Dobry den. chcel by som sa spytat chovatelov ruanskych kacic. mam kacera ktory bude mat v aprili rok a nema take velke brucho iba taky vacsi kyl medzi nohami chcel som sa spytat ci taky zostane alebo priberie na vahe a ci potomkovia po nom budu taky isty. za odpoved dakujem.
Nesmíte se na mě zlobit, ale ten kačer opravdu nic moc.Určitě víte, jek má ruánský kačer vypadat, tento takový nikdy nebude..má vysoký postoj, nemá ten typický hluboký kýl, který pod voletem dosahuje až k zemi a kačer má tvar laicky řečeno, obdélníku..Ruánky chovám víc než deset let a s radostí se na ně dívám, jaké jsou to lodě..Být vámi, tak kačera vyměním..moje kačenky jsou taky trochu mohutnější, ale prvně zkuste sehnat nového kačera.Asi jsem vás moc nepotěšila, ale pokud chcete kvalitní potomstvo, jiné řešení nevidím..tak hodně uspěchů!
ančovička
napsal(a):
Nesmíte se na mě zlobit, ale ten kačer opravdu nic moc.Určitě víte, jek má ruánský kačer vypadat, tento takový nikdy nebude..má vysoký postoj, nemá ten typický hluboký kýl, který pod voletem dosahuje až k zemi a kačer má tvar laicky řečeno, obdélníku..Ruánky chovám víc než deset let a s radostí se na ně dívám, jaké jsou to lodě..Být vámi, tak kačera vyměním..moje kačenky jsou taky trochu mohutnější, ale prvně zkuste sehnat nového kačera.Asi jsem vás moc nepotěšila, ale pokud chcete kvalitní potomstvo, jiné řešení nevidím..tak hodně uspěchů!
Dakujem vam za rady. Toho kacera som kupil pred 2 tyzdnami a dostal som k nemu aj listok s hodnotenim na celostatnej vystave zvierat v nitre 2014 a ziskal 95 bodov.tak neviem podla coho sa hodnoti ked nie je taky velky a ziskal tolko bodov.
No, když je to takto, kačer hodnocený, tak třeba ještě doroste..pořádně kačky krmte, pustte na postvu, mají rády slimáky, my nemáme ani jednoho !Krmíme většinou pšenicí, občas namočim starý chleba, brambory se šrotem..ale kýbl s pšenicí mají k dispozici celý den i noc! A pokud máte pěkné velké kačenky, určitě se podaří pěkné potomstvo..někteří chovatelé upřednostnují lehčí kačery, protože jsou šikovnější při páření tak doufám, že jsem vás trochu povzbudila a hurá do líhnutí! určitě víte, že ruánky špatně sedí nebo vůbec, tak musíte počítat s líhní..tak zatím, at se vám daří..pošlu foto.
Dakujem vam za rady. pustam ich na pastvu denne tak na 2 hod a oni potom same pridu do kurina a 5x do tyzdna s nimi chodievam na potok tak na hodinku a ce vikendy na dve hodinky. krmim ich psenicou a psenicnim srotom a obcas aj ten macany chleba ale cez noc som im to v kurine nenechaval ale zacnem im tu psenicu nechavat aj v noci kedze to vy tak robite.
Zdravím, měl bych takovou zapeklitou otázku.Sousedka má ruánské kachny, které jí právě začaly snášet.Já mám ruánského kačera.Včera jsme dali ty její kačeny ke mě na zahradu za kačerem, okamžitě je začal pojímat.
No a nevíme já ani sousedka, jestli ted další vajíčka již budou oplodněná, nebo jsme je dali k sobě pozdě a kačer je měl pojímat už před začátkem snůšky.
Dík za případné rady.
To víte, že budou oplodněná, ale tak za dva, tři dny, vajíčka ve vejcovodu už jsou obalená bílkem a skořápkovou blánou..tak vydržte, vajíčka sbírejte, nechte jen podkladek, třeba slepičí ale potom, nejdéle 14 dní musíte vajíčka strčit do líhně nebo pod kvočnu, slepici, pižmovku, nelépe do líhně, po týdnu líhnutí vajíčka prosvítíte silnou žárovkou, u kachních je krásně vidět pavouk, to je zárodek, srdíčko a kolem něj spousta tepniček do všech stran, dohromady tvoří jakýsi tmavý půlměsíc uchycený u širšího vrcholu vajíčka..tak to jsem trochu předběhla situaci, zatím vám přeju hodně oplozených vajíček!
ančovička
napsal(a):
To víte, že budou oplodněná, ale tak za dva, tři dny, vajíčka ve vejcovodu už jsou obalená bílkem a skořápkovou blánou..tak vydržte, vajíčka sbírejte, nechte jen podkladek, třeba slepičí ale potom, nejdéle 14 dní musíte vajíčka strčit do líhně nebo pod kvočnu, slepici, pižmovku, nelépe do líhně, po týdnu líhnutí vajíčka prosvítíte silnou žárovkou, u kachních je krásně vidět pavouk, to je zárodek, srdíčko a kolem něj spousta tepniček do všech stran, dohromady tvoří jakýsi tmavý půlměsíc uchycený u širšího vrcholu vajíčka..tak to jsem trochu předběhla situaci, zatím vám přeju hodně oplozených vajíček!
Díky moc, budu se snažit, vajíčka by šly do líhně, pokud nějaká najdu