Dobrý den. nedávno jsem si koupil 40 kuřat. a 4 z nich se mi zdály nemocné. dal jsem je tedy bokem aby nenakazily ostatní... včera mi umřelo jedno a dnes další... ze začátku se to projevilo jen tím že kuřata polehávaly a neměly o nic zájem... když jsem je oddělil od ostatních začaly se dávat do kupy zobaly a chovaly se normálně... pak dostaly průjem a bylo mi jasné že je asi konec... včera kuře prostě normálně zobalo a na jednou se převrátilo a bylo po něm... večer jsem našel druhé kuře ležet na zádech... obrátil jsem ho na nohy a zase vypadalo normálně ale ráno bylo taky mrtvé... nevíte náhodou o co jde ?... a nebo jak jim pomoct aby mi nakonec neumřelo všech 40 ?... předem moc děkuji za odpovědi.
Jasně... ale zatím jsou ostatní kuřata zdravá a mě šlo spíš o pomoc těm nemocným... pokud možno bez veterináře... nemyslím si že kuře které stejně jednou příjde na talíř je zvíře se kterým by se mělo jezdit k veterináři a cpát do něj další peníze... chápu že ženy mají na tohle jiný nazor... moje dcera je stejná ale buďme realisté...
Kalfosz
napsal(a):
Jsou v papírové krabici pod vyhřívanou žárovkou... vlhko tam moc není a zbytek kuřat je v provizorním "domku" ze staré lednice... taky sucho... ale děkuji za normální radu...
Mohla by to být kokcidioza. I když nemáte vlhko pod nimi mohlo by tam být vysoké vzdušní vlhko z nedostatečného větrání.
Určitě i tvaroh je to desinfekce na střeva.
starším kuřatum davam i česnek.
no a malým dejte vodu dal od tepla at to kuře musí vyjít z vyhřateho prostoru napít se a pak zas šup pod lampu.
Ono kuřata pod kvočnou taky vylezou k vodě kde není vyhřev a je to dobře pač je to otužující a upevnujě to imunitu u kuřat.
určitě misto vody bylinky jak bylo psano.
Kalfosz
napsal(a):
Dobrý den. nedávno jsem si koupil 40 kuřat. a 4 z nich se mi zdály nemocné. dal jsem je tedy bokem aby nenakazily ostatní... včera mi umřelo jedno a dnes další... ze začátku se to projevilo jen tím že kuřata polehávaly a neměly o nic zájem... když jsem je oddělil od ostatních začaly se dávat do kupy zobaly a chovaly se normálně... pak dostaly průjem a bylo mi jasné že je asi konec... včera kuře prostě normálně zobalo a na jednou se převrátilo a bylo po něm... večer jsem našel druhé kuře ležet na zádech... obrátil jsem ho na nohy a zase vypadalo normálně ale ráno bylo taky mrtvé... nevíte náhodou o co jde ?... a nebo jak jim pomoct aby mi nakonec neumřelo všech 40 ?... předem moc děkuji za odpovědi.
Kmite k1 dělam kurata 30 let ale vždy jsem začílnal z k1 skuste sulfaxok.
Tvaroh je pravě nejlepší v prvním týdnu života ja davam tvaroh po třech dnech ale jen trošku aby kaže kuře sezoblo a stačí.je kyselý a desinfekčnína střeva.
no týden staré to bych česnek nastrouhal a vzal do prstu a dal jim do zobačku malinko.na tom nic nebude.
mate dvě kuřata ještě tak na jednom zkoušejte a uvidíte.
je možné když přežijí tak s nima bude trošku problem třeba budou nachylnější ale třeba ne a budou to zdravé silné kusy.
padu
napsal(a):
Tvaroh je pravě nejlepší v prvním týdnu života ja davam tvaroh po třech dnech ale jen trošku aby kaže kuře sezoblo a stačí.je kyselý a desinfekčnína střeva.
no týden staré to bych česnek nastrouhal a vzal do prstu a dal jim do zobačku malinko.na tom nic nebude.
mate dvě kuřata ještě tak na jednom zkoušejte a uvidíte.
je možné když přežijí tak s nima bude trošku problem třeba budou nachylnější ale třeba ne a budou to zdravé silné kusy.
S tim tvarohem dejte pokoj směs je směs kdyz chci něco dělat tak pořadně ta smes kurata podrží.
