Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
12.3.2015 15:32
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Dobrý den, mám kohouta vlašáka. Je rok starý. Má 10 slepiček, stará se o ně dobře. Oplozenost vajec je stoprocent. Najednou ale začal být agresivní. Je v uzavřené prostorné voliéře.Už včera, kdy se do mě pustil poprvé, ale hlavně dnes, když dostávali v poledne strouhanou mrkev na mě dost ůtočil. Přitom k nim do voliéry chodím denně několikrát, měl by být zvyklej. CHovám se k nim hezky, povídám si s nima. Co s ním ? Vyměnit ? Nechci mít jizvy na nohou po jeho zobáku.

12.3.2015 16:28
prasiatka

XXX.XXX.71.6

Ukaž mu kdo je pan ja mam taky kohouta ale na mne neskače ale když pride cudzi človek tak utoči jak stažny pes.

12.3.2015 16:29
prasiatka

XXX.XXX.71.6

Ukaž mu kdo je pan ja mam taky kohouta ale na mne neskače ale když pride cudzi človek tak utoči jak stažny pes.

12.3.2015 16:30
prasiatka

XXX.XXX.71.6

andreakiss napsal(a):
Dobrý den, mám kohouta vlašáka. Je rok starý. Má 10 slepiček, stará se o ně dobře. Oplozenost vajec je stoprocent. Najednou ale začal být agresivní. Je v uzavřené prostorné voliéře.Už včera, kdy se do mě pustil poprvé, ale hlavně dnes, když dostávali v poledne strouhanou mrkev na mě dost ůtočil. Přitom k nim do voliéry chodím denně několikrát, měl by být zvyklej. CHovám se k nim hezky, povídám si s nima. Co s ním ? Vyměnit ? Nechci mít jizvy na nohou po jeho zobáku.

12.3.2015 17:50
andreakiss

XXX.XXX.34.131

prasiatka napsal(a):

Je nějaký jiný způsob kromě sekyrky a násilí toho dosáhnout ? Nechce se mi ho zmlátit, používat násilí na zvířetech se mi vůbec nelíbí. Má někdo jiné zkušenosti ?

12.3.2015 19:37
ronx

XXX.XXX.106.245

Môj amroxák je tiež taký ale odo mňa raz schytal s vedrom/kýblom plným vody a od vtedy mám pokoj - viem že to môže vyzerať trošku drasticky ale bolo to omylom skočil na mňa akurát keď som im nalieval vodu a reflex sebaobrany zafungoval ale zabralo to aj keď sme boli obaja mokrý

12.3.2015 19:47
mysak

XXX.XXX.41.48

Hmm jakmile jednou začne, už to moc nezměníte. Aby vůbec nezačal, je lepší snad, když je kohoutů víc. A tak nějak s rovnoměrně sestavenou hierarchií, kdy ani jeden není na vrcholu. Potom se tak nějak vyvztekají mezi sebou. a nemají čas hledat si soka v ošetřovateli. Jestli váš kohout dělá probléme, pořiďte mu na "hraní" kohouta bojového plemene, pak zkrotne a stane se zněj slepice.

12.3.2015 19:58
andreakiss

XXX.XXX.34.131

mysak napsal(a):
Hmm jakmile jednou začne, už to moc nezměníte. Aby vůbec nezačal, je lepší snad, když je kohoutů víc. A tak nějak s rovnoměrně sestavenou hierarchií, kdy ani jeden není na vrcholu. Potom se tak nějak vyvztekají mezi sebou. a nemají čas hledat si soka v ošetřovateli. Jestli váš kohout dělá probléme, pořiďte mu na "hraní" kohouta bojového plemene, pak zkrotne a stane se zněj slepice.

Jooo, tak to je docela zajímavé, to by mě nenapadlo, dát mu tam jiného kohouta. Ale budu muset dát zase vlašáka, kvůli oplodněnosti vajec. Nechce se mi ho hned zbavovat, je dobrej. Ale vychovám i dalšího a když se starej nepolepší, holt půjde do polévky. Děkuji moc za radu.

12.3.2015 20:17
fotr

XXX.XXX.251.24

Mě se stalo to samé že na mě začal kohout útočit. Myslím že by to mohlo být paradoxně právě tím že se o ně hezky staráte a povídáte si s nimi. ten kohout pravděpodobně začal na Vás žárlit. Mě osobně už nepomohlo nic. Domlouval jsem mu po dobrém i po zlém a nakonec musel do polívky.

