Jak stará housata a kachňata?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
27.3.2015 09:28
Monika333

XXX.XXX.49.24

Ahoj, prosím jak staré housata a kachňata mám koupit aby nebyli už tak moc náročné? Minulý rok jsem teprv s nimi začala. První jsem koupila 1-3 týdny staré (to bylo moc malé), nemám možnost jim svítit, takže zřejmě nastydli...a pošli. Koupila jsem další..opět takhle malé a odchovala jsem je v obýváku :-D Tak to už taky nechci...navíc nám je pak vzala kuna...takže všechna práce přišla vniveč. Koupila jsem potřetí a ty nám už vydrželi...ale...letos bych se ráda vyhnula náročnosti těch nejmenších. Poraďte prosím jak staré mám tedy vybírat :) Děkuju.

27.3.2015 11:04
ovecka

XXX.XXX.0.0

Spíše záleží na tom, jak stará Vám budou nabízena. na teplotu už nejsou, moc náročná" (stačí jim 20 °C a mohou do vody), když je jim tak 6 týdnů a jsou zapeřena bílým peřím. Ale taková už asi nikdo nenabízí. Ona jsou totiž po dalších 4 týdnech jatečně zralá na porážku (při vysoké úrovni výživy).
Proto firmy nabízejí právě věk 1-3 týdny, to ještě nejsou tak rozežraná a prodej se vyplatí. Dana.

28.3.2015 07:10
ančovička

XXX.XXX.222.190

Myslím si, že ve vašem případě, když nemáte vyhovující podmínky pro chov a zabezpečení mládat, doporučila bych vám, je nechovat. Mám z toho špatný pocit, když si lidi stěžují, že jim nejen mládata hynou a přitom jim neposkytnou jejich přirozené a nutné životní podmínky..vám mohu poradit jen to, abyste si na sv.Martina koupili vykrmenou a nejspíš i zabitou husu, i finančně se vám to vyplatí..

28.3.2015 07:22
Monika333

XXX.XXX.49.24

ančovička napsal(a):
Myslím si, že ve vašem případě, když nemáte vyhovující podmínky pro chov a zabezpečení mládat, doporučila bych vám, je nechovat. Mám z toho špatný pocit, když si lidi stěžují, že jim nejen mládata hynou a přitom jim neposkytnou jejich přirozené a nutné životní podmínky..vám mohu poradit jen to, abyste si na sv.Martina koupili vykrmenou a nejspíš i zabitou husu, i finančně se vám to vyplatí..

Mame podminky na cely statek. Dekuji ovecce za radu, sezenu vice jak tydenni ;).

28.3.2015 14:06
veraboskova

XXX.XXX.174.250

Já tu mám pod žárovkou kachně od babičky co zbylo, ostatní postupně pochcípaly. Čínka je dostatečně nedokázala zahřát. Už má 14 dní teď. Asi bych na kachňata počkala. Loni jsme kupovali 3týdenní ruánky až někdy začátkem léta, sehnat se i pak dá.

28.3.2015 16:25
Monika333

XXX.XXX.49.24

veraboskova napsal(a):
Já tu mám pod žárovkou kachně od babičky co zbylo, ostatní postupně pochcípaly. Čínka je dostatečně nedokázala zahřát. Už má 14 dní teď. Asi bych na kachňata počkala. Loni jsme kupovali 3týdenní ruánky až někdy začátkem léta, sehnat se i pak dá.

Díky.. taky počkám a koupíme je až dýl, když už bude teplo a nebudou proto tak náchylné ;).

Přidejte reakci

Přidat smajlík