Dobrý deň.Vôbec nepíšete o aký vek kurčiat ide.Tieto popisujúce príznaky môže mať na svedomí vlhkosť, malá teplota, slabé vetranie a krmenie.Prvé dni po vyliahnutí krmím preosiatým kukuričným šrotom, potom k 1.Na druhý deň po vyliahnutí vakcinácia livacox-proti kokcidioze.Na 10 deň života salgén.Chcem pripomenúť, že častejšie podávanie sulfacox T brzdí hydinu v raste, preto je lepšie podať jednorázovo livocox je to ochrana po celí život kurčaťa pred kokcidiozou.Tiež si myslím, že papierová krabica na 40 kusov kurčiat nieje správne riešenie, lepšie by poslúžila stará šatníková skriňa a v nej výhrevná žiarovka.Samozrejme skriňu dať na ležato a Vrchom regulovať vetranie.Myslím si, že ak chcem niečo chovať tak sa na to pripravím, predíde sa tým niektorým problemom.Chovu zdar M.H.
Věk kuřat jsem zminil někde v komentářích jde o zhruba týdenní kuřata a v papírové krabici mam jen ty nemocné... ted už tedy jen 1 a snad už další nepřibydou... ostatní kuřata jsou ve staré ledničce se žárovkou a větrání jsem na rady v předchozích komentářích taky vypracoval svědomitěji... jen jsem teda nečekal nemoc je pravda že na nakou chorobu jsem se nepřipravil... každopádně všem děkuji za rady určitě vyzkouším ten sulfakox a bylinné vývary místo vody.
dragoun1
napsal(a):
S tim tvarohem dejte pokoj směs je směs kdyz chci něco dělat tak pořadně ta smes kurata podrží.
Tak ono jen směska a zředěná vodou při pití je taky na trus pěkně sračkoidní
a směs je sucha a nutí kuřata pít.
At se pán podíva na trus u kuřat jestli je červený tak myslím že kokcidioza a to přelečí praškem od veterinaře do vody.
Barva trusu je normální... no a zachrana nic moc... včera večer umřelo 3.... ale brahmanka se zatím drží... davam jí ten heřmánek a černý čaj sulfakox jsem zatím nesehnal ale taky ho nasadím tak uvidíme... snad se mi ji povede ještě zachránit... jinak ostatní kuřata vypadají pořád zdravě tak snad jim to vydrží.
Ja to robim takto, prve 2 dni len cajik a par zrniecok kukuricneho srotu,7 dni nezeru nic ine okrem kukuricneho srotu ziadne tvarohy zltka chlebiky az potom pridavam k1, asi na druhy den dostavaju kuriatka hydrovit A, D, E skoro ziadny uhyn, sulfacox-t len vtedy ak vidim ze maju vodnasty trus, ale este skor ako sa zacnu krcit od toho neskapu za jednu noc, to moze byt nieco ine, ja msm veterinara na konzultacie 24 h denne doma
padu
napsal(a):
Tak ono jen směska a zředěná vodou při pití je taky na trus pěkně sračkoidní
a směs je sucha a nutí kuřata pít.
At se pán podíva na trus u kuřat jestli je červený tak myslím že kokcidioza a to přelečí praškem od veterinaře do vody.
Komu chcete radit loni 90 kuřat uhyn žadny chceto prevenci.
dragoun1
napsal(a):
Komu chcete radit loni 90 kuřat uhyn žadny chceto prevenci.
Píšu jen své zkušenosti, ano směska je zaklad kukuřičný šrot žlutý je pro kuřata zajímavý a směs K1 ale k tomu přidávám toto a taky loni z 20 kuřat žadný uhyn.Ono je to i v publikacích o drubeži o tvarohu, vojtěšce atd...
A má prababička před sto lety takto krmila a dařilo se.když nebyla směska byla strouhanaka atd.
Ale určitě směska je základ.
host
napsal(a):
Kuřata neumírají ale hynou, umírá jenom člověk a včela.
Ne každý člověk umírá - prý to neplatí pro chlapy - jak tvrdí Věra Chytilová:
No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou.
bronda
napsal(a):
Ne každý člověk umírá - prý to neplatí pro chlapy - jak tvrdí Věra Chytilová:
No jó, mužský, ti nestárnou. Šediny je zdobí, brýle jim svědčí, vrásky jsou sexy. Žádné křečové žíly. Žádná celulitida. Žádné klimakterium. Ale pak najednou… zdechnou.
Právě jsem si poprskala monitor. To musím dát přečíst své drahé polovičce, aby si o sobě moc nemyslel.
Kalfosz
napsal(a):
Me se stalo ze kurata meli u zadku prilepeny trus docetl jsem se ze se jim to muze zaschnout a ucpat streva a zahynou.