Méně hrabavý druh slepice

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
7.4.2015 08:33
Richard Krupka

XXX.XXX.32.40

Dobrý den. Je možné najít u chovatelů druh slepic, které tolik nehrabou? Budu mít deset slepic na ploše 700 metrů čtverečních a obávám se holých míst.. Jaký druh slepic byste doporučovali? Nechci zakrslé. Napadli mě Leghornky.. Co myslíte vy? Děkuji za odpověď. R. K.

7.4.2015 08:47
zntomas

XXX.XXX.216.50

Leghornky jsou lehké a tím pádem přelétají a hrabou jako normální slepice.Jesli chcete slepici která nehrabe až tak tolik kupte si hedvábničky sice jsou drahé ale jsou pěkné.Ale moc nesnášej přes zimu u nich nenajdete 1 vajíčko.Snad není plemeno které nehrabe uplně.

7.4.2015 09:09
pe3k

XXX.XXX.234.140

Menej vraj hrabú sliepky s operymi nohami.Teda po česky " s rousy".Skúste si vybrat z plemien s touto charakteristikou.

Uživatel s deaktivovaným účtem

7.4.2015 10:23

zntomas napsal(a):
Leghornky jsou lehké a tím pádem přelétají a hrabou jako normální slepice.Jesli chcete slepici která nehrabe až tak tolik kupte si hedvábničky sice jsou drahé ale jsou pěkné.Ale moc nesnášej přes zimu u nich nenajdete 1 vajíčko.Snad není plemeno které nehrabe uplně.

No, já chovám hedvábničky, nemohu říci, že nehrabou (jsou kusy, které rozhodně dělají čest řádovému jménu "hrabaví"), ale do trávníku díry neudělají, pokud je ucelený. jinak mě tedy snáší i v zimě, záleží, jak jim vyjde jejich snáškový cyklus mezi jednotlivým kvokáním. Jinak již bylo řečeno, že méně hrabou plemena s opeřenými nohami. "Nehrabací" slepice podle mne nejsou A pokud jde o leghornky, tak jako nejtypičtější představitel shánčlivého lehkého typu slepice budou hrabat o 106

7.4.2015 16:14
lostris

XXX.XXX.191.77

Soudě podle brahmanek které mám, tak si nemyslím že je rousy v hrabání nějak omezují. Je to spiš o ppočtu slepic na určité ploše, pár slepic ve velkém výběhu vám trávnik viditelně nepoznamená, čím menší plocha pro výběh je tim víc je vytížená a timpádem i zničená. Myslím že hrabavá drůbež hrabat prostě bude

7.4.2015 19:33
ovecka

XXX.XXX.203.146

Mám hedvábničky a hrabou jako všechny ostatní. Trávník ve výběhu vyzobaly a rozhrabaly během půl roku. Teď jsou ve skleníku a mají tam 20cm díry a neustále je přemísťují. prostě hrabavá drůbež, jak má být. Dana.

7.4.2015 21:55
mysak

XXX.XXX.38.133

Málo hrabou sumatránky, ale zase kvočou jako šílené. Taky australky nebyly v hrabání tak činné, oproti jiným...

8.4.2015 08:15
ančovička

XXX.XXX.222.190

Dobrý den, vy sice nechcete zakrslé slepičky, já chovám vlašky, maransky, brahmanky, ale rousné zakrslé, milflérky nemají chybu! ty můžou chodit celý rok po zahradě i mezi záhony, tedy i po záhonech a neudělají žádnou škodu hrabáním! sbírají broučky a červíky, zavírám je do voliéry v době zrání jahod, protože ty milují a bylo by za pět minut posbíráno! vajíček snáší dost, jsou vynikající kvočny a matky a jsou krásné! i kdyý jsou malé, doporučuji!

12.4.2015 13:30
ponka1

XXX.XXX.88.99

Ano leghorny hrabou jak o život, jsou to velice aktivní slepice, hedvábničky mě kdysi dělali doslova zákopy no rousné mám, ale je to málo vajec a v zimně žádné. Zkusila bych těžší klidnější plemeno třeba jako faverolky zdrobnělé, ono celkově lehčí zdrobnělá slepice udělá méně škody jako velká se silnými běháky

30.11.2015 13:06
vonbrizon

XXX.XXX.203.221

Navaži na diskuzi. Zajímalo by mě, jestli zdrobnělé plemena (krom výše zmíněné rousné zakrslé) hrabou méně či nikoliv. uvažuji o velsumkách nebo wyandotkách, že by chodily po celé zahradě, ale nechci aby mi ji zničily.

