Zchlaďte ji. Acilpirin vám fungoval tak, že snížil kvokací horečku. Slepici vemte a pověste na půl dne do nějakého síťovaného pytle(pokud jste rybář, tak použijte starý podběrák). Důležité je, aby se ze spodu ochlazovala. Brutálnější metoda je, namočit ji před zavěšením do kýble s vodou. Akci možná budete muset 1 max. dvakrát zopakovat.
Uživatel s deaktivovaným účtem

abraxis
napsal(a):
Mám otázku, mám hybridy Dominant, jedna mi už tretí deň sedí v hniezde, začína sa ježiť a pomaly vidím na nej, že z nej bude kvôčka..
Kedysi sme kvôčky liečili acilpirínom.. ale už si to presne nepamätám, má niekto zaručenú radu?
jačmeň nedávam a ani ho v šrote nemajú. :).
Obvyklá metoda: kvokající slepici dát do králíkárny, klece, ustájení apod. kde nebude mít žádnou podestýlku, aby se nemohla zahřát odspodu. Myslím, že 1/2 den v pytli (ač se to tak také dělává) je málo, jestliže už 3 dny kvoká. k žrádlu krmení bohaté na bílkoviny.
Já hybridní slepice odkvokávám tak, že je přemístím do jiného kurníku. Když nenajde své hnízdo, tak přestane po třech dnech kvokat. + krmení a voda. U plemen která májí zachovanou kvokavost, tam je to horší. Takové kvočny si většinou sednou na jákákoli vejce, která najdou. Ale proto se zase pořizují, aby vodily kuřata
Ja mám odkvokávaciu bedničku, do ktorej sliepku zavriem a keďže su všade diery aj odspodu, tak si nemože akumulovať pod sebou teplo a kvokanie ju prejde za 1-3 dni.
Kedysi sa v takých bedniach prepravovali konzumne vajcia.
abraxis
napsal(a):
Mám otázku, mám hybridy Dominant, jedna mi už tretí deň sedí v hniezde, začína sa ježiť a pomaly vidím na nej, že z nej bude kvôčka..
Kedysi sme kvôčky liečili acilpirínom.. ale už si to presne nepamätám, má niekto zaručenú radu?
jačmeň nedávam a ani ho v šrote nemajú. :).
Tezko, cernou hybridku jsem nejmene 5y celou poradne vymachal v rece,2 dny sedela na betonu pod kyblem, toceni vy pytli,...
a nic..