloutek vlevo 17 gr, vpravo 19 gr.

1.5.2015 08:38
valelant

XXX.XXX.207.3

Také mám bressky a začaly nést až v sedmém měsíci (ale to hlavně kvůli tomu, že přišla zima) a vejce mají spíše menší, tak velikosti M..

Ne-chovatel

1.5.2015 10:31
Ne-chovatel

XXX.XXX.139.27

To že Tome (ty to netvrdíš o zdrobnělých, takže spíše ty Mamko Maria) čteš (či pozoruješ) je hezké, ale rozhodně to o tom žloutku neplatí tak jak jsi to podal (podala).

Pán u nás má zdrobnělé slepičky. Jejich vajíčka mají opravdu oproti bílku velké žloutky - a když slepička končí snůšku (kvůli kvokání) zdá se že v tom posledním vajíčku není bílek snad žádný a je celkově velmi drobné - ale prostě když má celé vajíčko hmotnost či velikost jakou má u jiných slepic jen žloutek, není tvoje teorie z principu obhajitelná. Tak jak píšeš Mamko Maria, pouhým okem musí každý vidět, že to není pravda. Což neznamená že to tak někdy v roce, u jiného druhu slepic, nemůže pozorovateli vycházet.

Jestli ještě budu mít příležitost to ukázat na vejcích (párkrát ročně mi příjde ukázat jaké mají jeho slepičky vajíčka), tak sem odešlu fotku.

1.5.2015 10:48
ing.panda

XXX.XXX.55.16

lydie napsal(a):
Můžete prosím uvést zdroj ze kterého čerpáte informace? Děkuji.

Také by mne zajímalo, která literatura řadí plemena hus mezi slepice a míchá vodní drůbež s hrabavou.

1.5.2015 18:41
ika

XXX.XXX.63.75

Fakt jsem šokovaná, k čemu tak jednoduchá otázka může vést. To nemáte co dělat, že si tady honíte ego kdo je chytřejší? Kdybych věděla k čemu to povede, tak to sem ani nedávám. Jinak gratuluju těm kteří pochopili a napsali, které plemeno by doporučili. Kdybych měla čas číst kvůli všemu několik knížek, tak tu nebudu psát dotazy. Měla jsem ale pocit, že k tomu diskuze na ifauně slouží. Nejspíš jsem se asi spletla.

1.5.2015 19:05
mamkamaria

XXX.XXX.55.2

Ja si však myslím, že keď je to DISKUSIA, tak sem môžeme vložiť svoj názor na položenú otázku, či už je pre zadávajúceho pozitívna alebo negatívna.

2.5.2015 07:09
ika

XXX.XXX.63.75

Já jsem se slušně zeptala, tak nevím, proč mě musel hned urážet.

2.5.2015 10:34
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Ja chovám dlhé roky Laflešky a tie znášajú velké biele vajcia.
Aj Jersejky majú slušnú znášku. Bielefeldky sú tiež dobré nosnice.

Ne-chovatel

2.5.2015 23:17
Ne-chovatel

XXX.XXX.139.27

Zdravím.

Vracím se k tomu co mne zaujalo, jak jsem tu psal o tom malém vajíčku, když slepice končí snůšku (když začíná kvokat a sedět)...

To vejce co jsem dostal jako ukázku a rozbíjel ho, obsahovalo prakticky jen žloutek. Majitel zdrobnělých slepiček ale říká, že jindy ve vajíčku může být jen bílek a nemusí obsahovat žloutek.

U mne nedávno takové, poslední, vajíčko snesla jedna husa. Bylo menší než běžné slepičí vejce (ale i tak možná odpovídalo 60-65 gramovému slepičímu vejci, nevážil jsem ho) a žlotku obsahovalo jen minimum, většinu tvořil bílek.

6.5.2015 23:13
tom.50

XXX.XXX.117.5

ing.panda napsal(a):
Také by mne zajímalo, která literatura řadí plemena hus mezi slepice a míchá vodní drůbež s hrabavou.

Víte, přišlo mi jako motivace k započetí chovu slepic jen to, jak velká mají vajíčka celkem blbé a tak jsem napsal to, co jsem napsal a trvám na tom. Je to nadsázka a každý člověk s i jen průměrným IQ to pochopí, co myslíte?