30.11.2015 13:21
2mazutak

XXX.XXX.90.153

Zdravím. hrabe každá, velká či zdrobnělá a zahradu zničí dřív, nebo později, opravdu si nevyberete.je lepší vyhrazený výběh, který zničí totálně a zelenou píci jim předkládat do výběhu.já mám výběhy dokonce dlážděné cihlami a stejně tam udělají bahýnko.a mám právě zmíněné z.welsumky a z. wyandotky.

30.11.2015 13:24
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Pokud nechcete mít zničenou zahradu, tak s chovem drůbeže ani nezačínejte. Všechny slepice jsou hrabavé, ať chcete nebo nechcete. Buď chcete mít anglicky trávník, bez díry nebo trávník, kde budou běhat slepice, a sem tam se nějaká díra najde. Já jsem jednoznačně pro trávník, kde poletují celodenně slepice :).

30.11.2015 17:25
javorka

XXX.XXX.98.207

Myslím, že trávník, pokud je velká zahrada a na něm jen pár slepiček nemusí být úplně zničený. Samozřejmě, sem tam nějaká díra na oblíbeném místě bude. Horší to je se záhony, pokud nějaké máte. Mě docela zválcovali zahradu indičtí běžci. A to se všude píše, že nic nezničí. Není to pravda. V létě to šlo, když bylo sucho. Teď je všechno pošlapané a udusané. Na jaře musím okrasnou část oddělit. Pouštět je tam budu jen na čas, aby posbírali slimáky .
Také se mi líbí, když si všude poletují slepice, ale to nemůžete nic pěstovat. U nás mají větší zahradu než my. Když si je chceme víc užít, tak si kafe dáme u nich .
Anglický trávník bych ani nechtěla, ale bez kytek si to nedovedu a ani nechci představit

30.11.2015 18:59
vonbrizon

XXX.XXX.203.221

Anglický trávník nemáme, ani mít nechceme a díry by mi nevadily. šlo mi o ty záhony se zeleninou (vyvýšené) a o pár trvalek a ovocné keře. ale si tedy radši uděláme výběh s tím, že je občas pustíme i do okresně/užitkové zahrady.-.děkuji za odpovědi.

30.11.2015 19:11
ondře.j.

XXX.XXX.78.37

Ale uvědomte si, že pokud budou mít malý prostor, tak se u slepic může vyskytnout kanibalismus.

30.11.2015 19:14
vonbrizon

XXX.XXX.203.221

ondře.j. napsal(a):
Ale uvědomte si, že pokud budou mít malý prostor, tak se u slepic může vyskytnout kanibalismus.

Nebojte takové hejno jako máte vy nechci. jen tak 3-5 zdrobnělých slepic...

30.11.2015 19:24
dadu

XXX.XXX.250.70

Měla jsem brahmánky velké a světe div se - fakt nehrabaly Teď mám faverolky (velké) a světe div se - hrabou To ale není nic proti zdrobnělým wyandotkám (stříbrné černě lemované) - to je doslova demoliční komando Trávník vyhrabaný až na hlínu. Jednu výhodu jsem ale našla - dala je do ohrádky (samozřejmě uzavřené i shora, jelikož hrozně lítaj ) a tu ohrádku průběžně stěhovala po prostoru, kde rostl mech... Krásně ho vyhrabaly až na hlínu

30.11.2015 20:07

vonbrizon napsal(a):
Nebojte takové hejno jako máte vy nechci. jen tak 3-5 zdrobnělých slepic...

Za mě hedvábničky, sice jsou taky hrabky (některá vić, některá míň), ale nevyletív spíše vyskočí, takže jestli máte zvýšené záhony alespoň 40 cm, tak budou mimo jejich dosah. A do kytek moc nelezou, spíše tam, kde je měkký materiál, takže pod keře, do mulče, kompostu apod. Ale musíte počítat s tím, že vejce jsou bonusem navíc, není to primárně nosné plemeno. Asi každé rousné apod. hrabe méně, zkuste načíst třeba něco o kočinkách nebo i těch brahmánkách (jsou i ve zdrobnělé formě). Ale měl jsem jednu hedvábku a ta mohla kopat zákopy...

7.12.2015 12:53
zd.velsumka

XXX.XXX.62.38

Pozdravujem, viete preco sa vola hydina "hrabava"? asi preto ze hrabe. Ja mam sliepky v sade a riesim tento isty problem. Na jar az pojdu do vybehu rozprestriem na travu siet proti krtom, Dava sa pri zakladani travnikov pod travny koberec ale preco by to nemohlo ist aj naopak teda na travu. natiahnut poriadne prichytit a bude po hrabani uz sa budu iba past...

http://www.kdgarden.sk/detail/12010102/siet-proti-krtom-pod-travnik-cierna-100-m-2.

Přidejte reakci

Přidat smajlík