Dnes mám 19 den vajíčka v líhni-od včera tam jedno vejce zapáchá, napřed jen při přičichnutí-te´d už je to cítit i v líhni.Vím, které to je...dala sem ho do vody, plavalo.
Dvě takové smradlavky sem vyhodila už 1O den-je zajímavé, že v minulosti se nikdy žádné vejce na čich necíila, a to sme líhli už párkrát, a to ani při očichání vajec co se nevylíhly, a nebo fakt o byly fakt záprtky.Mám to vyhodit?Smrad je čím dál větší...
Uživatel s deaktivovaným účtem

Stačí kyblik a vlažná voda.
Mrtvé vejce plne hnilobných plynu plave, živá vejce jdou ke dnu.
Hlavně to nedávejte do vody, jak se léta nevhodně radí.
Emu vejce je na takové hokusy moc vzácné.
Nejlepší je udělat si na neprosvítitelné vajíčko houpačku.
Něco jako váhu.
Buďto konstrukci udělat ze zbytků dřeva nebo to pověsit
na vhodnou bytelnou stolní lampičku, vlasec nebo pevný tenký provázek
nebo měděný drátek a zavěsit vhodnou velmi lehkou misku
(vytvarovaný polystyren, desinfikovaná podmiska od kupovaného ovoce, zeleniny aj.)
a položit tam vajíčko, ustálit.
Jakmile se to samo začne houpat, je tam živý zárodek.
https://www.youtube.com/watch?v=XqZUZOISOpw

Předpokládá to samozřejmě zárodek dostatečně vyvinutý, pokud není, pohne se kulový. Jinak i v Austrálii občas prší, takže s tou citlivosti to nebude tak horky. Namočení trvá max dvě vteřiny, kdo chce, může vejce potom do sucha otřít. To pro jistotu...

No, nepredpokladam že to někdo bude koupat v mocuvce. Zas tak moc bych lidi nepodceňoval. Ostatně psal jsem ve vlažné vodě, kdyby se přece jen našel někdo méně chápavý, tak je to zejména proto, aby zárodek neutrpěl teplotní šok a aby nedošlo vlivem chladu ke smršťování skořápky a tim případnému nasávání kontaminované vody do vejce. Stačí číst bez emocí a hluboce se na gauciku zamyslet..

Ano, ale jen na základě chladnutí bych si vyřadit neoplozené vejce netroufal.
Při ponechání neoplozených vajec v líhní do konce líhnutí hrozí, že zaplynovana vejce puknou a znehodnotí ostatní vejce.

Teoreticky pokud je prasklá skořápka tak ano, to už by ale byl obsah vejce v líhní. Pokud ne, nic při vlažné vodě nehrozi. Kdo chce jistotu, může použít třeba 1% roztok chloraminu.
No a pokud to tak bylo, má zadavatel vyhráno a další vejce už máčet nemusí.
honzapm
napsal(a):
Něco jako váhu.
(vytvarovaný polystyren, desinfikovaná podmiska od kupovaného ovoce, zeleniny aj.)
Ďakujem pekne až zajtra budem doma tak to skúsim .Len je to 28 deň z cca 55 dní inkubacie .Tak neviem či by sa to začalo hýbať nakoľko zárodok je ešte dosť malý si myslím .Ale za skúšku to stojí
tulhusi
napsal(a):
Ďakujem pekne až zajtra budem doma tak to skúsim .Len je to 28 deň z cca 55 dní inkubacie .Tak neviem či by sa to začalo hýbať nakoľko zárodok je ešte dosť malý si myslím .Ale za skúšku to stojí
Ďakujem .Ono nieje problém vodu vymeniť na každé vajíčko nová voda .hlavne mi ide o to aby som tomu viac neuškodil.Husacie vajíčka som takto pár krát kupal ale to je o niečom inom.

honzapm
napsal(a):
Něco jako váhu.
Jéžiš, ten je ošklivej! Ale tyranosauřího předka nezapře.
tulhusi
napsal(a):
Nemáte zač.
Další z tipů je před započetím inkubace vejce zvážit,
vyvíjející se vejce mění svou hmotnost, odpařuje se z něj voda, váha se snižuje.
To, ve kterém se vývoj zastavil, bude těžší, úbytek hm. se zastaví.
Je dobré si to vést pro každé vejce zvlášť a vejce Emu mít od zač. označena.
Zvážit je můžete i teď, pokud byla stejně velká, jen tak pro zajímavost.
Jinak výroba houpačky není jen tip pro vás.
Pro konkr. případ 28 den z 55.
Je to tip tř. pro rodiny s dětmi v nouz. stavu, kdy se rodina může zabavit,
spojit, a sledovat zázraky přírody. Čtou to tu stovky dalších lidí, plus se Vyhledávání
si to najde někdo i za rok, kdy váš případ nebude aktuální, ale obecný tip se mu hodí.
To je komplexní uvažování při virtuální diskusi.
To jsem zkoušela když jsem začala s chovem emu a moudrá sem z toho nebyla váha šla dolů všem.

Neuvěřitelné, při porézní skořápce...
Už to taky nedělám je to ztráta času. Teď už jen napíšu číslo a datum vložení do líhně a čekám kdy začnou pípat.

Chápu že je to mimo chápání. Stejně jako spermie v bílku a podobný cipoviny. Ne všechno prozradí strejda Google...jak se lihne marabu na slepicím fóru taky dobrý

Jakoby se nám tu rozmáhal nějaký ten nešvar, zdá se mi to? Pánové, postavit proti sobě kohouty a finito!

Stačí dvě a pak je pěkně držet v teple, ne v ruce. Vlastně pár jsou dvě...jo a ten chloramin je jistota, zvlášť před držením v teple

honzapm
napsal(a):
Zrovna mě ten jeho stalking začínal bavit a dostaneme zaracha. Vy jste ale.
Ale kdo to má furt číst, že? Jakoby toho nebylo už tak kolem dost. Basta fidli. A just jsem dneska vypustil hedvábky ze psího azylu, už ta podlaha pod hoblinama byla nějaká navlhlá a kdepak bych pak skladoval pšenku a směsku, že. Takže hrajeme vabank, ale vypadaly holky šťastně, jen kokouš nějak nepochopil, kudy vrátky do výběhu Ale je novej, však on na to přijde.

Na rady už tady jeden chytrollin je. Ale proč ne, ať je tady těsno, tak co na to Google? https://cs.m.wikipedia.org/wiki/M útne

Na rady už tady jeden chytrollin je. Ale proč ne, ať je tady těsno, tak co na to Google?
https://cs.m.wikipedia.org/wiki/M útne

No nic, Google mi nejde. I faunovou hvězdou se nestanu, co naplat.
Vezměte vejce ve kterém odumřel zárodek a vyhoďte ho.

Já se na nic neptal