Dobrý den,
jako úplný laik jsem si zakoupil před dvěma týdny 20 třídenních kuřat směs plymutek bílých, žíhaných, hempshire a welsumky. Dnes jsem u jedné welsumky jako u jediné našel na krku v oblasti volete bouli o velikosti menší, než hlava kuřete. Aby to bylo nacpaé vole mi přijde divné, proto že to má jen jediná... Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale je to nějaký nádor, nebo je to běžné... jak mám postupovat?
Děkuji Martin.
Uživatel s deaktivovaným účtem

kott.arbo
napsal(a):
Dobrý den,
jako úplný laik jsem si zakoupil před dvěma týdny 20 třídenních kuřat směs plymutek bílých, žíhaných, hempshire a welsumky. Dnes jsem u jedné welsumky jako u jediné našel na krku v oblasti volete bouli o velikosti menší, než hlava kuřete. Aby to bylo nacpaé vole mi přijde divné, proto že to má jen jediná... Omlouvám se za možná hloupý dotaz, ale je to nějaký nádor, nebo je to běžné... jak mám postupovat?
Děkuji Martin.
Vložte primárně foto, nejsme věštci z křišťálové koule. Ale spíše než nádor to bude nacpané vole. Prostě měla velsumka větší hlad, třeba
..pokud kuře není ještě v pořádku, zkuste ucpané vole u slepic..., bohužel, už se nám to u jednoho kuřátka přihodilo
Zdroj: http://www.chovame.cz/forum/drubez/ucpane-vole-u-slepice-6660/?kotva=ucpane-vole-u-slepice-6788.
Mne sa to stalo u sebritky, myslela som, že je chorá, potom som jej skúsila prehmatať krk a asi jej to pomohlo, lebo som ju mala zavretú a našla som vedľa nej malý kamienok a hrča zmizla pri tom prehmatávaní sa jej asi posunul, vôbec nejedla, nepila už som myslela, že to je koniec a bol to obyčajný kameň