Já bych se nejdřív zajímal co které plemeno slepic potřebuje a zda jsem schopen mu to zajistit tak, aby ze slepic byl maximální užitek a současně mě "svěřená" zvířata nijak nestrádala.

7.5.2015 12:28

V tomtoi prípade IQ nehra žiadnu rolu. Kto chcel pochopiť, pochopil... kto nechce pochopiť, nepochopí ani na druhýkrat

7.5.2015 13:18
Vocásek

XXX.XXX.45.3

tom.50 napsal(a):
Víte, přišlo mi jako motivace k započetí chovu slepic jen to, jak velká mají vajíčka celkem blbé a tak jsem napsal to, co jsem napsal a trvám na tom. Je to nadsázka a každý člověk s i jen průměrným IQ to pochopí, co myslíte?

Já bych se nejdřív zajímal co které plemeno slepic potřebuje a zda jsem schopen mu to zajistit tak, aby ze slepic byl maximální užitek a současně mě "svěřená" zvířata nijak nestrádala.

I s podprůměrným IQ bys mohl pochopit že nejde o "započetí chovu slepic", lehce to poznáš z toho že zadavatelka dotazu píše jak slepice krmí, to znamená že už slepice má, těžko se totiž krmí zvíře které nemáš

Pokud ti vadí systém ifauny kdy jednotlivé dotazy a odpovědi na ně tvoří ucelené vlákno a není vše na jedné hromadě, popřípadě všechny dotazy a problémy jednoho člověka v jednom vlákně, musíš se obrátit na správce a navrhnou jim změnu systému

Protože na takové blbé komentáře na normální dotaz není nikdo zvědavej
Až se zeptám u kterých plemen a barevných rázů rozeznám po vylíhnutí slepičku od kohoutka taky mi poradíš abych se "nejdřív zajímal co které plemeno slepic potřebuje" ?

7.5.2015 22:42

Vocásku o čo ti ide ? Zadavateľka má veľa kuchynského odpadu, logicky by mala chovať prasa, ale ona nie, ona chce sliepky s veľkými vajíčkami, tak prečo neporadíš

7.5.2015 23:47
tom.50

XXX.XXX.117.5

Vocásek napsal(a):
I s podprůměrným IQ bys mohl pochopit že nejde o "započetí chovu slepic", lehce to poznáš z toho že zadavatelka dotazu píše jak slepice krmí, to znamená že už slepice má, těžko se totiž krmí zvíře které nemáš

Pokud ti vadí systém ifauny kdy jednotlivé dotazy a odpovědi na ně tvoří ucelené vlákno a není vše na jedné hromadě, popřípadě všechny dotazy a problémy jednoho člověka v jednom vlákně, musíš se obrátit na správce a navrhnou jim změnu systému

Protože na takové blbé komentáře na normální dotaz není nikdo zvědavej
Až se zeptám u kterých plemen a barevných rázů rozeznám po vylíhnutí slepičku od kohoutka taky mi poradíš abych se "nejdřív zajímal co které plemeno slepic potřebuje" ?

Tykali si komunisti. Byli jedna parta. A tak:

Soudruhu Vocásku, já soudruh nebyl, nejsem a nebudu a tak nechápu, proč bychom si měli tykat? Husy jsme spolu nepásli a kamarádi taky nejsme.

A ano, ne každý má k chovaným zvířatům vztah, bere je jako prostě "věc", která je na světě jen pro jeho osoh. Nesedla mi otázka zadavatele, přišlo mi to plytké. Taky se se slepicemi neobjímám. Ale neberu je jen jako fabriku na vejce. Holt každý vidíme stejný svět jinak.

Omlouvám se Vocásku vám i zadavateli.

Mimochodem. Když jsme přede dvěma lety zakládali (obnovoval jsem) chov po třiceti letech, nechal jsem se zblnout do Maransek a Bílefeldek od kámoše. Zatímco těžké M mají tendenci přelétávat plůtky a nejsou kamarádské, B jsou neskutečně hodné, klidné a přátelské slepice. Exteriér mají nádherný. Ovšem vajíčka mají k uzoufání malinká i když to jsou mohutné slepice a taky úměrně své figuře sežerou. Přesto je máme s paní raději.
Co se týče užitkovosti ale není nad hybridy Morávie. Hodné, klidné, nelétají a sežerou mnohem méně. Vajíčka mají všechny čtyři nad 60g.

