Pizma 2 vejce kazdy den? možné?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
8.3.2015 11:13
lampy

XXX.XXX.34.229

Dobrej mam 2 kachny jednoho kacera. jedna kachna je o neco starší a už začala nést nese do budky od velkeho reproduktoru asi tyden pribyvalo jedno vejce dene. ale po te zacala kachna nest po 2 dene je to mozne nebo ji muze mladsi kachna do hnizda zanaset? nevim co s timkdyby tam nesli obe ta mladsi byla lihnuta v loni v cervnu taksi myslym ze je na to jeste mlada. jinak kačer skace po obou kachnach. diky za rady. vystavil jsem jeste jednu budku ale tam nesnasej.

8.3.2015 11:29
asperulo

XXX.XXX.249.32

Aby jedna kachna nesla dvě vejce za den, není moc pravděpodobné. Spíše snášejí dvě kachny do jednoho hnízda. Můžete to řešit tak, že brzy ráno kachny pustíte a až jedne vleze na hnízdo, tak té druhé tam zamezíte přístup a poblíž ji dáte tu druhou boudu s podkladky. A postupně budete boudy od sebe pomalu trochu vzdalovat, aby si kachny při hnízdění nevadily.Ale je potřeba vědět, která kachna patří do které boudy.
Nebo to nechat jak to je a doufat, že až ta jedne bude chtít sedět, tu druhou tam už nepustí a ona si najde jiné místo. Je dobré vejce sbírat a podložit potom jen část, aby jedna neseděla na vejcích od dvou kachen.

15.3.2015 11:16
lampy

XXX.XXX.34.229

Tak v reproduktoru je us asi 23 vajec a v druhe budce zacli take snaset zatim jedno vejce. tak nevim kdy ktera kachna sedne je to naky divny jsou to prvnicky. necham to na prirode. lidi. kolik tak kachny nasnasej? je mozne ze pizmovky vejce nechaj a nesednou?

15.3.2015 11:31
civkamartin

XXX.XXX.62.3

Nesou vám tam obě kachny, měl jsem ten případ taky problem je ten že i když vám ta jedna zasedne tak tam pustí i tu druhou a ta bude nanášet dál a až bude vajec hodně tak budou postupně po krajích chladnout a nebude z toho vůbec nic...

15.3.2015 15:57
asperulo

XXX.XXX.249.32

Nám už dvě kachny sedí na cca 20-23 vejcích. Třetí kachna má naneseno už 27 , už i píská, pustila peří a stále nesedí. Jinak moje zkušenost, je jak jsem psala, každý rok začne snášet jedna do boudy, po čase se přidá druhá do stejné boudy. Tak je každé ráno - brzy - odděluji, aby se naučila každá snášet jinam. Po zasednutí na hnízdo nepustí ani jinou kachnu ani slepici. Může nastat problém, když kachna z hnízda vyleze, to se pak může nějaká jiná nosnice tam nacpat. Pro tento případ vejce už v průběhu snášky sbírám, nahrazuji podkladky a označuji. Po zasednutí čas od času zkontroluji, zda v hnízdech nejsou nějaká cizí vejce.

15.3.2015 16:11
civkamartin

XXX.XXX.62.3

Aby jedna kachna snesla dvě vejce denně je nesmysl..

15.3.2015 18:00
asperulo

XXX.XXX.249.32

Ano, už to tu bylo řečeno

Přidejte reakci

Přidat smajlík