Kvočka - ako ju odhovoriť?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
16.3.2015 21:58
abraxis

XXX.XXX.179.143

Mám otázku, mám hybridy Dominant, jedna mi už tretí deň sedí v hniezde, začína sa ježiť a pomaly vidím na nej, že z nej bude kvôčka..
Kedysi sme kvôčky liečili acilpirínom.. ale už si to presne nepamätám, má niekto zaručenú radu?

jačmeň nedávam a ani ho v šrote nemajú. :).

17.3.2015 07:11
jenca

XXX.XXX.161.27

Zchlaďte ji. Acilpirin vám fungoval tak, že snížil kvokací horečku. Slepici vemte a pověste na půl dne do nějakého síťovaného pytle(pokud jste rybář, tak použijte starý podběrák). Důležité je, aby se ze spodu ochlazovala. Brutálnější metoda je, namočit ji před zavěšením do kýble s vodou. Akci možná budete muset 1 max. dvakrát zopakovat.

Uživatel s deaktivovaným účtem

17.3.2015 07:22
Uživatel s deaktivovaným účtem

abraxis napsal(a):
Mám otázku, mám hybridy Dominant, jedna mi už tretí deň sedí v hniezde, začína sa ježiť a pomaly vidím na nej, že z nej bude kvôčka..
Kedysi sme kvôčky liečili acilpirínom.. ale už si to presne nepamätám, má niekto zaručenú radu?

Obvyklá metoda: kvokající slepici dát do králíkárny, klece, ustájení apod. kde nebude mít žádnou podestýlku, aby se nemohla zahřát odspodu. Myslím, že 1/2 den v pytli (ač se to tak také dělává) je málo, jestliže už 3 dny kvoká. k žrádlu krmení bohaté na bílkoviny.

18.3.2015 08:40
asperulo

XXX.XXX.249.32

Já hybridní slepice odkvokávám tak, že je přemístím do jiného kurníku. Když nenajde své hnízdo, tak přestane po třech dnech kvokat. + krmení a voda. U plemen která májí zachovanou kvokavost, tam je to horší. Takové kvočny si většinou sednou na jákákoli vejce, která najdou. Ale proto se zase pořizují, aby vodily kuřata

18.3.2015 17:29
peter z bratislavy

XXX.XXX.240.152

Ja mám odkvokávaciu bedničku, do ktorej sliepku zavriem a keďže su všade diery aj odspodu, tak si nemože akumulovať pod sebou teplo a kvokanie ju prejde za 1-3 dni.
Kedysi sa v takých bedniach prepravovali konzumne vajcia.

18.3.2015 18:01
abraxis

XXX.XXX.149.54

Už je od včera v bedničke (zeleninovej). Teda uvidíme.3 krát denne ju vyhodím aby sa napila a najedla.

18.3.2015 18:17
v007

XXX.XXX.110.207

abraxis napsal(a):

Tezko, cernou hybridku jsem nejmene 5y celou poradne vymachal v rece,2 dny sedela na betonu pod kyblem, toceni vy pytli,...
a nic..

18.3.2015 18:55
dita73

XXX.XXX.241.146

Já bych tu slepici netrápila namáčením, používám drátěnou klec, aby se nemohla zahřívat odspoda, krmím plně směsí pro nosnice, a 1-2 x čtvrtku acylpyrinu. Myslím, že ten kousek humánního léku ji neoslabí víc, než kdyby seděla zbůhdarma několik týdnů na vejcích.

18.3.2015 19:22
andreakiss

XXX.XXX.34.131

I mě se jedna hybridka rozhodla, že bude kvočna. Dala jsem jí na zem do přístavku, na ní zelenou bedýnku, takovou vyšší, vodu, zrní. No a hold tam bude minimálně 3 dny. Není to nic moc, ale nedá se nic dělat.

15.5.2018 14:15
ludmilaikov

XXX.XXX.241.79

Absolútne najvhodnejší a najrýchlejší spôsob odkvokávania.
Ja používam starý kovový rám s pletivom a priklopím hocičím (aby neušla a zbytočne nezmokla).
Dám jej iba vodu a doprajem výhľad na napchávajúce sa kolegyne.
V pdstate ide o to, aby si nemohla držať brucho v teple.

15.5.2018 21:23
2mazutak

XXX.XXX.3.12

přesně, tu samou přepravku jsem na tento ůčel také použil, jen jsem ji přepažil, přeřízl víko a používám ji na dvě slepice.chovám jen zdrobnělé.čtvrtý den bylo po kvokání.

Přidejte reakci

Přidat smajlík