Nasadit ještě vejce do líhně?

Přidejte téma
Přidejte téma
Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2015 10:44
kastef

XXX.XXX.138.131

Mám už letos dvakrát odlíhnuto, jedny prcky prodané a jedna várka už poskakuje po výběhu 5 týdení.Mám nutkání ještě dát jednu várku -už ne plnou.
Bude v květnu zájem o kuřátka?Asi ano, já vždy totiž líhnu konec zimy do kraje dubna.Pak už ne.Tak už to pak nesleduji.
A tyhle už bych si opravdu nechat nemohla.Už mám kuřat dost.
Jde jen o obyčejné nosné hybridy.Mám to ještě jednou dát-budou lidi kupovat?Letos moc zájem o kuřata nebyl, vlastně skoro nulový, oproti předchozím letům, kdy sem kuřátka prodala v pohodě i v zimě.A ještě mi chybělo...

14.4.2015 08:11
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak žádná rada?No můj chlap už mi další kuřata zakázal-nejsem na tom totiž zdravotně nejlíp/ ale funguju/, tak prý jak půjdu do špitálu-pošle líhen za mnou/ nebo bednu s kuřaty...
Ale v květnu by se snad prodat mohly dobře?

15.4.2015 14:20
asitakhle

XXX.XXX.18.191

Na vašem místě bych si nejdříve sehnal zájemce, raději více, může pak někdo odmítnout, nebo neodebrat.Já budu nasazovat koncem dubna.O kuřičky je vždy zájem, ale o jednodenní kuřata již méně.Ale jsou chovatelé, kteří je chtějí až bude teplo nebudou je muset piplat pod topným zdrojem do 6 týdnů.

15.4.2015 18:10
kastef

XXX.XXX.138.131

No já právě prodala minulý týden ty jednodenní, ty 4týdenní sem nabízela celou dobu od vylíhnutí, nakonec mi zůstali a už si je nechávám.Jsou už pěkné a velké.
S kuřátky sem dřív neměla problémy ani v ůnoru, obyčejně prodávám až týdenní.Proto se ptám, jestli to má ještě cenu.

15.4.2015 19:36
kastef

XXX.XXX.138.131

Jinak pro mne není problém, když mi kuřátka zůstanou do tří týdnů, to mi nevadí-většinou si jich chci pár dní užít.Spíš aby se pak vůbec prodaly, ono už je vidět od 14 dní semo tamo kohoutka a ve 3 týdnech už to je docela dost vidět, co bude co, většinou se moc nespletu.A lidi už pak kohouty nechtějí, a já jich mám letos dost...

16.4.2015 09:43
Vocásek

XXX.XXX.45.3

Těžko někdo odpoví jestli seženeš kupce na kuřata
Každopádně kdo nemá statek a chlívy většinou nechce aby mu smrděly kuřata 5 týdnů v garáži nebo kotelně když je venku zima takže nezájmu o kuřata v tuhle dobu se nedivím

16.4.2015 11:22
kastef

XXX.XXX.138.131

Pár let zpět sem prodávala zásadně únor -březen týden až 14 dní stará kuřátka.Nikdy sem neměla později na prodej než kraj dubna.Šly na dračku.Jen letos je to jakési divné.
Mě doma nic nesmrdí, mám je v chodbičce pod lampou, stelu noviny, které 3X deně měním, takže i někteří fajnovci na návštěvě koukali co to tam máme-že nic není cítit.Od 3 týdnů je to už ale masakr, těch pár dní vydržím, a pak jdou do zatepleného domečku.
V květnu věřím, že zájem by být mohl-my máme hospodářství, takže je to kam dát, ale pro letos už je drůbeže dost, mám ještě veliký chov králíků, a sme dvoučlenná domácnost, takže všeho máme.Spíš už pak není ten čas, mám i velkou zahradu.

marcelinka1

16.4.2015 22:42
marcelinka1

XXX.XXX.142.46

Ono je ještě dost důležité, jaký druh kuřátek nabízíte...já taky takhle líhnu od února, kuřátka chvilku /nejlíp 14,20 dní odchovám a pak prodám. Mám chov čistokrevných minorek a už ani nemusím dávat inzerát a zájemci se ozývají sami. Dávám vám úplně za pravdu, kolem 5,6 týdnů už je kohoutek znát a pokud prodáváte takhle velká, zůstane vám spousta kohoutků/a letos se opravdu urodili...

17.4.2015 04:54
kastef

XXX.XXX.138.131

Kupuju vejce nosných hybridů, někdy farmářských kuřat/ ty šly na odbyt vždy/.Pár vajíček dám vždy po našich nosných slípkách/ asi by se to nemělo-ale ty sou podle mne letos největší a nejhezčí/.Bohužel já ty kohouty vidím už od 14 dní takže bych asi nedokázala lidem tvrdit že se to vyvrbí.Letos sem se lupla z celkem 21 kusů o 2 slípky u Dominant koroptví, ostatní mi vyšlo, jinak okolo 3 týdnů už sem věděla co je co.Mám 9 slepiček 12 kohoutků...
Kohoutky lidí u nosných nechtějí, a chtěli by jen slepice.

17.4.2015 18:47
kastef

XXX.XXX.138.131

Tak chlap povolil 15 vajec do líhně, at máme pár slepiček navíc/ kdyby je náhodou nikdo nechtěl.
Tak v nejhorším u nás zůstanou.

Přidejte reakci

Přidat smajlík