Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2015 17:39
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Dobrý den. nedávno jsem si koupil 40 kuřat. a 4 z nich se mi zdály nemocné. dal jsem je tedy bokem aby nenakazily ostatní... včera mi umřelo jedno a dnes další... ze začátku se to projevilo jen tím že kuřata polehávaly a neměly o nic zájem... když jsem je oddělil od ostatních začaly se dávat do kupy zobaly a chovaly se normálně... pak dostaly průjem a bylo mi jasné že je asi konec... včera kuře prostě normálně zobalo a na jednou se převrátilo a bylo po něm... večer jsem našel druhé kuře ležet na zádech... obrátil jsem ho na nohy a zase vypadalo normálně ale ráno bylo taky mrtvé... nevíte náhodou o co jde ?... a nebo jak jim pomoct aby mi nakonec neumřelo všech 40 ?... předem moc děkuji za odpovědi.

16.3.2015 18:38
pajakrejcirikova

XXX.XXX.140.21

Já bych v takové situaci asi nečekala na naše názory na Fauně, ale ptala bych se hned veterináře.Sama nevím.

16.3.2015 18:49
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Zatím to není tak vážné aby se to řešilo přes veterináře...4 kuřata ze 40... spíš se nemužu dívat na to jak ty poslední dva kuřata pomalu umírají... snad se to nerozleze každopádně děkuji za reakci.

16.3.2015 19:02
tereza.128

XXX.XXX.32.3

Až se to "rozleze", bude na veterináře pozdě.

16.3.2015 19:35
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

Co třeba vlhko?

16.3.2015 19:37
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Jasně... ale zatím jsou ostatní kuřata zdravá a mě šlo spíš o pomoc těm nemocným... pokud možno bez veterináře... nemyslím si že kuře které stejně jednou příjde na talíř je zvíře se kterým by se mělo jezdit k veterináři a cpát do něj další peníze... chápu že ženy mají na tohle jiný nazor... moje dcera je stejná ale buďme realisté...

16.3.2015 19:38
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Jsou v papírové krabici pod vyhřívanou žárovkou... vlhko tam moc není a zbytek kuřat je v provizorním "domku" ze staré lednice... taky sucho... ale děkuji za normální radu...

16.3.2015 19:42
josef.juzanin

XXX.XXX.39.46

Na průjem místo vody odvar heřmánku nabo černý čaj. na vlhko padají i káčata a housata.

16.3.2015 19:45
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Děkuji určitě vyzkouším.. nemyslím si že by měli vlhko ale podívám se co se dá dělat aby byli čím jak nejvíc v suchu.

16.3.2015 19:58
horal

XXX.XXX.58.226

Kalfosz napsal(a):
Jsou v papírové krabici pod vyhřívanou žárovkou... vlhko tam moc není a zbytek kuřat je v provizorním "domku" ze staré lednice... taky sucho... ale děkuji za normální radu...

Mohla by to být kokcidioza. I když nemáte vlhko pod nimi mohlo by tam být vysoké vzdušní vlhko z nedostatečného větrání.

16.3.2015 20:02
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Je pravda že moc větracích otvorů tam není... ráno se na to podívám a pokusím něco udělat s řešením lednicového kurníku.

16.3.2015 20:10
padu

XXX.XXX.71.118

Určitě i tvaroh je to desinfekce na střeva.
starším kuřatum davam i česnek.
no a malým dejte vodu dal od tepla at to kuře musí vyjít z vyhřateho prostoru napít se a pak zas šup pod lampu.
Ono kuřata pod kvočnou taky vylezou k vodě kde není vyhřev a je to dobře pač je to otužující a upevnujě to imunitu u kuřat.
určitě misto vody bylinky jak bylo psano.

16.3.2015 20:14
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Zkusím jim dát ještě ted na večer ten černý čaj a zitra zkusím sehnat heřmánek... jsou zhruba týdenní takže předpokládám že česnek by asi ještě nezvládly... ale tvaroh zkusím jen aby po něm ale neměly ještě větší průjem.