13.3.2015 06:13
jenca

XXX.XXX.161.27

Já bych byl rád, že vajíčka jsou oplodněná a kohout hlídá. Vybírám si většinou do chovu dominantnějšího kohouta. Loni ze dvou kohoutů bresse vybraných na chov jsem dal ke slepicím prvního a slepice ho začaly pronásledovat a oklovávat(vím že by nakonec nejspíš vyspěl). Vzal jsem druhého(ten na mě občas skočil už v odchovně) a byl okamžitě klid, do cca 10 minut už začal slepice pojímat. První šel ještě ten den na víno. U jednoho obzvlášť útočného rodobarvého vlašáka jsem vyzkoušel: chycení pod krkem ve výskoku, namočení do bečky s vodou, přiklopení na hodinu pod bedničku od ovoce, polití kýblem vody. Všechny metody fungovaly - asi tak na půl dne. Některý kohout si svoje území prostě hlídá. Kohout není na mazlení nastavte mu nohu a pak ho chyťte pod krkem nebo prožeňte. Nebo si, jako moje žena, nechte u výběhu opřené koště. Metoda s druhým kohoutem popisovaná panem Kafkou je taky zajímavá, škoda že už nemám zmiňovaného vlašáka na vyzkoušení.

13.3.2015 06:46
jenca

XXX.XXX.161.27

Ještě bych doplnil, agresivního vlašáka z předchozího příspěvku jsem našel jedno ráno, kdy jsem ještě nezavíral na noc kurník a byl od krve. Krční závěs byl slepený, jako byste ho namočila do černé barvy s kečupem, laloky na několika místech roztrhlé. V kurníku to vypadalo jako vystřižené z hororového filmu, stříkance krve po stěnách. Ovšem nebyla usmrcena ani jedna slepice. Bylo to v létě takže předpokládám, že do kurníku vlezla mladá kuna(nemám iluze že by se kohout ubránil dospělé kuně). Kohoutovy jsem videsinfikoval kousance a přežil taky. Na podzim předminulý rok jsme ho bohužel našli s bratrem mrtvého bez známek poranění.

13.3.2015 07:04
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. druhéno nepořizujte, ten váš domácí ho zabije. na tom jsou založeny kohoutí zápasy.řešil jsem něco podobného mezi kohouty.agresorovi jsem pověsil na krk asi patnáct centimetrů dlouhý klacek tak, aby ho měl vodorovně, asi pět centimetrů nad zemí.chodit mohl, ale jak se rozeběhl, šlápl si na ten klacek a upadl na zobák.takto měl starosti sám se sebou a s pronásledováním přestal.nakonec se sžili.až půjdete do voliery, okamžitě napadněte vy jeho.on musí pochopit, že prohrál.samozřejmě s citem.povalte ho na hřbet a pomuchlujte.pokud to nepomůže, pak už opravdu jen sekerka a to víno a opatřit jiného vlašáci jsou tímto pověstní.

13.3.2015 07:28
linduš

XXX.XXX.164.146

Měla jsem dva bratry vlašáky. jeden mazel, druhý útočil. hned při prvních útocích jsem ho hodně razantně vychovávala. no, přestal, ale záda jsem si musela hlídat pořád, i když běžně se mi obloukem vyhýbal.
u mě taková potvora už nemá šanci. v dětství jsem si užila kohouta na hlavě a zádech a k těmhle slípkám děti taky chodí

13.3.2015 07:31
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Právě z tohoto důvodu jejich agresivity vlašky již nikdy více.kohouti, kteří spolu vyrůstali, jsou schopný se pozabíjet.dali jsme sousedovi jednoho, neviděli se tři dny, a ve společném výběhu se seprali jako koně, jeden musel být utracen, jinak by zabili navzájem.jeden by byl zabit, a druhý by nejspíš pošel na následky zranění po zápase.

13.3.2015 07:40
linduš

XXX.XXX.164.146

Tak to já měla problém jen s tím jedním. v dětství to byl vždycky nějaký velký bílý. barevný nikdy neskočil. ani se mi klucí netřískali do krve, maximálně ďubky na hřebínku. ale tenhle agresor byl pak bit i hodným bratrem, to je pravda.

13.3.2015 07:56
jenca

XXX.XXX.161.27

linduš napsal(a):
Měla jsem dva bratry vlašáky. jeden mazel, druhý útočil. hned při prvních útocích jsem ho hodně razantně vychovávala. no, přestal, ale záda jsem si musela hlídat pořád, i když běžně se mi obloukem vyhýbal.
u mě taková potvora už nemá šanci. v dětství jsem si užila kohouta na hlavě a zádech a k těmhle slípkám děti taky chodí

To si z dětství pamatuju taky :). Myslím, že to byl bílý leghorňák. Měli jsme ho s kamarády ze školky, jako zábavu u sousedů. Hra spočívala v tom, kdo dokáže proběhnout výběh k protější brance. Skupinka nalákala kohouta k opačné straně výběhu a vybraný odvážlivec se pokusil proběhnout. Většinu to skončilo kohoutem na hlavě a odchodem domů s pláčem:). Co si pamatuju, tak jsme, pokud nás dospělí přistihli, dostali ještě všichni co neutekli přídavek:). Později jsme na stejnou zábavu používali berana. Dnes bych to svoje děti asi dělat nenechal, co si pamatuji dokázal kohout svou cca 5 cm ostruhou prorazit oteplovací kalhoty punčochy a slušně zranit lýtko.

