Otočit řazení příspěvků Otočit řazení příspěvků
13.4.2015 15:37
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

Dcerka si v neděli na burze v Přerově koupila Vyandotky koroptví. Některé jsou tmavší a mají chlupaté nohy až dolů. Je to jiný druh, nebo je to křížené a šmrncnuté něčím jiným? Podotýkám, že kurám vůbec nerozumím.

13.4.2015 16:38
ančovička

XXX.XXX.222.190

Wyandotky opeřené nohy nemají, tak zřejmě máte křížence..

Uživatel s deaktivovaným účtem

13.4.2015 19:11

Vložte foto, třeba půjde poznat zdroj opeřených běháků.

13.4.2015 19:20
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Vložte foto, třeba půjde poznat zdroj opeřených běháků.

Třebas zrovna tato, ta prostřední. Drobné chmýří až po zem. Ty vedle mají nožky holé. Zbarvení úplně stejné, jen možná tmavší, do černé tam, kde ostatní mají hnědou.

13.4.2015 19:25
peparazak

XXX.XXX.162.50

Chlupate nozicky maji slepicky, hole kohoutci

13.4.2015 19:51
ančovička

XXX.XXX.222.190

To kuřátko vpravo má svěšená křidélka, vypadá to, že máte kokcidiozu, nechci malovat čerta na zed, ale nasadila bych sulfakokcin.. a peparazaku, že to si děláte legraci?

13.4.2015 19:55
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

ančovička napsal(a):
To kuřátko vpravo má svěšená křidélka, vypadá to, že máte kokcidiozu, nechci malovat čerta na zed, ale nasadila bych sulfakokcin.. a peparazaku, že to si děláte legraci?

Nemyslím si, že by byla nemocná, jsou čilá, žerou, volátka furt plná. Ta kokcidioza u kuřat je nebezpečná. Včera jsem je dovezl, dnes jsou nemocná? Řekl bych, že to, pokud je to kokci, muselo být už u prodávajícího.

13.4.2015 20:03
ančovička

XXX.XXX.222.190

To se stává nejčastěji, že si kokci přivezete, také se mi to stalo, ale z deseti jsem zachránila jen 3..sledujte je, snad to tak nebude

14.4.2015 10:19
ovecka

XXX.XXX.0.0

peparazak napsal(a):
Chlupate nozicky maji slepicky, hole kohoutci

Z vlastní zkušenosti s wyandotkami vím, že se ochmýřené nohy vyskytují v docela velké míře. Už se to tu někdy řešilo, je to daň přikřižování jinývh plemen za účelem získání žádané barvy. A v genech to pak přetrvává a objeví se to při určité kombinaci genů. Ale z vlastní zkušenosti mám ověřeno, že peří na nohou se objevuje ve větší míře u kohoutků než u slepiček a také u kohoutků přetrvává do dospělosti a je mohutnější. Slepičky mají jen občas peříčka v meziprstí, kohoutci mají velká pera od paty po běhák.
Pokud jsou na snímku wyandotky koroptví, tak to s ochmýřenými nohami je na 99% kohoutek - má krátký oční proužek. Dana.

14.4.2015 13:22
peparazak

XXX.XXX.162.50

ančovička napsal(a):

Ancovicko, ancovicko vy neverici Tomasi, snad si nemyslite ze bych si z vas delal srandu?jen jsem to popletl, chlupati kohoutci, hole slepicky

15.4.2015 15:30
ančovička

XXX.XXX.222.190

Musím se smát ! i s těma chlupatýma nožičkama kohoutků je to legrační! já jsem chovala velké wyaldotky stříbrné, černě tečkované, byly krásné, ale nikdy chlupaté nožky neměly! tak jsem to vzala jako legraci, aspon jsme se zasmáli, ne? paní Dana mi to objasnila, tak už tomu věřím! i když jsem to nikdy neviděla! a wyndotky už dlouho nechovám, ted mám vlašky a maransky, a ty teda chlupaté nohy mají..tak hezký den a zase příště!

19.4.2015 08:28
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

Tak aby to nebylo tak jednoduché, další postřehy. Jeden druh má chlupaté nohy z vnější strany a je ochlupený i "malíček". Tj. jen jeden prst, ten vnější. Druhý druh už má "ocásky" a třetí druh má "uši", jsou to takové střapečky, kolmo k hlavě za očima. No to jsem fakt zvědavý, co to ty moje holky koupily za slepice

19.4.2015 10:49

Milan z Moravy napsal(a):
Tak aby to nebylo tak jednoduché, další postřehy. Jeden druh má chlupaté nohy z vnější strany a je ochlupený i "malíček". Tj. jen jeden prst, ten vnější. Druhý druh už má "ocásky" a třetí druh má "uši", jsou to takové střapečky, kolmo k hlavě za očima. No to jsem fakt zvědavý, co to ty moje holky koupily za slepice

Tak to bude asi pekny mi... jestliže to ma licousy za usima, tak je to asi i strihnute araukanou, ted mne nenapada jine plemeno, ktere ma licousy.

19.4.2015 12:50
Milan z Moravy

XXX.XXX.31.20

Uživatel s deaktivovaným účtem napsal(a):
Tak to bude asi pekny mi... jestliže to ma licousy za usima, tak je to asi i strihnute araukanou, ted mne nenapada jine plemeno, ktere ma licousy.

No to mne také napadlo, jenže araukana nemá jako kuře licousy. Ty narostou až později, ne?

19.4.2015 12:57
padu

XXX.XXX.71.118

V tom muže byt střihnutá zakrslá brahmanka koroptví vlnita to ty chlupaté nohy a vous třeba araukana nebo i třeba zakrslá faverolka ta ma rous i vous ale to by měli kuřata pravděpodobně pět prstu.

19.4.2015 13:19
padu

XXX.XXX.71.118

Ještě koukněte na křebínky jestli jsou listové nebo budou ružicové či hraškové.

19.4.2015 14:20
milošditrich

XXX.XXX.141.75

Ahoj u zakrslych vyandotek jsem měl kohoutka a slepičku s opeřenim na nohou ty jsem vyřadil z chovu i otce daroval jsem je sousedovo dceři k jejich slipkam a to nevystavuju a dal jsem vyřazoval z chovu nohy do O a do X křivy hrudni koš a zobak.

Přidejte reakci

Přidat smajlík