16.3.2015 20:22
dragoun1

XXX.XXX.45.159

Kalfosz napsal(a):
Dobrý den. nedávno jsem si koupil 40 kuřat. a 4 z nich se mi zdály nemocné. dal jsem je tedy bokem aby nenakazily ostatní... včera mi umřelo jedno a dnes další... ze začátku se to projevilo jen tím že kuřata polehávaly a neměly o nic zájem... když jsem je oddělil od ostatních začaly se dávat do kupy zobaly a chovaly se normálně... pak dostaly průjem a bylo mi jasné že je asi konec... včera kuře prostě normálně zobalo a na jednou se převrátilo a bylo po něm... večer jsem našel druhé kuře ležet na zádech... obrátil jsem ho na nohy a zase vypadalo normálně ale ráno bylo taky mrtvé... nevíte náhodou o co jde ?... a nebo jak jim pomoct aby mi nakonec neumřelo všech 40 ?... předem moc děkuji za odpovědi.

Kmite k1 dělam kurata 30 let ale vždy jsem začílnal z k1 skuste sulfaxok.

16.3.2015 21:19
padu

XXX.XXX.71.118

Tvaroh je pravě nejlepší v prvním týdnu života ja davam tvaroh po třech dnech ale jen trošku aby kaže kuře sezoblo a stačí.je kyselý a desinfekčnína střeva.
no týden staré to bych česnek nastrouhal a vzal do prstu a dal jim do zobačku malinko.na tom nic nebude.
mate dvě kuřata ještě tak na jednom zkoušejte a uvidíte.
je možné když přežijí tak s nima bude trošku problem třeba budou nachylnější ale třeba ne a budou to zdravé silné kusy.

16.3.2015 21:30
dragoun1

XXX.XXX.45.159

padu napsal(a):
Tvaroh je pravě nejlepší v prvním týdnu života ja davam tvaroh po třech dnech ale jen trošku aby kaže kuře sezoblo a stačí.je kyselý a desinfekčnína střeva.
no týden staré to bych česnek nastrouhal a vzal do prstu a dal jim do zobačku malinko.na tom nic nebude.
mate dvě kuřata ještě tak na jednom zkoušejte a uvidíte.
je možné když přežijí tak s nima bude trošku problem třeba budou nachylnější ale třeba ne a budou to zdravé silné kusy.

S tim tvarohem dejte pokoj směs je směs kdyz chci něco dělat tak pořadně ta smes kurata podrží.

17.3.2015 07:12
ančovička

XXX.XXX.222.190

Jestli máte u kuřat kokcidiozu, což je pravděpodobné, nasadte jim do vody sulfakox, sulfadimidin, jestli ta nemocná kuřata byla s ostatními, z trusu už budete mít nakazežených víc kuřátek..a dejte směs, jak píše dragoun.

17.3.2015 12:56
milanhorinka

XXX.XXX.234.159

Dobrý deň.Vôbec nepíšete o aký vek kurčiat ide.Tieto popisujúce príznaky môže mať na svedomí vlhkosť, malá teplota, slabé vetranie a krmenie.Prvé dni po vyliahnutí krmím preosiatým kukuričným šrotom, potom k 1.Na druhý deň po vyliahnutí vakcinácia livacox-proti kokcidioze.Na 10 deň života salgén.Chcem pripomenúť, že častejšie podávanie sulfacox T brzdí hydinu v raste, preto je lepšie podať jednorázovo livocox je to ochrana po celí život kurčaťa pred kokcidiozou.Tiež si myslím, že papierová krabica na 40 kusov kurčiat nieje správne riešenie, lepšie by poslúžila stará šatníková skriňa a v nej výhrevná žiarovka.Samozrejme skriňu dať na ležato a Vrchom regulovať vetranie.Myslím si, že ak chcem niečo chovať tak sa na to pripravím, predíde sa tým niektorým problemom.Chovu zdar M.H.

17.3.2015 13:17
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Věk kuřat jsem zminil někde v komentářích jde o zhruba týdenní kuřata a v papírové krabici mam jen ty nemocné... ted už tedy jen 1 a snad už další nepřibydou... ostatní kuřata jsou ve staré ledničce se žárovkou a větrání jsem na rady v předchozích komentářích taky vypracoval svědomitěji... jen jsem teda nečekal nemoc je pravda že na nakou chorobu jsem se nepřipravil... každopádně všem děkuji za rady určitě vyzkouším ten sulfakox a bylinné vývary místo vody.

17.3.2015 13:20
padu

XXX.XXX.71.118

dragoun1 napsal(a):
S tim tvarohem dejte pokoj směs je směs kdyz chci něco dělat tak pořadně ta smes kurata podrží.