11.5.2015 06:17
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Vocásku o čo ti ide ? Zadavateľka má veľa kuchynského odpadu, logicky by mala chovať prasa, ale ona nie, ona chce sliepky s veľkými vajíčkami, tak prečo neporadíš

Je problém odpovědět na dotaz? Jestli ano je lepší neodpovídat vůbec...

Tykali si komunisti. Byli jedna parta. A tak:

Soudruhu Vocásku, já soudruh nebyl, nejsem a nebudu a tak nechápu, proč bychom si měli tykat? Husy jsme spolu nepásli a kamarádi taky nejsme.

Tykají si chovatelé (jsou jedna parta), tykají si uživatelé diskuzních for na internetu (to si klidně najdi v netiketě )
Pokud nejsi ani chovatel ani uživatel internetu omlouvám se za tykání, ale v tom případě nechápu co a proč sem píšeš...

11.5.2015 13:01

AD Vocásek :Moja rada bola chovať prasa. Zadavateľka už prasa má, takže veľmi som nepomohla . Ale v tvojich príspevkoch si určite nájde niečo, čo jej pomôže zveľadiť chov

11.5.2015 14:02
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Ano, na dotaz které slepice mají velká vejce je jedna z nejlepších odpovědí chovej prasata (mimo téma - tom50 je tvůj manžel? tady na ifauně mě připadnete jako nerozlučná dvojka, kde se objeví jeden s moralizováním hned přispěchá druhý )

Obecně mají větší vejce středně těžká kombinovaná plemena než lehká nosná, slepice v druhé snášce než v první a slepice které mají v krmné dávce dostatek až přebytek bílkoviny.
Konkrétní plemeno s největším vejcem neporadím protože je neznám, ale i tak myslím že tahle odpověď je smysluplnější než třeba... pořiď si psa

11.5.2015 17:21

AD Vocásek : Nespomenul si hybridy, takmer všetke majú veľké vajíčka.

OT : JJ, a teba sme si vyhliadli dietko naše, aby sme boli kompletná rodinka

23.8.2016 11:38
lili1969

XXX.XXX.37.29

Prosím slyšela sem o slepicích které snáší fialova vejce nevíte jaké je to plemeno a kde ho koupit už mám arakauny a green shellky chtěla bych si rozšířit chov i o toto plemeno děkujji za odpověď.

lentak

23.8.2016 12:58
lentak

XXX.XXX.70.94

lili1969 napsal(a):
Prosím slyšela sem o slepicích které snáší fialova vejce nevíte jaké je to plemeno a kde ho koupit už mám arakauny a green shellky chtěla bych si rozšířit chov i o toto plemeno děkujji za odpověď.

No snad nieste jedna s tym co verie ze existuje fialova krava! Milka neexistuje a co sa tyka toho vazho chovu...green shellka ako ste napisala je obycajny hybrid k ktorom su prikrizene araukany ktore doma mate tiez...takze dalsia hlupost a obchodny tah predajcov.

23.8.2016 22:20

Slepice co nese fialově zabarvená vejce existuje.Je to Langšanka. Zadejte do vyhledavače: Croad Langshan Plum Eggs.

lentak

24.8.2016 07:39
lentak

XXX.XXX.70.94

No tak toto fialova urcite nieje..fialova je MILKA na cokolade ale vajicka ani langsaniek nie su...taketo vajicko sa mi z casu na cas objavi aj u hybridiek.

24.8.2016 12:06
lili1969

XXX.XXX.37.29

Děkuji za odpověď. Nevíte zda je někdo chová v ČR nebo alespoň vejce vylíhnu si sama.děkui.

24.8.2016 15:23
Arisko

XXX.XXX.141.180

Tie tu nezoženiete, ale v Nemecku ich majú. Môžete si odtial poslať nás. vajcia. Nech sa darí.

Neregistrovaný uživatel

22.2.2022 11:10
Neregistrovaný uživatel

Jdete se poradit ohledně zdravotního problému, prevence nemoci nebo výživy vašeho zvířete? Nově se můžete obrátit rovnou na odborníky v sekci On-line veterinář. Kvalifikovanou odpověď tam dostanete nejpozději během několika hodin. Ať jsou vaši mazlíčci zdraví a spokojení!

Přidejte reakci

Přidat smajlík