Myslím, že to není dobrý nápad, kachna slepičí vejce nejspíš rozšlape a pokud vam sedí pižmovka, což nepíšete, jaká kačena vám zasedla, tak pižmovka sedí 35 dní, kachna 28, slepice 21, tak přemýšlejte..na kuřátka bych si pořídila malou líhen, dneska je jich k dostání mnoho typů a cena také celkem přijatelná, pokud plánujete menší chov, tak se vám to do budoucna určitě vyplatí..
Dobrý deň, môžem poprosiť o radu?Minulý rok som kúpila mladé kačičky zdrobnené-párik.Máme jazierko a majú domček, kde ich zatváram na noc.Kačka mi teraz začala znášať, zniesla dve vajcia.Našla som ich vyhodené pred domčekom.Dala som jej ešte jednu búdku so senom ku jazierku, ale vajce bolo voľne v tráve.Vajcia som podložila pod hodvábničku, ktorá kvočí.Chcem sa opýtať ako to funguje u kačiek? Keď znesie prvé vajce, mala by zasadnúť? Nechcem kupovať liaheň, mám to len pre zábavu ako hobby, ale chcela by som mať pár malých kačičiek.Ďaľšie vajce jej už asi nechám, vložím do hniezda.Koľko vajec by mala zniesť?Možno je ešte mladá, ale vidím ich sa páriť vo vode.A ešte mám jeden dotaz, všimla som si, že káčer dnes kríval, pozerala som mu nohu, ale nič som nevidela.Nemôžu mu chýbať nejaké vitamíny?