Tak ono jen směska a zředěná vodou při pití je taky na trus pěkně sračkoidní
a směs je sucha a nutí kuřata pít.
At se pán podíva na trus u kuřat jestli je červený tak myslím že kokcidioza a to přelečí praškem od veterinaře do vody.

17.3.2015 13:20
padu

XXX.XXX.71.118

Jak to tedy pokračuje?daří se zachrana?a co ostatní?

17.3.2015 13:47
Kalfosz

XXX.XXX.167.68

Barva trusu je normální... no a zachrana nic moc... včera večer umřelo 3.... ale brahmanka se zatím drží... davam jí ten heřmánek a černý čaj sulfakox jsem zatím nesehnal ale taky ho nasadím tak uvidíme... snad se mi ji povede ještě zachránit... jinak ostatní kuřata vypadají pořád zdravě tak snad jim to vydrží.

17.3.2015 15:49
kacper

XXX.XXX.234.21

Ja to robim takto, prve 2 dni len cajik a par zrniecok kukuricneho srotu,7 dni nezeru nic ine okrem kukuricneho srotu ziadne tvarohy zltka chlebiky az potom pridavam k1, asi na druhy den dostavaju kuriatka hydrovit A, D, E skoro ziadny uhyn, sulfacox-t len vtedy ak vidim ze maju vodnasty trus, ale este skor ako sa zacnu krcit od toho neskapu za jednu noc, to moze byt nieco ine, ja msm veterinara na konzultacie 24 h denne doma

17.3.2015 21:12
dragoun1

XXX.XXX.45.159

padu napsal(a):
Tak ono jen směska a zředěná vodou při pití je taky na trus pěkně sračkoidní
a směs je sucha a nutí kuřata pít.
At se pán podíva na trus u kuřat jestli je červený tak myslím že kokcidioza a to přelečí praškem od veterinaře do vody.

Komu chcete radit loni 90 kuřat uhyn žadny chceto prevenci.

17.3.2015 21:23
kastef

XXX.XXX.138.131

Taky nedám na směsku dopustit-na téměř 100 odchovaných kuřat mám úhyn 2 ks, a to byli dva mrzáčci hned po vylíhnutí.Nikdy sem podomácku žádné kuřátka nekrmila, kuřátka po směsi rostou jako z vody.

18.3.2015 06:55
bara001

XXX.XXX.43.142

Léky proti kokcidioze jsou dostupné pouze na předpis veterináře.

18.3.2015 12:14
padu

XXX.XXX.71.118

dragoun1 napsal(a):
Komu chcete radit loni 90 kuřat uhyn žadny chceto prevenci.

Píšu jen své zkušenosti, ano směska je zaklad kukuřičný šrot žlutý je pro kuřata zajímavý a směs K1 ale k tomu přidávám toto a taky loni z 20 kuřat žadný uhyn.Ono je to i v publikacích o drubeži o tvarohu, vojtěšce atd...
A má prababička před sto lety takto krmila a dařilo se.když nebyla směska byla strouhanaka atd.
Ale určitě směska je základ.

18.3.2015 21:40
dragoun1

XXX.XXX.45.159

bara001 napsal(a):
Léky proti kokcidioze jsou dostupné pouze na předpis veterináře.

Pokud máte v blizkosti veterinaře snad vám to napíše u nas neni problem.

19.3.2015 09:55
host

XXX.XXX.156.19

Kuřata neumírají ale hynou, umírá jenom člověk a včela.

19.3.2015 10:42
bronda

XXX.XXX.98.84

host napsal(a):
Kuřata neumírají ale hynou, umírá jenom člověk a včela.

Ne každý člověk umírá - prý to neplatí pro chlapy - jak tvrdí Věra Chytilová:

No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou.

19.3.2015 11:50
tereza.128

XXX.XXX.32.3

bronda napsal(a):
Ne každý člověk umírá - prý to neplatí pro chlapy - jak tvrdí Věra Chytilová:

No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou.

Právě jsem si poprskala monitor. To musím dát přečíst své drahé polovičce, aby si o sobě moc nemyslel.

22.3.2015 09:18
lampy

XXX.XXX.34.229

Kalfosz napsal(a):

Me se stalo ze kurata meli u zadku prilepeny trus docetl jsem se ze se jim to muze zaschnout a ucpat streva a zahynou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík