Faverolky velké lososovité

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků

Neregistrovaný uživatel

9.4.2015 22:35
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Chová ještě někdo faverolky velké?Prosím o zprávu, díky.

10.4.2015 07:52
bara001

XXX.XXX.96.2

Mam 4 slepicky a kohoutka.

10.4.2015 08:32
lostris

XXX.XXX.191.77

Ano chovám už pár let, německé velké, momentálně mám 12 slepic a 2 kohouty, je to plemeno do kterého jsem se zamilovala ale přijde mi, že u nás faverolky nejsou moc v oblibě. A jak to máte vy? Chováte nebo se teprve rozhodujete?

Neregistrovaný uživatel

10.4.2015 19:36
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Prosím, od kud jste?Prosím zprávu na :manakovaj@seznam.cz, nebo mobil SMS 776168821, na PC chodím až večer.Díky J.Maňáková.

Neregistrovaný uživatel

10.4.2015 19:38
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Prosím, podrobněji na emailu:manakovaj@seznam.cz, díky.Chodím na PC až večer.

11.4.2015 18:37
ronx

XXX.XXX.89.220

A nie je tu niekto zo slovenska? najlepšie z východu? chcel by som neskôr vymeniť kohútika ak sa podarí, objednal som si 15 vajec a vyliahlo sa 9 kuriatok, dúfam že nebudú všetci kohúti, kedy sa dá rozoznať pohlavie podla peria?

11.4.2015 21:22
slovox

XXX.XXX.176.18

Ja mam 4 kmene faveroliek nepribuzne,3 importovane z Francuzska, jeden od p.Ferencika.

11.4.2015 21:40
ronx

XXX.XXX.89.220

Odkial ste?

Neregistrovaný uživatel

11.4.2015 22:33
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Jsem od Prahy, potřebuji nutně obměnit chov a nemohu kuřátka odchovat, jsem, po operaci a budu dost dlohou jezdit na rehabilitace.Doposud jsem nesehnala a proto jsem dala na diskusi otázku, zda-li ještě někdo chová faverolky velké.Můj meil:manakovaj@seznam.cz, díky za odpověď.

12.4.2015 20:26
padu

XXX.XXX.71.118

Pohlaví u kuřatek faverolek jde poznat v jednom týdnu už.
pokud roste bíle s černým v letkách na křídlech a taky na rouech je to kohoutek a pokud roste lososvě ružové takové remové a někdy s modrým či černým tak je to slepička a slepičky se opeřují lepe a rychleji než kohouti.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2015 22:01
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Díky všem, již jsem našla a tak snad budu moci obnovit chov a hlavně dát vše do pořádku.Faverolky se mě líbí pro jejich klidnou povahu a pak opravdu i 3 leté slepice dobře nesou a nejsou to slepice líne.Kohouta mám typově pěkného, ale je to stařík a už špatně vidí, jenže je to takový mazánek.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2015 23:07
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Bylo by možné koupit cca 10-15 nás.vajíček a to vlastně obratem, jedna chovatelka mě slíbila, že nechá vylíhnout a částečně odchová., tel 776168821 díky.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2015 23:09
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Myslím, že už jsem to psala-do Prahy, bylo by možné koupit z Vašeho chovu asi 10-15 vajíček _Ale zda-li jste ze Slovenska, tak to by asi pošte z toho udělal kaši.tel 776168821.

Neregistrovaný uživatel

12.4.2015 23:13
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Díky za reakci, myslím, že máte pravdu, že nejsou nyní v oblibě, opna ta plemena prochází různými vlnami zájmu, ovšem mnoho chovatelů zapomíná, že faverolka velká je jedna z mála slepic, které si zachovávají užitkovost i ve 3-4 letech, jsou to slepice klidné, ale ne lenivé.Potřebují ovšem dostatečný výběh a pastvu.