13.3.2015 08:14
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Ano s agresivitou se nejčastěji setkáváme u vlašek a leghornek.oni totiž taky oboje pochází z itálie.leghorna je vpodstatě bílá vlaška.kdo ví, jestli jim v žilách nekoluje krev nějakých bojovnic.myslím, že ano. jiná plemena nejsou agresivní v takovém měřítku, jako tato dvě.proto je již nikdy nechci.jsou s nimi jen problémy.mám welsumky a wyandotky.to jsou vysloveně andílci, ještě nikdy jsem u nich agresivitu vůči chovateli nezaznamenal, maximálně jen kohouti mezi sebou, a to ještě ne na život a na smrt, jako u výše zmíněných plemen, vždy to jeden včas vzdá.

13.3.2015 15:09
jenca

XXX.XXX.161.32

Jo souhlasím s tím že vlašáci bývají dost temperamentní, ale jsou to na dvoře krasavci, hlavně rodobarví. Vlašky jsou navíc výborné nosnice. Nemám, ani jsem neměl žádné jiné slepice, kde by běžně byla dobrá snáška i v době kdy vejce vyberu z kurníku a jsou zmrzlá na kámen:). U mě mají zelenou, těch pár škrábanců za rok, když si zapomenu hlídat záda mi nevadí. Dětem jsem ukázal, jak jsou kohouti agresivní, takže k nim mají zdravý respekt. A abych parafrázoval slova z knihy Muž se srdcem kovboje, "Do frasa, dyť je to jen kohout!" :).

13.3.2015 15:37
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Moc Vám všem děkuji za příspěvky, hodně jsem se u nich nasmála (i když realita je v tu chvíli jiná, zrovna když teče krev) Určitě si ho ale nechám, líbí se mi právě, jak se stará o pipky, jak je volá, když jim tam něco nesu, jak je chválí za snesené vejce a navíc je to opravdu krasavec. Holt tedy se budu muset s ním poprat a být pak v pozoru, když jim tam vlezu. Dnes si mě tedy dost hlídal, když jsem jim šla vybrat vejce, a jakmile jsem byla venku za pletivem, tak skočil, syšák. No musíme udržovat spolu oční kontakt aby to bylo v pořádku. A prát se s ním budu, až budu doma sama, nerada by jsem u toho měla obecenstvo

12.5.2015 21:48
rosten

XXX.XXX.82.122

Stejná zkušenost. kohout na zádech a hned sekera. od té dpby, jak je náznak agrese tak sekara a jiny kohout.

13.5.2015 06:40
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Ten náš útočník už je také v mrazáku. Škoda, byl pěkný, ale. Už mám nového, stejného fešáka.

13.5.2015 11:50
peparazak

XXX.XXX.162.50

A hlavne, je moc hodny

13.5.2015 18:10
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Jo, jo, moooc hodnej. Po tatínkovi.

7.12.2015 22:50
O.Peru

XXX.XXX.181.214

Mňa začal napádať 7 mesačný kohút orlovka.Nechal som ho ako najkrajšieho na výmenu alebo predaj.Kedže začal byt agresívny je vhodný na chov?Alebo ho radšej neponúkať a urobiť perkelt?

8.12.2015 19:22
andreakiss

XXX.XXX.34.131

Po nějaké době přemýšlení jsem přišla na to, proč začal být na mě kohout zlej. Já jsem mu totiž sebrala dvě oblíbenkyně, jelikož jich měl hodně. A pak právě začal. Tak jsem si to vlastně zavinila sama. Andrea.

8.12.2015 23:27
honzapm

XXX.XXX.182.25

Můj nový kohout (Vlaška koroptví) byl v pohodě do doby, než jsem si přidřepnul při rozdělávání ohně. Kousek od ohniště je maliniště a tam soudružky momentálně mají hrabací pohotovost - to to lítá. A jak mi to nechtělo hořet (mokré větve ze sadu), tak jsem v podřepu za hromadou větví strávil více času, než můj František byl schopný akceptovat. Myslel si (asi), že tam číhám na ty jeho vypelichané krasavice (s nekalými úmysly). Nenápadně (děsně) mne začal obcházet, nervozně nakukoval a začal brousit křídlem po zemi. A odpoledne - právě při strouhání mrkve, už se mi zamotal do kapuce, a to nejsem žádný trpaslík. Nasadil jsem mu brýle (malé, bažantí), od té doby na mne nic nezkusil, ale na ostatní skáče dál. Momentálně je v bezocasové fázi, což mu mělo zmenšit sebevědomí, dává si pozor a od lidí utíká. Tak snad mu to vydrží. Problém je s tím, že klove mladé slepičky. Je to fešák, to jediné ho zatím udržuje naživu, ale dlouhodobě to jisté nemá. Jinak ostatní moji vlašáci jsou a byli vždy v pohodě. Jeden stříbrně zbarvený za mnou dokonce chodí - je dost mlsný. Skákali vždy hybridní kohouti nebo Leghorn.

Přidejte reakci

Přidat smajlík