12.4.2015 23:27
slovox

XXX.XXX.176.18

Som z Topolcian, faverolky su krasne, mile, pokojne, ovsem uzitkovost vyrazne zaostava za inymi plemenami, vajicka mensie, zmasilost pomala, chut vynikajuca, ale chovam aj bressky a s tymi nemaju sancu v nicom, okrem krasy.

27.1.2016 08:53
j.v.r

XXX.XXX.109.21

Dobrý den. Přibyli nějací chovatele faverolky ?

27.1.2016 09:57
rybka

XXX.XXX.80.149

j.v.r napsal(a):

Dobrý den, kdo netrvá na přebornicích ve snášce a chce spíš plemeno klidné, nelétavé, neagresivní, lehce ochočitelné, vřele Faverolky doporučuji. Pár let jsem je chovala a určitě bych se k nim po čase chtěla vrátit. Chovala bych je dál, ale přišla jsem o svého, milovaného " kohouta v době kdy jsem chtěla obnovit chov. Bohužel jsem nenašla jiného, který by jej nahradil. Tak jsem si kuřátka objednala v jedné, velkolíhni " a chtěla začít od úplného začátku. Bohužel kuřátka v krátké době všechna postupně pošla a já ztratila iluze. Momentálně se věnuji Wyandotkám, ale Faverolky mi v srdci zůstanou. Možná, že svou oblibu mezi chovateli získají a v budoucnu nebude tak těžké dát dohromady nějaký ten nepříbuzný kmen v nějaké kvalitě. Já tenkrát moc na vady na kráse nekoukala, byla jsem ráda za tři slepičky s dvěma kohoutky. Také nejsem členem žádné organizace a zvířátka mám pro svou potěchu oka a ať byli jací byli, pro mě nejkrásnější na světě
Ještě dodám... Sumo ( kohout ) vždy přišel na zavolání, hlídal skvěle kuřátka i když je slepičky nevyseděly, jako by věděl, že patří k němu...no, lepšího kohouta jsem neměla.
Pravda je také, že se pohlaví pozná už když se opeřují letky tzn. do týdne už víte poměr slepiček a kohoutků. Také, že se slepičky rychleji opeřují než kohoutci. trochu bych nesouhlasila s růstem. Kuřátka mi rostla pěkně, pokud můžu posoudit s Amroksama či Wyandotama tak do určitého věku mezi nimi nebyl nějaký zásadní rozdíl. Ten se projevil až tak 6 -7 měsíc kdy začali dospívat a jejich tělesná konstrukce mohutněla. Wyandoty s Amroksy na tom byly tak stejně, spíš vyšší i když stehna pěkná, prsa nebyla tak zmasilá jako u Faverolských kohoutů. Ten je spíš podsaditější, celková kostra mohutnější, stehna i prsa neporovnatelná a chuť masa rovněž. No a co se týče vzhledu...posuďte sami . Nevýhodu mají slepičky v blátivém počasí jelikož jsou světlého zbarvení a mají rousy. To pak na nějakém vyzobaném dvorečku moc parády nenadělá a jelikož je Faverolka jinak velice aktivní a shánlivá slepička, doporučuji na větší zatravněné plochy či výběhy

Neregistrovaný uživatel

27.1.2016 15:22
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

rybka napsal(a):
Dobrý den, kdo netrvá na přebornicích ve snášce a chce spíš plemeno klidné, nelétavé, neagresivní, lehce ochočitelné, vřele Faverolky doporučuji. Pár let jsem je chovala a určitě bych se k nim po čase chtěla vrátit. Chovala bych je dál, ale přišla jsem o svého, milovaného " kohouta v době kdy jsem chtěla obnovit chov. Bohužel jsem nenašla jiného, který by jej nahradil. Tak jsem si kuřátka objednala v jedné, velkolíhni " a chtěla začít od úplného začátku. Bohužel kuřátka v krátké době všechna postupně pošla a já ztratila iluze. Momentálně se věnuji Wyandotkám, ale Faverolky mi v srdci zůstanou. Možná, že svou oblibu mezi chovateli získají a v budoucnu nebude tak těžké dát dohromady nějaký ten nepříbuzný kmen v nějaké kvalitě. Já tenkrát moc na vady na kráse nekoukala, byla jsem ráda za tři slepičky s dvěma kohoutky. Také nejsem členem žádné organizace a zvířátka mám pro svou potěchu oka a ať byli jací byli, pro mě nejkrásnější na světě
Ještě dodám... Sumo ( kohout ) vždy přišel na zavolání, hlídal skvěle kuřátka i když je slepičky nevyseděly, jako by věděl, že patří k němu...no, lepšího kohouta jsem neměla.
Pravda je také, že se pohlaví pozná už když se opeřují letky tzn. do týdne už víte poměr slepiček a kohoutků. Také, že se slepičky rychleji opeřují než kohoutci. trochu bych nesouhlasila s růstem. Kuřátka mi rostla pěkně, pokud můžu posoudit s Amroksama či Wyandotama tak do určitého věku mezi nimi nebyl nějaký zásadní rozdíl. Ten se projevil až tak 6 -7 měsíc kdy začali dospívat a jejich tělesná konstrukce mohutněla. Wyandoty s Amroksy na tom byly tak stejně, spíš vyšší i když stehna pěkná, prsa nebyla tak zmasilá jako u Faverolských kohoutů. Ten je spíš podsaditější, celková kostra mohutnější, stehna i prsa neporovnatelná a chuť masa rovněž. No a co se týče vzhledu...posuďte sami . Nevýhodu mají slepičky v blátivém počasí jelikož jsou světlého zbarvení a mají rousy. To pak na nějakém vyzobaném dvorečku moc parády nenadělá a jelikož je Faverolka jinak velice aktivní a shánlivá slepička, doporučuji na větší zatravněné plochy či výběhy

Mám faverolky velké, už sice některé důchodkyně a kohouta, ten už asi přesluhuje, ale rovněž na ně nedám dopustit.Jsou velice klidné, snášenlivé vůči ostatním plemenům.Loniu mě jedna z faverolek sedla a v těch vedrech vyseděla 13 kuřátek, ale 5 se líhlo o dva dny dříve vlivem těch veder, tak ta uhynula.Jinak co se týká zdr.stavu, nemám s nimi problémy, ale ty úhyny kuřátek to je na delší diskusi.

27.1.2016 15:47
rybka

XXX.XXX.80.149

To jste měla štěstí neboť Faverolky nemají zachovalý pud kvokání i když mě také dvě jeden rok zasedly už bych je asi nenechala. Jedna slezla 13 den a už se tvářila, že je hotovo a druhá seděla do konce si s kuřátky i povídala těsně před líhnutím. Zdálo se, že vše proběhne jak má. Druhý den ráno kuřátka uklovaná, rozházená kolem hnízda a zbylá vejce rozšlapaná. Dvě kuřátka jsem zachránila. Byla mokrá, studená a nejevila známky života. Když jsem sbírala zbytky z líhnutí trošku se pohla. Vzala jsem je rychle domů a přivedla k životu fénem. Tohle byla právě dvě poslední kuřátka než mi naše fena zrušila, Sumíčka " Byly to slepičky a ty mám ještě dnes...na dožití

27.1.2016 16:47
rocco

XXX.XXX.212.1

Neprodal by někdo nás.vejce děkuji romansvejda@seznam.cz 774813917.

28.1.2016 11:33
honzapm

XXX.XXX.182.25

Rybko, poslední vaše fotka - ta černá kuřátka jsou kohoutci a ta světlá slepičky?
Nebo je to jinak? Děkuji.

28.1.2016 16:45
rybka

XXX.XXX.80.149

Ta tmavá kuřátka jsou Wyandotky a ta žlutá Faverolky , ale už i u tak malých kuřátek ( F ) poznáte kohoutka či slepičku

28.1.2016 19:29
honzapm

XXX.XXX.182.25

Ahá, to je teda foajé. Díky.

Uživatel s deaktivovaným účtem

18.2.2016 04:55
Uživatel s deaktivovaným účtem

j.v.r napsal(a):

15 vajíčok pripravených do liahne

18.2.2016 11:27
kačíkačka

XXX.XXX.58.76

Zdravím, já budu již tuto neděli mít ucho na líhni, poněvadž se mi bude líhnout první dávka faveroliček, a za týden další, takže budu mít volné násadovky. Původní kuřata mám od chovatele z Čech. O víkendu mohu nafotit kmen od kterého mám vejce. A už se mi vykulily první čínky, taky jsou to miláčkové.

18.2.2016 12:10
bara001

XXX.XXX.43.138

kačíkačka napsal(a):
Zdravím, já budu již tuto neděli mít ucho na líhni, poněvadž se mi bude líhnout první dávka faveroliček, a za týden další, takže budu mít volné násadovky. Původní kuřata mám od chovatele z Čech. O víkendu mohu nafotit kmen od kterého mám vejce. A už se mi vykulily první čínky, taky jsou to miláčkové.

Mohu se zeptat od koho máte faverolky a pokud by byly s mými nepříbuzné, jestli byste prodala 10-20 vajíček. Kontakt na mně bdbarbora@seznam.cz Děkuji.

18.2.2016 19:31
dadu

XXX.XXX.250.70

Já mám zatím jen 3 - loňská "úroda" byla štědřejší na kohouty...
Kvokala mi zd. wyandotka, pod kterou jsem dala 7 vajíček, ale vzdala to, takže jsem vajíčka šoupla do líhně Tuto neděli uvidím, jestli se nám něco vyklube

Neregistrovaný uživatel

18.2.2016 22:47
Neregistrovaný uživatel

XXX.XXX.16.185

Moc zdravím, já mám faverolky namíchané-zcela první včetně kohouta jsem měla od p.Mahulíka z Káraného u Brandýsa n/L., kohout ovšem pochází od někoho ze Slovenska, mám jej už 5 let a je stále "mladík"-nemá zájem o důchod.Další faverolky jsem měla od p.Kohouta z Janova, ty mám ještě 2 a loňské vylíhnuté mám opět od p.Mahulíka-ovšem neznám původ odkud měl kohouta či nás.vajíčka.Problém je v tom, že zatím mě vše běhá pohromadě-faverolky i orlovky a příští týden budu oddělovat orlovky, které mám 3 roky a protože jsou ještě po kmenu z Ukrajiny, tak bych ráda něco nalíhla, ale až na konec dubna.Faverolky bych líhla, jedině když by něco kvokalo-to něco by měly být dorkinky velké stříbrokrké, ale zatím je mám slíbené.Nemohu mít moc drůbeže-jsem po operaci kyčle a nyní po plastice kolene a také prostorově mám cca jen do 20 ks včetně kohoutů.Co se týká nás.vajíček tak by problém neměl být, protože mimo faveroláka zatím jiné kohouty nemám, ale musím to rozdělit protože dost dobře nepoznám která vajíčka jsou od orlovek a která od faverolek.
Bylo by dobré kdyby jste se mě ozvala asi za měsíc, také aby holky chlupatý nesly.Tím, že je kohout už tak starý je skutečně pravděpodobnost nepříbuznosti ke všem ostatním chovům, zatím vidím, že vajíčka oplozená jsou. Jitka.

20.2.2016 22:47
dadu

XXX.XXX.250.70

Hmm, tak s největší pravděpodobností byla vejce zastuzená a žádná kuřátka nebudou Zítra by se měla líhnout, ale nic se z vajíček neozývá. Ani ťukání, ani pípání

Přidejte reakci

Přidat smajlík